Ακολουθώντας τα παρακάτω μυστικά για την αραβική πίτα, το αποτέλεσμα δεν θα έχει καμία σχέση με τα άγευστα και άοσμα σνακ που αγοράζεις τυλιγμένα σε διάφανη μεμβράνη.

Προσπαθείς να αποφύγεις το ψωμί, αλλά θέλεις να φτιάξεις ένα σάντουιτς για να πάρεις μαζί σου στη δουλειά; Χρησιμοποίησε αραβική πίτα ή τορτίγιες αντί για ψωμί και φτιάξε ένα πιο ελαφρύ αλλά εξίσου ή και περισσότερο νόστιμο έδεσμα, εφαρμόζοντας τα παρακάτω tips.

1. Ψήσε ελαφρά τις τορτίγιες ή τις αραβικές πίτες.

Βάλε τις για ελάχιστα λεπτά στον αέρα ή στο γκριλ και μόλις τις βγάλεις πρόσθεσε τη γέμισή σου. Αυτό το τρικ θα βελτιώσει τη γεύση, ακόμα και αν δεν σκοπεύεις να καταναλώσεις το σάντουιτς αμέσως, ζεστό.

2. Δώσε έμφαση στη συνοδευτική σάλτσα.

Κάνε την ανατροπή και αντί για μαγιονέζα ή μουστάρδα χρησιμοποίησε τυρί κρέμα, ταχίνι ή ακόμα και τζατζίκι, ανάλογα φυσικά με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Ή, αν νιώθεις αρκετά… τολμηρός, μπορείς να επιλέξεις κάποια πικάντικη σάλτσα (π.χ. τσίλι σος).

3. Μην ξεχνάς τα μυρωδικά.

Πρόσθεσε ανεπιφύλακτα φρέσκο βασιλικό, μαϊντανό, δυόσμο ή κόλιανδρο. Μπορείς επίσης να συμπληρώσεις τη γέμιση με πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως σπανάκι ή κέιλ. Καλό είναι όμως σε αυτές τις περιπτώσεις να καταναλώσεις σύντομα το σάντουιτς, γιατί όλα αυτά μαραίνονται μέσα σε λίγες ώρες.

4. Μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις περισσεύματα από ένα γεύμα.

Σε ένα σάντουιτς αραβικής πίτας μπορείς κάλλιστα να προσθέσεις το ψητό κοτόπουλο που σου περίσσεψε, κομμένο σε λωρίδες ή μικρά κομμάτια, ή/και ψητά λαχανικά όπως κρεμμύδι, πιπεριές, ντομάτα, αλλά και μαγειρεμένο κουνουπίδι ή παντζάρια. Αντιμετώπισε τη γέμιση περίπου όπως μια σαλάτα, π.χ. συμπληρώνοντας λίγο φρέσκο μαϊντανό ή βασιλικό, ελιές σε ροδέλες ή κάπαρη.

5. Κάτι τραγανό κάνει πάντα τη διαφορά.

Για να αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον η υφή, βάλε στη γέμιση τριμμένο ή ψιλοκομμένο καρότο, λάχανο, αγγουράκι. Για έξτρα πρωτεΐνη και ισορροπία στις υφές, πρόσθεσε ένα σφιχτό αυγό κομμένο σε φέτες.

6. Πες «ναι» σε όξινα συστατικά.

Μερικές σταγόνες από χυμό λεμονιού ή ξίδι θα απογειώσουν ένα χορτοφαγικό σάντουιτς με αραβική πίτα. Αρκεί να τις προσθέσεις την ώρα ακριβώς της κατανάλωσής του, διαφορετικά η πίτα σου θα μαλακώσει υπερβολικά. Μπορείς, για παράδειγμα, μαζί με το σάντουιτς να πάρεις στη δουλειά σου και μισό λεμόνι, επίσης τυλιγμένο σε διάφανη μεμβράνη, ή να φροντίσεις να έχεις στην κουζίνα του γραφείου ένα μπουκαλάκι ξίδι, που θα χρησιμοποιείς σε τέτοιες περιπτώσεις.

empty alt

Πολύτιμα δημητριακά

Οι άνθρωποι που τρώνε άφθονες φυτικές ίνες από δημητριακά ολικής άλεσης διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια ή καρκίνο, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη ανάλυση.
empty alt

Είναι η μαγειρική τρόπος ψυχοθεραπείας;

Η προφανής απάντηση για όλους όσοι λατρεύουν τη μαγειρική είναι «Ναι, φυσικά!». Για όσες γυναίκες το μαγείρεμα είναι απλά μια υποχρέωση που πρέπει να διεκπεραιώνουν σε καθημερινή βάση, βαρυγκομώντας και με αμφίβολες αντιδράσεις από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, μάλλον δεν αποτελεί μέσο...
empty alt

7 λόγοι να έχεις πάντα ένα πακέτο αρακά στην κατάψυξή σου

Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες.
empty alt

Φτιάξε τέλεια ποσέ αυγά βήμα βήμα

Αν σου αρέσει το αυγό, θα λατρέψεις τα ποσέ. Αρκεί να σου πετύχουν: να καταφέρεις να συνδυάσεις το λευκό ασπράδι με ένα ρευστό, κρεμώδη κρόκο.
empty alt

Πώς θα μαλακώσει το χταπόδι στο μαγείρεμα;

Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα στο σαρακοστιανό τραπέζι είναι να καταφέρεις να μαγειρέψεις το χταπόδι έτσι ώστε να είναι ζουμερό, μαλακό και ταυτόχρονα πλούσιο σε γεύση.
empty alt

Κολοκύθι: το απόλυτο superfood του καλοκαιριού

Τρώγονται βραστά ή στον ατμό ως σαλάτα ή ως συνοδευτικό με άλλα χορταρικά – όπως ιδιαίτερα με βλίτα το καλοκαίρι.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το μπορς και πώς να το φτιάξεις

Το Μπορς (Borscht, borsch ή borshch) όπως διαβάζουμε στη Wikipedia.org είναι σούπα λαχανικών, στην οποία περιλαμβάνονται συνήθως παντζάρια, τα οποία και της προσδίδουν έντονα κόκκινο χρώμα. Σε άλλες ποικιλίες της συνταγής, τα παντζάρια αντικαθίστανται από τοματοπολτό που της προσδίδουν...
empty alt

Ελαφριές γαρίδες με ντομάτες και κόκκινο κρεμμύδι

Έχετε διάθεση για θαλασσινά; Θα ικανοποιήσετε πλήρως την όρεξή σας με αυτό το πιάτο με οστρακοειδή! Με φρέσκες γαρίδες αρωματισμένες με μεσογειακά καρυκεύματα, σκόνη σκόρδου και μαύρο πιπέρι, σερβιρισμένες με μαγειρεμένο κόκκινο κρεμμύδι και ντοματίνια, σίγουρα θα σας χορτάσει με νόστιμο και...
Back To Top