Ίσως θέλεις να φτιάξεις ένα κέικ, αλλά ξέχασες να το βγάλεις εγκαίρως εκτός ψυγείου για να πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Ίσως θέλεις να φτιάξεις ένα κέικ, αλλά ξέχασες να το βγάλεις εγκαίρως εκτός ψυγείου για να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Ή αποφάσισες να απολαύσεις μια φέτα με ψωμί, βούτυρο και μέλι. Για οποιονδήποτε λόγο κι αν θέλεις να κάνεις το βούτυρο να μαλακώσει γρήγορα, τα παρακάτω tips θα γίνουν σύμμαχοί σου.

1. Κάνε το φέτες: Κόψε μια μπάρα βουτύρου σε λεπτές φέτες (όσο πιο λεπτές, τόσο το καλύτερο). Αράδιασέ τις σε μια πιατέλα, σε μία στρώση. Άφησέ τις να μαλακώσουν ενώ ετοιμάζεις τα υπόλοιπα υλικά για τη συνταγή σου. Μέχρι να έρθει η ώρα να χρησιμοποιήσεις το βούτυρο θα είναι αρκετά μαλακό.

2. Κοπάνησέ το: Τοποθέτησε μια μπάρα βουτύρου σε ένα σακουλάκι ασφαλείας, κλείσε το σακουλάκι και, χρησιμοποιώντας έναν πλάστη ή το πίσω μέρος μιας κουτάλας, χτύπησε το βούτυρο μέχρι να γίνει ένας επίπεδος δίσκος – ή να αποκτήσει μορφή αμοιβάδας. Όσο πιο λεπτό γίνει, τόσο πιο γρήγορα θα πάρει θερμοκρασία δωματίου.

3. Χτύπησέ το στο μίξερ: Κόψε το σε κομμάτια και ρίξε τα σε ένα σταθερό μίξερ. Χτύπησέ το σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα. Μετά από 2-3 λεπτά, ξύσε τα υπολείμματα από τα τοιχώματα του μπολ και συνέχισε να το χτυπάς στο μίξερ για ακόμα 2-3 λεπτά. Μετά μπορείς να προσθέσεις κατευθείαν στο μπολ και τα υπόλοιπα υλικά σου, για να μη λερώνεις πολλά σκεύη!

4. Βύθισέ το σε νερό: Τοποθέτησε μια μπάρα βουτύρου σε ένα σακουλάκι ασφαλείας και κλείσε το σακουλάκι, πιέζοντάς το να αφαιρεθεί όσο το δυνατόν περισσότερος αέρας. Τοποθέτησε το σακουλάκι σε ένα μπολ με χλιαρό νερό έτσι ώστε να το καλύπτει εντελώς (δεν πειράζει αν επιπλεύσει). Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και νερό ελαφρώς πιο ζεστό από τη θερμοκρασία δωματίου, αλλά πρόσεξε να μην είναι υπερβολικά ζεστό γιατί τότε το βούτυρο θα λιώσει εξωτερικά ενώ εσωτερικά θα παραμείνει παγωμένο. Θα έχει μαλακώσει σε περίπου 5-7 λεπτά.

empty alt

Γιατί προσφέρουμε σοκολατάκια την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Πες το με μια σοκολάτα… Μια μπάρα ή μικρές μπουκίτσες σοκολάτας είναι ένας ιδιαίτερα κατάλληλος τρόπος για να δείξουμε τα ειλικρινή συναισθήματα αγάπης και οικειότητας.
empty alt

10+1 τρόφιμα που σε αφήνουν πεινασμένο

Αν κάνεις δίαιτα για να φτιάξεις κορμί για την παραλία, προσπάθησε να αποφύγεις τα παρακάτω τρόφιμα. Είναι πολύ γευστικά, μπορεί να χορταίνουν το μάτι αλλά σου δίνουν περιττές θερμίδες χωρίς να σε γεμίζουν! Croissant Οι επιδόσεις του ως προς το πόσο σε χορταίνει είναι αντιστρόφως ανάλογες του […]
empty alt

Πέντε κανόνες για το μαγείρεμα των ζυμαρικών

Έτσι θα γίνουν τόσο νόστιμα όσο εκείνα  που είχες δοκιμάσει σε αυθεντική ιταλική τρατορία.
empty alt

Το ιδανικό μπολ για να φτιάξεις μια σαλάτα

Με την άνοδο της θερμοκρασίας επιστρέψαμε, επίσημα, στην εποχή που οι σαλάτες κυριαρχούν στο μενού μας. Ιδιαίτερα αν προσπαθούμε να φτιάξουμε σώμα για παραλία.
empty alt

Πώς να φτιάξετε το πιο υγιεινό smoothie

Το πρώτο μυστικό για ένα ισορροπημένο πρωινό είναι οι ίνες!  Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες τείνουν να μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο γεμάτοι, επειδή χωνεύουν πιο αργά.
empty alt

Απογειώνουμε την απόλαυση με ένα Aviation Cocktail

Σχεδιασμένο πριν από περισσότερα από 100 χρόνια από τον Hugo Ensslin, επικεφαλής μπάρμαν στο πλέον ξεπερασμένο Hotel Wallick στη Νέα Υόρκη, το Aviation είχε ξεπέσει μέσα και έξω από το στυλ με τα χρόνια.
empty alt

Wraps με μαρούλι – η απόλυτη ανατροπή!

Χωρίς θερμίδες ψωμιού ή πίτας, αυτές οι τυλιχτές απολαύσεις θα σε «τυλίξουν» γευστικά
empty alt

Λαχταριστά νιόκι με λαχανικά

Λίγο ακόμα καλοκαίρι στο πιάτο σου
Back To Top