Το ρύζι από κουνουπίδι, μια από τις νέες τάσεις στη διατροφή τα τελευταία χρόνια, συγκεντρώνει όλα τα οφέλη από το συγκεκριμένο χειμωνιάτικο σταυρανθές λαχανικό (τώρα αρχίζει η εποχή του!) ενώ, επιπλέον, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα υλικά μπορεί να είναι εκπληκτικά πλούσιο σε γεύση! Η μεγαλύτερη πρόκληση; […]

Το ρύζι από κουνουπίδι, μια από τις νέες τάσεις στη διατροφή τα τελευταία χρόνια, συγκεντρώνει όλα τα οφέλη από το συγκεκριμένο χειμωνιάτικο σταυρανθές λαχανικό (τώρα αρχίζει η εποχή του!) ενώ, επιπλέον, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα υλικά μπορεί να είναι εκπληκτικά πλούσιο σε γεύση!

Η μεγαλύτερη πρόκληση; Να κόψεις το κουνουπίδι σε κομμάτια που θυμίζουν, όντως, ρύζι. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να το πετύχεις, σύμφωνα με το Bonappetit.com, είναι να το τρίψεις από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη έτσι ώστε να έχεις χοντρές λωρίδες και όχι πολύ μικρά κομμάτια. Υπολόγισε ότι μισό κεφάλι κουνουπίδι θα σου δώσει περίπου τέσσερα φλιτζάνια ρύζι.

Για να το μαγειρέψεις, σοτάρεις σε βούτυρο διάφορα αρωματικά υλικά, όπως φρέσκο κρεμμυδάκι και πιπεριές χαλαπένιο, προσθέτεις και το κουνουπίδι και αφήνεις το μείγμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου πέντε με επτά λεπτά ακόμα. Γαρνίρεις με λίγο φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο και γενναιόδωρες ποσότητες από αλάτι και πιπέρι.

Εναλλακτικά, μπορείς να τηγανίσεις το ρύζι από κουνουπίδι μαζί με ένα αυγό μάτι! Μπορείς, ακόμα, να το χρησιμοποιήσεις για να συνοδεύσεις το κρέας σου ή για να χυλώσουν καλύτερα οι σούπες και οι σάλτσες των μαγειρευτών σου.

Σε γενικές γραμμές, το ρύζι από κουνουπίδι είναι μια καλή λύση αν απέχεις από τη γλουτένη, αλλά και μια εναλλακτική επιλογή αν έχεις βαρεθεί να μαγειρεύεις το συγκεκριμένο λαχανικό με τους «κλασικούς τρόπους»: για παράδειγμα στον ατμό ως σαλάτα με λάδι και λεμόνι, τηγανιτό, ή γιαχνί στην κατσαρόλα.

empty alt

Ο καφές ασπίδα για την σκλήρυνση κατά πλάκας

Ούτε μία ούτε δύο αλλά τέσσερις κούπες καφέ τη μέρα ίσως να μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης σκλήρυνσης κατά πλάκας, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
empty alt

Έτσι δεν θα σου λείψει ποτέ το φρέσκο ψωμί

Δεν χρειάζεται να φτιάχνεις μπιφτέκια κάθε φορά που θέλεις να αξιοποιήσεις το ψωμί της ημέρας που περίσσεψε.
empty alt

Δεν υπάρχει ευκολότερο γλυκό να φτιάξεις για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Θέλεις να γιορτάσεις με ξεχωριστό τρόπο στο σπίτι την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά δεν έχεις πολύ χρόνο για ετοιμασίες; Φτιάξε σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς.
empty alt

Τι ακριβώς σημαίνει «καραμελώνω»

Όταν ακούς «καραμελωμένο», στο μυαλό σου έρχεται αυτομάτως η λέξη «κρεμμύδια». Όμως δεν είναι το μοναδικό υλικό που μπορεί να καραμελωθεί.
empty alt

O σοβαρός λόγος που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνεις το ρύζι

Μπορείς να ξαναζεστάνεις άνετα ένα γεύμα με ρύζι που έχει περισσέψει; Εξαρτάται από το πόσος χρόνος έχει μεσολαβήσει από τότε που μαγειρεύτηκε.
empty alt

Γιατί αφήνουμε τις μελιτζάνες στο αλάτι πριν από το μαγείρεμα;

Αφού κόψεις τις μελιτζάνες, τις αφήνεις για λίγο στο αλάτι προτού τις μαγειρέψεις. Γιατί; Επειδή έτσι έχεις μάθει να κάνεις, από τη γιαγιά, τη μαμά ή την αδερφή σου.
empty alt

Τηγανίτες με μπανάνα

Λίγες προτάσεις για πρωινό είναι τόσο ξεσηκωτικές όσο οι τηγανίτες. Κι αυτό αφορά όλες τις ηλικίες. Αυτές είναι μακράν οι πιο δελεαστικές τηγανίτες που έχεις δοκιμάσει ποτέ.
empty alt

Η γεύση των καλοκαιρινών διακοπών σε ένα πιάτο

Δύο μεγάλες μας αγάπες του comfort αλλά και του γρήγορου φαγητού συναντώνται σε αυτό το πιάτο: τα ζυμαρικά και τα υλικά της σαλάτας – και μάλιστα της πιο ελληνικής και της πιο αγαπημένης, δηλαδή της χωριάτικης! Μπορεί οι θερμοκρασίες να μην έχουν ανέβει στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά […]
Back To Top