Η παρασκευή σπιτικού σορμπέ είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε καν μηχανή παγωτού! Βασικά είναι απλώς παγωμένος πουρές φρούτων που έχει γλυκανθεί με ζάχαρη και νερό.

 

Η παρασκευή σπιτικού σορμπέ είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε καν μηχανή παγωτού! Βασικά είναι απλώς παγωμένος πουρές φρούτων που έχει γλυκανθεί με ζάχαρη και νερό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε βότανα, σοκολάτα ή κρασί και λικέρ για να φτιάξετε το σορμπέ της αρεσκείας σας.

 

Για να φτιάξετε ένα σορμπέ φρούτων, θα χρειαστείτε:

 

  1. Φρούτα (νωπά ή κατεψυγμένα)

– Μαλακά φρούτα (μάνγκο, μούρα, ροδάκινα, πεπόνι, ανανάς, μπανάνες, σταφύλια)

– Σκληρά φρούτα (μήλα, αχλάδια, ραβέντι)

– Χυμός φρούτων (λεμόνι, γκρέιπφρουτ, πορτοκάλι, lime)

  1. Γλυκαντικό (απλό σιρόπι, μέλι, αγαύη, χυμός φρούτων ή γλυκό κρασί)
  2. Οξύτητα (λεμόνι, lime, πορτοκάλι, βαλσάμικο ξύδι)
  3. Αλκοόλ (βότκα ή λικέρ, κρασί), προαιρετικά

 

Τα γλυκαντικά πρέπει να προστεθούν στη γεύση. Ανάλογα με το πόσο ώριμα, γλυκά ή ξινά είναι τα φρούτα, θα πρέπει να προσθέσετε περισσότερο ή λιγότερο. Θα πρέπει πάντα να προσθέσετε απλό σιρόπι για να πετύχετε τη σωστή υφή. Κρασί, χυμός φρούτων ή μέλι μπορεί επίσης να προστεθεί για επιπλέον γλυκύτητα και γεύση.

Το αλκοόλ δεν παγώνει, οπότε βοηθάει στο να διατηρείται απαλό το σορμπέ και του δίνει μια λιγότερο κοκκώδη υφή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λικέρ που συμπληρώνουν τη γεύση του φρούτου ή της βότκας σας, που δεν έχει γεύση.

Για μαλακά φρούτα: προσθέστε φρούτα, γλυκαντικά, οξύ και αλκοόλ (εάν το επιθυμείτε) σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων και αλέστε.

Για σκληρά φρούτα: προσθέστε φρούτα, γλυκαντικά και οξύ σε μια κατσαρόλα και βράστε μέχρι να μαλακώσουν. Ψύξτε και προσθέστε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ. Προσθέστε αλκοόλ (εάν το επιθυμείτε).

Για χυμό φρούτων: προσθέστε χυμό, γλυκαντικό (μπορείτε να το βράσετε με λίγο από το φλοιό για πιο έντονη γεύση) και οξύ σε ένα μπολ και ανακατέψτε.

Εάν έχετε μια μηχανή παγωτού, καλό για εσάς! Απλώς ρίξτε το μείγμα σε αυτό και αφήστε το μηχάνημα να κάνει όλη τη δουλειά. Αν δεν το έχετε, ρίξτε το μείγμα σε μια αντικολλητική κόλλα μπισκότων και καταψύξτε μέχρι να ψηθεί. Σπάστε το και ανακατέψτε τον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να μαλακώσει. Καταψύξτε και ανακατέψτε ξανά για εξαιρετικά μαλακή η υφή.

 

Ακολουθούν μερικοί γκουρμέ συνδυασμοί και ιδέες για έμπνευση σορμπέ:

 

καρπούζι

αχλάδι + μοσχάτο

σαγκουίνι

λεμόνι + μέντα

βατόμουρο + κόκκινο κρασί

ραβέντι

βατόμουρο + ρόδι

φράουλα + βασιλικό

σύκα + βαλσάμικο

sorbe1

Συνταγή για σπιτικό σορμπέ κερασιών

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι νερό

500 γρ. φρέσκα κεράσια

χυμός 1/2 λεμονιού

1 κουτ. Βότκα, προαιρετικά

 

Εκτέλεση:

Δημιουργήστε ένα απλό σιρόπι φέρνοντας τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε να κρυώσει. Βάζουμε τα κεράσια, το σιρόπι και το λεμόνι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε το μείγμα μέσα από ένα λεπτό κόσκινο ή ένα πανί για να ομοιογενοποιηθεί καλύτερα. Ρίξτε το πουρέ βατόμουρου σε μια λαδόκολλα και καταψύξτε μέχρι να παγώσει. Σπάστε τον κατεψυγμένο πουρέ σε κομμάτια και ανακατέψτε ξανά στον επεξεργαστή τροφίμων (χωρίστε σε παρτίδες, εάν χρειάζεται). Εάν είναι δυνατόν, παγώστε ξανά την κόλλα και ανακατέψτε ξανά. Σερβίρετε αμέσως ή καταψύξτε. Εάν είναι παγωμένο, αφαιρέστε από τον καταψύκτη και αφήστε το να μαλακώσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.

 

 

empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

Τα 12 πιο δημοφιλή είδη ζυμαρικών και οι συνταγές στις οποίες θα τα χρησιμοποιήσεις

Όταν σκεφτόμαστε τη φράση «ιταλική κουζίνα», η πρώτη εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό είναι συνήθως ένα πιάτο Spaghetti, όμως ζυμαρικά δεν είναι μόνο τα κλασικά αυτά μακρόστενα μακαρόνια.
empty alt

7 διαφορετικές συνταγές με αρνί

Αν δεν σκοπεύεις φέτος να σουβλίσεις αρνί αλλά θέλεις να το εντάξεις με κάποιον τρόπο στο μενού των ημερών, ακολουθώντας την παράδοση, σου προτείνουμε επτά διαφορετικούς τρόπους να το απολαύσεις στο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα ή να αξιοποιήσεις τα περισσεύματα, την επόμενη μέρα.
empty alt

Δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε: 8 τέλεια μέρη για παγωτό σε όλη την Ελλάδα

Αν το καλοκαίρι ήταν γλύκισμα, θα ήταν παγωτό χωνάκι. Σε αυτά τα σημεία θα το απολαύσεις μέχρι την τελευταία κουταλιά.
empty alt

Απογειώνουμε την απόλαυση με ένα Aviation Cocktail

Σχεδιασμένο πριν από περισσότερα από 100 χρόνια από τον Hugo Ensslin, επικεφαλής μπάρμαν στο πλέον ξεπερασμένο Hotel Wallick στη Νέα Υόρκη, το Aviation είχε ξεπέσει μέσα και έξω από το στυλ με τα χρόνια.
empty alt

Κις με σπανάκι και μανιτάρια

Μια κις με σπανάκι και μανιτάρι είναι η ιδανική συνταγή για οικογένειες με πολυάσχολες μέρες ή για να απολαύσεις το σαββατοκύριακο ένα ζεστό brunch.
empty alt

Ταϊλανδική σαλάτα με noodles

Αν αγαπάς τις εξωτικές γεύσεις και ψάχνεις μια διαφορετική σαλάτα που το αίσθημα κορεσμού να κρατήσει; Αυτή η ταϊλανδέζικη σαλάτα νουντλς έχει όλα όσα ψάχνεις! Φρεσκοκομμένα λαχανικά, τροπικά φρούτα, απολαυστικά noodles νούγιες ρυζιού και κρεμώδης σάλτσα φυστικιών δημιουργούν ένα ακαταμάχητο...
empty alt

Απολαυστικό smoothie με ροδάκινο

Ψάχνετε τρόπο να δροσιστείτε αυτές τις αποπνικτικές μέρες του καλοκαιριού; Τότε θα θελήσετε να ετοιμάσετε ένα από τα smoothies με χαμηλούς υδατάνθρακες! Με μόνο πέντε υλικά και πέντε λεπτά προετοιμασίας που απαιτούνται, μπορείτε να χαλαρώσετε με αυτή τη δροσιστική καλοκαιρινή γουλιά σε χρόνο...
Back To Top