Τα οφέλη του αβοκάντο στην υγεία σου ίσως να τα έχεις εμπεδώσει, ήξερες όμως ότι εκτός από το να το φας ωμό ή στη σαλάτα ή στο περίφημο γουακαμόλε μπορεί να αποτελέσει πρώτη ύλη για σούπερ απολαυστικό παγωτό; Θα λατρέψετε αυτό το σπιτικό παγωτό σε σμαραγδένιο χρώμα.

Τα οφέλη του αβοκάντο στην υγεία σου ίσως να τα έχεις εμπεδώσει, ήξερες όμως ότι εκτός από το να το φας ωμό ή στη σαλάτα ή στο περίφημο γουακαμόλε μπορεί να αποτελέσει πρώτη ύλη για σούπερ απολαυστικό παγωτό; Θα λατρέψετε αυτό το σπιτικό παγωτό σε σμαραγδένιο χρώμα. Διαθέτοντας μια κρεμώδη βάση αβοκάντο ζαχαρωμένη με μπανάνες, απαιτεί μόνο μερικά εύκολα βήματα για την προετοιμασία.

Συστατικά

3 ώριμα αβοκάντο

3 μέτριες μπανάνες, καθαρισμένες, ψιλοκομμένες και κατεψυγμένες

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1/4 φλιτζάνι όποιο γάλα προτιμάτε χωρίς ζάχαρη (π.χ. αγελαδινό, αμύγδαλο, βρώμης κ.λπ.) μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλιά της σούπας τη φορά επιπλέον όπως χρειάζεται

Προαιρετικά γλυκαντικά και πρόσθετα (δείτε παρακάτω)

Απόδοση παραγωγής

8 μερίδες

Μέγεθος σερβιρίσματος

1/2 φλ

Εκτέλεση

Κόψτε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρέστε τα κουκούτσια και περάστε τη βρώσιμη σάρκα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.

Προσθέστε κατεψυγμένα κομμάτια μπανάνας και εκχύλισμα βανίλιας στον επεξεργαστή τροφίμων. Συμβουλή: Καθαρίζετε και κόβετε σε φέτες τις ώριμες μπανάνες και τις διατηρείτε στην κατάψυξη για να τις έχετε προκαταψύξει και να είναι έτοιμες.

Επεξεργάζεστε τα υλικά μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Πασπαλίζετε με γάλα όσο χρειάζεται για να μαλακώσει το μείγμα. Ίσως χρειαστεί να σταματήσετε την επεξεργασία και να ξύσετε τις άκρες μια ή δύο φορές.

Μόλις γίνει λείο, ανακατέψτε ελαφρά τα προαιρετικά πρόσθετα. (Διαβάστε παρακάτω για νόστιμους γευστικούς συνδυασμούς!)

Σερβίρετε και απολαμβάνετε ή παγώνετε μέχρι τη χρήση. Μόλις παγώσει, το παγωτό μπορεί να χρειαστεί να αποψυχθεί λίγο πριν το σερβίρισμα.

avocadopagot

Προαιρετικά πρόσθετα γεύσης

Σοκολάτα & μέντα

Χρησιμοποιήστε φρέσκο εκχύλισμα μέντας ή φύλλα μέντας για ένα καταπραϋντικό προϊόν παγωτού. Ανακατέψτε μερικά κομμάτια μαύρης σοκολάτας ή λίγη σκόνη κακάο για το απόλυτο παρασκεύασμα σοκολάτας μέντας!

BerryCool

Ανακατέψτε ή ρίξτε από πάνω το παγωτό αβοκάντο με φρέσκα ή κατεψυγμένα μούρα. Τα βατόμουρα, οι φράουλες και τα βατόμουρα είναι δροσεροί υποψήφιοι για παγωτό!

Εσπεριδοειδή

Στύψτε φρέσκο χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού στο παγωτό για μια αναζωογονητική, γεύση εσπεριδοειδών.

Εξωτικό

Για μια τροπική απόλαυση, ανακατέψτε φρέσκο ή κονσερβοποιημένο ανανά στο παγωτό. Περιχύνετε με τριμμένη καρύδα και μακαντέμια για επιπλέον τραγανή γεύση.

NuttyMonkey

Ανακατέψτε με φυσικό φυστικοβούτυρο, μπανάνες σε φέτες και ψιλοκομμένα φιστίκια για μια απόλαυση που δεν θα λατρέψουν μόνο οι μαϊμούδες!

Κρέμα ροδάκινων

Απολαύστε τη φρεσκάδα των ώριμων ροδάκινων προσθέτοντάς τα σε αυτή την κρεμώδη απόλαυση.

Διατροφικές Πληροφορίες:

Θερμίδες: 140 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 10g καθαροί υδατάνθρακες, Πρωτεΐνες: 2g, Λίπος: 9g

*Σημείωση: Διατροφή ανά μερίδα χρησιμοποιώντας μη ζαχαρούχο γάλα αμυγδάλου βανίλιας χωρίς προαιρετικά πρόσθετα γεύσης.

empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο σκληρό και το μαλακό αλεύρι;

Το σκληρό αλεύρι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ιδιαίτερα σε γλουτένη, η οποία είναι απαραίτητη για να φουσκώσει το ψωμί (διαφορετικά, το αποτέλεσμα θα είναι επίπεδα και σκληρά πιτάκια).
empty alt

To dress code στα εστιατόρια αλλάζει;

Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες.
empty alt

Το μυστικό για ζουμερό ρολό κιμά κρύβεται στο πρωινό σου!

Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος.
empty alt

Γιατί τελευταία τα βλέπουμε όλα μαύρα στο φαγητό μας;

Συνήθως οι διατροφολόγοι μας συμβουλεύουν να καταναλώνουμε τροφές σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, αν θέλουμε να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία αλλά και να εμπλουτίζουμε την γκάμα των γεύσεών μας.
empty alt

Το ιδανικό μπολ για να φτιάξεις μια σαλάτα

Με την άνοδο της θερμοκρασίας επιστρέψαμε, επίσημα, στην εποχή που οι σαλάτες κυριαρχούν στο μενού μας. Ιδιαίτερα αν προσπαθούμε να φτιάξουμε σώμα για παραλία.
empty alt

Ουράνιο τόξο να το πιείς στο ποτήρι σου

  Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και...
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Μανιτάρια Portobello γεμισμένα… αλλιώς

Ένα μείγμα από ντομάτες, σπανάκι, φέτα, ελιές και φρέσκια ρίγανη δίνει σε αυτά τα  portobellos μια μεσογειακή ατμόσφαιρα με αυτήν την υγιεινή συνταγή γεμιστών μανιταριών.
Back To Top