Τρεις απολαυστικές συνταγές για ζεστά ποτά θα σε βάλουν στο εορταστικό ή cozy mood της εποχής – μπες στο πνεύμα!   Apple Pie Bourbon Shots Αν λατρεύεις τη γεύση τη μηλόπιτα αυτή η εκδοχή της θα σε κάνει να την πιείς στο ποτήρι κι όχι να την […]

Τρεις απολαυστικές συνταγές για ζεστά ποτά θα σε βάλουν στο εορταστικό ή cozy mood της εποχής – μπες στο πνεύμα!

 

Apple Pie Bourbon Shots

Αν λατρεύεις τη γεύση τη μηλόπιτα αυτή η εκδοχή της θα σε κάνει να την πιείς στο ποτήρι κι όχι να την φας με το κουταλάκι. Χρησιμοποίησε μερικά συστατικά – μήλα, κανέλα και μοσχοκάρυδο – για να τονώσεις την ένταση του μπέρμπον για μια απόλαυση που έχει γεύση ακριβώς όπως το αγαπημένο σου επιδόρπιο.

 

 

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ 6 ΠΟΤΗΡΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κανάτα bourbon

2 μήλα (πράσινα και κόκκινα), ψιλοκομμένα

3 κύβους ζάχαρης

1 ολόκληρο μοσχοκάρυδο, ελαφρώς ξυρισμένο

4 ξυλάκια κανέλας, συν περισσότερα για γαρνιτούρα

1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ

winterb

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γέμισε μια κανάτα με μπέρμπον, μήλα, ζάχαρη, μοσχοκάρυδο, κανέλα και τζίντζερ.

Άφησε το μείγμα να καθίσει 2 έως 4 ημέρες. (Δοκίμασε μετά από 2 ημέρες και άφησε το να καθίσει όσο περισσότερο νομίζεις ότι το χρειάζεται.)

Ρίχνεις το μείγμα σε γυάλινα ποτήρια και γαρνίρεις με κανέλα.

 

Apple Cider Sangria

Η Sangria μπορεί να σε κάνει να σκέφτεσαι ζεστές καλοκαιρινές νύχτες και τροπικά φρούτα, αλλά αυτό το κοκτέιλ με βάση το μήλο θα σε προετοιμάσει για να ανεβάσει τη θερμοκρασία του χειμώνα. Εδώ, έχεις ένα λευκό κρασί σανγκρία, συνδυασμένο με πικάντικη μπίρα τζίντζερ και γλυκό μηλίτη. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να κάνεις την καλύτερη δυνατή παρτίδα:

 

Τι μήλα πρέπει να χρησιμοποιήσω;

Όσον αφορά τα μήλα, όλα ταιριάζουν, αλλά σίγουρα πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο (οπτικά και αρωματικά,) να διαλέξεις μερικούς γλυκούς κόκκινους κι ώριμου τύπους μήλων. Αλλά πραγματικά δεν χρειάζεται να περιοριστείς, ό,τι μήλα και να έχεις στο σπίτι κάνουν μια χαρά.

 

Τι είδους κρασί είναι καλύτερο;

Μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώσεις ένα μπουκάλι πρόχειρο κρασί είναι να το φτιάξεις σανγκρία, αλλά μπορείς και να βάλεις ένα κρασί που θέλεις πραγματικά να πιείς; Τα πιο ξηρά ή τα περισσότερα όξινα λευκά κρασιά όπως το Sauvignon Blanc, το Albariño και το Muscadet είναι καλές επιλογές για αυτή τη γλυκιά σανγκρία. Θα μπορούσες ακόμη και να χρησιμοποιήσεις ένα ξηρό αφρώδες κρασί ή Prosecco, αν το προτιμάς.

 

winterc

ΥΛΙΚΑ:

6 – 8 ΠΟΤΗΡΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 μήλα ώριμο και γλυκό, κομμένο σε φέτες

1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες

1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες

2 φλ. μηλίτη

1 μπουκάλι τζίντζερ μπίρα

1 (750 ml.) μπουκάλι λευκό κρασί

wintera

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γέμισε μια μεγάλη κανάτα με τις φέτες φρούτων και πρόσθεσε μηλίτη, τζίντζερ μπίρα και λευκό κρασί.

Ανακατεύεις το μείγμα και ρίχνεις σε ποτήρια.

 

Caramel Apple Mimosas

Υπάρχει ποτέ κακή στιγμή για να απολαύσεις μια mimosa; Όχι απ’ όσο μπορούμε να σκεφτούμε

 

ΥΛΙΚΑ:

4

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλιές της σούπας καραμέλα

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη-κανέλα

1 μπουκάλι μηλίτης

8 σφην. βότκα

1.750 ml φιάλη αφρώδη κρασί

Φέτες μήλου, για γαρνιτούρα

wint

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίξε καραμέλα σε ένα μικρό πιάτο. Ρίξε μείγμα ζάχαρης-κανέλας σε ένα άλλο μικρό πιάτο. Βούτηξε τα χείλη των ποτηριών σε καραμέλα και μετά βύθισέ τα σε ζάχαρη-κανέλα μέχρι να επικαλυφθούν.

Ρίξε 1/4 φλιτζάνι μηλίτη και 2 σφηνάκια βότκα σε κάθε ποτήρι και γέμισε με αφρώδες οίνο.

Γαρνίρεις με μια φέτα μήλου πριν το σερβίρεις.

 

Στην υγειά σου!

empty alt

Η δύναμη του πρωινού

Και να που το παλίο γνωμικό «το πρωί τρώγε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας και το βράδυ σαν φτωχός» αποκτά επιστημοκική βάση.
empty alt

Αυτό είναι το μυστικό για τραγανά μανιτάρια

Ξέρεις πώς είναι τα τέλεια σοταρισμένα μανιτάρια: έχουν ένα όμορφο χρυσό-καφέ χρώμα, τραγανές άκρες και πλούσια, γεμάτη γεύση.
empty alt

Βραδινή λιγούρα; Δες τι μπορείς να τρως!

Το ακούς συνέχεια: δεν πρέπει να τρως πριν τον ύπνο, δεν κάνει να κοιμάσαι με γεμάτο στομάχι, δεν θα προλάβεις να κάψεις τις θερμίδες και άλλα τέτοια.
empty alt

Πώς θα τσεκάρεις αν έχει γίνει ένα κέικ;

Ίσως έχεις διαβάσει ότι για να ελέγξεις αν είναι έτοιμο το κέικ σου μπορείς να βυθίσεις μια οδοντογλυφίδα, όμως η αλήθεια είναι ότι είναι υπερβολικά κοντή για να φτάσει μέχρι τον πάτο του ταψιού ή της φόρμας.
empty alt

Mac & cheese με κουνουπίδι

Το κουνουπίδι είναι μια υγιεινή επιλογή για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας σε χαμηλούς υδατάνθρακες, σε αυτή την εκδοχή η υγεία συναντά και την απόλαυση! Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να το φτιάξετε όσο πιο απολαυστικό γίνετε.
empty alt

Γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών με σπανάκι και τυρί

Στο φθινόπωρο ταιριάζει το άρωμα από το μοσχοκάρυδο. Κι η μαγεία από λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο είναι πιο έντονη στα γαλακτοκομικά, κάνοντας τα γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών μια τέλεια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που δεν μπαίνει πολύ εύκολα στις συνταγές.
empty alt

Πικάντικες γαρίδες στη σχάρα

Το καλύτερο μέρος αυτής της συνταγής: Η σάλτσα λειτουργεί ως μαρινάδα και γλάσο – μην ξεχάσετε να κρατήσετε λίγη για το ψήσιμο των γαρίδων ενώ είναι στη σχάρα! Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε απαντήσεις.
empty alt

Υπέροχο ratatouille στον φούρνο

Μια εύκολη συνταγή με άρωμα Γαλλίας, εδώ σε μια ψητή εκδοχή
Back To Top