Λατρεύεις το εφέ του λιωμένου τσένταρ αλλά θες και να το συνδυάσεις με κάτι… πράσινο και υγιεινό; Κανένα άλλο τυρί δεν λιώνει τόσο βελούδινα και δεν δένει τόσο απολαυστικά σε σούπες με λαχανικά προσφέροντας τόσο ζεστό και βελούδινο αποτέλεσμα.

Λατρεύεις το εφέ του λιωμένου τσένταρ αλλά θες και να το συνδυάσεις με κάτι… πράσινο και υγιεινό; Κανένα άλλο τυρί δεν λιώνει τόσο βελούδινα και δεν δένει τόσο απολαυστικά σε σούπες με λαχανικά προσφέροντας τόσο ζεστό και βελούδινο αποτέλεσμα. Τέλειο για μια χειμωνιάτικη νύχτα, αλλά είναι λογικό να το λαχταράς κι όλο τον χρόνο. Μη διστάσεις να προσθέσεις επιπλέον μπρόκολο αλλά μη χάσεις την ευκαιρία να γλιστρήσεις στην κατσαρόλα και μερικά επιπλέον λαχανικά!

Για σερβίρισμα, μπορείς να το συνδυάσεις με σκορδόψωμο, φρυγανισμένο ψωμί, ή φρεσκοψημένη μπαγκέτα. Ή μπορείς να φτιάξεις σπιτικά κρουτόν και να τα προσθέσεις. Σκέψου τη σούπα παχύρευστη αρκετά – σε προϊδεάζει να βουτήξεις, κάτι σαν ένα ονειρεμένο φοντί… που όμως τρώγεται με κουτάλι σούπας.

 

Εάν υπάρξει υπόλοιπο σούπας (που το θεωρούμε ωστόσο μάλλον αρκετά απίθανο), μπορείς να το αποθηκεύσεις σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 3 έως 4 ημέρες ή στον καταψύκτη για έως και 6 μήνες.

 

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 5 ΛΕΠΤΑ

Brocolli

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 μίσχοι σέλινο, σε λεπτές φέτες

1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 φλ. ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ή λαχανικών

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 μεγάλο μπρόκολο, ψιλοκομμένο

1 μεγάλο καρότο, τριμμένο

2 φλ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

3 φλ. τεμαχισμένο τσένταρ, συν περισσότερο για γαρνιτούρα

Μπαγκέτα, για σερβίρισμα

brocollic

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο δοχείο σε μέτρια φωτιά, λιώνεις το βούτυρο. Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σέλινο και μαγειρεύεις μέχρι να μαλακώσουν, 5 λεπτά. Χτυπάς ελαφρά το αλεύρι και το αφήνεις να μαγειρευτεί για 1 λεπτό. Προσθέτεις αργά τον ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών και το αλατοπίπερο.

Ανακατεύεις το μπρόκολο και τα καρότα. Αφήνεις να βράσει και κατεβάζεις τη θερμότητα σε χαμηλή θερμοκρασία. Αφήνεις να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, 20 λεπτά.

Προσθέτεις αργά γάλα και σιγοβράζεις και στη συνέχεια ρίχνεις το τσένταρ. Βάζεις ζεστή σούπα σε μπολ. Καρυκεύεις με έξτρα αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση σου και ρίχνεις περισσότερο τσένταρ. Σερβίρεται με μπαγκέτα, κρουτόν ή απλώς ψωμί – ιδανικά φρυγανισμένο που είναι ζεστό για να μην κρυώσει τη θερμοκρασία της σούπας.

 

 

empty alt

Πώς θα κάνεις το βούτυρο να μαλακώσει γρήγορα

Ίσως θέλεις να φτιάξεις ένα κέικ, αλλά ξέχασες να το βγάλεις εγκαίρως εκτός ψυγείου για να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Πώς θα διατηρήσεις φρέσκιες τις ντομάτες

Όπως είπαμε και εδώ, ο Ιούνιος, και όλο το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να φας ντομάτα.
empty alt

Μήλα: 4 βήματα για να παρατείνεις τη φρεσκάδα τους

Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες.
empty alt

8 λόγοι που προτιμάμε τα μπουτάκια κοτόπουλου

Κάποιοι τα θεωρούν πιο ευτελή από το στήθος κοτόπουλου. Ωστόσο έχεις τουλάχιστον 8 λόγους να βάλεις στη διατροφή σου τα μπουτάκια κοτόπουλου.
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις σωστά το σκόρδο

Υπάρχουν δύο σωστοί τρόποι να χρησιμοποιήσουμε το σκόρδο στην κουζίνα μας: κοπανημένο στο γουδοχέρι και/ή τσιγαρισμένο. Αυτό τονίζει η Samin Nosrat, συντάκτρια των New York Times με σπουδές μαγειρικής.
empty alt

4 συνταγές για αποτοξίνωση από το κρέας μετά τις γιορτές

Τα τελευταία χρόνια η χορτοφαγία έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος ακόμα και στη χώρα μας, καθώς κάποιοι αποφασίζουν να κόψουν το κρέας για λόγους ηθικής, υγείας και/ή προστασίας του περιβάλλοντος.
empty alt

Κάνε τα γυάλινα βάζα της κουζίνας σου να λάμπουν με ένα γκρέιπφρουτ!

Αν έχεις συνδέσει το γκρέιπφρουτ μόνο με τον πικρόξινο χυμό του, που πίνουμε όταν κάνουμε δίαιτα, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις.
empty alt

9 tips για να στύψεις ένα λεμόνι μέχρι την τελευταία σταγόνα

Ετοιμάζεσαι να κάνεις λεμονάδα; Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, δεν θα σου ξεφύγει ούτε σταγόνα από το χυμό τους! 1.
Back To Top