Χορταστική σαλάτα με άρωμα καλοκαιρινών διακοπών

Αν και είμαστε όλοι έτοιμοι για μια υγιεινή σαλάτα γεμάτη νόστιμα συστατικά, μερικές φορές ασχολούμαστε περισσότερο με την ποιότητα παρά την ποσότητα. Πιθανώς το πιο ουσιαστικό παράδειγμα αυτού είναι η σαλάτα Caprese, που αποτελείται από τρία μόνο συστατικά – φρέσκια μοτσαρέλα, υπέροχες ντομάτες και λαμπερό βασιλικό. Για να φτιάξουμε αυτήν την εκδοχή κοτόπουλου-αβοκάντο, μείναμε με αυτή την αρχή, προσθέτοντας απλώς ψητό κοτόπουλο, βαλσάμικο, κρεμώδες αβοκάντο και λίγο ρομαν για έξτρα τραγανό εφέ. Το αποτέλεσμα είναι μια απλή σαλάτα που εξακολουθεί να είναι δροσερή και ελαφριά, αλλά και αρκετά χορταστική για βραδινό.

Το χτύπημα του κοτόπουλου εδώ μπορεί να φαίνεται σαν ένα περιττό βήμα, αλλά εμπιστευτείτε μας - αξίζει τον κόπο για τα πιο τρυφερά και ζουμερά στήθη κοτόπουλου. Το πιο λεπτό κρέας σημαίνει επίσης μικρότερο χρόνο μαρινάδας, ταχύτερο χρόνο μαγειρέματος και πιο ελκυστικό τελικό πιάτο (εξάλλου ένα Caprese πρέπει να είναι όμορφο).

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 - 6 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 λεπτά

CAL/SERV:

911

Συστατικά

3 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

1 κ.γ. αγνό σιρόπι σφενδάμου

1 κουτ. μουστάρδα Ντιζόν

Αλάτι

1/2 γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα (περίπου 1 κιλό συνολικά)

3/4 κουτ. ιταλικά καρυκεύματα (ή μείγμα ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο, βασιλικό, δεντρολίβανο)

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κεφάλια μαρούλι ρομά, κομμένα σε λεπτές φέτες

2 μικρά ή 1 μεγάλο αβοκάντο, κομμένο στη μέση, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 (340 gr.) δοχείο μίνι μπάλες μοτσαρέλα, στραγγισμένες, κομμένες στη μέση ή κομμένες στα τέσσερα αν είναι μεγάλες

1 φλ. ντοματίνια ή σταφύλι, κομμένα στη μέση

1/2 φλ. συσκευασμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού, κομμένα σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το ξύδι, το σιρόπι, τη μουστάρδα και 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ενώ ανακατεύετε, ρίχνετε σιγά σιγά το λάδι μέχρι να ενωθούν.

Τοποθετήστε το κοτόπουλο ανάμεσα σε 2 κομμάτια πλαστικής μεμβράνης και τρίψτε με μια σφύρα κρέατος σε κομμάτια πάχους 1/2". Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώστε παντού και καρυκεύστε με το μείγμα μπαχαρικών, 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Ρίξτε 1/4 φλιτζάνι ντρέσινγκ βαλσάμικο πάνω από το κοτόπουλο, βάλτε το υπόλοιπο ντρέσινγκ στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε, στρώστε το κοτόπουλο και αφήστε το να μαριναριστεί, ανακατεύοντας μερικές φορές, τουλάχιστον 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου ή καλύψτε το μπολ και βάλτε το στο ψυγείο έως και 3 ώρες.

Ετοιμάστε μια σχάρα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ζεσταίνετε 5 λεπτά (ή προθερμαίνετε ένα σκεύος γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά). Ψήστε το κοτόπουλο στη σχάρα, γυρίζοντας μέχρι τη μέση, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί, περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε σε ξύλο κοπής και αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.

Εν τω μεταξύ, μοιράστε το μαρούλι, το αβοκάντο, τη μοτσαρέλα, τις ντομάτες και τον βασιλικό σε μπολ. Κόβετε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και το τοποθετείτε σε μπολ. Περιχύστε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ.

empty alt

Τα “αλκολικά” γονίδια μας

Τα γονίδιά μας φταίνει για την ροπή μας προς το αλκοόλ! Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα μελέτης επιστήμονων από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (Penn State) .
empty alt

Μήλα: 4 βήματα για να παρατείνεις τη φρεσκάδα τους

Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Είτε σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που το σκέφτεσαι, είτε το έχεις καταχωρήσει στο μυαλό σου σαν μια εύκολη λύση για ντελίβερι στο γραφείο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απογειώσεις ένα σάντουιτς ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Ποιο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις; […]
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ρύζι από οποιοδήποτε λαχανικό

Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
empty alt

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά, αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!
empty alt

Η Kaiser μετατρέπει και φέτος την Τσικνοπέμπτη στην απόλυτη BBQ εμπειρία!

Kaiser και Τσικνοπέμπτη πάνε μαζί, έτσι και φέτος, η αγαπημένη Pilsner μπύρα σας καλεί να συμμετέχετε στον διαγωνισμό που απογειώνει την τέχνη του BBQ! Από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, απολαύστε την αγαπημένη σας Kaiser, βρείτε τον 9ψήφιο κωδικό LOT στις συσκευασίες φιάλης […]
Back To Top