Ίσως θέλεις να φτιάξεις ένα κέικ, αλλά ξέχασες να το βγάλεις εγκαίρως εκτός ψυγείου για να πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Ίσως θέλεις να φτιάξεις ένα κέικ, αλλά ξέχασες να το βγάλεις εγκαίρως εκτός ψυγείου για να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Ή αποφάσισες να απολαύσεις μια φέτα με ψωμί, βούτυρο και μέλι. Για οποιονδήποτε λόγο κι αν θέλεις να κάνεις το βούτυρο να μαλακώσει γρήγορα, τα παρακάτω tips θα γίνουν σύμμαχοί σου.

1. Κάνε το φέτες: Κόψε μια μπάρα βουτύρου σε λεπτές φέτες (όσο πιο λεπτές, τόσο το καλύτερο). Αράδιασέ τις σε μια πιατέλα, σε μία στρώση. Άφησέ τις να μαλακώσουν ενώ ετοιμάζεις τα υπόλοιπα υλικά για τη συνταγή σου. Μέχρι να έρθει η ώρα να χρησιμοποιήσεις το βούτυρο θα είναι αρκετά μαλακό.

2. Κοπάνησέ το: Τοποθέτησε μια μπάρα βουτύρου σε ένα σακουλάκι ασφαλείας, κλείσε το σακουλάκι και, χρησιμοποιώντας έναν πλάστη ή το πίσω μέρος μιας κουτάλας, χτύπησε το βούτυρο μέχρι να γίνει ένας επίπεδος δίσκος – ή να αποκτήσει μορφή αμοιβάδας. Όσο πιο λεπτό γίνει, τόσο πιο γρήγορα θα πάρει θερμοκρασία δωματίου.

3. Χτύπησέ το στο μίξερ: Κόψε το σε κομμάτια και ρίξε τα σε ένα σταθερό μίξερ. Χτύπησέ το σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα. Μετά από 2-3 λεπτά, ξύσε τα υπολείμματα από τα τοιχώματα του μπολ και συνέχισε να το χτυπάς στο μίξερ για ακόμα 2-3 λεπτά. Μετά μπορείς να προσθέσεις κατευθείαν στο μπολ και τα υπόλοιπα υλικά σου, για να μη λερώνεις πολλά σκεύη!

4. Βύθισέ το σε νερό: Τοποθέτησε μια μπάρα βουτύρου σε ένα σακουλάκι ασφαλείας και κλείσε το σακουλάκι, πιέζοντάς το να αφαιρεθεί όσο το δυνατόν περισσότερος αέρας. Τοποθέτησε το σακουλάκι σε ένα μπολ με χλιαρό νερό έτσι ώστε να το καλύπτει εντελώς (δεν πειράζει αν επιπλεύσει). Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και νερό ελαφρώς πιο ζεστό από τη θερμοκρασία δωματίου, αλλά πρόσεξε να μην είναι υπερβολικά ζεστό γιατί τότε το βούτυρο θα λιώσει εξωτερικά ενώ εσωτερικά θα παραμείνει παγωμένο. Θα έχει μαλακώσει σε περίπου 5-7 λεπτά.

empty alt

ΠΑΤΑΤΑ ΝΑΞΟΥ

Aν και η καλλιέργεια της πατάτας, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισε στη Νάξο από τα τέλη του 18ου αιώνα, μόνο στα 1830 η καλλιέργειά της πήρε μεγάλη εξάπλωση στην πεδινή Νάξο και αποτέλεσε ένα από τα βασικότερα…  συνέχεια
empty alt

Πώς διατηρείς τα φρέσκα κρεμμυδάκια… φρέσκα για καιρό;

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια δεν διατηρούνται στον πάγκο της κουζίνας, αλλά θέλουν ψυγείο. Ο τρόπος συντήρησής τους δεν παραπέμπει στις ρίζες αλλά στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, επομένως πρέπει να τα αντιμετωπίζεις όπως το σπανάκι ή ο μαϊντανός και όχι σαν τα ξερά κρεμμύδια ή τις πατάτες.
empty alt

Για να ξέρεις τι τρως: φρούτα και λαχανικά του Ιούνιου

Μπορεί να σου ακούγεται υπερβολή, ειδικά στις μέρες μας όπου έχουμε τη δυνατότητα να τρώμε τα πάντα ασχέτως εποχής και περιοχής, αλλά ίσως κάτι ήξεραν οι παλαιότεροι που έλεγαν ότι «κάθε πράγματα στον καιρό του».
empty alt

Πώς να φτιάξεις το καλύτερο και πιο νόστιμο μπανανόψωμο

Παρά το όνομά του – το banana bread-μπανανόψωμο δεν είναι είδος ψωμιού αλλά κέικ. Και μπορεί στην ελληνική κουζίνα να μην ήταν κάποτε τόσο δημοφιλές, τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι άπειρες οι συνταγές που έχεις στη διάθεσή σου στο διαδίκτυο.
empty alt

Γλυκιά κι αλμυρή, η μαρμελάδα ντομάτας είναι η απόλαυση του καλοκαιριού

Η μαρμελάδα υπερέχει στη διατήρηση των γεύσεων και των μυρωδιών της καλοκαιρινής σεζόν, αλλά γιατί πρέπει τα φρούτα να έχουν το μονοπώλιο της προσοχής; Η προσθήκη ης μαρμελάδας ντομάτας στο καλοκαιρινό σας πλατό είναι ακριβώς αυτό που θα σας κάνει να νιώσετε μια δόση λάμψης μάστερ σεφ.
empty alt

Συνταγή για κλασικά ιταλικά κεφτεδάκια για να πεις mamma mia

Το τέλειο κεφτεδάκι είναι έργο τέχνης. Πρέπει να είναι τρυφερό, γεμάτο γεύση, όμορφα στρογγυλό και να μη διαλύεται κατά το μαγείρεμα. Ευτυχώς για εσάς, η κλασική μας ιταλική συνταγή για κεφτεδάκια περνάει όλα αυτά τα τεστ με μεγάλη επιτυχία. Ενώ μας αρέσουν τα ψητά κεφτεδάκια, το ψήσιμο των...
empty alt

Λαχταριστές κροκέτες κουνουπιδιού – υγιεινές και νόστιμες

Ένα γρήγορο και θρεπτικό σνακ για τις βραδινές λιγούρες κι όχι μόνο
empty alt

Σαλάτα Caprese με κοτόπουλο κι αβοκάντο

Χορταστική σαλάτα με άρωμα καλοκαιρινών διακοπών
Back To Top