Όσο νόστιμο μπορεί να είναι ένα σάντουιτς, άλλο τόσο μπελάς μπορεί να γίνει, λερώνοντας τα ρούχα σου με σάλτσες και ντομάτα και γεμίζοντας το γραφείο ψίχουλα.

Όσο νόστιμο μπορεί να είναι ένα σάντουιτς, άλλο τόσο μπελάς μπορεί να γίνει, λερώνοντας τα ρούχα σου με σάλτσες και ντομάτα και γεμίζοντας το γραφείο ψίχουλα.

Η παρακάτω συνταγή όμως σε 9 βήματα, με τυρί, γαλοπούλα και αβοκάντο, είναι μια νόστιμη, υγιεινή και κυριολεκτικά καθαρή λύση για το δρόμο και τη δουλειά.

1. Διάλεξε το σωστό ψωμί. Η μπαγκέτα εκτός από νόστιμη είναι και αρκετά στέρεα ώστε να κρατήσει τις ρευστές σάλτσες στο εσωτερικό της και να μη διαλυθεί από την πίεση κατά τη μεταφορά του σάντουιτς.

2. Κόψε την μπαγκέτα στη μέση. Τοποθέτησέ την οριζόντια σε επιφάνεια κοπής και χρησιμοποίησε ένα κοφτερό μαχαίρι.

3. Φέρε τα μέσα, έξω. Τοποθέτησε τα δύο κομμάτια της μπαγκέτας σου ανοιχτά, έτσι ώστε η εσωτερική πλευρά τους να βλέπει προς τα πάνω.

4. Άπλωσε το ντρέσινγκ. Όσο καλά κρατεί η ζέστη του καλοκαιριού, καλό είναι να αποφύγεις τη μαγιονέζα και να προτιμήσεις τη λιγότερο ευπαθή μουστάρδα. Για μια γλυκιά και πικάντικη νότα, πρόσθεσε αν θέλεις και λίγη Ντιζόν με μέλι.

5. Άπλωσε στην μπαγκέτα αβοκάντο κομμένο σε φέτες. Αν το αβοκάντο δεν έχει ωριμάσει αρκετά, κόψε το σε όσο το δυνατόν πιο λεπτές φέτες.

6. Λιώσε το αβοκάντο. Αν είναι πολύ ώριμο, χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι για να το λιώσεις και να το απλώσεις στην μπαγκέτα. Έτσι, το πάτωμα δεν θα αρχίσει να βομβαρδίζεται με φέτες αβοκάντο την ώρα που θα τρως το σάντουιτς.

7. Πρόσθεσε γαλοπούλα και τυρί σε ρολό. Κάνοντάς τα ρολό, μπορείς να βάλεις μεγαλύτερη ποσότητα σε ένα σάντουιτς (δύο με τέσσερις φέτες γαλοπούλας και άλλες τόσες τυρί).

8. Συμπλήρωσε τη γέμιση με ένα φύλλο μαρουλιού. Δεν σου προτείνουμε να προσθέσεις ντομάτα, γιατί στάζει και λερώνει πανεύκολα. Μπορείς όμως να βάλεις ένα φύλλο μαρουλιού, σε κομμάτια στο μέγεθος της μπαγκέτας.

9. Τύλιξε το σάντουιτς σε διάφανη μεμβράνη. Έτσι θα διατηρηθεί φρέσκο και ακέραιο για περισσότερες ώρες.

empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

Τέλειες ψητές πατάτες σε 5 βήματα

Πόσες φορές έχεις ξεκινήσει να ψήσεις πατάτες στο φούρνο και σού έχουν βγει μισοκαμένες ή μισοψημένες; Αν η απάντησή σου είναι «πολλές», αλλά ακόμα και αν πιστεύεις ότι έχεις βρει τον τρόπο να τις πετυχαίνεις, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές βήμα βήμα, από το Popsugar.com, για να γίνουν […]
empty alt

Το ιδανικό πιάτο για να συνοδεύσεις μια βραδιά Game of Thrones

Ένας σωστός φαν του Game of Thrones οφείλει να συνοδεύει την παρακολούθηση της αγαπημένης του σειράς με τα κατάλληλα εδέσματα.
empty alt

Πώς θα οργανώσεις ένα σπιτικό brunch

Είναι χορταστικά, σχετικά οικονομικά, ευέλικτα στο μενού και φέρνουν πιο κοντά οικογένειες, συγγενείς και φίλους την καλύτερη ώρα της Κυριακής, όταν δηλαδή έχει ανοίξει για τα καλά το μάτι από το πρωινό ξύπνημα αλλά προτού «χτυπήσει» η απογευματινή μελαγχολία.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό μπέργκερ αντί για ψωμάκι έχει ντομάτα!

Στη συνταγή που ακολουθεί το θέμα δεν είναι η γέμιση… Αλλά το απέξω ή το γύρω γύρω.
empty alt

Σαλάτα-ντιπ γουακαμόλε με μπέικον

Αυτό που μας αρέσει ιδιαίτερα στο γουακαμόλε είναι το πόσο ευέλικτο είναι και το πόσο μπορεί να προσαρμοστεί στις ορέξεις μας αλλά και στην πείνα μας.
empty alt

Pasta Primavera – τα ζυμαρικά της άνοιξης

Αυτά τα τρυφερά, νόστιμα ζυμαρικά είναι η επιτομή της άνοιξης, συνδυάζοντας μερικά από τα υπέροχα γλυκά και λαχταριστά τρόφιμα που διατίθενται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.
empty alt

Γευστικές γαρίδες με πέστο, νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά

Back To Top