Ίσως το ζεστό αρωματικό κρασί, το γερμανικό Glühwein, να σου θυμίζει χριστουγεννιάτικα παζάρια και ρεβεγιόν, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει από το να το απολαμβάνεις όλο το χρόνο, ή τουλάχιστον να αρχίζεις να το απολαμβάνεις μόλις η θερμοκρασία πέφτει σε επίπεδα ικανοποιητικά για ένα ζεστό […]

Ίσως το ζεστό αρωματικό κρασί, το γερμανικό Glühwein, να σου θυμίζει χριστουγεννιάτικα παζάρια και ρεβεγιόν, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει από το να το απολαμβάνεις όλο το χρόνο, ή τουλάχιστον να αρχίζεις να το απολαμβάνεις μόλις η θερμοκρασία πέφτει σε επίπεδα ικανοποιητικά για ένα ζεστό ρόφημα.

Η παρακάτω συνταγή από το Popsugar.com μπορεί να μεθύσει ένα ολόκληρο πλήθος (βγάζει γύρω στις 40 μερίδες), οπότε προσαρμόζεις τις αναλογίες σου ανάλογα με τον αριθμό και τις αντοχές των καλεσμένων σου. Στην υγειά σου και… καλά Χριστούγεννα!

Τι θα χρειαστείς

8 φιάλες (των 750 ml η καθεμία) ερυθρό, φρουτώδες κρασί, όπως Pinot Noir
1¼ φλιτζ. ζάχαρη
8 ξυλάκια κανέλας
3 πορτοκάλια αρωματισμένα με γαρύφαλλο και κομμένα σε φέτες πάχους 1 εκ.
30 ολόκληρα «κεφαλάκια» γαρύφαλλου
¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
¼ κ.γ. τριμμένο μπαχάρι
το ξύσμα από 2 λεμόνια
2,5 φλιτζ. κονιάκ
1 φιάλη (750 ml) λικέρ μαρασκίνο ή βύσσινο

Πώς θα το φτιάξεις

Ζεσταίνεις το κρασί, τη ζάχαρη, τα ξυλάκια κανέλας, τις φέτες πορτοκαλιού, το γαρύφαλλο, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα να αρχίσει να σιγοβράζει, περίπου για 15 λεπτά.

Προσθέτεις το κονιάκ και συνεχίζεις το σιγοβράσιμο, ανακατεύοντας περιστασιακά, για ακόμα 15 λεπτά. Μην αφήσεις το μείγμα να βράσει.

Σουρώνεις σε λεπτό σουρωτήρι, πιέζοντας τις φέτες πορτοκαλιού να βγάλουν όλο το χυμό τους.

Πετάς τα στερεά υπολείμματα. Ξαναρίχνεις το Glühwein στην κατσαρόλα και το διατηρείς ζεστό μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος. Σερβίρεις προσθέτοντας περίπου 15 ml λικέρ μαρασκίνο ανά ½ φλιτζάνι ζεστού κρασιού.

empty alt

5 τρόποι να γλυκάνεις τον καφέ σου χωρίς ζάχαρη (και χωρίς τα υποκατάστατά της)

Μόλις έφτιαξες καφέ αλλά διαπίστωσες ότι σού τελείωσε η ζάχαρη; Ή, απλά, προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή της; Ιδού πέντε εναλλακτικές της οι οποίες, όχι, δεν περιλαμβάνουν τα τεχνητά γλυκαντικά ούτε την «κλασική» πλέον στέβια.
empty alt

Πώς να κόβετε το κρεμμύδι χωρίς να ρίχνετε ούτε ένα δάκρυ!

Έχετε κουραστεί να καθαρίζετε κρεμμύδια και να μη σταματάτε τα δάκρυα; Θα θέλατε φυσικά να απαλλαγείτε από τα δυσάρεστα δάκρυα που προκαλεί αυτό το λαχανικό: όταν κόβουμε ένα κρεμμύδι, «σπάνε» κάποια κύτταρα και απελευθερώνεται ένα ένζυμο που μας κάνει να δακρύζουμε.
empty alt

Μια ιδέα για ένα πρωτότυπο και οικονομικό brunch στο σπίτι

Είναι οικονομικά, ευέλικτα, εύκολα, γρήγορα και μπορούν να ταΐσουν ένα ολόκληρο πλήθος. Ο λόγος για τα γεύματα σε πλατό, όπου μπορείς να σερβίρεις σχεδόν τα πάντα.
empty alt

Τέσσερις τρόποι για να μην πετάξεις τίποτα από ένα λαχανικό

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.
empty alt

Κανόλι: μια ιταλική απόλαυση στο πιάτο σου

Με πατρίδα τους την Ιταλία, τα κανόλι έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.
empty alt

Πώς να διατηρήσετε τα μαχαίρια σας κοφτερά

Το ακόνισμα ενός μαχαιριού θεωρείται συχνά ως ένα δύσκολο έργο που πρέπει να κάνετε στο σπίτι, αλλά αν καταφέρετε να μάθετε τις βασικές τεχνικές, γίνεται μια απλή δραστηριότητα που μπορεί να σας προσφέρει αρκετή ικανοποίηση.
empty alt

Vegan λαζάνια

Δεν είναι βαρετά ούτε άγευστα τα χορτοφαγικά πιάτα. Τα ζυμαρικά, κι εν προκειμένω τα λαζάνια, χωράνε πολλές επιλογές και όχι μόνο όσες συνοδεύονται από υπερβολικές θερμίδες και «αμαρτωλά» λιπαρά.
empty alt

Τσίλι γλυκοπατάτας στον φούρνο

Αν πιστεύετε ότι κάθε μπολ με τσίλι πρέπει να είναι κρυμμένο κάτω από σωρούς λιωμένου τυριού και μια μεγάλη δόση κρέμα γάλακτος, αυτή είναι η γάστρα για εσάς.
Back To Top