Λάτρεις του τόνου γνωρίστε το απόλυτο σάντουιτς για εσάς. Ξεχάστε το ότι το ψάρι δεν πάει με τυρί και με τη σωστή ποσότητα από τυρί Cheddar, και ένα ζευγάρι καλές φέτες ντομάτας, αυτή η εκδοχή θα ενθουσιάσει κι όσους δεν βάζουν ψάρι στο στόμα τους.

Λάτρεις του τόνου γνωρίστε το απόλυτο σάντουιτς για εσάς. Ξεχάστε το ότι το ψάρι δεν πάει με τυρί και με τη σωστή ποσότητα από τυρί Cheddar, και ένα ζευγάρι καλές φέτες ντομάτας, αυτή η εκδοχή θα ενθουσιάσει κι όσους δεν βάζουν ψάρι στο στόμα τους.

ΥΛΙΚΑ:

4 κομμάτια

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/3 φλ. μαγιονέζα

Χυμός από 1/2 λεμόνι

1/2 κουταλιά θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)

170 γρ. τόνος κονσέρβας

1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο

2 αγγουράκια τουρσί ή άλλες πίκλες της αρεσκείας σας, ψιλοκομμένα

1/4 φλ. ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό

Αλάτι

Φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι

8 φέτες ψωμί, για τοστ (της αρεσκείας σας)

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες

8 φέτες Cheddar

tonos

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί μαγιονέζα, χυμό λεμονιού και νιφάδες κόκκινου πιπεριού (αν χρησιμοποιείτε).

Αποστραγγίστε τον τόνο και στη συνέχεια προσθέστε τον στο μίγμα μαγιονέζας. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να σπάσετε τον τόνο σε τρυφερά κομμάτια. Προσθέστε σέλινο, τουρσιά, κόκκινο κρεμμύδι και μαϊντανό και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.

Βουτυρώστε τη μια πλευρά σε κάθε φέτα ψωμιού. Απλώστε στην άλλη πλευρά περίπου 1/2 φλιτζάνι σαλάτα τόνου, 2 έως 3 φέτες ντομάτα και 2 φέτες τυριού. Σκεπάστε με την άλλη φέτα ψωμιού, με η βουτυρωμένη πλευρά στραμμένη προς τα πάνω. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα συστατικά και τοποθετήστε τα σάντουιτς στο ταψί. Ψήστε μέχρι το τυρί είναι λιωμένο, 5 έως 8 λεπτά. Βγάλτε από τον φούρνο, κόψτε στη μέση και βάλτε το ένα πάνω στο άλλο δημιουργώντας το πιο απολαυστικό κλαμπ σάντουιτς (ενναλακτικά μπορείτε να το ψήσετε και σε τοστιέρα-ψηστιέρα). Ιδανικό για πρωινό, μεσημεριανό ή ένα εύκολο αλλά απολαυστικό δείπνο στον καναπέ με φίλους ή την αγαπημένη σας ταινία.

 

empty alt

Ένας πανεύκολος και υγιεινός τρόπος να μαγειρέψεις το ψάρι

Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις ένα ψάρι μεσαίου μεγέθους, όπως μια τσιπούρα ή ένα μυλοκόπι; Να το ψήσεις στο φούρνο ολόκληρο, γεμισμένο με μυρωδικά και βότανα.
empty alt

Πώς θα περάσεις μια ολόκληρη εβδομάδα χωρίς να πετάξεις ούτε ψίχουλο από το φαγητό σου

Ένα από τα νέα κινήματα των Μιλέννιαλς είναι το λεγόμενο “waste-free”, στο πλαίσιο του οποίου όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι, στην προσπάθειά τους να κάνουν οικονομία και να σεβαστούν το περιβάλλον, ελαττώνουν όσο μπορούν τα ανόργανα και οργανικά απόβλητα που παράγουν.
empty alt

Πώς θα απολαμβάνεις το τσάι σου σαν Βρετανός γαλαζοαίματος

Αν κατά βάθος νιώθεις λίγο Βρετανός και μάλιστα γαλαζοαίματος, οι συμβουλές του σομελιέ και ειδικού στο τσάι (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι) Neil Phillips θα σε βοηθήσουν να γίνεις εξπέρ στην προετοιμασία αλλά και την κατανάλωσή του.
empty alt

7 γενικές συμβουλές για αρχάριους στη μαγειρική

Στη μαγειρική υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που λύνουν τα χέρια και στον πιο αρχάριο, αλλά και σε εκείνον που ακόμα και μετά από χρόνια πείρας πελαγώνει μπροστά σε μια συνταγή, από το άγχος ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά.
empty alt

Πίτσα-σπαγγέτι σημειώσατε Χ

  Μια πρωτότυπη συνταγή έρχεται να βάλει τέλος στο αιώνιο δίλημμα «πίτσα ή σπαγγέτι;».   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ αλάτι 1 κιλό μακαρόνια 2 φλ.
empty alt

Caprese με σπαράγγια

Αυτό το δημοφιλές λαχανικό που μπορείς να το βρεις σε διάφορα χρώματα, όπως πράσινο, λευκό και μοβ.
empty alt

Πουτίγκα μπανάνας – δροσερή, ανάλαφρη – θα την λατρέψεις

Η πουτίγκα μπανάνας είναι ένα από αυτά τα υπέροχα επιδόρπια που χαρίζουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπο όλων.
empty alt

Μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα

Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της […]
Back To Top