Λάτρεις του τόνου γνωρίστε το απόλυτο σάντουιτς για εσάς. Ξεχάστε το ότι το ψάρι δεν πάει με τυρί και με τη σωστή ποσότητα από τυρί Cheddar, και ένα ζευγάρι καλές φέτες ντομάτας, αυτή η εκδοχή θα ενθουσιάσει κι όσους δεν βάζουν ψάρι στο στόμα τους.

Λάτρεις του τόνου γνωρίστε το απόλυτο σάντουιτς για εσάς. Ξεχάστε το ότι το ψάρι δεν πάει με τυρί και με τη σωστή ποσότητα από τυρί Cheddar, και ένα ζευγάρι καλές φέτες ντομάτας, αυτή η εκδοχή θα ενθουσιάσει κι όσους δεν βάζουν ψάρι στο στόμα τους.

ΥΛΙΚΑ:

4 κομμάτια

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/3 φλ. μαγιονέζα

Χυμός από 1/2 λεμόνι

1/2 κουταλιά θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)

170 γρ. τόνος κονσέρβας

1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο

2 αγγουράκια τουρσί ή άλλες πίκλες της αρεσκείας σας, ψιλοκομμένα

1/4 φλ. ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό

Αλάτι

Φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι

8 φέτες ψωμί, για τοστ (της αρεσκείας σας)

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες

8 φέτες Cheddar

tonos

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί μαγιονέζα, χυμό λεμονιού και νιφάδες κόκκινου πιπεριού (αν χρησιμοποιείτε).

Αποστραγγίστε τον τόνο και στη συνέχεια προσθέστε τον στο μίγμα μαγιονέζας. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να σπάσετε τον τόνο σε τρυφερά κομμάτια. Προσθέστε σέλινο, τουρσιά, κόκκινο κρεμμύδι και μαϊντανό και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.

Βουτυρώστε τη μια πλευρά σε κάθε φέτα ψωμιού. Απλώστε στην άλλη πλευρά περίπου 1/2 φλιτζάνι σαλάτα τόνου, 2 έως 3 φέτες ντομάτα και 2 φέτες τυριού. Σκεπάστε με την άλλη φέτα ψωμιού, με η βουτυρωμένη πλευρά στραμμένη προς τα πάνω. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα συστατικά και τοποθετήστε τα σάντουιτς στο ταψί. Ψήστε μέχρι το τυρί είναι λιωμένο, 5 έως 8 λεπτά. Βγάλτε από τον φούρνο, κόψτε στη μέση και βάλτε το ένα πάνω στο άλλο δημιουργώντας το πιο απολαυστικό κλαμπ σάντουιτς (ενναλακτικά μπορείτε να το ψήσετε και σε τοστιέρα-ψηστιέρα). Ιδανικό για πρωινό, μεσημεριανό ή ένα εύκολο αλλά απολαυστικό δείπνο στον καναπέ με φίλους ή την αγαπημένη σας ταινία.

 

empty alt

Είναι το ψήσιμο γλυκών μια μορφή ψυχοθεραπείας;

Σε κάποιους ανθρώπους αρέσει τόσο να φτιάχνουν γλυκά που βρίσκουν πάντα μια αφορμή για να προθερμάνουν τον φούρνο- θερμαίνοντας έτσι τις σχέσεις με τους γύρω τους αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό.
empty alt

Αυτή η αλλαγή θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

Είναι ένας σχεδόν παγκόσμιος κανόνας ότι λίγο πριν το καλοκαίρι ή, όπως η εποχή που διανύουμε, ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, είναι η εποχή κατά την οποία οι περισσότεροι θυμούνται ότι πρέπει να κάνουν λίγο δίαιτα και λίγο γυμναστική για να ετοιμαστούν να ξεχυθούν στις παραλίες για […]
empty alt

3 διαφορετικοί τρόποι να απολαύσεις τις αντζούγιες

Λατρεύεις τις αντζούγιες; Ή, απλά, σου περίσσεψαν μερικές από μια άλλη συνταγή και δεν ξέρεις τι να τις κάνεις; Ακολουθούν τρεις μόνο από τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να τις εντάξεις στη μαγειρική σου.
empty alt

Πρωτοχρονιάτικο δείπνο: η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει μία εβδομάδα πριν!

Όποιο μενού κι αν σχεδιάσεις για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που θα σου ανοίξουν το δρόμο για την επιτυχία του πάρτι.
empty alt

Η καντίνα που ταξιδεύει στον Καναδά συλλέγοντας συνταγές και ιστορίες

Συνήθως επισκεφτόμαστε μια καντίνα για να αγοράσουμε έτοιμο, μαγειρεμένο φαγητό. Ωστόσο στην καντίνα Food History Truck οι ρόλοι αντιστρέφονται: oι επισκέπτες μπαίνουν στην κουζίνα, μαγειρεύουν ένα φαγητό και, μαζί με αυτό, μοιράζονται με τους ιδιοκτήτες της ιστορίες γύρω από τη συγκεκριμένη...
empty alt

Μαγείρεψε σωστά τις φακές σε 5 απλά βήματα

Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες αλλά και μικροθρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος. Επιπλέον, μπορούν να γίνουν πεντανόστιμες, αρκεί να τις μαγειρέψεις σωστά.
empty alt

Τα κάνουμε σαλάτα διά χειρός Cameron Diaz

Αν χρειάζεσαι ισχυρό κίνητρο για να γίνεις φίλος με τις σαλάτες, η γοητεία της Κάμερον Ντίαζ μάλλον θα σε πείσει.
empty alt

Κάντε την έκπληξη με πέστο-καλαμποκόψωμο

Μια καλοκαιρινή γεύση αγαπημένων παιδικών αναμνήσεων

Back To Top