Ακολουθώντας τα παρακάτω μυστικά για την αραβική πίτα, το αποτέλεσμα δεν θα έχει καμία σχέση με τα άγευστα και άοσμα σνακ που αγοράζεις τυλιγμένα σε διάφανη μεμβράνη.

Προσπαθείς να αποφύγεις το ψωμί, αλλά θέλεις να φτιάξεις ένα σάντουιτς για να πάρεις μαζί σου στη δουλειά; Χρησιμοποίησε αραβική πίτα ή τορτίγιες αντί για ψωμί και φτιάξε ένα πιο ελαφρύ αλλά εξίσου ή και περισσότερο νόστιμο έδεσμα, εφαρμόζοντας τα παρακάτω tips.

1. Ψήσε ελαφρά τις τορτίγιες ή τις αραβικές πίτες.

Βάλε τις για ελάχιστα λεπτά στον αέρα ή στο γκριλ και μόλις τις βγάλεις πρόσθεσε τη γέμισή σου. Αυτό το τρικ θα βελτιώσει τη γεύση, ακόμα και αν δεν σκοπεύεις να καταναλώσεις το σάντουιτς αμέσως, ζεστό.

2. Δώσε έμφαση στη συνοδευτική σάλτσα.

Κάνε την ανατροπή και αντί για μαγιονέζα ή μουστάρδα χρησιμοποίησε τυρί κρέμα, ταχίνι ή ακόμα και τζατζίκι, ανάλογα φυσικά με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Ή, αν νιώθεις αρκετά… τολμηρός, μπορείς να επιλέξεις κάποια πικάντικη σάλτσα (π.χ. τσίλι σος).

3. Μην ξεχνάς τα μυρωδικά.

Πρόσθεσε ανεπιφύλακτα φρέσκο βασιλικό, μαϊντανό, δυόσμο ή κόλιανδρο. Μπορείς επίσης να συμπληρώσεις τη γέμιση με πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως σπανάκι ή κέιλ. Καλό είναι όμως σε αυτές τις περιπτώσεις να καταναλώσεις σύντομα το σάντουιτς, γιατί όλα αυτά μαραίνονται μέσα σε λίγες ώρες.

4. Μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις περισσεύματα από ένα γεύμα.

Σε ένα σάντουιτς αραβικής πίτας μπορείς κάλλιστα να προσθέσεις το ψητό κοτόπουλο που σου περίσσεψε, κομμένο σε λωρίδες ή μικρά κομμάτια, ή/και ψητά λαχανικά όπως κρεμμύδι, πιπεριές, ντομάτα, αλλά και μαγειρεμένο κουνουπίδι ή παντζάρια. Αντιμετώπισε τη γέμιση περίπου όπως μια σαλάτα, π.χ. συμπληρώνοντας λίγο φρέσκο μαϊντανό ή βασιλικό, ελιές σε ροδέλες ή κάπαρη.

5. Κάτι τραγανό κάνει πάντα τη διαφορά.

Για να αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον η υφή, βάλε στη γέμιση τριμμένο ή ψιλοκομμένο καρότο, λάχανο, αγγουράκι. Για έξτρα πρωτεΐνη και ισορροπία στις υφές, πρόσθεσε ένα σφιχτό αυγό κομμένο σε φέτες.

6. Πες «ναι» σε όξινα συστατικά.

Μερικές σταγόνες από χυμό λεμονιού ή ξίδι θα απογειώσουν ένα χορτοφαγικό σάντουιτς με αραβική πίτα. Αρκεί να τις προσθέσεις την ώρα ακριβώς της κατανάλωσής του, διαφορετικά η πίτα σου θα μαλακώσει υπερβολικά. Μπορείς, για παράδειγμα, μαζί με το σάντουιτς να πάρεις στη δουλειά σου και μισό λεμόνι, επίσης τυλιγμένο σε διάφανη μεμβράνη, ή να φροντίσεις να έχεις στην κουζίνα του γραφείου ένα μπουκαλάκι ξίδι, που θα χρησιμοποιείς σε τέτοιες περιπτώσεις.

empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψεις το μπέικον

Όλοι ξέρουμε ότι μια από τις μεγαλύτερες αμαρτωλές απολαύσεις της ζωής είναι η μυρωδιά του μπέικον ενώ τσιτσιρίζει στο τηγάνι.
empty alt

6 εναλλακτικοί τρόποι να απολαύσεις τα κεφτεδάκια που περίσσεψαν

Είτε σου περίσσεψαν κεφτεδάκια που τηγάνισες είτε έπλασες περισσότερα από όσα χρειαζόσουν σε ένα γεύμα για να αφήσεις μερικά στην άκρη για μια άλλη μέρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα απολαύσεις, πέρα από τα να τα συνοδεύσεις με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι και μια πράσινη σαλάτα.
empty alt

Μην αφήσεις το καλοκαίρι να περάσει χωρίς αυτή τη σαγκρία με καρπούζι

Το καρπούζι και το ροζέ κρασί συνδυάζονται σε ένα δροσερό, χρωματιστό, φρουτώδες ποτό που συμπυκνώνει όλη τη μεθυστική διάθεση του καλοκαιριού.
empty alt

Τα είδη των κρεμμυδιών και πού θα χρησιμοποιήσεις το καθένα

Μήπως κάθε φορά που ψωνίζεις κρεμμύδια, τα αγοράζεις σε όποιο χρώμα βρεις διαθέσιμο στον πάγκο; Κι όμως, τα λευκά, τα κίτρινα και τα κόκκινα κρεμμύδια δεν διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση.
empty alt

Γιατί αλάτι και πιπέρι πάνε πακέτο στο τραπέζι;

Χρησιμοποιούμε αλάτι και πιπέρι καθημερινά, σχεδόν σε όλα τα φαγώσιμα, για να ενισχύσουμε τη γεύση τους. Ίσως όμως δεν έχετε αναρωτηθεί, γιατί τα έχουμε «παντρέψει» αυτά τα δυο, γιατί τα έχουμε συνδυάσει μαζί; Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το κανάλι του YouTube, «It’s Okay To Be Smart», […]
empty alt

Tρία απολαυστικά warming up cocktails, που είναι ό,τι πρέπει για τα κρύα βράδια

Τρεις απολαυστικές συνταγές για ζεστά ποτά θα σε βάλουν στο εορταστικό ή cozy mood της εποχής – μπες στο πνεύμα!   Apple Pie Bourbon Shots Αν λατρεύεις τη γεύση τη μηλόπιτα αυτή η εκδοχή της θα σε κάνει να την πιείς στο ποτήρι κι όχι να την […]
empty alt

Κουνουπίδι με παρμεζάνα – απλώς εθιστικό

Αν σου αρέσει η παρμεζάνα ξέρεις ότι είναι απολύτως απίστευτη, και ότι μπορεί να απογειώσει κάθε υγιεινό συστατικό με το οποίο συνδυάζεται χωρίς να του αποδώσει πολλές επιπλέον θερμίδες.
empty alt

Τηγανίτες με λεμόνι και Ricotta

Τέλεια επίγευση ξινού με έναν υπαινιγμό γλυκύτητας, αυτές είναι οι απόλυτα πιο καλοκαιρινές τηγανίτες ρικότας λεμονιού. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τηγανίτες βουτύρου, έχουν πιο αφράτη υφή.
Back To Top