Έχει υπερβολική ζέστη για να μπεις στη διαδικασία να μαγειρέψεις, αλλά δεν θέλεις να φας για μεσημεριανό (μία ακόμα) σαλάτα; Ψήσε μία πατάτα στο φούρνο.

Έχει υπερβολική ζέστη για να μπεις στη διαδικασία να μαγειρέψεις, αλλά δεν θέλεις να φας για μεσημεριανό (μία ακόμα) σαλάτα; Ψήσε μία πατάτα στο φούρνο. Για να το κάνεις, αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

Τι θα χρειαστείς;

1 μέτρια πατάτα ανά άτομο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
μπαχαρικά της επιλογής σου (π.χ. θυμάρι, δεντρολίβανο)

Πώς θα τη φτιάξεις;

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς.

2. Πλένεις την πατάτα κάτω από τρεχούμενο νερό ενώ τρίβεις τη φλούδα να απομακρυνθούν όλες οι ακαθαρσίες.

3. Περιχύνεις την πατάτα με λίγο ελαιόλαδο. Ιδανικά, λαδώνεις με πινελάκι.

4. Αλατοπιπερώνεις γενναιόδωρα την πατάτα από όλες τις πλευρές.

5. Την τρυπάς σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, επιτρέποντας έτσι στον ατμό να δραπετεύσει από το εσωτερικό της την ώρα του ψησίματος.

6. Ψήνεις την πατάτα: Την τοποθετείς κατευθείαν στη σχάρα του φούρνου ή σε ένα ταψάκι που έχεις στρώσει με αλουμινόχαρτο και την αφήνεις να ψηθεί για περίπου μία ώρα, γυρίζοντάς την ανά 20 λεπτά και ελέγχοντας με ένα πιρούνι αν έχει γίνει. Θα καταλάβεις ότι είναι έτοιμη όταν εξωτερικά έχει στεγνώσει και εσωτερικά έχει μαλακώσει εντελώς.

Extra tips:

-Για να μειώσεις το χρόνο ψησίματος, βάλε την αρχικά για 3-4 λεπτά σε φούρνο μικροκυμάτων.

-Αν θέλεις τη φλούδα πιο μαλακή, τυλίγεις την πατάτα σε αλουμινόχαρτο πριν από το ψήσιμο.

empty alt

10+1 τρόφιμα που σε αφήνουν πεινασμένο

Αν κάνεις δίαιτα για να φτιάξεις κορμί για την παραλία, προσπάθησε να αποφύγεις τα παρακάτω τρόφιμα. Είναι πολύ γευστικά, μπορεί να χορταίνουν το μάτι αλλά σου δίνουν περιττές θερμίδες χωρίς να σε γεμίζουν! Croissant Οι επιδόσεις του ως προς το πόσο σε χορταίνει είναι αντιστρόφως ανάλογες του […]
empty alt

Σέλερι: Η αξία, τα οφέλη του και πώς θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις

  Υπάρχουν ορισμένα λαχανικά παρεξηγημένα και για αυτό το λόγο παραμελημένα από το διατροφολόγιο και τις γευστικές μας προτιμήσεις, όπως το σέλερι ή αλλιώς αμερικανικό σέλινο.
empty alt

Χαλούν τα μπαχαρικά;

Πόσο καιρό κρατάς εκείνο το σακουλάκι με το τριμμένο τζίντζερ στο ντουλάπι της κουζίνας σου; Ή το τριμμένο μοσχοκάρυδο, που μοιάζει να έχει ξεχαστεί από αιώνες; Μάλλον ήρθε ο καιρός να τα αποχαιρετήσεις, στέλνοντάς τα στον κάδο απορριμμάτων.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Αυτά τα εύκολα χριστουγεννιάτικα μπισκότα μπορούν να διακοσμηθούν ψεκάζοντάς τα με χρωματιστή κρυσταλλική ζάχαρη ή με φυτικά μαγειρικά ή χρώματα ζαχαροπλαστικής ή να μπορούν να αρωματιστούν με εσπεριδοειδή, μπαχαρικά ή γλυκιά ζαχαρόπαστα.
empty alt

Φτιάξε πεντανόστιμα, τραγανά κρουτόν με σκόρδο και τυρί σε 4 εύκολα βήματα

Δίνουν τραγανή υφή και γεύση σε σούπες, σαλάτες, αλλά και σε αυγά τηγανιτά, μάτια ή ομελέτα. Ο λόγος για τα κρουτόν με τυρί και σκόρδο, που εκτοξεύουν την απόλαυση σε μια ευρεία γκάμα πιάτων.
empty alt

Tacos με εξωτικές γαρίδες

Αν σου αρέσει η Asian Latin κουζίνα, αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει. Αν λατρεύεις τα θαλασσινά πιάτα αλλά και οι γεύσεις που θυμίζουν την εξωτική πλευρά της Ανατολής, ειδικά όταν συνδυάζονται με την άγρια ασυμβίβαστη γεύση της λατινοαμερικάνικης γαστρονομίας, αυτές οι τηγανητές γαρίδες με σάλτσα μάνγκο […]
empty alt

Συνταγή για παναρισμένο λάχανο σαν σνίτσελ

Μια γευστική εκδοχή που ανατρέπει όσα ήξερες για το λάχανο
empty alt

Απολαυστικό flatbread με σπανάκι, τυριά και ρεβίθι

Μια ανατροπή στο ψωμί και την πίτσα που θα σας ενθουσιάσει
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top