Λατρεύεις το εφέ του λιωμένου τσένταρ αλλά θες και να το συνδυάσεις με κάτι… πράσινο και υγιεινό; Κανένα άλλο τυρί δεν λιώνει τόσο βελούδινα και δεν δένει τόσο απολαυστικά σε σούπες με λαχανικά προσφέροντας τόσο ζεστό και βελούδινο αποτέλεσμα.

Λατρεύεις το εφέ του λιωμένου τσένταρ αλλά θες και να το συνδυάσεις με κάτι… πράσινο και υγιεινό; Κανένα άλλο τυρί δεν λιώνει τόσο βελούδινα και δεν δένει τόσο απολαυστικά σε σούπες με λαχανικά προσφέροντας τόσο ζεστό και βελούδινο αποτέλεσμα. Τέλειο για μια χειμωνιάτικη νύχτα, αλλά είναι λογικό να το λαχταράς κι όλο τον χρόνο. Μη διστάσεις να προσθέσεις επιπλέον μπρόκολο αλλά μη χάσεις την ευκαιρία να γλιστρήσεις στην κατσαρόλα και μερικά επιπλέον λαχανικά!

Για σερβίρισμα, μπορείς να το συνδυάσεις με σκορδόψωμο, φρυγανισμένο ψωμί, ή φρεσκοψημένη μπαγκέτα. Ή μπορείς να φτιάξεις σπιτικά κρουτόν και να τα προσθέσεις. Σκέψου τη σούπα παχύρευστη αρκετά – σε προϊδεάζει να βουτήξεις, κάτι σαν ένα ονειρεμένο φοντί… που όμως τρώγεται με κουτάλι σούπας.

 

Εάν υπάρξει υπόλοιπο σούπας (που το θεωρούμε ωστόσο μάλλον αρκετά απίθανο), μπορείς να το αποθηκεύσεις σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 3 έως 4 ημέρες ή στον καταψύκτη για έως και 6 μήνες.

 

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 5 ΛΕΠΤΑ

Brocolli

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 μίσχοι σέλινο, σε λεπτές φέτες

1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 φλ. ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ή λαχανικών

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 μεγάλο μπρόκολο, ψιλοκομμένο

1 μεγάλο καρότο, τριμμένο

2 φλ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

3 φλ. τεμαχισμένο τσένταρ, συν περισσότερο για γαρνιτούρα

Μπαγκέτα, για σερβίρισμα

brocollic

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο δοχείο σε μέτρια φωτιά, λιώνεις το βούτυρο. Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σέλινο και μαγειρεύεις μέχρι να μαλακώσουν, 5 λεπτά. Χτυπάς ελαφρά το αλεύρι και το αφήνεις να μαγειρευτεί για 1 λεπτό. Προσθέτεις αργά τον ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών και το αλατοπίπερο.

Ανακατεύεις το μπρόκολο και τα καρότα. Αφήνεις να βράσει και κατεβάζεις τη θερμότητα σε χαμηλή θερμοκρασία. Αφήνεις να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, 20 λεπτά.

Προσθέτεις αργά γάλα και σιγοβράζεις και στη συνέχεια ρίχνεις το τσένταρ. Βάζεις ζεστή σούπα σε μπολ. Καρυκεύεις με έξτρα αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση σου και ρίχνεις περισσότερο τσένταρ. Σερβίρεται με μπαγκέτα, κρουτόν ή απλώς ψωμί – ιδανικά φρυγανισμένο που είναι ζεστό για να μην κρυώσει τη θερμοκρασία της σούπας.

 

 

empty alt

6 tips για ένα γρήγορο και εύκολο οικογενειακό δείπνο

Αν το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις μετά από μια πολυάσχολη μέρα είναι να κλειστείς με τις ώρες στην κουζίνα για να μαγειρέψεις για όλη την οικογένεια, ακολουθήσε τις παρακάτω συμβουλές και θα απλοποιήσεις εκπληκτικά τη διαδικασία, χωρίς να στερήσεις τα παιδιά σου από τα απαραίτητα […]
empty alt

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος για το μπρόκολο;

Δεν έχει ούτε εξωτικό όνομα ούτε είναι πανάκριβο. Είναι ταπεινό, φτηνό αλλά και τόσο υγιεινό. Και να γιατί μιλάνε όλοι για το μπρόκολο! Διάβασε και θα πειστείς κι εσύ να το τρως.
empty alt

Μήπως κάνεις κι εσύ αυτό το λάθος στη μαγειρική;

Αν δεν ζεσταίνεις ποτέ τις κατσαρόλες σου στο μάτι της κουζίνας προτού τις γεμίσεις με τα υλικά, η χαμηλή θερμοκρασία τους κατά το μαγείρεμα μπορεί να έχει ως συνέπεια: -Να μην τσιγαρίζεται αρκετά το κρέας, με αποτέλεσμα να χάνονται οι σύνθετες γεύσεις και τα αρώματα που αναπτύσσονται κατά […]
empty alt

Βούτυρο: θέλει ψυγείο ή όχι;

Όταν το διατηρείς στο ψυγείο και το βγάζεις για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου ή σε ένα σάντουιτς, είναι παγωμένο και σκληρό σαν πέτρα και χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώσεις το ψωμί

Ιδιαίτερα το ψωμί με προζύμι, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για πολύ καιρό σε σχεδόν τέλεια κατάσταση, χωρίς να χάσει τη γεύση και τη φρεσκάδα του.
empty alt

Αυτές τις γλυκιές μπάρες λεμονιού θα τις λατρέψεις

Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο. Χρειάζονται αρκετό χρόνο ψύξης, οπότε βάλε τες στο ψυγείο και άφησέ τες όλη τη νύχτα.
empty alt

Τροφές που κάνουν καλό στην καρδιά

Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου όπου κι αν κοιτάξουμε βλέπουμε παντού καρδούλες. Τι γίνεται όμως με τη μία και μόνη ανθρώπινη καρδιά –τη δική μας– τι είναι καλό να βάζουμε στο πιάτο μας για να της δείχνουμε πόσο τη φροντίζουμε και την… αγαπάμε! Εδώ διαλέξαμε […]
Back To Top