Ίσως θεωρείς δεδομένο, κάθε φορά που θέλεις να μαγειρέψεις παντζάρια, ότι αρκεί να τα βάλεις σε άφθονο νερό και να τα αφήσεις να βράσουν.

Ίσως θεωρείς δεδομένο, κάθε φορά που θέλεις να μαγειρέψεις παντζάρια, ότι αρκεί να τα βάλεις σε άφθονο νερό και να τα αφήσεις να βράσουν. Ωστόσο υπάρχει και ένας εναλλακτικός τρόπος μαγειρέματος, που συνδυάζει τη γεύση του ψητού με τη ζουμερή υφή του βρασμένου: να τα ψήσεις σε ένα αυτοσχέδιο πουγκί στο φούρνο.

Συγκεκριμένα, τοποθετείς τα παντζάρια (για τις ρίζες μιλάμε, όχι τα φύλλα) σε ένα αλουμινόχαρτο μαζί με λίγο ελαιόλαδο και μπαχαρικά της επιλογής σου. Τα τυλίγεις με το αλουμινόχαρτο, το οποίο τσακίζεις καλά στις άκρες ώστε να κλείσει αεροστεγώς και να δημιουργήσεις ένα περιβάλλον που παγιδεύει τους ατμούς στο εσωτερικό του.

Στη συνέχεια, τα ψήνεις στο φούρνο περίπου στους 190 βαθμούς Κελσίου.

Με αυτό τον τρόπο, τα παντζάρια διατηρούν την υγρασία τους και ολόκληρο το άρωμά τους, ενώ αποκτούν μια γεύση αρκετά γλυκιά, από την οποία ωστόσο δεν λείπει η γήινη διάσταση. Μπορείς να τα απολαύσεις σε μια σαλάτα με λίγο αλάτι, λάδι και λεμόνι ή σε συνδυασμό με γιαούρτι, λίγο σκορδάκι και τριμμένη καρυδόψιχα.

empty alt

Γιατί χρησιμοποιούμε μαζί το αλάτι και το πιπέρι;

Χρησιμοποιούμε αλάτι και πιπέρι καθημερινά, σχεδόν σε όλα τα φαγώσιμα, για να ενισχύσουμε τη γεύση τους. Ίσως όμως δεν έχετε αναρωτηθεί, γιατί τα έχουμε «παντρέψει» αυτά τα δυο, γιατί τα έχουμε συνδυάσει μαζί; Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το κανάλι του YouTube, «It’s Okay To Be Smart», […]
empty alt

Το απόλυτο hack για να είναι το κρασί σου πάντα παγωμένο

Σου αρέσει να απολαμβάνεις το κρασί σου παγωμένο στην ιδανική θερμοκρασία. Ειδικά, όμως, τώρα που ο καιρός ζεσταίνει, είναι λίγο δύσκολο να το κρατήσεις παγωμένο, ενώ το να βάλεις παγάκια δεν τίθεται καν ως θέμα, αφού θα σου αλλοιώσουν τη γεύση! Και τώρα τι γίνεται; Μη φοβού! […]
empty alt

Ο πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος να κόψεις το ξερό κρεμμύδι

Πρέπει να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία για να το κάνεις εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια: 1.
empty alt

Δύο διαφορετικοί τρόποι να φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

Προτιμάς το αυγό μελάτο; Τότε πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα το χρόνο βρασμού. Πώς θα τον υπολογίσεις λοιπόν με ακρίβεια και ποια άλλα βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για να παραμείνει ρευστός ο κρόκος και να πήξει το ασπράδι; 1η τεχνική 1.
empty alt

7 λόγοι να έχεις πάντα ένα πακέτο αρακά στην κατάψυξή σου

Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες.
empty alt

7 φαγητά που μπορούν να φτιάξουν μόνα τους τα παιδιά

Αργά ή γρήγορα όλα τα μεγαλύτερα παιδιά μπαίνουν στη διαδικασία να μαγειρέψουν μόνα τους, αφού φυσικά έχουν περάσει πολλές ώρες στο πλάι της μαμάς και του μπαμπά παρακολουθώντας τους στη διαδικασία προετοιμασίας ενός γεύματος και έχουν «πάρει το κολάι».
empty alt

Το κόλπο για να μην πετάξεις το κρασί που περίσσεψε

Σου περίσσεψε κρασί στην ανοιγμένη φιάλη, αλλά δεν σκοπεύεις να το καταναλώσεις άμεσα; Αντί να το αφήσεις στο ψυγείο (οπού πιθανότατα θα χαλάσει προτού προλάβεις να το χρησιμοποιήσεις), μοίρασε σε παγοκύστες το κρασί που περίσσεψε και τοποθέτησέ τις στην κατάψυξη.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
Back To Top