Τα σοκολατένια λαγουδάκια και τα σοκολατένια αβγά του Πάσχα είναι μια νέα γλυκιά παράδοση. Αλλά τα σπιτικά σοκολατένια λαγουδάκια είναι πολύ πιο ευχάριστα και είναι πραγματικά εύκολο να φτιαχτούν.

 

Τα σοκολατένια λαγουδάκια και τα σοκολατένια αβγά του Πάσχα είναι μια νέα γλυκιά παράδοση. Αλλά τα σπιτικά σοκολατένια λαγουδάκια είναι πολύ πιο ευχάριστα και είναι πραγματικά εύκολο να φτιαχτούν. Μπορείτε να διαλέξετε τη δική σας σοκολάτα – γάλακτος, λευκή, μαύρη ή ό,τι άλλο. Μάθετε πώς να φτιάχνετε σοκολατένια λαγουδάκια και να δίνετε λιχουδιές με αγάπη αυτήν την περίοδο των διακοπών.

Σοκολατένια Λαγουδάκια

Υλικά

* Μπάρες σοκολάτας

* Καλούπια σε σχήμα λαγουδάκι

* Συνδετήρες

* Jelly beans (προαιρετικά)

Εάν δεν έχετε καλούπι λαγουδάκι, τότε μπορείτε να τα παραλάβετε από ένα τοπικό κατάστημα χειροτεχνίας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλούπι και για τις δύο πλευρές του λαγού.

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Λιώστε τη σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες. Τα μικροκύματα λειτουργούν αλλά ένας ένα μπεν μαρί παρέχει πάντα πιο ομοιόμορφο μείγμα με λιγότερη καύση.

Χύστε προσεκτικά τη σοκολάτα και στα δύο μισά του καλουπιού. Προσέξτε να καλύψει παντού το καλούπι για να πάρετε ένα ομοιόμορφο παλτό σε όλες τις μικρές λεπτομέρειες των χαρακτηριστικών από το σχήμα που έχει το λαγουδάκι. Αφήστε αυτό το στρώμα να καθίσει για λίγο. Στη συνέχεια ρίξτε περισσότερη σοκολάτα μέσα μέχρι να φτάσετε στην κορυφή του καλουπιού. Αφήστε τα να καθίσουν για ένα ή δύο δευτερόλεπτα, οπότε όταν βάζετε και τα δύο μισά μαζί, να μην παίρνετε ένα χυμό σοκολάτας. Συνδέστε τα καλούπια και αφήστε τα να σκληρύνουν. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε στον καταψύκτη για να επιταχύνετε τη διαδικασία και να διευκολύνετε την αφαίρεση των καλουπιών. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τυχόν υπερβολική σοκολάτα.

Αν θέλετε να γεμίσετε τα σοκολατένια λαγουδάκια σας με ζελεδάκια, τότε αφού έχει οριστεί το πρώτο στρώμα των χαρακτηριστικών, ρίξτε λίγο περισσότερη σοκολάτα στο λαγουδάκι με ζελεδάκια ή κουφετάκια.

easter choco

Σοκολατένια αβγά

Υλικά

Θα χρειαστείτε οπωσδήποτε θερμόμετρο μαγειρικής

1 φόρμα για αυγό 14Χ20εκ.

700 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (500γρ. για το αυγό & 200γρ. για τη γαρνιτούρα)

200 γρ. φουντούκια τοσταρισμένα και χοντροτριμμένα

Οδηγίες

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσέχουμε τη θερμοκρασία να φτάσει έως 40-45 βαθμούς. Παίρνουμε τότε τα 2/3 και τα βάζουμε σε ένα άλλο μπολ να κατέβει η θερμοκρασία στους 29 βαθμούς. Ύστερα το ρίχνουμε πάλι μέσα στο μπεν μαρί με την υπόλοιπη σοκολάτα και αφήνουμε να φτάσει όλη η σοκολάτα τους 33 βαθμούς. Ρίχνουμε τη σοκολάτα μισή μισή στα δύο μισά της φόρμας του αυγού και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει βγάζουμε από τη φόρμα και τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τα 200 γρ. σοκολάτας και με ένα πινέλο αλείφουμε την εξωτερική πλευρά από τα 2 μισά αυγά. Κολλάμε επάνω τα τοσταρισμένα φουντούκια. Μόλις έχουν κρυώσει όλα κολλάμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα τα 2 μισά της φόρμας ώστε να σχηματιστεί ολόκληρο το αυγό και κολλάμε επάνω στην ένωση λίγα ακόμα φουντούκια.

empty alt

Τα δώρα του ροδιού

Το ρόδι είναι πλούσιο σε μικροθρεπτικά συστατικά με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και συχνά χαρακτηρίζεται εφάμιλλο με το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι ως προς τα οφέλη που παρέχει στην υγεία.
empty alt

8 λόγοι που προτιμάμε τα μπουτάκια κοτόπουλου

Κάποιοι τα θεωρούν πιο ευτελή από το στήθος κοτόπουλου. Ωστόσο έχεις τουλάχιστον 8 λόγους να βάλεις στη διατροφή σου τα μπουτάκια κοτόπουλου.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα ροδάκινα και θα αφαιρέσεις το κουκούτσι τους

Ποιος είναι ο πιο πρακτικός τρόπος να καθαρίζεις τα ροδάκινα, τα μυρωδάτα αυτά και γευστικά φρούτα εποχής; Εξαρτάται από το πόσο ώριμα είναι, σύμφωνα με ένα μίνι οδηγό του περιοδικού Cook’s Illustrated.
empty alt

Τρεις τύποι πάπρικας και πού θα τους χρησιμοποιήσεις

Ίσως έχεις παρατηρήσει ότι στα υλικά των συνταγών που περιέχουν πάπρικα, αυτή άλλοτε αναγράφεται ως πικάντικη, άλλοτε ως καπνιστή και άλλοτε ως γλυκιά.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το γουακαμόλε

Εκτός από το ότι είναι η πιο απολαυστική μεξικάνικη σάλτσα με βάση το αβοκάντο. Έχει τις ρίζες τις στους αζτέκους αλλά χρησιμοποιείται ευρέως στην σύγχρονη μεξικάνικη και αμερικάνικη κουζίνα ως συνοδευτικό, καρύκευμα ή σε συστατικό σε σαλάτες.
empty alt

Ψητά μπιφτέκια τόνου σε στιλ σαμόσα

Όταν βαρεθείτε τη συνηθισμένη σαλάτα τόνου, δοκιμάστε αυτά τα μπιφτέκια εμπνευσμένα από σαμόσα. Για μια πιο χορταστική εκδοχή, σερβίρετε τα μαζί με αγγλικά αλμυρά μάφιν.
empty alt

Η καλύτερη και πιο καλοκαιρινή σαλάτα κοτόπουλου

Μια σαλάτα που χωράει τα πάντα και σε χορταίνει απολαυστικά!
empty alt

Καλοκαιρινή σαλάτα με κινόα και καρπούζι

Δροσερή κι αρωματική, φέρνει το καλοκαίρι στο στόμα σου
Back To Top