Ίσως θέλεις να φτιάξεις ένα κέικ, αλλά ξέχασες να το βγάλεις εγκαίρως εκτός ψυγείου για να πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Ίσως θέλεις να φτιάξεις ένα κέικ, αλλά ξέχασες να το βγάλεις εγκαίρως εκτός ψυγείου για να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Ή αποφάσισες να απολαύσεις μια φέτα με ψωμί, βούτυρο και μέλι. Για οποιονδήποτε λόγο κι αν θέλεις να κάνεις το βούτυρο να μαλακώσει γρήγορα, τα παρακάτω tips θα γίνουν σύμμαχοί σου.

1. Κάνε το φέτες: Κόψε μια μπάρα βουτύρου σε λεπτές φέτες (όσο πιο λεπτές, τόσο το καλύτερο). Αράδιασέ τις σε μια πιατέλα, σε μία στρώση. Άφησέ τις να μαλακώσουν ενώ ετοιμάζεις τα υπόλοιπα υλικά για τη συνταγή σου. Μέχρι να έρθει η ώρα να χρησιμοποιήσεις το βούτυρο θα είναι αρκετά μαλακό.

2. Κοπάνησέ το: Τοποθέτησε μια μπάρα βουτύρου σε ένα σακουλάκι ασφαλείας, κλείσε το σακουλάκι και, χρησιμοποιώντας έναν πλάστη ή το πίσω μέρος μιας κουτάλας, χτύπησε το βούτυρο μέχρι να γίνει ένας επίπεδος δίσκος – ή να αποκτήσει μορφή αμοιβάδας. Όσο πιο λεπτό γίνει, τόσο πιο γρήγορα θα πάρει θερμοκρασία δωματίου.

3. Χτύπησέ το στο μίξερ: Κόψε το σε κομμάτια και ρίξε τα σε ένα σταθερό μίξερ. Χτύπησέ το σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα. Μετά από 2-3 λεπτά, ξύσε τα υπολείμματα από τα τοιχώματα του μπολ και συνέχισε να το χτυπάς στο μίξερ για ακόμα 2-3 λεπτά. Μετά μπορείς να προσθέσεις κατευθείαν στο μπολ και τα υπόλοιπα υλικά σου, για να μη λερώνεις πολλά σκεύη!

4. Βύθισέ το σε νερό: Τοποθέτησε μια μπάρα βουτύρου σε ένα σακουλάκι ασφαλείας και κλείσε το σακουλάκι, πιέζοντάς το να αφαιρεθεί όσο το δυνατόν περισσότερος αέρας. Τοποθέτησε το σακουλάκι σε ένα μπολ με χλιαρό νερό έτσι ώστε να το καλύπτει εντελώς (δεν πειράζει αν επιπλεύσει). Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και νερό ελαφρώς πιο ζεστό από τη θερμοκρασία δωματίου, αλλά πρόσεξε να μην είναι υπερβολικά ζεστό γιατί τότε το βούτυρο θα λιώσει εξωτερικά ενώ εσωτερικά θα παραμείνει παγωμένο. Θα έχει μαλακώσει σε περίπου 5-7 λεπτά.

empty alt

Φτιάξε μια πεντανόστιμη κοτόσουπα σε 6 βήματα

Η κοτόσουπα δεν είναι μόνο το απόλυτο σπιτικό comfort food αλλά και μια καλή λύση για τις ημέρες που δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις, καθώς μπορείς να τη φτιάξεις σε μεγαλύτερες ποσότητες και να τη διατηρήσεις στην κατάψυξη.
empty alt

Anthony Bourdain: «Άλλαξε τον κόσμο μέσα από το φαγητό»

Ένα συγκινητικό κείμενο για την κληρονομιά του αγαπημένου σεφ που έδωσε τέλος στη ζωή του πριν από λίγες μέρες, από τον restaurant editor Andrew Knowlton του Bon Appetit: «Είναι 8.42 το πρωί της Παρασκευής, 8 Ιουνίου 2018, όταν μαθαίνω τα νέα.
empty alt

Το ιδανικό μπολ για να φτιάξεις μια σαλάτα

Με την άνοδο της θερμοκρασίας επιστρέψαμε, επίσημα, στην εποχή που οι σαλάτες κυριαρχούν στο μενού μας. Ιδιαίτερα αν προσπαθούμε να φτιάξουμε σώμα για παραλία.
empty alt

Οι πατατοκεφτέδες αλλιώς

Αυτή η εύκολη συνταγή μετατρέπει αυτές τις «λυπημένες πατάτες» που έχουν απομείνει σε κάτι ΜΑΓΙΚΟ.  Είτε πρόκειται για υπολείμματα πουρέ ή πατάτας οποιαδήποτε μορφής, το άμυλο είναι ένα υλικό που μπορεί εύκολα να μεταποιηθεί και να μεταμορφωθεί πρώτης τάξεως πατατοκεφτέ ή αλλιώς σε τηγανιτές...
empty alt

Σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο

Αγαπάμε αυτή τη σαλάτα που σερβίρεται πάνω από χόρτα ή λαχανικά όσο την αγαπάμε ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί προζύμι.
empty alt

Λεμονάτες γαρίδες με άρωμα σκόρδου

Ανάλαφρες κι αρωματικές, ταιριάζουν ιδανικά στο καλοκαίρι
empty alt

Εξωτικές μπάρες cheesecake-καρύδας

Όχι μόνο για τους λάτρεις της καρύδας, αυτό το επιδόρπιο έχει όλα όσα αγαπάτε στις μπάρες cheesecake, καθώς και την ονειρικότητα της κρεμώδους καρύδας. Σκεφτείτε piña coladas ή πίτα με κρέμα καρύδας σε ένα επιδόρπιο με στρώσεις που είναι πιο εύκολο να το φτιάξετε και να το μοιραστείτε (ιδανικό για πάρτι,...
empty alt

Γευστικές γαρίδες με πέστο, νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά
Back To Top