Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και εύκολο στη μεταφορά σάντουιτς

0     

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και εύκολο στη μεταφορά σάντουιτς

travel_sandwich

Όσο νόστιμο μπορεί να είναι ένα σάντουιτς, άλλο τόσο μπελάς μπορεί να γίνει, λερώνοντας τα ρούχα σου με σάλτσες και ντομάτα και γεμίζοντας το γραφείο ψίχουλα.

Η παρακάτω συνταγή όμως σε 9 βήματα, με τυρί, γαλοπούλα και αβοκάντο, είναι μια νόστιμη, υγιεινή και κυριολεκτικά καθαρή λύση για το δρόμο και τη δουλειά.

1. Διάλεξε το σωστό ψωμί. Η μπαγκέτα εκτός από νόστιμη είναι και αρκετά στέρεα ώστε να κρατήσει τις ρευστές σάλτσες στο εσωτερικό της και να μη διαλυθεί από την πίεση κατά τη μεταφορά του σάντουιτς.

2. Κόψε την μπαγκέτα στη μέση. Τοποθέτησέ την οριζόντια σε επιφάνεια κοπής και χρησιμοποίησε ένα κοφτερό μαχαίρι.

3. Φέρε τα μέσα, έξω. Τοποθέτησε τα δύο κομμάτια της μπαγκέτας σου ανοιχτά, έτσι ώστε η εσωτερική πλευρά τους να βλέπει προς τα πάνω.

4. Άπλωσε το ντρέσινγκ. Όσο καλά κρατεί η ζέστη του καλοκαιριού, καλό είναι να αποφύγεις τη μαγιονέζα και να προτιμήσεις τη λιγότερο ευπαθή μουστάρδα. Για μια γλυκιά και πικάντικη νότα, πρόσθεσε αν θέλεις και λίγη Ντιζόν με μέλι.

5. Άπλωσε στην μπαγκέτα αβοκάντο κομμένο σε φέτες. Αν το αβοκάντο δεν έχει ωριμάσει αρκετά, κόψε το σε όσο το δυνατόν πιο λεπτές φέτες.

6. Λιώσε το αβοκάντο. Αν είναι πολύ ώριμο, χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι για να το λιώσεις και να το απλώσεις στην μπαγκέτα. Έτσι, το πάτωμα δεν θα αρχίσει να βομβαρδίζεται με φέτες αβοκάντο την ώρα που θα τρως το σάντουιτς.

7. Πρόσθεσε γαλοπούλα και τυρί σε ρολό. Κάνοντάς τα ρολό, μπορείς να βάλεις μεγαλύτερη ποσότητα σε ένα σάντουιτς (δύο με τέσσερις φέτες γαλοπούλας και άλλες τόσες τυρί).

8. Συμπλήρωσε τη γέμιση με ένα φύλλο μαρουλιού. Δεν σου προτείνουμε να προσθέσεις ντομάτα, γιατί στάζει και λερώνει πανεύκολα. Μπορείς όμως να βάλεις ένα φύλλο μαρουλιού, σε κομμάτια στο μέγεθος της μπαγκέτας.

9. Τύλιξε το σάντουιτς σε διάφανη μεμβράνη. Έτσι θα διατηρηθεί φρέσκο και ακέραιο για περισσότερες ώρες.