Όσοι είναι γνώστες της κορεάτικης κουζίνας και κουλτούρας μπορεί να τα ήξεραν ήδη, πριν εισβάλει στην οθόνη τους η νέα και με απίστευτη απήχηση κι επιτυχία σειρά του Netflix.

Όσοι είναι γνώστες της κορεάτικης κουζίνας και κουλτούρας μπορεί να τα ήξεραν ήδη, πριν εισβάλει στην οθόνη τους η νέα και με απίστευτη απήχηση κι επιτυχία σειρά του Netflix. Το Squid Game είναι ένα ιδιαίτερο σίριαλ (αν όχι τρομακτικό) κι όλα δείχνουν ότι έχει ήδη πολλές viral στιγμές. Ίσως ένα από τα πιο viral ενσταντανέ είναι στο επεισόδιο 2, όταν οι διαγωνιζόμενοι αγωνίζονται να κόβουν τα σχήματα που κατασκευάζονται στο καραμελένιο μπισκότο γνωστό ως Dalgona. Αυτό που κάποιοι άνθρωποι μπορεί να μην γνωρίζουν είναι αυτή είναι μια κορεατική λιχουδιά που απολαμβάνει όλη η οικογένεια και είναι εξαιρετικά απλό να κάνει κανείς στο σπίτι.

Η Dalgona γίνεται σε κουτάλες πάνω από μικρούς καυστήρες στους δρόμους πολλών κορεατικών πόλεων και είναι μια πολύ δημοφιλής απόλαυση για τα παιδιά. Εάν δεν έχετε μεταλλική κουτάλα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα μεταλλικό κύπελλο μέτρησης ή ένα μικρό αντικολλητικό σκεύος. Απλώς λιώστε τη ζάχαρη μέχρι να πάρει κεχριμπαρένιο χρώμα (αναδεύοντας συνεχώς για να αποφευχθεί η κρυστάλλωση), στη συνέχεια προσθέτετε ελάχιστη baking soda. Η baking soda αντιδρά με τη ζεστή ζάχαρη για να σχηματίσει μια τραγανή, όμορφη καραμέλα. Ρίξτε το μείγμα πάνω σε αλουμινόχαρτο ή κόλλα ψησίματος και αφού το πατικώσετε στιγμιαία με κάποιο μεταλλικό στρογγυλό αντικείμενο για να απλωθεί ομοιόμορφα, δώστε το επιθυμητό σχήμα με ένα σχήμα κοπής μπισκότων της επιλογής σας. Αν είστε αρκετά τολμηροί και αν είστε φανατικοί της σειράς μπορείτε να κάνετε και την πρόκληση με τη βελόνα…

YΛΙΚΑ:

1 – 2 τμχ.

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

2 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 λεπτά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

Ελάχιστη baking soda

Σπρέι μαγειρικής

squiddal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καλύψτε ένα ταψί ή μια επιφάνεια με αλουμινόχαρτο ή κόλλα ψησίματος.

Σε μια κουτάλα ή σε ένα πολύ μικρό σκεύος (κατά προτίμηση αντικολλητικό), προσθέστε ζάχαρη. Τοποθετήστε τη κουτάλα ή το σκεύος απευθείας σε μια μεσαία φλόγα και ανακατέψτε τη ζάχαρη με ένα chopstick μέχρι να αρχίσει να λιώνει, περίπου 2 λεπτά.

Μόλις λειώσει όλη η ζάχαρη και εμφανίζεται κεχριμπαρένιο χρώμα, αφαιρέστε αμέσως τη κουτάλα / κατσαρόλα από τη θερμότητα. Προσθέστε ελάχιστη baking soda μέχρις ότου το μίγμα να γίνει ανοιχτό καφέ.

Ρίξτε το μείγμα στο αλουμινόχαρτο σε 2 ίσους κύκλους. Ψεκάστε με σπρέι μαγειρικής την επίπεδη πλευρά ενός μεταλλικού κυπέλλου και πατικώστε στιγμιαία την καραμέλα ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα.

Χρησιμοποιήστε έναν κόπτη μπισκότων για να δημιουργήσετε το επιθυμητό σχήμα σας. Αφήστε να κρυώσει για να το σερβίρετε.

empty alt

3 tips για τέλεια σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά

Είναι εύκολο να φτιάξεις σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια και δύσκολο το αποτέλεσμα να πλησιάζει την τελειότητα στην υφή και τη γεύση.
empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να τρώω με τα χέρια»

Κάποιοι μπορεί να με πουν κακομαθημένη, αλλά εγώ απαντάω ότι μέσα από το φαγητό ζω μια εμπειρία που απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις.
empty alt

Strawberry fields forever

Ένα είναι το φρούτο σήμα-κατατεθέν αυτής της εποχής και μικροί και μεγάλοι τής έχουν αδυναμία! Η φράουλα (Fragaria ananassa) προέρχεται από την Ευρώπη τον 18ο αιώνα.
empty alt

Βάλσαμο ψυχής σε μορφή πατατόσουπας

Το να πολτοποιήσετε τις μισές πατάτες σας όταν η σούπα είναι σχεδόν έτοιμη, σας δίνει μια πιο παχιά, πιο κρεμώδη υφή.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα με ρεβίθια

Τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ψάχνεις εύκολες συνταγές χωρίς κρέας που όμως να δώσουν διάρκεια στο αίσθημα κορεσμού ώστε να μείνεις μακριά από γευστικούς πειρασμούς.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό punch φτιάχνεται εύκολα κι είναι για όλες τις ώρες

Ανάλαφρο, φρουτώδες, εξωτικό με τις απαραίτητες φυσαλίδες, μια εκδοχή punch που θα δώσει έναν αέρα δροσιάς στις καυτές καλοκαιρινές νύχτες και μέρες σου.
empty alt

Πένες Αλφρέντο στον φούρνο με κοτόπουλο

Πένες με κρεμώδη σάλτσα αλφρέντο, κοτόπουλο και (πολύ) μοτσαρέλα — χρειάζεται να πούμε περισσότερα; ΥΛΙΚΑ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 1 κιλό πένες 4 κ.
empty alt

Το Mostaccioli θα γίνει το νέο αγαπημένο σας πιάτο ζυμαρικών

Το Mostaccioli είναι ένα χορταστικό πιάτο ψημένων ζυμαρικών που είναι τέλειο για δείπνο το βράδυ της εβδομάδας.
Back To Top