Το φιλέτο σολομού είναι μια επιλογή που μπορεί να γίνει μια εξαιρετική αφορμή για πειραματισμούς και δεν βαριόμαστε ποτέ να δοκιμάσουμε μια νέα συνταγή.

Το φιλέτο σολομού είναι μια επιλογή που μπορεί να γίνει μια εξαιρετική αφορμή για πειραματισμούς και δεν βαριόμαστε ποτέ να δοκιμάσουμε μια νέα συνταγή. Από δύσκολες και περίτεχνες συνταγές, η γεύση του είναι εγγύηση ότι το πιάτο μας θα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό. Αν ψάχνεις μια κλασική συνταγή για να κερδίσεις τις εντυπώσεις σε ένα ρομαντικό δείπνο ή σε ένα γεύμα με φίλους, υπάρχει λόγος που αυτή είναι μια από τις πιο δημοφιλείς συνταγές όλων των εποχών, η σάλτσα κρέμας ντομάτας και βασιλικού με παρμεζάνα είναι απίστευτα ονειρική. Εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή, χωρίς να χρειαστεί να λερώσεις πολλά σκεύη έχεις ένα πλήρες πιάτο που αν δεν θες δεν απαιτεί καν την παρουσία άλλου συνοδευτικού.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 φιλέτα σολομού, σκουπισμένα με χαρτί κουζίνας

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 1/2 φλ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

2 φλ. μωρό σπανάκι

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1/4 φλ. ψιλοκομμένα βότανα (όπως βασιλικός και μαϊντανός), συν επιπλέον για γαρνίρισμα

Φέτες λεμονιού, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

toscan

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Αλατοπιπερώνετε και τις δύο πλευρές του φιλέτου με αλάτι και πιπέρι. Όταν το λάδι λαμπυρίζει αλλά δεν καπνίζει, προσθέστε την πέτσα του σολομού προς τα πάνω και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει βαθιά, περίπου 6 λεπτά. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε άλλα 2 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο.

Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε βούτυρο. Όταν λιώσει το βούτυρο, ανακατέψτε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε ντοματίνια και συμπληρώστε με αλάτι και πιπέρι ανάλογα με την προτίμησή σας. Μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να σκάνε οι ντομάτες και στη συνέχεια προσθέστε σπανάκι. Μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται το σπανάκι.

Ανακατέψτε με την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά βότανα και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει. Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράστε μέχρι να μειωθεί ελαφρώς η σάλτσα, περίπου 3 λεπτά.

Επιστρέψτε τον σολομό στο τηγάνι φροντίζοντας με ένα κουτάλι να καλυφθεί από τη σάλτσα. Σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί ο σολομός, περίπου 3 λεπτά ακόμη.

Γαρνίρετε με περισσότερα μυρωδικά και περιχύστε από πάνω με λεμόνι πριν το σερβίρετε. Αν θέλετε, μπορείτε να συνοδεύσετε με ρύζι, ψητά ή βραστά λαχανικά – ακόμα και με τηγανητές πατάτες.

empty alt

Μήλο: ο πολύτιμος σύμμαχος της υγείας

Ένα μήλο την ημέρα όχι μόνο κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά και πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου, ίσως και περισσότερες, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.
empty alt

Σέλερι: Η αξία, τα οφέλη του και πώς θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις

  Υπάρχουν ορισμένα λαχανικά παρεξηγημένα και για αυτό το λόγο παραμελημένα από το διατροφολόγιο και τις γευστικές μας προτιμήσεις, όπως το σέλερι ή αλλιώς αμερικανικό σέλινο.
empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.
empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα σπιτικό σοκολατένιο αυγό

Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.
empty alt

Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας
Back To Top