Έχει υπερβολική ζέστη για να μπεις στη διαδικασία να μαγειρέψεις, αλλά δεν θέλεις να φας για μεσημεριανό (μία ακόμα) σαλάτα; Ψήσε μία πατάτα στο φούρνο.

Έχει υπερβολική ζέστη για να μπεις στη διαδικασία να μαγειρέψεις, αλλά δεν θέλεις να φας για μεσημεριανό (μία ακόμα) σαλάτα; Ψήσε μία πατάτα στο φούρνο. Για να το κάνεις, αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

Τι θα χρειαστείς;

1 μέτρια πατάτα ανά άτομο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
μπαχαρικά της επιλογής σου (π.χ. θυμάρι, δεντρολίβανο)

Πώς θα τη φτιάξεις;

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς.

2. Πλένεις την πατάτα κάτω από τρεχούμενο νερό ενώ τρίβεις τη φλούδα να απομακρυνθούν όλες οι ακαθαρσίες.

3. Περιχύνεις την πατάτα με λίγο ελαιόλαδο. Ιδανικά, λαδώνεις με πινελάκι.

4. Αλατοπιπερώνεις γενναιόδωρα την πατάτα από όλες τις πλευρές.

5. Την τρυπάς σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, επιτρέποντας έτσι στον ατμό να δραπετεύσει από το εσωτερικό της την ώρα του ψησίματος.

6. Ψήνεις την πατάτα: Την τοποθετείς κατευθείαν στη σχάρα του φούρνου ή σε ένα ταψάκι που έχεις στρώσει με αλουμινόχαρτο και την αφήνεις να ψηθεί για περίπου μία ώρα, γυρίζοντάς την ανά 20 λεπτά και ελέγχοντας με ένα πιρούνι αν έχει γίνει. Θα καταλάβεις ότι είναι έτοιμη όταν εξωτερικά έχει στεγνώσει και εσωτερικά έχει μαλακώσει εντελώς.

Extra tips:

-Για να μειώσεις το χρόνο ψησίματος, βάλε την αρχικά για 3-4 λεπτά σε φούρνο μικροκυμάτων.

-Αν θέλεις τη φλούδα πιο μαλακή, τυλίγεις την πατάτα σε αλουμινόχαρτο πριν από το ψήσιμο.

empty alt

Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν μαγειρεύουμε κρέας

Αν πάντα αλατοπιπερώνεις την μπριζόλα πριν από το ψήσιμο, ήρθε η στιγμή να το ξανασκεφτείς. Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία Gourmet Meat Club (που κάνει delivery το κρέας στο σπίτι των καταναλωτών), το καρύκευμα πριν από το ψήσιμο είναι ένα κοινό λάθος στη μαγειρική, το οποίο σκληραίνει […]
empty alt

Ένας πολύ καλός λόγος για να τηγανίσεις όλες τις γαρίδες με το κέλυφος

Ίσως έχεις συνηθίσει να τηγανίζεις μόνο τις μικρότερες γαρίδες μαζί με το κέλυφός τους. Τι πρέπει να κάνεις όμως με τις μεγαλύτερες; Να τις καθαρίσεις πριν από το τηγάνισμα ή να τις ρίξεις στο λάδι με… πλήρη εξάρτυση; Τηγανίζοντας ακόμα και τις μεγαλύτερες γαρίδες με το κέλυφος, […]
empty alt

Πώς το κόβουν το καρπούζι;

Προτού κόψεις ένα καρπούζι, να έχεις υπόψη σου ότι καλό είναι αν το αγοράσεις ολόκληρο να το καταναλώσεις μέσα σε μία εβδομάδα ενώ αν το αγοράσεις σε κομμάτι να το φας μέσα στις τρεις πρώτες μέρες, διαφορετικά θα αρχίσουν να αλλοιώνονται η γεύση και η υφή του.
empty alt

Πρωτοχρονιάτικο δείπνο: η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει μία εβδομάδα πριν!

Όποιο μενού κι αν σχεδιάσεις για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που θα σου ανοίξουν το δρόμο για την επιτυχία του πάρτι.
empty alt

Το μυστικό για ζουμερό ρολό κιμά κρύβεται στο πρωινό σου!

Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος.
empty alt

Φτιάξε τέλεια ποσέ αυγά βήμα βήμα

Αν σου αρέσει το αυγό, θα λατρέψεις τα ποσέ. Αρκεί να σου πετύχουν: να καταφέρεις να συνδυάσεις το λευκό ασπράδι με ένα ρευστό, κρεμώδη κρόκο.
empty alt

Πατατοσαλάτα, κλασική, αγαπημένη και άκρως καλοκαιρινή

Ένα συστατικό που σπάνια λείπει από την κουζίνα σου, οι πατάτες μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και ικανοποιούν από τα πιο εύκολα και παιδικά γούστα μέχρι τις πιο gourmet απαιτήσεις της υψηλής γαστρονομίας.
empty alt

Πώς να ψήσετε φιλέτο σολομού στη σχάρα

Από όλα τα ψάρια στη σχάρα, ο σολομός είναι από τους πιο εύκολους και έχει τη δυνατότητα να δώσει μερικά από τα καλύτερα αποτελέσματα – αν ψωνίσεις έξυπνα και προετοιμάσεις σωστά τόσο το ψάρι όσο και τη σχάρα.
Back To Top