Ίσως θέλεις να φτιάξεις ένα κέικ, αλλά ξέχασες να το βγάλεις εγκαίρως εκτός ψυγείου για να πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Ίσως θέλεις να φτιάξεις ένα κέικ, αλλά ξέχασες να το βγάλεις εγκαίρως εκτός ψυγείου για να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Ή αποφάσισες να απολαύσεις μια φέτα με ψωμί, βούτυρο και μέλι. Για οποιονδήποτε λόγο κι αν θέλεις να κάνεις το βούτυρο να μαλακώσει γρήγορα, τα παρακάτω tips θα γίνουν σύμμαχοί σου.

1. Κάνε το φέτες: Κόψε μια μπάρα βουτύρου σε λεπτές φέτες (όσο πιο λεπτές, τόσο το καλύτερο). Αράδιασέ τις σε μια πιατέλα, σε μία στρώση. Άφησέ τις να μαλακώσουν ενώ ετοιμάζεις τα υπόλοιπα υλικά για τη συνταγή σου. Μέχρι να έρθει η ώρα να χρησιμοποιήσεις το βούτυρο θα είναι αρκετά μαλακό.

2. Κοπάνησέ το: Τοποθέτησε μια μπάρα βουτύρου σε ένα σακουλάκι ασφαλείας, κλείσε το σακουλάκι και, χρησιμοποιώντας έναν πλάστη ή το πίσω μέρος μιας κουτάλας, χτύπησε το βούτυρο μέχρι να γίνει ένας επίπεδος δίσκος – ή να αποκτήσει μορφή αμοιβάδας. Όσο πιο λεπτό γίνει, τόσο πιο γρήγορα θα πάρει θερμοκρασία δωματίου.

3. Χτύπησέ το στο μίξερ: Κόψε το σε κομμάτια και ρίξε τα σε ένα σταθερό μίξερ. Χτύπησέ το σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα. Μετά από 2-3 λεπτά, ξύσε τα υπολείμματα από τα τοιχώματα του μπολ και συνέχισε να το χτυπάς στο μίξερ για ακόμα 2-3 λεπτά. Μετά μπορείς να προσθέσεις κατευθείαν στο μπολ και τα υπόλοιπα υλικά σου, για να μη λερώνεις πολλά σκεύη!

4. Βύθισέ το σε νερό: Τοποθέτησε μια μπάρα βουτύρου σε ένα σακουλάκι ασφαλείας και κλείσε το σακουλάκι, πιέζοντάς το να αφαιρεθεί όσο το δυνατόν περισσότερος αέρας. Τοποθέτησε το σακουλάκι σε ένα μπολ με χλιαρό νερό έτσι ώστε να το καλύπτει εντελώς (δεν πειράζει αν επιπλεύσει). Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και νερό ελαφρώς πιο ζεστό από τη θερμοκρασία δωματίου, αλλά πρόσεξε να μην είναι υπερβολικά ζεστό γιατί τότε το βούτυρο θα λιώσει εξωτερικά ενώ εσωτερικά θα παραμείνει παγωμένο. Θα έχει μαλακώσει σε περίπου 5-7 λεπτά.

empty alt

Μήλο: ο πολύτιμος σύμμαχος της υγείας

Ένα μήλο την ημέρα όχι μόνο κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά και πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου, ίσως και περισσότερες, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.
empty alt

Τα καλά τα τρώνε οι γνωστοί.

Μερικές φορές ντρέπομαι για τα καμώματα κάποιων «συναδέλφων» μου. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργείς το εστιατόριο ή την ταβέρνα σου υιοθετώντας διαφορετική συμπεριφορά για τον κάθε πελάτη σου, ανάλογα πως τον «κόβεις», πόσο σπουδαίο τον θεωρείς ή ανάλογα με το «κουστουμάκι» που θέλεις να του...
empty alt

Φτιάξε μια πεντανόστιμη κοτόσουπα σε 6 βήματα

Η κοτόσουπα δεν είναι μόνο το απόλυτο σπιτικό comfort food αλλά και μια καλή λύση για τις ημέρες που δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις, καθώς μπορείς να τη φτιάξεις σε μεγαλύτερες ποσότητες και να τη διατηρήσεις στην κατάψυξη.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σαλάτα με αγγουράκια χωρίς να χρησιμοποιήσεις μαχαίρι

Όλα αρχίζουν με τη σωστή επιλογή λαχανικών. Μιλάμε για αγγουράκια από κάποιο περιβόλι, κατά προτίμηση βιολογικά και σίγουρα ολόφρεσκα, δηλαδή όσο το δυνατόν πιο σκληρά.
empty alt

Κουνουπίδι με παρμεζάνα – απλώς εθιστικό

Αν σου αρέσει η παρμεζάνα ξέρεις ότι είναι απολύτως απίστευτη, και ότι μπορεί να απογειώσει κάθε υγιεινό συστατικό με το οποίο συνδυάζεται χωρίς να του αποδώσει πολλές επιπλέον θερμίδες.
empty alt

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Το φιλέτο σολομού είναι μια επιλογή που μπορεί να γίνει μια εξαιρετική αφορμή για πειραματισμούς και δεν βαριόμαστε ποτέ να δοκιμάσουμε μια νέα συνταγή.
empty alt

Εύκολη τάρτα φρούτων

Αναδείξτε τα καλύτερα φρούτα της εποχής φτιάχνοντας αυτή την εύκολη τάρτα φρούτων. Η κρούστα που μοιάζει με κουλουράκι είναι μια εύκολη ζύμη, γεγονός που την καθιστά μια συνταγή χωρίς φασαρία και χωρίς άγχος.
empty alt

Ένα Ούζο… έργο τέχνης

Στην τέχνη, η τελειότητα βρίσκεται στις πολλές, μικρές λεπτομέρειες, τις οποίες συνήθως μπορεί να εντοπίσει μόνο κάποιος γνώστης. Στο φαγητό και στο ποτό, η τελειότητα μπορεί να προέλθει από μια γεύση απρόσμενη αλλά ικανή να ξαφνιάσει ευχάριστα ακόμα και τους γευσιγνώστες.
Back To Top