Αν έχεις προσπαθήσει να παγώσεις ζεστό τσάι, πιθανότατα θα σου έχει βγει ένα νερουλό και άνοστο ρόφημα, που θα χρειάζεται μεγάλες κουταλιές ζάχαρης για να νοστιμίσει.

Αν έχεις προσπαθήσει να παγώσεις ζεστό τσάι, πιθανότατα θα σου έχει βγει ένα νερουλό και άνοστο ρόφημα, που θα χρειάζεται μεγάλες κουταλιές ζάχαρης για να νοστιμίσει. Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος να παρασκευάσεις ένα σπιτικό ρόφημα χωρίς να χρησιμοποιήσεις έτοιμα μείγματα, εφάμιλλο ή ακόμα και ανώτερο σε γεύση, υφή και αρώματα από τα αντίστοιχα τυποποιημένα προϊόντα.

Η παρακάτω συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιοδήποτε έτοιμο μείγμα από φύλλα τσαγιού και μπαχαρικά (που θα βρεις σε μπαχαράδικα και καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής), όπως κανέλα, πιπερόριζα και μαύρο πιπέρι. Μπορείς επίσης να φτιάξεις ένα τέτοιο μείγμα στο σπίτι, με μπαχαρικά της επιλογής σου.

Επιπλέον, θα σε βοηθήσει μια ζυγαριά κουζίνας, για να υπολογίσεις με ακρίβεια το βάρος του μείγματος τσαγιού. Εναλλακτικά, αντικατέστησε τη συνιστώμενη ποσότητα γραμμαρίων με δύο κ.σ. μείγμα τσαγιού. Σε κάθε περίπτωση όμως, η ποσότητα είναι ενδεικτική: αν το θέλεις πιο δυνατό, μπορείς να την αυξήσεις κατά βούληση.

Σπιτικό κρύο τσάι

Τι θα χρειαστείς:

12 γρ. μείγμα τσαγιού και μπαχαρικών
250 ml. νερό
Γάλα, για το σερβίρισμα
Απλό σιρόπι (προαιρετικά)

Πώς θα το φτιάξεις:

Ρίχνεις το μείγμα τσαγιού και το νερό σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι. Το κλείνεις και το αφήνεις στο ψυγείο για 8-10 ώρες (ή για μία ολόκληρη νύχτα).

Σουρώνεις το τσάι.

Προσθέτεις γάλα και, αν το θέλεις περισσότερο γλυκό, σιρόπι. Συμπληρώνεις, προαιρετικά, με παγάκια.

empty alt

Φτιάξε μια πεντανόστιμη κοτόσουπα σε 6 βήματα

Η κοτόσουπα δεν είναι μόνο το απόλυτο σπιτικό comfort food αλλά και μια καλή λύση για τις ημέρες που δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις, καθώς μπορείς να τη φτιάξεις σε μεγαλύτερες ποσότητες και να τη διατηρήσεις στην κατάψυξη.
empty alt

Anthony Bourdain: «Άλλαξε τον κόσμο μέσα από το φαγητό»

Ένα συγκινητικό κείμενο για την κληρονομιά του αγαπημένου σεφ που έδωσε τέλος στη ζωή του πριν από λίγες μέρες, από τον restaurant editor Andrew Knowlton του Bon Appetit: «Είναι 8.42 το πρωί της Παρασκευής, 8 Ιουνίου 2018, όταν μαθαίνω τα νέα.
empty alt

Το ιδανικό μπολ για να φτιάξεις μια σαλάτα

Με την άνοδο της θερμοκρασίας επιστρέψαμε, επίσημα, στην εποχή που οι σαλάτες κυριαρχούν στο μενού μας. Ιδιαίτερα αν προσπαθούμε να φτιάξουμε σώμα για παραλία.
empty alt

Οι πατατοκεφτέδες αλλιώς

Αυτή η εύκολη συνταγή μετατρέπει αυτές τις «λυπημένες πατάτες» που έχουν απομείνει σε κάτι ΜΑΓΙΚΟ.  Είτε πρόκειται για υπολείμματα πουρέ ή πατάτας οποιαδήποτε μορφής, το άμυλο είναι ένα υλικό που μπορεί εύκολα να μεταποιηθεί και να μεταμορφωθεί πρώτης τάξεως πατατοκεφτέ ή αλλιώς σε τηγανιτές...
empty alt

Σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο

Αγαπάμε αυτή τη σαλάτα που σερβίρεται πάνω από χόρτα ή λαχανικά όσο την αγαπάμε ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί προζύμι.
empty alt

Λεμονάτες γαρίδες με άρωμα σκόρδου

Ανάλαφρες κι αρωματικές, ταιριάζουν ιδανικά στο καλοκαίρι
empty alt

Εξωτικές μπάρες cheesecake-καρύδας

Όχι μόνο για τους λάτρεις της καρύδας, αυτό το επιδόρπιο έχει όλα όσα αγαπάτε στις μπάρες cheesecake, καθώς και την ονειρικότητα της κρεμώδους καρύδας. Σκεφτείτε piña coladas ή πίτα με κρέμα καρύδας σε ένα επιδόρπιο με στρώσεις που είναι πιο εύκολο να το φτιάξετε και να το μοιραστείτε (ιδανικό για πάρτι,...
empty alt

Γευστικές γαρίδες με πέστο, νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά
Back To Top