Λατρεύεις το εφέ του λιωμένου τσένταρ αλλά θες και να το συνδυάσεις με κάτι… πράσινο και υγιεινό; Κανένα άλλο τυρί δεν λιώνει τόσο βελούδινα και δεν δένει τόσο απολαυστικά σε σούπες με λαχανικά προσφέροντας τόσο ζεστό και βελούδινο αποτέλεσμα.

Λατρεύεις το εφέ του λιωμένου τσένταρ αλλά θες και να το συνδυάσεις με κάτι… πράσινο και υγιεινό; Κανένα άλλο τυρί δεν λιώνει τόσο βελούδινα και δεν δένει τόσο απολαυστικά σε σούπες με λαχανικά προσφέροντας τόσο ζεστό και βελούδινο αποτέλεσμα. Τέλειο για μια χειμωνιάτικη νύχτα, αλλά είναι λογικό να το λαχταράς κι όλο τον χρόνο. Μη διστάσεις να προσθέσεις επιπλέον μπρόκολο αλλά μη χάσεις την ευκαιρία να γλιστρήσεις στην κατσαρόλα και μερικά επιπλέον λαχανικά!

Για σερβίρισμα, μπορείς να το συνδυάσεις με σκορδόψωμο, φρυγανισμένο ψωμί, ή φρεσκοψημένη μπαγκέτα. Ή μπορείς να φτιάξεις σπιτικά κρουτόν και να τα προσθέσεις. Σκέψου τη σούπα παχύρευστη αρκετά – σε προϊδεάζει να βουτήξεις, κάτι σαν ένα ονειρεμένο φοντί… που όμως τρώγεται με κουτάλι σούπας.

 

Εάν υπάρξει υπόλοιπο σούπας (που το θεωρούμε ωστόσο μάλλον αρκετά απίθανο), μπορείς να το αποθηκεύσεις σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 3 έως 4 ημέρες ή στον καταψύκτη για έως και 6 μήνες.

 

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 5 ΛΕΠΤΑ

Brocolli

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 μίσχοι σέλινο, σε λεπτές φέτες

1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 φλ. ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ή λαχανικών

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 μεγάλο μπρόκολο, ψιλοκομμένο

1 μεγάλο καρότο, τριμμένο

2 φλ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

3 φλ. τεμαχισμένο τσένταρ, συν περισσότερο για γαρνιτούρα

Μπαγκέτα, για σερβίρισμα

brocollic

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο δοχείο σε μέτρια φωτιά, λιώνεις το βούτυρο. Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σέλινο και μαγειρεύεις μέχρι να μαλακώσουν, 5 λεπτά. Χτυπάς ελαφρά το αλεύρι και το αφήνεις να μαγειρευτεί για 1 λεπτό. Προσθέτεις αργά τον ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών και το αλατοπίπερο.

Ανακατεύεις το μπρόκολο και τα καρότα. Αφήνεις να βράσει και κατεβάζεις τη θερμότητα σε χαμηλή θερμοκρασία. Αφήνεις να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, 20 λεπτά.

Προσθέτεις αργά γάλα και σιγοβράζεις και στη συνέχεια ρίχνεις το τσένταρ. Βάζεις ζεστή σούπα σε μπολ. Καρυκεύεις με έξτρα αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση σου και ρίχνεις περισσότερο τσένταρ. Σερβίρεται με μπαγκέτα, κρουτόν ή απλώς ψωμί – ιδανικά φρυγανισμένο που είναι ζεστό για να μην κρυώσει τη θερμοκρασία της σούπας.

 

 

empty alt

Τι είναι το αστέρι Michelin και πώς απονέμεται

Πρόκειται για τη «βίβλο» της γαστρονομίας. Ο οδηγός Michelin είναι μια σειρά ετήσιων οδηγών που εκδίδονται από την ομώνυμη γαλλική εταιρεία, για πάνω από έναν αιώνα.
empty alt

Δεν έχεις μπαγιάτικο ψωμί; Έτσι θα το… παλαιώσεις σε λίγα λεπτά

Αν είστε λάτρεις του ψωμιού στο σπίτι, μάλλον θα σου έχει τύχει κάποια στιγμή να αναζητήσεις μερικές μπαγιάτικες φέτες για να τις χρησιμοποιήσεις σε συνταγές όπως τα μπιφτέκια και τα κρουτόν αλλά να βρεις μόνο φρεσκο ψωμί, σχεδόν κατευθείαν από το φούρνο! Ακολουθώντας, ωστόσο, τα παρακάτω βήματα,...
empty alt

Αυτά τα 8 τρόφιμα δεν χαλάνε ποτέ!

Σε αντίθεση με τα περισσότερα τρόφιμα που έχουν μία περισσότερο ή λιγότερο αυστηρή ημερομηνία λήξης, υπάρχουν κάποια άλλα που ο χρόνος δεν τα αγγίζει και παραμένουν, όσα χρόνια κι αν περάσουν αναλλοίωτα.
empty alt

7 λόγοι να έχεις πάντα ένα πακέτο αρακά στην κατάψυξή σου

Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες.
empty alt

Πώς θα μας βοηθήσει το πιστολάκι μαλλιών να πετύχουμε τραγανή πέτσα κοτόπουλου;

Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από την τραγανή πέτσα του κοτόπουλου που έχει ψηθεί στο φούρνο και μια δημοσιογράφος γεύσης, η Helen Rosner, υποστηρίζει στο New Yorker ότι γνωρίζει το μυστικό για να την πετύχουμε.
empty alt

Πώς καθαρίζω τη μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια μου; Και άλλες απορίες

Μπορεί να το αποφεύγουμε πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αφήνει την οποία δεν εξουδετερώνει ούτε η πιο ισχυρή οδοντόκρεμα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μαγειρική μας χωρίς αυτό.
empty alt

Κάνε αυτό το κόλπο για να μην ξαναμαυρίσει ποτέ η μπανάνα

Πλούσιες σε κάλιο, οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά μίας υγιεινής διατροφής, αφού εκτός από τα θρεπτικά τους στοιχεία σε βοηθούν να διατηρείς την ενέργειά σου σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη διάρκεια της απαιτητικής σου καθημερινότητας.
empty alt

Cheesecake με μηλόπιτα

Δύο απολαύσεις μαζί, σε έναν συνδυασμό που θα σας ενθουσιάσει

Back To Top