Όσοι είναι γνώστες της κορεάτικης κουζίνας και κουλτούρας μπορεί να τα ήξεραν ήδη, πριν εισβάλει στην οθόνη τους η νέα και με απίστευτη απήχηση κι επιτυχία σειρά του Netflix.

Όσοι είναι γνώστες της κορεάτικης κουζίνας και κουλτούρας μπορεί να τα ήξεραν ήδη, πριν εισβάλει στην οθόνη τους η νέα και με απίστευτη απήχηση κι επιτυχία σειρά του Netflix. Το Squid Game είναι ένα ιδιαίτερο σίριαλ (αν όχι τρομακτικό) κι όλα δείχνουν ότι έχει ήδη πολλές viral στιγμές. Ίσως ένα από τα πιο viral ενσταντανέ είναι στο επεισόδιο 2, όταν οι διαγωνιζόμενοι αγωνίζονται να κόβουν τα σχήματα που κατασκευάζονται στο καραμελένιο μπισκότο γνωστό ως Dalgona. Αυτό που κάποιοι άνθρωποι μπορεί να μην γνωρίζουν είναι αυτή είναι μια κορεατική λιχουδιά που απολαμβάνει όλη η οικογένεια και είναι εξαιρετικά απλό να κάνει κανείς στο σπίτι.

Η Dalgona γίνεται σε κουτάλες πάνω από μικρούς καυστήρες στους δρόμους πολλών κορεατικών πόλεων και είναι μια πολύ δημοφιλής απόλαυση για τα παιδιά. Εάν δεν έχετε μεταλλική κουτάλα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα μεταλλικό κύπελλο μέτρησης ή ένα μικρό αντικολλητικό σκεύος. Απλώς λιώστε τη ζάχαρη μέχρι να πάρει κεχριμπαρένιο χρώμα (αναδεύοντας συνεχώς για να αποφευχθεί η κρυστάλλωση), στη συνέχεια προσθέτετε ελάχιστη baking soda. Η baking soda αντιδρά με τη ζεστή ζάχαρη για να σχηματίσει μια τραγανή, όμορφη καραμέλα. Ρίξτε το μείγμα πάνω σε αλουμινόχαρτο ή κόλλα ψησίματος και αφού το πατικώσετε στιγμιαία με κάποιο μεταλλικό στρογγυλό αντικείμενο για να απλωθεί ομοιόμορφα, δώστε το επιθυμητό σχήμα με ένα σχήμα κοπής μπισκότων της επιλογής σας. Αν είστε αρκετά τολμηροί και αν είστε φανατικοί της σειράς μπορείτε να κάνετε και την πρόκληση με τη βελόνα…

YΛΙΚΑ:

1 – 2 τμχ.

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

2 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 λεπτά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

Ελάχιστη baking soda

Σπρέι μαγειρικής

squiddal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καλύψτε ένα ταψί ή μια επιφάνεια με αλουμινόχαρτο ή κόλλα ψησίματος.

Σε μια κουτάλα ή σε ένα πολύ μικρό σκεύος (κατά προτίμηση αντικολλητικό), προσθέστε ζάχαρη. Τοποθετήστε τη κουτάλα ή το σκεύος απευθείας σε μια μεσαία φλόγα και ανακατέψτε τη ζάχαρη με ένα chopstick μέχρι να αρχίσει να λιώνει, περίπου 2 λεπτά.

Μόλις λειώσει όλη η ζάχαρη και εμφανίζεται κεχριμπαρένιο χρώμα, αφαιρέστε αμέσως τη κουτάλα / κατσαρόλα από τη θερμότητα. Προσθέστε ελάχιστη baking soda μέχρις ότου το μίγμα να γίνει ανοιχτό καφέ.

Ρίξτε το μείγμα στο αλουμινόχαρτο σε 2 ίσους κύκλους. Ψεκάστε με σπρέι μαγειρικής την επίπεδη πλευρά ενός μεταλλικού κυπέλλου και πατικώστε στιγμιαία την καραμέλα ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα.

Χρησιμοποιήστε έναν κόπτη μπισκότων για να δημιουργήσετε το επιθυμητό σχήμα σας. Αφήστε να κρυώσει για να το σερβίρετε.

empty alt

Στην Κροατία θα ζήσεις την εμπειρία της επίσκεψης σε ένα υποβρύχιο οινοποιείο

Η Κροατία έχει ούτως ή άλλως πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της – όχι τυχαία, άλλωστε, το επιβλητικό κάστρο του Dubrovnik χρησιμοποιείται ως σκηνικό για το King’s Landing του Game of Thrones.
empty alt

Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

Νομίζετε πως ξέρετε πολλά μυστικά για το κρασί και τί το κάνει εύγευστο και ιδιαίτερο; Αν σας λέγαμε πως υπάρχει εκεί έξω ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν; Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί, και πριν […]
empty alt

Το ιδανικό μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Χρησιμοποίησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως αφορμή για να ετοιμάσεις ένα γεύμα για δύο που θα εκτοξεύσει ή έστω θα αναζωπυρώσει την ερωτική επιθυμία! Δεν βασίζεται στα ματζούνια των προγόνων μας, αλλά σε τροφές, ποτά και κάποιες ουσίες με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που είναι […]
empty alt

7 γενικές συμβουλές για αρχάριους στη μαγειρική

Στη μαγειρική υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που λύνουν τα χέρια και στον πιο αρχάριο, αλλά και σε εκείνον που ακόμα και μετά από χρόνια πείρας πελαγώνει μπροστά σε μια συνταγή, από το άγχος ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά.
empty alt

Πατατοσαλάτα, κλασική, αγαπημένη και άκρως καλοκαιρινή

Ένα συστατικό που σπάνια λείπει από την κουζίνα σου, οι πατάτες μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και ικανοποιούν από τα πιο εύκολα και παιδικά γούστα μέχρι τις πιο gourmet απαιτήσεις της υψηλής γαστρονομίας.
empty alt

Σεβαστείτε απόλυτα αυτές τις ημερομηνίες λήξης

Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Φθινοπωρινή σαλάτα με μανταρίνι και πορτοκάλι

Όταν πρόκειται για σαλάτες που ταιριάζουν σε ένα εντυπωσιακό δείπνο, αυτή παίρνει το βραβείο. Τα μανταρίνια της δίνουν μια έκρηξη φρεσκάδας ενώ η παρμεζάνα δίνει μια επίγευση οξύτητας και ξηρότητας.
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο φούρνου με αγκινάρες και μανιτάρια

Αυτό το γεύμα είναι χορταστικό και γευστικό, που τονίζεται από τα εποχιακά λαχανικά και τα τέλεια ισορροπημένα καρυκεύματα.

Back To Top