Λάτρεις του τόνου γνωρίστε το απόλυτο σάντουιτς για εσάς. Ξεχάστε το ότι το ψάρι δεν πάει με τυρί και με τη σωστή ποσότητα από τυρί Cheddar, και ένα ζευγάρι καλές φέτες ντομάτας, αυτή η εκδοχή θα ενθουσιάσει κι όσους δεν βάζουν ψάρι στο στόμα τους.

Λάτρεις του τόνου γνωρίστε το απόλυτο σάντουιτς για εσάς. Ξεχάστε το ότι το ψάρι δεν πάει με τυρί και με τη σωστή ποσότητα από τυρί Cheddar, και ένα ζευγάρι καλές φέτες ντομάτας, αυτή η εκδοχή θα ενθουσιάσει κι όσους δεν βάζουν ψάρι στο στόμα τους.

ΥΛΙΚΑ:

4 κομμάτια

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/3 φλ. μαγιονέζα

Χυμός από 1/2 λεμόνι

1/2 κουταλιά θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)

170 γρ. τόνος κονσέρβας

1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο

2 αγγουράκια τουρσί ή άλλες πίκλες της αρεσκείας σας, ψιλοκομμένα

1/4 φλ. ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό

Αλάτι

Φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι

8 φέτες ψωμί, για τοστ (της αρεσκείας σας)

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες

8 φέτες Cheddar

tonos

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί μαγιονέζα, χυμό λεμονιού και νιφάδες κόκκινου πιπεριού (αν χρησιμοποιείτε).

Αποστραγγίστε τον τόνο και στη συνέχεια προσθέστε τον στο μίγμα μαγιονέζας. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να σπάσετε τον τόνο σε τρυφερά κομμάτια. Προσθέστε σέλινο, τουρσιά, κόκκινο κρεμμύδι και μαϊντανό και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.

Βουτυρώστε τη μια πλευρά σε κάθε φέτα ψωμιού. Απλώστε στην άλλη πλευρά περίπου 1/2 φλιτζάνι σαλάτα τόνου, 2 έως 3 φέτες ντομάτα και 2 φέτες τυριού. Σκεπάστε με την άλλη φέτα ψωμιού, με η βουτυρωμένη πλευρά στραμμένη προς τα πάνω. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα συστατικά και τοποθετήστε τα σάντουιτς στο ταψί. Ψήστε μέχρι το τυρί είναι λιωμένο, 5 έως 8 λεπτά. Βγάλτε από τον φούρνο, κόψτε στη μέση και βάλτε το ένα πάνω στο άλλο δημιουργώντας το πιο απολαυστικό κλαμπ σάντουιτς (ενναλακτικά μπορείτε να το ψήσετε και σε τοστιέρα-ψηστιέρα). Ιδανικό για πρωινό, μεσημεριανό ή ένα εύκολο αλλά απολαυστικό δείπνο στον καναπέ με φίλους ή την αγαπημένη σας ταινία.

 

empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα κοκτέιλ Μαργαρίτα βήμα βήμα

Καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία, τα παγωμένα κοκτέιλ επιστρέφουν, ανάμεσα στα οποία η κλασική Μαργαρίτα αποτελεί μια σταθερή αξία.
empty alt

Η αγρότισσα που νοικιάζει… σαλιγκάρια για ταινίες και διαφημιστικά σποτ!

Για την πλειοψηφία των ανθρώπων, τα σαλιγκάρια απλά βγαίνουν μετά τη βροχή, αφήνουν ίχνη στο διάβα τους και συνδέονται με τη γαλλική κουζίνα.
empty alt

3 διαφορετικοί τρόποι να απολαύσεις τις αντζούγιες

Λατρεύεις τις αντζούγιες; Ή, απλά, σου περίσσεψαν μερικές από μια άλλη συνταγή και δεν ξέρεις τι να τις κάνεις; Ακολουθούν τρεις μόνο από τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να τις εντάξεις στη μαγειρική σου.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώσεις το ψωμί

Ιδιαίτερα το ψωμί με προζύμι, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για πολύ καιρό σε σχεδόν τέλεια κατάσταση, χωρίς να χάσει τη γεύση και τη φρεσκάδα του.
empty alt

Σπαγγέτι από κολοκυθάκια: πώς το μαγειρεύουμε;

Κατάφερες να κόψεις κολοκυθάκια σε λωρίδες, χρησιμοποιώντας ένα spiralizer; Τέλεια! Και τώρα, πώς θα τα μαγειρέψεις; Σε αντίθεση με τα ζυμαρικά, δεν πρέπει να βάλεις νερό σε μια κατσαρόλα και να περιμένεις να βράσει.
empty alt

Τροφές που κάνουν καλό στην καρδιά

Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου όπου κι αν κοιτάξουμε βλέπουμε παντού καρδούλες. Τι γίνεται όμως με τη μία και μόνη ανθρώπινη καρδιά –τη δική μας– τι είναι καλό να βάζουμε στο πιάτο μας για να της δείχνουμε πόσο τη φροντίζουμε και την… αγαπάμε! Εδώ διαλέξαμε […]
empty alt

Mojito time

Φρέσκος δυόσμος και δροσερό lime συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ανάλαφρη βάση γεύσης για αυτό το κλασικό κοκτέιλ με ρούμι.
empty alt

Σαν καλοκαίρι… γεμιστές πιπεριές αλλιώς

Τα γεμιστά δίνουν έτσι κι αλλιώς πολλές ιδέες για πειραματισμό
Back To Top