Αν έχεις προσπαθήσει να παγώσεις ζεστό τσάι, πιθανότατα θα σου έχει βγει ένα νερουλό και άνοστο ρόφημα, που θα χρειάζεται μεγάλες κουταλιές ζάχαρης για να νοστιμίσει.

Αν έχεις προσπαθήσει να παγώσεις ζεστό τσάι, πιθανότατα θα σου έχει βγει ένα νερουλό και άνοστο ρόφημα, που θα χρειάζεται μεγάλες κουταλιές ζάχαρης για να νοστιμίσει. Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος να παρασκευάσεις ένα σπιτικό ρόφημα χωρίς να χρησιμοποιήσεις έτοιμα μείγματα, εφάμιλλο ή ακόμα και ανώτερο σε γεύση, υφή και αρώματα από τα αντίστοιχα τυποποιημένα προϊόντα.

Η παρακάτω συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιοδήποτε έτοιμο μείγμα από φύλλα τσαγιού και μπαχαρικά (που θα βρεις σε μπαχαράδικα και καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής), όπως κανέλα, πιπερόριζα και μαύρο πιπέρι. Μπορείς επίσης να φτιάξεις ένα τέτοιο μείγμα στο σπίτι, με μπαχαρικά της επιλογής σου.

Επιπλέον, θα σε βοηθήσει μια ζυγαριά κουζίνας, για να υπολογίσεις με ακρίβεια το βάρος του μείγματος τσαγιού. Εναλλακτικά, αντικατέστησε τη συνιστώμενη ποσότητα γραμμαρίων με δύο κ.σ. μείγμα τσαγιού. Σε κάθε περίπτωση όμως, η ποσότητα είναι ενδεικτική: αν το θέλεις πιο δυνατό, μπορείς να την αυξήσεις κατά βούληση.

Σπιτικό κρύο τσάι

Τι θα χρειαστείς:

12 γρ. μείγμα τσαγιού και μπαχαρικών
250 ml. νερό
Γάλα, για το σερβίρισμα
Απλό σιρόπι (προαιρετικά)

Πώς θα το φτιάξεις:

Ρίχνεις το μείγμα τσαγιού και το νερό σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι. Το κλείνεις και το αφήνεις στο ψυγείο για 8-10 ώρες (ή για μία ολόκληρη νύχτα).

Σουρώνεις το τσάι.

Προσθέτεις γάλα και, αν το θέλεις περισσότερο γλυκό, σιρόπι. Συμπληρώνεις, προαιρετικά, με παγάκια.

empty alt

3 άγνωστα tips για να διατηρείς φρέσκιες τις ντομάτες σου

Ο ιδανικός τρόπος για να διατηρήσεις τις ντομάτες σου φρέσκιες είναι να τις κρατήσεις σε θερμοκρασία δωματίου, ας πούμε στον πάγκο της κουζίνας, σωστά; Όχι απαραίτητα.
empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να τρώω με τα χέρια»

Κάποιοι μπορεί να με πουν κακομαθημένη, αλλά εγώ απαντάω ότι μέσα από το φαγητό ζω μια εμπειρία που απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις.
empty alt

Διεθνής Ημέρα Σεφ – και ξέρουμε πώς να την γιορτάσεις

Πριν (και μετά τον κορωνοϊό) το να βγαίνεις για φαγητό σε εστιατόρια ήταν και εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο αγαπημένες σου δραστηριότητες (αλλά και πολλών ανθρώπων επίσης), επειδή έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις την καλύτερη κουζίνα αλλά και να δοκιμάσεις συνταγές από όλες τις κουζίνες […]
empty alt

Τα χειρότερα λάθη που κάνουμε στην κουζίνα σύμφωνα με τους σεφ

Βρετανοί σεφ επέλεξαν, για λογαριασμό της Independent, τα σημαντικότερα λάθη που διαπράττουμε, κατά τη γνώμη τους, κατά την προετοιμασία ενός γεύματος.
empty alt

Υπέροχη χειμωνιάτικη λαχανόσουπα

Αυτή είναι η πιο προσαρμόσιμη σούπα. Είναι γευστική, απίστευτα υγιεινή και ετοιμάζεται σε χρόνο μηδέν. Μπορείς να αξιοποιήσεις μέσα της το υπόλοιπο χοιρινό κρέας, ψιλοκομμένο κοτόπουλο ή κοκκινιστό μοσχαρίσιο κρέας που έχει περισσέψει και που θα της δώσει μια έξτρα νοστιμιά.
empty alt

Γευστικές βόμβες με αβοκάντο και μπέικον

Το αβοκάντο είναι μια θρεπτική τροφή με ωφέλιμα λίπη και πολύτιμα συστατικά που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στη διατροφή σου! Στην «πειραγμένη» αυτή εκδοχή του το συνδυάζουμε με «επικίνδυνα» υλικά που δίνουν μια έκρηξη γευστικής απόλαυσης.
empty alt

Βαμμένα αυγά με τα υλικά της φύσης

Βάψε τα αυγά σου με τη δύναμη της φύσης. Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά […]
empty alt

Μύδια με ντομάτες και σκόρδο

Τώρα που μπαίνουμε σε ρυθμούς ρομαντικούς και ετοιμαζόμαστε για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους.
Back To Top