Το ρύζι από κουνουπίδι, μια από τις νέες τάσεις στη διατροφή τα τελευταία χρόνια, συγκεντρώνει όλα τα οφέλη από το συγκεκριμένο χειμωνιάτικο σταυρανθές λαχανικό (τώρα αρχίζει η εποχή του!) ενώ, επιπλέον, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα υλικά μπορεί να είναι εκπληκτικά πλούσιο σε γεύση! Η μεγαλύτερη πρόκληση; […]

Το ρύζι από κουνουπίδι, μια από τις νέες τάσεις στη διατροφή τα τελευταία χρόνια, συγκεντρώνει όλα τα οφέλη από το συγκεκριμένο χειμωνιάτικο σταυρανθές λαχανικό (τώρα αρχίζει η εποχή του!) ενώ, επιπλέον, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα υλικά μπορεί να είναι εκπληκτικά πλούσιο σε γεύση!

Η μεγαλύτερη πρόκληση; Να κόψεις το κουνουπίδι σε κομμάτια που θυμίζουν, όντως, ρύζι. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να το πετύχεις, σύμφωνα με το Bonappetit.com, είναι να το τρίψεις από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη έτσι ώστε να έχεις χοντρές λωρίδες και όχι πολύ μικρά κομμάτια. Υπολόγισε ότι μισό κεφάλι κουνουπίδι θα σου δώσει περίπου τέσσερα φλιτζάνια ρύζι.

Για να το μαγειρέψεις, σοτάρεις σε βούτυρο διάφορα αρωματικά υλικά, όπως φρέσκο κρεμμυδάκι και πιπεριές χαλαπένιο, προσθέτεις και το κουνουπίδι και αφήνεις το μείγμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου πέντε με επτά λεπτά ακόμα. Γαρνίρεις με λίγο φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο και γενναιόδωρες ποσότητες από αλάτι και πιπέρι.

Εναλλακτικά, μπορείς να τηγανίσεις το ρύζι από κουνουπίδι μαζί με ένα αυγό μάτι! Μπορείς, ακόμα, να το χρησιμοποιήσεις για να συνοδεύσεις το κρέας σου ή για να χυλώσουν καλύτερα οι σούπες και οι σάλτσες των μαγειρευτών σου.

Σε γενικές γραμμές, το ρύζι από κουνουπίδι είναι μια καλή λύση αν απέχεις από τη γλουτένη, αλλά και μια εναλλακτική επιλογή αν έχεις βαρεθεί να μαγειρεύεις το συγκεκριμένο λαχανικό με τους «κλασικούς τρόπους»: για παράδειγμα στον ατμό ως σαλάτα με λάδι και λεμόνι, τηγανιτό, ή γιαχνί στην κατσαρόλα.

empty alt

Ημικρανίες τέλος με σωστή διατροφή

Μην κατηγορείτε τις τροφές που καταναλώνετε για τις ημικρανίες σας. Στο στόμα βρίσκεται η ρίζα του «κακού» και συγκεκριμένα στα βακτήριά του που έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν σε νιτρικό οξείδιο μία ομάδα χημικών ουσιών που λέγονται νιτρώδη.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σπιτικό λιμοντσέλο βήμα βήμα

Μπορείς να το απολαύσεις σαν χωνευτικό λικέρ μετά το γεύμα, ή ως κοκτέιλ αναμειγμένο με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί.
empty alt

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ! ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ HIGH TECH ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΝΕΑ SMART ΤΜΗΜΑΤΑ

Η AB κάνει το μέλλον των αγορών σαφέστατο! Με νέες κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού για τα iconic νέα καταστήματα της αλυσίδας που διαγράφουν ένα αισθητικά σημαντικό μέρος του αστικού τοπίου.
empty alt

Πώς να νικήσετε τις ιώσεις από το… πιάτο σας!

Τώρα που ιώσεις χτυπάνε κόκκινο, εκτός από τα μέτρα προφύλαξης που αφορούν την υγιεινή και σκέφτεστε να πάρετε, φροντίστε να τονώσετε την άμυνα του οργανισμού σας και το ανοσοποιητικό σας… τρώγοντας! Η πλήρης και ισορροπημένη διατροφή είναι ένας ισχυρός σύμμαχος που μπορεί να θωρακίσει την υγεία...
empty alt

Ζυμαρικά στον φούρνο με φέτα

Αυτή είναι η συνταγή για μια άλλη viral τάση που προέκυψε από το TikTok που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε άπειρους θαυμαστές σε όλα τα σημεία του πλανήτη.
empty alt

Σούπα λαχανικών με κινόα

Ένα comfort food δεν χρειάζεται πάντα να είναι λιπαρό η γεμάτο έξτρα θερμίδες, αυτή η απολαυστική σούπα μπορεί να είναι χορτοφαγική, αλλά είναι εξαιρετικά χορταστική χάρη στην κινόα, τα λευκά φασόλια, το λάχανο, τα καρότα και το σέλινο και θα σου δημιουργήσει το αίσθημα θαλπωρής που έχεις […]
empty alt

Το λευκό ταιριάζει στην πίτσα!

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε και σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου.
empty alt

Κις με σπανάκι και μανιτάρια

Μια κις με σπανάκι και μανιτάρι είναι η ιδανική συνταγή για οικογένειες με πολυάσχολες μέρες ή για να απολαύσεις το σαββατοκύριακο ένα ζεστό brunch.
Back To Top