Αν πιστεύεις ότι κανένα πικάντικο φαγητό δεν είναι πλέον αρκετά πικάντικο για να σε συγκινήσει και ότι έχεις εκτοξεύσει την αντοχή του στομαχιού σου σε υπεράνθρωπα επίπεδα, μάλλον δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα την Pepper X.

Αν πιστεύεις ότι κανένα πικάντικο φαγητό δεν είναι πλέον αρκετά πικάντικο για να σε συγκινήσει και ότι έχεις εκτοξεύσει την αντοχή του στομαχιού σου σε υπεράνθρωπα επίπεδα, μάλλον δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα την Pepper X.

Η «πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο», όπως αποκαλείται, σημειώνει 3,18 εκατομμύρια μονάδες στην κλίμακα μέτρησης Scoville, εκτοπίζοντας έτσι τον προηγούμενο κάτοχο της πρώτης θέσης, την πιπεριά που, όχι τυχαία, έχει ονομαστεί «Ανάσα του δράκου» (Dragon’s Breath). Για να πάρεις μια ιδέα, μια τυπική χαλαπένιο, που δεν θα την έλεγες και δροσιστική, συγκεντρώνει μόλις 10.000 μονάδες της κλίμακας Scoville.

Η Pepper X είναι προϊόν του εργαστηρίου του Ed Currie, ο οποίος έχει επίσης δημιουργήσει την τρίτη πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο, με τη μάλλον δυσοίωνη ονομασία Ο Χάρος της Καρολάινα (Carolina Reaper).

Η Pepper X είναι τόσο καυτερή, που μουδιάζει το δέρμα και κόβει την αναπνοή. Είναι δυνητικά θανατηφόρα, καθώς μπορεί να προκαλέσει αναφυλαξία σε όποιον την καταναλώσει.

Δεν διατίθεται προς πώληση, μάλλον επειδή, αν έπεφτε σε λάθος χέρια, θα γινόταν ιδανικό όργανο βασανιστηρίων και φόνου. Όμως χρησιμοποιείται στην παρασκευή μιας σάλτσας με την επίσης τρομακτική ονομασία (Last Dab, Τελευταία Πινελιά), που αν νιώθεις αρκετά τολμηρός μπορείς να παραγγείλεις από εδώ.

empty alt

Οι 8 νέες δυνατές τάσεις στη διατροφή

Η διαρκής ανάγκη για πειραματισμό και αναζήτηση νέων γαστρονομικών συγκινήσεων, η παγκοσμιοποίηση, αλλά και η οικονομική λιτότητα, η επιθυμία για προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας και το sharing  στα social media είναι μερικοί από τους βασικούς παράγοντες που διαμορφώνουν το τοπίο της...
empty alt

Σέλερι: Η αξία, τα οφέλη του και πώς θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις

  Υπάρχουν ορισμένα λαχανικά παρεξηγημένα και για αυτό το λόγο παραμελημένα από το διατροφολόγιο και τις γευστικές μας προτιμήσεις, όπως το σέλερι ή αλλιώς αμερικανικό σέλινο.
empty alt

Goooodmorning Vietnam! Γιατί πρέπει να δοκιμάσεις asap την βιετναμέζικη κουζίνα

Χαρμάνι επιρροών από το Λάος, την Καμπότζη και την Κίνα μέχρι τη Γαλλία (λόγω της γαλλικής αποικιοκρατίας που έληξε το 1954) και τις ΗΠΑ, η παραδοσιακή κουζίνα του Βιετνάμ θεωρείται μία από τις πιο υγιεινές και ισορροπημένες στον κόσμο.
empty alt

Ο πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος να κόψεις το ξερό κρεμμύδι

Πρέπει να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία για να το κάνεις εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια: 1.
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Γιατί το φαγητό που τηγάνισες δεν βγήκε τραγανό;

Το τηγάνισμα μπορεί να είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους μαγειρέματος, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο όσο ίσως νομίζουμε.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το μπορς και πώς να το φτιάξεις

Το Μπορς (Borscht, borsch ή borshch) όπως διαβάζουμε στη Wikipedia.org είναι σούπα λαχανικών, στην οποία περιλαμβάνονται συνήθως παντζάρια, τα οποία και της προσδίδουν έντονα κόκκινο χρώμα. Σε άλλες ποικιλίες της συνταγής, τα παντζάρια αντικαθίστανται από τοματοπολτό που της προσδίδουν...
Back To Top