Όσο νόστιμο μπορεί να είναι ένα σάντουιτς, άλλο τόσο μπελάς μπορεί να γίνει, λερώνοντας τα ρούχα σου με σάλτσες και ντομάτα και γεμίζοντας το γραφείο ψίχουλα.

Όσο νόστιμο μπορεί να είναι ένα σάντουιτς, άλλο τόσο μπελάς μπορεί να γίνει, λερώνοντας τα ρούχα σου με σάλτσες και ντομάτα και γεμίζοντας το γραφείο ψίχουλα.

Η παρακάτω συνταγή όμως σε 9 βήματα, με τυρί, γαλοπούλα και αβοκάντο, είναι μια νόστιμη, υγιεινή και κυριολεκτικά καθαρή λύση για το δρόμο και τη δουλειά.

1. Διάλεξε το σωστό ψωμί. Η μπαγκέτα εκτός από νόστιμη είναι και αρκετά στέρεα ώστε να κρατήσει τις ρευστές σάλτσες στο εσωτερικό της και να μη διαλυθεί από την πίεση κατά τη μεταφορά του σάντουιτς.

2. Κόψε την μπαγκέτα στη μέση. Τοποθέτησέ την οριζόντια σε επιφάνεια κοπής και χρησιμοποίησε ένα κοφτερό μαχαίρι.

3. Φέρε τα μέσα, έξω. Τοποθέτησε τα δύο κομμάτια της μπαγκέτας σου ανοιχτά, έτσι ώστε η εσωτερική πλευρά τους να βλέπει προς τα πάνω.

4. Άπλωσε το ντρέσινγκ. Όσο καλά κρατεί η ζέστη του καλοκαιριού, καλό είναι να αποφύγεις τη μαγιονέζα και να προτιμήσεις τη λιγότερο ευπαθή μουστάρδα. Για μια γλυκιά και πικάντικη νότα, πρόσθεσε αν θέλεις και λίγη Ντιζόν με μέλι.

5. Άπλωσε στην μπαγκέτα αβοκάντο κομμένο σε φέτες. Αν το αβοκάντο δεν έχει ωριμάσει αρκετά, κόψε το σε όσο το δυνατόν πιο λεπτές φέτες.

6. Λιώσε το αβοκάντο. Αν είναι πολύ ώριμο, χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι για να το λιώσεις και να το απλώσεις στην μπαγκέτα. Έτσι, το πάτωμα δεν θα αρχίσει να βομβαρδίζεται με φέτες αβοκάντο την ώρα που θα τρως το σάντουιτς.

7. Πρόσθεσε γαλοπούλα και τυρί σε ρολό. Κάνοντάς τα ρολό, μπορείς να βάλεις μεγαλύτερη ποσότητα σε ένα σάντουιτς (δύο με τέσσερις φέτες γαλοπούλας και άλλες τόσες τυρί).

8. Συμπλήρωσε τη γέμιση με ένα φύλλο μαρουλιού. Δεν σου προτείνουμε να προσθέσεις ντομάτα, γιατί στάζει και λερώνει πανεύκολα. Μπορείς όμως να βάλεις ένα φύλλο μαρουλιού, σε κομμάτια στο μέγεθος της μπαγκέτας.

9. Τύλιξε το σάντουιτς σε διάφανη μεμβράνη. Έτσι θα διατηρηθεί φρέσκο και ακέραιο για περισσότερες ώρες.

empty alt

Τι σχέση έχει το πιάτο ενός Γερμανού, ενός Έλληνα κι ενός Ιταλού με το εισόδημα ενός Φιλιππινέζου;

Το ψάρι που έχω στο πιάτο μου μπορεί να καθορίσει το μέλλον ενός ανθρώπου στις Φιλιππίνες; Μπορούμε μέσα από την καταναλωτική μας συμπεριφορά να φέρουμε την αλλαγή στην κοινωνία και τη φύση; Σύμφωνα με τη νέα μελέτη του WWF με τίτλο: «Βιώσιμος τόνος από τις Φιλιππίνες για την Ευρώπη», που […]
empty alt

Wagashi: Στην Ιαπωνία φτιάχνουν τα ομορφότερα γλυκά στον κόσμο!

Κάθε ένα από αυτά είναι ένα μικρό κομψοτέχνημα, που παίρνει το όνομά του από την ποίηση, από ιστορικά γεγονότα, ακόμα και από φυσικά αξιοθέατα.
empty alt

Μην αφήσεις το καλοκαίρι να περάσει χωρίς αυτή τη σαγκρία με καρπούζι

Το καρπούζι και το ροζέ κρασί συνδυάζονται σε ένα δροσερό, χρωματιστό, φρουτώδες ποτό που συμπυκνώνει όλη τη μεθυστική διάθεση του καλοκαιριού.
empty alt

Τέλεια ιδέα για δώρο (αλλά και για το σπίτι): αρωματισμένο αλάτι

Ένα από τα πιο οικονομικά και επιτυχημένα δώρα που μπορείς να κάνεις στους φίλους σου; Αρωματισμένο αλάτι, κλεισμένο σε γυάλινο βαζάκι.
empty alt

Σάντουιτς με τόνο (άριστα)!

Λάτρεις του τόνου γνωρίστε το απόλυτο σάντουιτς για εσάς. Ξεχάστε το ότι το ψάρι δεν πάει με τυρί και με τη σωστή ποσότητα από τυρί Cheddar, και ένα ζευγάρι καλές φέτες ντομάτας, αυτή η εκδοχή θα ενθουσιάσει κι όσους δεν βάζουν ψάρι στο στόμα τους.
empty alt

Cool και Alcohol free στον καύσωνα

Όταν ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες επικίνδυνα ο οργανισμός διψάει όλο και περισσότερο κι έχει αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης. Καλό το νεράκι δεν λέω αλλά και μια ξωτική νότα μπορεί να σε ξεδιψάσει με τον πιο απολαυστικό τρόπο και να βάλει χρώμα στα ζεστά μεσημέρια ή τις καυτές νύχτες σου… […]
empty alt

Πικάντικες γαρίδες στη σχάρα

Το καλύτερο μέρος αυτής της συνταγής: Η σάλτσα λειτουργεί ως μαρινάδα και γλάσο – μην ξεχάσετε να κρατήσετε λίγη για το ψήσιμο των γαρίδων ενώ είναι στη σχάρα! Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε απαντήσεις.
empty alt

Λαχταριστό φιλέτο κοτόπουλο με κρεμώδες τυρί και πιπεριές στον φούρνο

Μια εύκολη κι απολαυστική συνταγή
Back To Top