Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα στο σαρακοστιανό τραπέζι είναι να καταφέρεις να μαγειρέψεις το χταπόδι έτσι ώστε να είναι ζουμερό, μαλακό και ταυτόχρονα πλούσιο σε γεύση.

Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα στο σαρακοστιανό τραπέζι είναι να καταφέρεις να μαγειρέψεις το χταπόδι έτσι ώστε να είναι ζουμερό, μαλακό και ταυτόχρονα πλούσιο σε γεύση.

Υπάρχουν δύο τρόποι να το πετύχεις: ο ένας είναι ο «παραδοσιακός», του ψαρά, ο οποίος το χτυπάει στα βότσαλα ή στα βράχια της ακτής και το τρίβει κυκλικά, αμέσως μετά το ψάρεμα, για να μαλακώσουν οι ιστοί του. Και ο δεύτερος τρόπος είναι να το βάλεις στην κατάψυξη για τουλάχιστον δεκαπέντε μέρες προτού το μαγειρέψεις.

Έτσι, αν αγοράσεις φρέσκο χταπόδι (η καλύτερη επιλογή), επειδή δεν ξέρεις αν έχει «χτυπηθεί», το βάζεις για τουλάχιστον δύο εβδομάδες στην κατάψυξη πριν από το μαγείρεμα. Αν πάλι αγοράσεις ήδη κατεψυγμένο, το αποψύχεις και το μαγειρεύεις αμέσως. Στην τελευταία περίπτωση, προτίμησε ένα χταπόδι από ελληνική θάλασσα, που είναι κατά κανόνα νοστιμότερο.

empty alt

Ξέρεις πόσων χρονών είναι τα μήλα σου;

Διάβασα κάτι που μου έκανε πολύ εντύπωση σήμερα και θέλω να το μοιραστώ μαζί σου! Ήξερες εσύ ότι τα φρέσκα μήλα που βρίσκεις σε μανάβικα και σούπερ μάρκετ μπορεί να είναι μέχρι και 12 μηνών; Ότι μπορούν να αποθηκευτούν χωρίς να χαλάσουν σε ελεγχόμενη ατμόσφαιρα; Τουλάχιστον, όπως […]
empty alt

Πώς να ψήσετε φιλέτο σολομού στη σχάρα

Από όλα τα ψάρια στη σχάρα, ο σολομός είναι από τους πιο εύκολους και έχει τη δυνατότητα να δώσει μερικά από τα καλύτερα αποτελέσματα – αν ψωνίσεις έξυπνα και προετοιμάσεις σωστά τόσο το ψάρι όσο και τη σχάρα.
empty alt

All time crepes

Καλά τα πασχαλινά κουλουράκια και τα τσουρέκια, αλλά σαν τις κρέπες δεν έχει – για τέλειο εορταστικό πρωινό ή για μεσημεριανό διακοπών.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τη δική σου ζύμη ζυμαρικών

Η βραδιά ζυμαρικών αξίζει μια ιδιαίτερη μακαρονάδα. Το να φτιάξετε τη δική σας ζύμη χρειάζεται λίγο χρόνο, αλλά η ίδια η διαδικασία δεν είναι περίπλοκη.
empty alt

Μίλα μου για μήλα… τσιπς

Αν το φθινόπωρο ήταν φρούτο θα ήταν το μήλο – κι εδώ θα βρεις μια συνταγή για ένα σνακ που θα σε ενθουσιάσει: τσιπς μήλου! Το να φτιάξεις τα δικά σου τσιπς είναι εξαιρετικά εύκολο – ακόμα και χωρίς να διαθέτεις επαγγελματικό εξοπλισμό.
empty alt

Το Mostaccioli θα γίνει το νέο αγαπημένο σας πιάτο ζυμαρικών

Το Mostaccioli είναι ένα χορταστικό πιάτο ψημένων ζυμαρικών που είναι τέλειο για δείπνο το βράδυ της εβδομάδας.
empty alt

«Ο Έκτορας Μποτρίνι πιο επιδραστικός σεφ της Ελλάδας» σύμφωνα με την ψηφοφορία των Ελλήνων σεφ

Άλλη μια σημαντική διάκριση για τον Έκτορα Μποτρίνι
empty alt

Πώς να φτιάξετε σπιτικά σοκολατένια αβγά και πασχαλινά λαγουδάκια

Τα σοκολατένια λαγουδάκια και τα σοκολατένια αβγά του Πάσχα είναι μια νέα γλυκιά παράδοση. Αλλά τα σπιτικά σοκολατένια λαγουδάκια είναι πολύ πιο ευχάριστα και είναι πραγματικά εύκολο να φτιαχτούν.
Back To Top