Το Dirt Cake μπορεί να μην ακούγεται ορεκτικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι το πιο εύκολο και νόστιμο επιδόρπιο.

Το Dirt Cake μπορεί να μην ακούγεται ορεκτικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι το πιο εύκολο και νόστιμο επιδόρπιο. Μια κρούστα Oreo καλύπτεται με ένα μείγμα πουτίγκας με τυρί κρέμα και στη συνέχεια πασπαλίζεται με περισσότερα Oreo για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση. Είναι ένα εύκολο επιδόρπιο χωρίς ψήσιμο που θα θέλαμε να το κρατούσαμε στα ψυγεία μας όλο το χρόνο. Αυτή η εκδοχή κέικ μοιάζει πολύ με το Dirt Pudding που φτιάχνεται σε ατομικά φλιτζάνια και πουτίγκα σοκολάτας.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

10 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

3 ΩΡΕΣ 40 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 (400 γρ.) συσκευασία Oreos

4 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

1 (100 γρ.) κουτί πουτίγκα βανίλιας στιγμής

1 1/2 κ.γ. κρύο γάλα

1 225 γρ.) τυρί κρέμα, μαλακωμένο

1/2 κουτ. ζάχαρη άχνη

1 φλ. κρέμα γάλακτος

dirt cak

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θρυμματίστε τα Oreos σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέστε τα όλα εκτός από ¾ φλιτζάνι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να συγκρατείται. Ρίξτε το μείγμα σε ταψί 9″-x-9″ και τοποθετήστε το σε μια ομοιόμορφη στρώση.

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί το μείγμα πουτίγκας και το γάλα μέχρι να πήξει και μετά βάζετε στο ψυγείο για 10 λεπτά να σφίξει.

Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να μην μείνουν σβώλοι.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.

Αναμείξτε την πουτίγκα στο μείγμα του τυριού κρέμα και μετά προσθέστε τη σαντιγί μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίξτε το μείγμα πάνω από την κρούστα Oreo και απλώστε με μια σπάτουλα. Συμπληρώστε με το κρατημένο ¾ φλιτζάνι θρυμματισμένα Oreos.

Αφήστε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, τουλάχιστον 3 ώρες και μέχρι όλη τη νύχτα.

empty alt

«Πώς αντιμετωπίζω τα σνακ ώστε τα παιδιά μου να τρώνε με όρεξη το δείπνο τους»

Έχω τρία παιδιά: Ο Henry είναι 11, η Clara 9 και ο Arthur 6 ετών. Η κατανάλωση σνακ με απασχολούσε ανέκαθεν, αν και πιστεύω ότι τα παιδιά θα ανταποκριθούν στο πρόγραμμα που θα φτιάξεις.
empty alt

Η επιστήμη αποφάσισε: Έτσι πρέπει να τρως τα μανιτάρια σου!

Ήξερες ότι υπάρχει ένα κέντρο ερευνών αφιερωμένο αποκλειστικά στα μανιτάρια; Κι όμως, είναι αλήθεια! Στην Ισπανία υπάρχει το Τεχνολογικό Κέντρο Ερευνών για τα Μανιτάρια, το οποίο ερευνά ό,τι έχει να κάνει με τον πολύτιμο, και πεντανόστιμο, μύκητα.
empty alt

Ο τέλειος τρόπος να αξιοποιήσεις τη σάλτσα που περίσσεψε από το μαγειρευτό κρέας

Όπως θα κρατήσεις στο ψυγείο σου ένα ζωμό λαχανικών ή κρέατος, για να νοστιμίσεις τις σούπες σου αλλά και οποιοδήποτε πιάτο χρειάζεται ένα boost γεύσης, τον ίδιο ρόλο με το ζωμό μπορεί να παίξει και η σάλτσα που σου έχει περισσέψει από ένα μαγειρευτό κρέας.
empty alt

Ντιπ για… ντιπ – εύκολα και σπιτικά

Δροσιστικά, πικάντικα, κρεμώδη, διαφορετικά, όπως και να τα προτιμάτε εδώ σας έχουμε μερικές ιδέες για να τα φτιάξετε μόνοι σας – εύκολα κι απλά!   Το πέστο του Ποπάι Συστατικά 300 γρ.
empty alt

Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλμυρό και τυρένιο

Τις μέρες των γιορτών το χριστουγεννιάτικο δέντρο συνήθως μονοπωλεί το ενδιαφέρον ως προς τη διακόσμηση του σπιτιού, τώρα μπορεί να κλέψει τις εντυπώσεις και στο γιορτινό τραπέζι.
empty alt

Βύσσινο, μια απόλαυση με πολλά οφέλη

Το βύσσινο είναι συνδεδεμένο με τις παιδικές καλοκαιρινές αναμνήσεις – είτε ως γλυκό του κουταλιού είτε ως βυσσινάδα.
empty alt

10 tips για να φτιάξεις το νοστιμότερο μπακαλιάρο σκορδαλιά

Αν ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μπακαλιάρο σκορδαλιά, το παραδοσιακό πιάτο της 25ης Μαρτίου, ακολουθώντας κάποιες απλές συμβουλές αλλά και τολμώντας να «πειράξεις» τις κλασικές συνταγές θα απογειώσεις τη γεύση του και, ίσως, αποφασίσεις να το βάζεις πιο συστηματικά στο μενού σου, αντί να περιμένεις...
empty alt

Σαν καλοκαίρι… γεμιστές πιπεριές αλλιώς

Τα γεμιστά δίνουν έτσι κι αλλιώς πολλές ιδέες για πειραματισμό
Back To Top