Η παρασκευή σπιτικού σορμπέ είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε καν μηχανή παγωτού! Βασικά είναι απλώς παγωμένος πουρές φρούτων που έχει γλυκανθεί με ζάχαρη και νερό.

 

Η παρασκευή σπιτικού σορμπέ είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε καν μηχανή παγωτού! Βασικά είναι απλώς παγωμένος πουρές φρούτων που έχει γλυκανθεί με ζάχαρη και νερό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε βότανα, σοκολάτα ή κρασί και λικέρ για να φτιάξετε το σορμπέ της αρεσκείας σας.

 

Για να φτιάξετε ένα σορμπέ φρούτων, θα χρειαστείτε:

 

  1. Φρούτα (νωπά ή κατεψυγμένα)

– Μαλακά φρούτα (μάνγκο, μούρα, ροδάκινα, πεπόνι, ανανάς, μπανάνες, σταφύλια)

– Σκληρά φρούτα (μήλα, αχλάδια, ραβέντι)

– Χυμός φρούτων (λεμόνι, γκρέιπφρουτ, πορτοκάλι, lime)

  1. Γλυκαντικό (απλό σιρόπι, μέλι, αγαύη, χυμός φρούτων ή γλυκό κρασί)
  2. Οξύτητα (λεμόνι, lime, πορτοκάλι, βαλσάμικο ξύδι)
  3. Αλκοόλ (βότκα ή λικέρ, κρασί), προαιρετικά

 

Τα γλυκαντικά πρέπει να προστεθούν στη γεύση. Ανάλογα με το πόσο ώριμα, γλυκά ή ξινά είναι τα φρούτα, θα πρέπει να προσθέσετε περισσότερο ή λιγότερο. Θα πρέπει πάντα να προσθέσετε απλό σιρόπι για να πετύχετε τη σωστή υφή. Κρασί, χυμός φρούτων ή μέλι μπορεί επίσης να προστεθεί για επιπλέον γλυκύτητα και γεύση.

Το αλκοόλ δεν παγώνει, οπότε βοηθάει στο να διατηρείται απαλό το σορμπέ και του δίνει μια λιγότερο κοκκώδη υφή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λικέρ που συμπληρώνουν τη γεύση του φρούτου ή της βότκας σας, που δεν έχει γεύση.

Για μαλακά φρούτα: προσθέστε φρούτα, γλυκαντικά, οξύ και αλκοόλ (εάν το επιθυμείτε) σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων και αλέστε.

Για σκληρά φρούτα: προσθέστε φρούτα, γλυκαντικά και οξύ σε μια κατσαρόλα και βράστε μέχρι να μαλακώσουν. Ψύξτε και προσθέστε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ. Προσθέστε αλκοόλ (εάν το επιθυμείτε).

Για χυμό φρούτων: προσθέστε χυμό, γλυκαντικό (μπορείτε να το βράσετε με λίγο από το φλοιό για πιο έντονη γεύση) και οξύ σε ένα μπολ και ανακατέψτε.

Εάν έχετε μια μηχανή παγωτού, καλό για εσάς! Απλώς ρίξτε το μείγμα σε αυτό και αφήστε το μηχάνημα να κάνει όλη τη δουλειά. Αν δεν το έχετε, ρίξτε το μείγμα σε μια αντικολλητική κόλλα μπισκότων και καταψύξτε μέχρι να ψηθεί. Σπάστε το και ανακατέψτε τον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να μαλακώσει. Καταψύξτε και ανακατέψτε ξανά για εξαιρετικά μαλακή η υφή.

 

Ακολουθούν μερικοί γκουρμέ συνδυασμοί και ιδέες για έμπνευση σορμπέ:

 

καρπούζι

αχλάδι + μοσχάτο

σαγκουίνι

λεμόνι + μέντα

βατόμουρο + κόκκινο κρασί

ραβέντι

βατόμουρο + ρόδι

φράουλα + βασιλικό

σύκα + βαλσάμικο

sorbe1

Συνταγή για σπιτικό σορμπέ κερασιών

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι νερό

500 γρ. φρέσκα κεράσια

χυμός 1/2 λεμονιού

1 κουτ. Βότκα, προαιρετικά

 

Εκτέλεση:

Δημιουργήστε ένα απλό σιρόπι φέρνοντας τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε να κρυώσει. Βάζουμε τα κεράσια, το σιρόπι και το λεμόνι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε το μείγμα μέσα από ένα λεπτό κόσκινο ή ένα πανί για να ομοιογενοποιηθεί καλύτερα. Ρίξτε το πουρέ βατόμουρου σε μια λαδόκολλα και καταψύξτε μέχρι να παγώσει. Σπάστε τον κατεψυγμένο πουρέ σε κομμάτια και ανακατέψτε ξανά στον επεξεργαστή τροφίμων (χωρίστε σε παρτίδες, εάν χρειάζεται). Εάν είναι δυνατόν, παγώστε ξανά την κόλλα και ανακατέψτε ξανά. Σερβίρετε αμέσως ή καταψύξτε. Εάν είναι παγωμένο, αφαιρέστε από τον καταψύκτη και αφήστε το να μαλακώσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.

 

 

empty alt

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε;

Ειναι καθημερινή ανάγκη η καλή ενυδάτωση του οργανισμού, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και τις εποχές του χρόνου.
empty alt

Πρέπει να βάζουμε τα λαχανικά στο ψυγείο;

Φανταστείτε το εξής σκηνικό: Έχετε μόλις επιστρέψει από το σούπερ μάρκετ ή το μανάβικο της γειτονιάς με ένα σωρό σακούλες γεμάτες λαχανικά και φρούτα.
empty alt

Πώς δεν θα παραβράσεις τις γαρίδες σου (ούτε θα τις αφήσεις ωμές)

Ίσως θεωρείς ότι δεν υπάρχει τίποτα ευκολότερο από το μαγείρεμα της γαρίδας (ιδιαίτερα αν είναι ήδη καθαρισμένη). Μέχρι που θα δοκιμάσεις να τη βράσεις για πρώτη φορά και θα το παρακάνεις με το χρόνο μαγειρέματος, με αποτέλεσμα να σου βγει σκληρή σαν λάστιχο.
empty alt

7 τρόποι να διατηρείς την κουζίνα σου καθημερινά καθαρή

Αν η καθαριότητα της κουζίνας σου σού φαίνεται συσσίφειο μαρτύριο, δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα. Ωστόσο η εξπέρ στην οργάνωση του σπιτιού, Marie Kondo, συγγραφέας του μπεστ σέλερ των New York Times «The Life-Changing Magic of Tidying Up», μοιράζεται μαζί μας επτά συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να […]
empty alt

Γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών με σπανάκι και τυρί

Στο φθινόπωρο ταιριάζει το άρωμα από το μοσχοκάρυδο. Κι η μαγεία από λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο είναι πιο έντονη στα γαλακτοκομικά, κάνοντας τα γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών μια τέλεια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που δεν μπαίνει πολύ εύκολα στις συνταγές.
empty alt

Ένα εξωτικό θαλασσινό πιάτο που θα σας χορτάσει με υγιεινό τρόπο

Μπορεί η ζέστη να μη σας δελεάζει ώστε να ανάψετε κάρβουνα, αλλά θα θελήσετε να ευχαριστήσετε τη σχάρα για αυτό το λαχταριστό πιάτο με θαλασσινή αύρα! Το ψιλοκομμένο φρέσκο μάνγκο συμπληρώνει τέλεια τις γλυκές και πικάντικες γαρίδες μπάρμπεκιου σε αυτό το εξωτικό πιάτο, ενώ οι πιπεριές jalapeño […]
empty alt

Καλοκαιρινή σαλάτα με κινόα και καρπούζι

Δροσερή κι αρωματική, φέρνει το καλοκαίρι στο στόμα σου
empty alt

Συνταγή για παναρισμένο λάχανο σαν σνίτσελ

Μια γευστική εκδοχή που ανατρέπει όσα ήξερες για το λάχανο
Back To Top