Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Στελέχη μπρόκολου: να τα πετάξεις ή όχι;

0     

Στελέχη μπρόκολου: να τα πετάξεις ή όχι;

broccoli_stems

Αν κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να μαγειρέψεις μπρόκολο κρατάς τα ανθάκια και πετάς τα στελέχη του, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Μπορείς να εντάξεις άνετα και τα τελευταία στη μαγειρική σου, γιατί όπως και τα άνθη είναι πεντανόστιμα, αλλά με πιο ήπια και γλυκιά γεύση.

Πώς θα τα μαγειρέψεις όμως, ιδιαίτερα αν έχουν μεστώσει; Κόβεις την πιο μεστή, σκληρή και ξυλώδη βάση τους και, αν χρειαστεί, τα ξεφλουδίζεις, ώστε να μείνει το τρυφερό, σχεδόν λευκό εσωτερικό τους.

Για την ακρίβεια, αν σκοπεύεις να τα ψήσεις στο φούρνο συνήθως μπορείς να αφήσεις και το εξωτερικό τους. Αλλά αν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσεις π.χ. σε μια ομελέτα ή ένα ασιατικό στιρ φράι, όπου θα εκτεθούν σε υψηλές θερμοκρασίες για λιγότερη ώρα και δεν θα προλάβουν να μαλακώσουν, καλύτερα ξεφλούδισέ τα.

Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι να αναδείξεις τη νοστιμιά τους. Μπορείς να τα καταναλώσεις ωμά, προσθέτοντάς τα σε σαλάτες (αφού πρώτα τα ξεφλουδίσεις και τα κόψεις σε λεπτές φέτες), ή να φτιάξεις με αυτά μια φανταστική πέστο μπρόκολου, χτυπώντας τα στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά που προβλέπει η ιταλική συνταγή.