Το ψωμί της μίας ημέρας βρίσκεται στο μεταίχμιο: δεν είναι ακόμα αρκετά μπαγιάτικο για να το πετάξεις (ή έστω να φτιάξεις μπιφτέκια) αλλά ούτε και αρκετά φρέσκο για να το απολαύσεις στο έπακρο ή, ακόμα περισσότερο, να τους σερβίρεις στους επισκέπτες σου.


Το ψωμί της μίας ημέρας βρίσκεται στο μεταίχμιο: δεν είναι ακόμα αρκετά μπαγιάτικο για να το πετάξεις (ή έστω να φτιάξεις μπιφτέκια) αλλά ούτε και αρκετά φρέσκο για να το απολαύσεις στο έπακρο ή, ακόμα περισσότερο, να τους σερβίρεις στους επισκέπτες σου.

Τι κάνεις λοιπόν με εκείνη τη φρατζόλα της μίας ημέρας, για να τη βοηθήσεις να… ξανανιώσει; Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

1. Διάλεξε μια φρατζόλα ολόκληρη, όχι κομμένη. Το παρακάτω κόλπο πιάνει σε μονοκόμματο ψωμί και όχι σε ψωμί κομμένο σε φέτες. Αν αγοράσεις μια φρατζόλα που δεν σκοπεύεις να καταναλώσεις την ίδια μέρα, τύλιξέ τη σε πλαστική μεμβράνη και άφησέ τη στον πάγκο της κουζίνας για μία-δύο μέρες ή στο ψυγείο για μέχρι μία εβδομάδα.

2. Προθέρμανε το φούρνο. Σε θερμοκρασία τουλάχιστον 200 βαθμών Κελσίου.

3. Αναποδογύρισε τη φρατζόλα σου. Και τοποθέτησέ την κάτω από τρεχούμενο νερό, μέχρι να μουσκέψει η κόρα της βάσης της. Όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται. Μη δείξεις φειδώ με το νερό, άφησέ τη να μουσκέψει για τα καλά.

4. Βάλε τη φρατζόλα στο φούρνο. Κατευθείαν στη σχάρα ή σε ένα ταψί, αφού πρώτα την επαναφέρεις σε όρθια θέση (με τη μουσκεμένη βάση προς τα κάτω). Ενώ ζεσταίνεται το νερό θα γίνει ατμός και θα διαπεράσει το εσωτερικό του ψωμιού, ξαναδίνοντάς του την ανάλαφρη και αφράτη υφή του, σαν να ψήθηκε μόλις. Παράλληλα, ο ατμός θα κάνει τραγανή την εξωτερική κρούστα.

empty alt

Επικίνδυνος ο συνδυασμός αλκοολούχων και ενεργειακών ποτών

Εξίσου επικίνδυνη για τους εφήβους με τη λήψη κοκαΐνης, είναι και η ανάμιξη οινοπνευματωδών ποτών με ενεργειακά ροφήματα.
empty alt

Πώς πρέπει να ψωνίζεις όταν έχει καύσωνα

Η άνοδος της θερμοκρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων και βλαβερών μικροοργανισμών στα τρόφιμα, ενώ κάτι τέτοιο γίνεται ακόμα πιο πιθανό όταν επικρατούν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες ή καύσωνας.
empty alt

Πώς θα βάψεις αυγά χρησιμοποιώντας λαχανικά από την κουζίνα σου

Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά να τα διακοσμήσεις με αυτοσχέδια στένσιλ από κολλητική...
empty alt

Το tip για να διατηρείται ο καφές σου ζεστός για περισσότερη ώρα

Μήπως ο καφές σου κρυώνει υπερβολικά σύντομα, από τη στιγμή που θα τον σερβίρεις στο φλιτζάνι; Δοκίμασε το παρακάτω κόλπο για να τον διατηρήσεις ζεστό για περισσότερη ώρα.
empty alt

Πικάντικες μπουκίτσες-κουνουπίδι που θα σε ενθουσιάσουν

Η πρώτη αντίδραση ίσως στο άκουσμα της λέξης κουνουπίδι είναι να κλείσεις την μύτη σου. Η συνταγή ωστόσο που θα σου αποκαλύψουμε θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τη μέχρι τώρα σχέση σου με αυτό το παρεξηγημένο λαχανικό.
empty alt

Ιδέες για να φτιάξεις υπέροχα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια

Μπορεί να μοιάζει αρκετά μπελαλίδικο ίσως, αλλά είναι μια χριστουγεννιάτικη δραστηριότητα που θα χαρίσει υπέροχες οικογενειακές αναμνήσεις.
empty alt

Η γεύση των καλοκαιρινών διακοπών σε ένα πιάτο

Δύο μεγάλες μας αγάπες του comfort αλλά και του γρήγορου φαγητού συναντώνται σε αυτό το πιάτο: τα ζυμαρικά και τα υλικά της σαλάτας – και μάλιστα της πιο ελληνικής και της πιο αγαπημένης, δηλαδή της χωριάτικης! Μπορεί οι θερμοκρασίες να μην έχουν ανέβει στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά […]
empty alt

Ταϊλανδική σαλάτα με noodles

Αν αγαπάς τις εξωτικές γεύσεις και ψάχνεις μια διαφορετική σαλάτα που το αίσθημα κορεσμού να κρατήσει; Αυτή η ταϊλανδέζικη σαλάτα νουντλς έχει όλα όσα ψάχνεις! Φρεσκοκομμένα λαχανικά, τροπικά φρούτα, απολαυστικά noodles νούγιες ρυζιού και κρεμώδης σάλτσα φυστικιών δημιουργούν ένα ακαταμάχητο...
Back To Top