Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Πώς θα φτιάξεις σπιτικό λιμοντσέλο βήμα βήμα

0     

Πώς θα φτιάξεις σπιτικό λιμοντσέλο βήμα βήμα

limoncello

Μπορείς να το απολαύσεις σαν χωνευτικό λικέρ μετά το γεύμα, ή ως κοκτέιλ αναμειγμένο με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί. Ή μπορείς να το χαρίσεις σε φίλους και συγγενείς, κλεισμένο σε ένα ωραίο γυάλινο μπουκαλάκι.

Έχεις πολλούς καλούς λόγους, φέτος τις γιορτές και κάθε Χριστούγεννα, να φτιάξεις λιμοντσέλο στο σπίτι. Τα μοναδικά υλικά που θα χρειαστείς είναι λεμόνια (που αφθονούν αυτή την εποχή), ζάχαρη και κάποιο λευκό οινοπνευματώδες ποτό (μια καλή και οικονομική πρόταση είναι το τσίπουρο).

Τι θα χρειαστείς:
11 λεμόνια
750 ml τσίπουρο ή άλλο λευκό ποτό
3 φλιτζ. ζάχαρη
3 φλιτζ. νερό

Πώς θα το φτιάξεις:

1. Αφαιρείς το ξύσμα από τα λεμόνια με το ειδικό εργαλείο (μόνο την επιφάνεια, όχι το λευκό μέρος γιατί θα πικρίσει το ποτό σου). Κρατάς τα λεμόνια για άλλη χρήση και ρίχνεις το ξύσμα σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς με καπάκι, χωρητικότητας τουλάχιστον ενός λίτρου.

2. Προσθέτεις στο βάζο το οινοπνευματώδες ποτό και το αφήνεις σε σκοτεινό μέρος για περίπου 1 εβδομάδα.

3. Μετά το τέλος της μίας εβδομάδας, λιώνεις τη ζάχαρη στο νερό που βράζει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Αφήνεις το σιρόπι σου να κρυώσει.

4. Ανακατεύεις το μείγμα από ξύσμα λεμονιού και αλκοόλ με το σιρόπι σε αεροστεγές δοχείο και στη συνέχεια το τοποθετείς στο ψυγείο για 1 μέρα.

5. Αφού σουρώσεις το λιμοντσέλο σου με ψιλό σουρωτήρι, το μεταφέρεις σε μπουκάλι. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για περίπου 3 μήνες.