Θέλεις να νιώσεις ξανά παιδί; Φτιάξτε σπιτικές κοτομπουκιές. Επικαλυμμένες με τραγανή καρυκευμένη ψίχα ψωμιού, αυτές οι τρυφερές, ζουμερές μπουκιές είναι δύσκολο να καταναλωθούν με μέτρο.

Θέλεις να νιώσεις ξανά παιδί; Φτιάξτε σπιτικές κοτομπουκιές. Επικαλυμμένες με τραγανή καρυκευμένη ψίχα ψωμιού, αυτές οι τρυφερές, ζουμερές μπουκιές είναι δύσκολο να καταναλωθούν με μέτρο. Η συνταγή μπορεί τεχνικά να εξυπηρετεί 2 έως 4, αλλά σίγουρα έχουμε καταστρέψει ένα ολόκληρο ταψί μόνοι μας.

Το ψήσιμο της ψίχας ψωμιού στο φούρνο είναι το μυστικό για να αποκτήσετε αυτό το υπέροχο χρυσοκάστανο χρώμα και την εξαιρετικά τραγανή υφή. Και ενώ μπορεί να φαίνεται λίγο τρελό, αλατοπιπερώνετε το απλό κοτόπουλο πριν το πανάρετε και στη συνέχεια προσθέτοντας αλάτι στην ψίχα του ψωμιού μαζί με τα μπαχαρικά θα διασφαλίσετε ότι τα κομμάτια σας είναι τέλεια καρυκευμένα από μέσα προς τα έξω.

Τι είδους κοτόπουλο χρησιμοποιούμε;

Αν και ορισμένες αλυσίδες γρήγορου φαγητού και μάρκες κατεψυγμένων τροφίμων χρησιμοποιούν μείγμα κιμά κοτόπουλου για τα ψήγματα τους, εμείς προτιμούμε στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα. Είναι πιο γρήγορο και πιο εύκολο να το δουλέψετε από ένα αλεσμένο μείγμα κοτόπουλου και θα παράγει πραγματικά τρυφερά, ζουμερά κομμάτια.

Πώς ψήνονται αυτά τα κομμάτια;

Χρησιμοποιούμε μια κλασική διαδικασία παναρίσματος 3 σταδίων για αυτά τα κομμάτια, τα αλείφουμε με αλεύρι πριν τα βυθίσουμε σε χτυπημένο αυγό και στη συνέχεια τα κυλάμε στη φρυγανισμένη καρυκευμένη ψίχα ψωμιού. Αν ψήνετε μόνοι σας, φροντίστε να χρησιμοποιείτε μόνο το ένα χέρι για να βουτήξετε τα κομμάτια στο αυγό, έτσι ώστε να έχετε ένα στεγνό χέρι για να βυθίσετε το αλεύρι και την ψίχα ψωμιού – διαφορετικά, θα καταλήξετε να πανάρετε τα χέρια σας , που δεν είναι ακριβώς ο στόχος!

Πρέπει να χρησιμοποιήσω σχάρα;

Το ψήσιμο σε μια σχάρα επιτρέπει στον ζεστό αέρα να κυκλοφορεί γύρω από το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, εξασφαλίζοντάς σας ένα κομμάτι που θα είναι τραγανό πάνω και κάτω. Εάν δεν έχετε συρμάτινο ράφι, μπορείτε να τα ψήσετε απευθείας σε ένα φύλλο ψησίματος με επένδυση από αλουμινόχαρτο (συνιστούμε αλουμινόχαρτο πάνω από το φύλλο ψησίματος, καθώς το αλουμινόχαρτο θα σας βοηθήσει να ροδίσουν τα κομμάτια, ενώ η περγαμηνή θα τα κάνει να μουσκέψουν). Δεν θα είναι τόσο τραγανά, αλλά θα έχουν ακόμα νόστιμη γεύση.

kotompoukies

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

2 – 4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

40 λεπτά

Συστατικά

1 1/4 γ.  αποξηραμένη ψίχα ψωμιού– ή τρίμμα φρυγανιάς

1 κ.γ. φυτικό λάδι

3/4 κουτ. σκόνη σκόρδου

3/4 κουτ. σκόνη κρεμμυδιού

1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/4 κουτ. πάπρικα

1 1/2 κ.γ. (ή περισσότερο) αλάτι, διαιρεμένο

Σπρέι μαγειρικής

1/3 γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 μεγάλο αυγό

1 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένο σε κομμάτια 1 1/2″.

kotoboukies

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τη φρυγανιά ή την αποξηραμένη ψίχα ψωμιού με το λάδι. Απλώστε σε ένα ταψί και ψήστε, ελέγχοντας συχνά και ανακατεύοντας μετά από 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, για 3 με 5 λεπτά.

Όσο είναι ακόμα ζεστά, επιστρέψτε τα ψίχουλα ψωμιού στο μπολ. Προσθέστε σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, μαύρο πιπέρι, πάπρικα και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατέψτε να ενωθούν.

Τοποθετήστε μια σχάρα μέσα στο ταψί, που έχετε ψεκάσει με μαγειρικό σπρέι. Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μικρό ρηχό πιάτο. Σε ένα δεύτερο ρηχό πιάτο χτυπάτε τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο παντού με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ρίξτε μέσα το αλεύρι και στη συνέχεια ρίξτε το χτυπημένο αυγό, αφήνοντας την περίσσεια να στάξει πίσω στο πιάτο. Τυλίγετε την ψίχα ψωμιού, πιέζοντας σταθερά για να κολλήσει. Τοποθετήστε στην έτοιμη σχάρα.

Ψήστε τα κομμάτια μέχρι να ψηθούν, 15 έως 18 λεπτά.

Όσο είναι ακόμα ζεστά, αλατοπιπερώνετε, αν θέλετε. Σερβίρετε μαζί με σος μουστάρδας ή σπιτική μαγιονέζα, αν χρησιμοποιείτε.

empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

Έτσι θα φτιάξεις τέλειο κοτόπουλο στο φούρνο

Το κατεξοχήν οικογενειακό και αγαπημένο φαγητό είναι απλό στην προετοιμασία του. Αρκεί να είσαι σχολαστικός σε κάποιες λεπτομέρειες.
empty alt

Μένουμε σπίτι και κάνουμε μαθήματα μαγειρικής από το youtube

Εξοικειωθείτε με τα μαγειρικά σας σκεύη αλλά και όρους της μαγειρικής παρακολουθώντας μαθήματα στο youtube – ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή έχετε έλλειψη από συγκεκριμένα υλικά, η ενασχόληση με τα μαθήματα μαγειρικής θα γεμίσει ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας και θα κάνει καλό και […]
empty alt

Frozen Negroni – η παγωμένη δόση απόλαυσης που χρειάζεσαι…

Όσο οι θερμοκρασίες είναι υψηλές τα Negroni έχουν την τιμητική τους κι είναι εδώ για να σου δώσουν ένα σφηνάκι δύναμης για να βγάλεις την υπόλοιπη εβδομάδα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις Bûche de Noël

Το κέικ Bûche de Noël είναι μια γαλλική χριστουγεννιάτικη παράδοση που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Το γλυκό αντιπροσωπεύει το κούτσουρο yule που έκαναν οικογένειες από την παραμονή των Χριστουγέννων.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα ιαπωνική κοτόσουπα ράμεν

Το ράμεν (ιαπωνικά: 拉麺, ラーメン) είναι ιαπωνική σούπα με νουντλς. Αποτελείται από νουντλς σιταριού σερβιρισμένα σε ζωμό κρέατος ή λιγότερα συχνά ζωμό ψαριού, συχνά αρωματισμένο με σάλτσα σόγιας ή μίσο, και με διάφορα συνοδευτικά, όπως κομμένο χοιρινό κρέας, νόρι (φύκι), μένμα και πρασαλίδες.
empty alt

Σπιτικά ντόνατς με γλάσο – εύκολα κι απολαυστικά

Μοιάζει μπελάς αλλά είναι πιο εύκολο απ’ όσο νομίζεις. Και το σίγουρο είναι ότι το γευστικό και απολαυστικό αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει όπως και το χαμόγελο ευχαρίστησης στα χείλη όσων τα μοιραστείς μαζί τους.
empty alt

Σάντουιτς με τόνο (άριστα)!

Λάτρεις του τόνου γνωρίστε το απόλυτο σάντουιτς για εσάς. Ξεχάστε το ότι το ψάρι δεν πάει με τυρί και με τη σωστή ποσότητα από τυρί Cheddar, και ένα ζευγάρι καλές φέτες ντομάτας, αυτή η εκδοχή θα ενθουσιάσει κι όσους δεν βάζουν ψάρι στο στόμα τους.

Back To Top