Strawberry Prosecco Slushie συνταγή, για ένα εύκολο κοκτέιλ prosecco φτιαγμένο σε μπλέντερ με ιταλικά prosecco, παγωμένες φράουλες, χυμό πορτοκάλι και μέλι.

Strawberry Prosecco Slushie συνταγή, για ένα εύκολο κοκτέιλ prosecco φτιαγμένο σε μπλέντερ με ιταλικά prosecco, παγωμένες φράουλες, χυμό πορτοκάλι και μέλι.

Τόσο εύκολο να φτιάξετε αυτό το σπιτικό κρασί σε λίγα λεπτά!

Αυτό το slushie κρασιού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το Prosecco που περίσσεψε ή μπορείτε να αντικαταστήσετε το αγαπημένο σας αφρώδες ή μη αφρώδες λευκό κρασί ή ακόμα και σαμπάνια.

Αλλά πριν μιλήσουμε περισσότερο για αυτό το Slushie Strawberry Prosecco, ας μιλήσουμε για το Prosecco!

Τι είναι το Prosecco;

Εάν αναρωτιέστε τι είναι το Prosecco, έχω την απάντηση για εσάς! Το Prosecco είναι ένα ιταλικό λευκό κρασί. Το όνομα προέρχεται από το ιταλικό χωριό Prosecco από το οποίο προήλθαν το σταφύλι και το κρασί. Η περιεκτικότητα σε αλκοόλη Proseecco είναι γενικά 11 έως 12 τοις εκατό κατ ‘όγκο.

Αυτός είναι ο γρήγορος ορισμός. Εάν δεν το έχετε δοκιμάσει ποτέ, δοκιμάστε το!

Σαμπάνια vs Prosecco

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια είναι η διαφορά μεταξύ Prosecco και Champagne; Έχω ακούσει πολλούς ανθρώπους να ρωτούν «Είναι η σαμπάνια Prosecco»; Η γρήγορη απάντηση είναι ότι η Prosecco ΔΕΝ είναι σαμπάνια.

Η σαμπάνια είναι ένα αφρώδες κρασί που παρασκευάζεται στην περιοχή της Σαμπάνιας της Γαλλίας. Είναι φτιαγμένο με σταφύλια Chardonnay, Pinot Noir και Pinot Meunier. Η σαμπάνια είναι συνήθως πολύ πιο ακριβή και παράγεται από αυτό που θεωρείται η «παραδοσιακή μέθοδος».

Το Prosecco, από την άλλη πλευρά, δεν είναι πάντα αφρώδες, αν και πολλοί άνθρωποι το θεωρούν αφρώδες κρασί. Παράγεται στην Ιταλία με σταφύλια Prosecco (Glera). Το Prosecco είναι γενικά αρκετά φθηνότερο από το Champagne και παράγεται χρησιμοποιώντας μια λιγότερο δαπανηρή μέθοδο που ονομάζεται «μέθοδος Charmat-Martinotti» ή «μέθοδος δεξαμενής».

slashie

Πώς να φτιάξετε ένα κρασί Slushie στο σπίτι:

Μερικοί άνθρωποι φτιάχνουν σπιτικά slushies σαν granita όπου ανακατεύετε ή αναμειγνύετε όλα τα συστατικά και στη συνέχεια παγώνετε το υγρό σε ένα μεγάλο δοχείο. Καθώς το υγρό αρχίζει να παγώνει, ξύνετε τις άκρες κάθε τόσο συχνά και επαναλαμβάνετε μέχρι να παγώσει όλο το υγρό και να γίνει slushie.

Η δημιουργία μιας γρανίτας έχει πολλή δουλειά και πρέπει να θυμάστε να ξύνετε τις άκρες. Αν και αν δεν θέλετε να προσθέσετε άλλα συστατικά στο κρασί σας και απλά θέλετε να παγώσετε το κρασί από μόνο του, το να το κάνετε σαν μια γρανίτα είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε.

Συστατικά

Φράουλες (κατεψυγμένες)

Ιταλικό Prosecco

Χυμός πορτοκάλι

Μέλι

Πώς να φτιάξετε ένα Slushie με ένα μπλέντερ:

Όπως είπα παραπάνω, μου αρέσει να χρησιμοποιώ κατεψυγμένα φρούτα με το κρασί (ή υγρό). Διαφορετικά, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πάγο για να σας πάρει αυτή την υφή slushie αλλά αυτό θα μειώσει το ποτό σας. Μπορείτε να παγώσετε τα δικά σας φρούτα ή να αγοράσετε τα φρούτα που είναι ήδη κατεψυγμένα.

Τοποθετήστε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ και επεξεργαστείτε τα μέχρι να γίνει slushie. Ίσως θελήσετε να αναμίξετε μερικές φορές με ένα μεγάλο κουτάλι ή σπάτουλα και στη συνέχεια να σφυρηλατήσετε ξανά μερικές φορές για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν μεγάλα κομμάτια φρούτων στο σπιτικό σας slushie.

Εάν το slushie σας είναι πολύ σκληρό, προσθέστε λίγο περισσότερο υγρό. Ομοίως, εάν το slushie σας είναι πολύ αραιό και υγρό, προσθέστε περισσότερα κατεψυγμένα φρούτα.

Κάνει ένα υπέροχο κοκτέιλ διακοπών ή ένα διασκεδαστικό καλοκαιρινό κοκτέιλ τις ζεστές μέρες. Αλλά στην πραγματικότητα, είναι υπέροχο οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.

empty alt

Κεφτεδάκια: 5 tips για να τα κάνεις πεντανόστιμα

Όταν τα κεφτεδάκια βγαίνουν καλά, βγαίνουν πολύ καλά. Όταν βγαίνουν κακά, οριακά τρώγονται. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να τα πετυχαίνεις, κάθε φορά.
empty alt

Το στοιχείο της διατροφής που προστατεύει από πολλά προβλήματα υγείας

Στην εγκυμοσύνη ο γυναικολόγος μπορεί να συστήσει την πρόσληψη συμπληρωμάτων μαγνησίου, καθώς θεωρείται ότι προλαμβάνει τις συσπάσεις της μήτρας.
empty alt

Πώς θα κρυώσεις ένα μπουκάλι μπίρας σε χρόνο ρεκόρ

Η ζέστη καλά κρατεί αλλά ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες είναι γεγονός ότι ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα η μπίρα δεν πίνεται ευχάριστα χλιαρή.
empty alt

Πόση ώρα πρέπει να αφήσω το νερό με τον καφέ στην πρέσα γαλλικού;

Αν χρησιμοποιείς χειροκίνητη πρέσα γαλλικού καφέ, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην αφήσεις αρκετή ώρα το νερό με τον καφέ, με συνέπεια ο καφές σου να βγει «νερουλός», ή να το αφήσεις υπερβολικά πολλή ώρα, με αποτέλεσμα ο καφές σου να αποκτήσει πικρή γεύση.
empty alt

Σοταρισμένα λαχανάκια Βρυξελλών – μια πράσινη λιχουδιά!

Στον ατμό ή ψητά τα λαχανάκια Βρυξελλών, αν και παραμελημένα στην ελληνική κουζίνα, είναι νόστιμα, θρεπτικά και μια γρήγορη και υγιεινή λύση στο πιάτο σου.
empty alt

Πώς να φτιάξετε τις καλύτερες βραστές πατάτες…

Κανένα συνοδευτικό φαγητών που λειτουργεί ως άριστη γαρνιτούρα αλλά που μπορεί και να σταθεί και μόνο του ως εξαιρετικό πιάτο δεν μπορεί να συγκριθεί με τις πατάτες.
empty alt

Οι πιο νόστιμες μαρινάδες που θα απογειώσουν την Τσικνοπέμπτη σου

Μια που εκ των πραγμάτων θα τσικνήσεις στο σπίτι σου έχουμε τρεις εύκολες συνταγές για να μαρινάρεις το κρέας σου και να αναβαθμίσεις γευστικά τα πιάτα σου στο μάξιμουμ.
empty alt

Γεμιστά μανιτάρια – θεϊκή απόλαυση

Τα γεμιστά μανιτάρια υπάρχουν από τα τέλη του 19ου αιώνα ή τις αρχές του 20ού αιώνα, ανάλογα με το ποιος διεκδικεί την πατρίδα τους.
Back To Top