Τρεις απολαυστικές συνταγές για ζεστά ποτά θα σε βάλουν στο εορταστικό ή cozy mood της εποχής – μπες στο πνεύμα!   Apple Pie Bourbon Shots Αν λατρεύεις τη γεύση τη μηλόπιτα αυτή η εκδοχή της θα σε κάνει να την πιείς στο ποτήρι κι όχι να την […]

Τρεις απολαυστικές συνταγές για ζεστά ποτά θα σε βάλουν στο εορταστικό ή cozy mood της εποχής – μπες στο πνεύμα!

 

Apple Pie Bourbon Shots

Αν λατρεύεις τη γεύση τη μηλόπιτα αυτή η εκδοχή της θα σε κάνει να την πιείς στο ποτήρι κι όχι να την φας με το κουταλάκι. Χρησιμοποίησε μερικά συστατικά – μήλα, κανέλα και μοσχοκάρυδο – για να τονώσεις την ένταση του μπέρμπον για μια απόλαυση που έχει γεύση ακριβώς όπως το αγαπημένο σου επιδόρπιο.

 

 

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ 6 ΠΟΤΗΡΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κανάτα bourbon

2 μήλα (πράσινα και κόκκινα), ψιλοκομμένα

3 κύβους ζάχαρης

1 ολόκληρο μοσχοκάρυδο, ελαφρώς ξυρισμένο

4 ξυλάκια κανέλας, συν περισσότερα για γαρνιτούρα

1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ

winterb

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γέμισε μια κανάτα με μπέρμπον, μήλα, ζάχαρη, μοσχοκάρυδο, κανέλα και τζίντζερ.

Άφησε το μείγμα να καθίσει 2 έως 4 ημέρες. (Δοκίμασε μετά από 2 ημέρες και άφησε το να καθίσει όσο περισσότερο νομίζεις ότι το χρειάζεται.)

Ρίχνεις το μείγμα σε γυάλινα ποτήρια και γαρνίρεις με κανέλα.

 

Apple Cider Sangria

Η Sangria μπορεί να σε κάνει να σκέφτεσαι ζεστές καλοκαιρινές νύχτες και τροπικά φρούτα, αλλά αυτό το κοκτέιλ με βάση το μήλο θα σε προετοιμάσει για να ανεβάσει τη θερμοκρασία του χειμώνα. Εδώ, έχεις ένα λευκό κρασί σανγκρία, συνδυασμένο με πικάντικη μπίρα τζίντζερ και γλυκό μηλίτη. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να κάνεις την καλύτερη δυνατή παρτίδα:

 

Τι μήλα πρέπει να χρησιμοποιήσω;

Όσον αφορά τα μήλα, όλα ταιριάζουν, αλλά σίγουρα πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο (οπτικά και αρωματικά,) να διαλέξεις μερικούς γλυκούς κόκκινους κι ώριμου τύπους μήλων. Αλλά πραγματικά δεν χρειάζεται να περιοριστείς, ό,τι μήλα και να έχεις στο σπίτι κάνουν μια χαρά.

 

Τι είδους κρασί είναι καλύτερο;

Μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώσεις ένα μπουκάλι πρόχειρο κρασί είναι να το φτιάξεις σανγκρία, αλλά μπορείς και να βάλεις ένα κρασί που θέλεις πραγματικά να πιείς; Τα πιο ξηρά ή τα περισσότερα όξινα λευκά κρασιά όπως το Sauvignon Blanc, το Albariño και το Muscadet είναι καλές επιλογές για αυτή τη γλυκιά σανγκρία. Θα μπορούσες ακόμη και να χρησιμοποιήσεις ένα ξηρό αφρώδες κρασί ή Prosecco, αν το προτιμάς.

 

winterc

ΥΛΙΚΑ:

6 – 8 ΠΟΤΗΡΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 μήλα ώριμο και γλυκό, κομμένο σε φέτες

1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες

1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες

2 φλ. μηλίτη

1 μπουκάλι τζίντζερ μπίρα

1 (750 ml.) μπουκάλι λευκό κρασί

wintera

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γέμισε μια μεγάλη κανάτα με τις φέτες φρούτων και πρόσθεσε μηλίτη, τζίντζερ μπίρα και λευκό κρασί.

Ανακατεύεις το μείγμα και ρίχνεις σε ποτήρια.

 

Caramel Apple Mimosas

Υπάρχει ποτέ κακή στιγμή για να απολαύσεις μια mimosa; Όχι απ’ όσο μπορούμε να σκεφτούμε

 

ΥΛΙΚΑ:

4

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλιές της σούπας καραμέλα

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη-κανέλα

1 μπουκάλι μηλίτης

8 σφην. βότκα

1.750 ml φιάλη αφρώδη κρασί

Φέτες μήλου, για γαρνιτούρα

wint

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίξε καραμέλα σε ένα μικρό πιάτο. Ρίξε μείγμα ζάχαρης-κανέλας σε ένα άλλο μικρό πιάτο. Βούτηξε τα χείλη των ποτηριών σε καραμέλα και μετά βύθισέ τα σε ζάχαρη-κανέλα μέχρι να επικαλυφθούν.

Ρίξε 1/4 φλιτζάνι μηλίτη και 2 σφηνάκια βότκα σε κάθε ποτήρι και γέμισε με αφρώδες οίνο.

Γαρνίρεις με μια φέτα μήλου πριν το σερβίρεις.

 

Στην υγειά σου!

empty alt

Είναι το ψήσιμο γλυκών μια μορφή ψυχοθεραπείας;

Σε κάποιους ανθρώπους αρέσει τόσο να φτιάχνουν γλυκά που βρίσκουν πάντα μια αφορμή για να προθερμάνουν τον φούρνο- θερμαίνοντας έτσι τις σχέσεις με τους γύρω τους αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό.
empty alt

Αυτή η αλλαγή θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

Είναι ένας σχεδόν παγκόσμιος κανόνας ότι λίγο πριν το καλοκαίρι ή, όπως η εποχή που διανύουμε, ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, είναι η εποχή κατά την οποία οι περισσότεροι θυμούνται ότι πρέπει να κάνουν λίγο δίαιτα και λίγο γυμναστική για να ετοιμαστούν να ξεχυθούν στις παραλίες για […]
empty alt

3 διαφορετικοί τρόποι να απολαύσεις τις αντζούγιες

Λατρεύεις τις αντζούγιες; Ή, απλά, σου περίσσεψαν μερικές από μια άλλη συνταγή και δεν ξέρεις τι να τις κάνεις; Ακολουθούν τρεις μόνο από τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να τις εντάξεις στη μαγειρική σου.
empty alt

Πρωτοχρονιάτικο δείπνο: η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει μία εβδομάδα πριν!

Όποιο μενού κι αν σχεδιάσεις για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που θα σου ανοίξουν το δρόμο για την επιτυχία του πάρτι.
empty alt

Η καντίνα που ταξιδεύει στον Καναδά συλλέγοντας συνταγές και ιστορίες

Συνήθως επισκεφτόμαστε μια καντίνα για να αγοράσουμε έτοιμο, μαγειρεμένο φαγητό. Ωστόσο στην καντίνα Food History Truck οι ρόλοι αντιστρέφονται: oι επισκέπτες μπαίνουν στην κουζίνα, μαγειρεύουν ένα φαγητό και, μαζί με αυτό, μοιράζονται με τους ιδιοκτήτες της ιστορίες γύρω από τη συγκεκριμένη...
empty alt

Μαγείρεψε σωστά τις φακές σε 5 απλά βήματα

Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες αλλά και μικροθρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος. Επιπλέον, μπορούν να γίνουν πεντανόστιμες, αρκεί να τις μαγειρέψεις σωστά.
empty alt

Τα κάνουμε σαλάτα διά χειρός Cameron Diaz

Αν χρειάζεσαι ισχυρό κίνητρο για να γίνεις φίλος με τις σαλάτες, η γοητεία της Κάμερον Ντίαζ μάλλον θα σε πείσει.
empty alt

Κάντε την έκπληξη με πέστο-καλαμποκόψωμο

Μια καλοκαιρινή γεύση αγαπημένων παιδικών αναμνήσεων

Back To Top