Strawberry Prosecco Slushie συνταγή, για ένα εύκολο κοκτέιλ prosecco φτιαγμένο σε μπλέντερ με ιταλικά prosecco, παγωμένες φράουλες, χυμό πορτοκάλι και μέλι.

Strawberry Prosecco Slushie συνταγή, για ένα εύκολο κοκτέιλ prosecco φτιαγμένο σε μπλέντερ με ιταλικά prosecco, παγωμένες φράουλες, χυμό πορτοκάλι και μέλι.

Τόσο εύκολο να φτιάξετε αυτό το σπιτικό κρασί σε λίγα λεπτά!

Αυτό το slushie κρασιού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το Prosecco που περίσσεψε ή μπορείτε να αντικαταστήσετε το αγαπημένο σας αφρώδες ή μη αφρώδες λευκό κρασί ή ακόμα και σαμπάνια.

Αλλά πριν μιλήσουμε περισσότερο για αυτό το Slushie Strawberry Prosecco, ας μιλήσουμε για το Prosecco!

Τι είναι το Prosecco;

Εάν αναρωτιέστε τι είναι το Prosecco, έχω την απάντηση για εσάς! Το Prosecco είναι ένα ιταλικό λευκό κρασί. Το όνομα προέρχεται από το ιταλικό χωριό Prosecco από το οποίο προήλθαν το σταφύλι και το κρασί. Η περιεκτικότητα σε αλκοόλη Proseecco είναι γενικά 11 έως 12 τοις εκατό κατ ‘όγκο.

Αυτός είναι ο γρήγορος ορισμός. Εάν δεν το έχετε δοκιμάσει ποτέ, δοκιμάστε το!

Σαμπάνια vs Prosecco

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια είναι η διαφορά μεταξύ Prosecco και Champagne; Έχω ακούσει πολλούς ανθρώπους να ρωτούν «Είναι η σαμπάνια Prosecco»; Η γρήγορη απάντηση είναι ότι η Prosecco ΔΕΝ είναι σαμπάνια.

Η σαμπάνια είναι ένα αφρώδες κρασί που παρασκευάζεται στην περιοχή της Σαμπάνιας της Γαλλίας. Είναι φτιαγμένο με σταφύλια Chardonnay, Pinot Noir και Pinot Meunier. Η σαμπάνια είναι συνήθως πολύ πιο ακριβή και παράγεται από αυτό που θεωρείται η «παραδοσιακή μέθοδος».

Το Prosecco, από την άλλη πλευρά, δεν είναι πάντα αφρώδες, αν και πολλοί άνθρωποι το θεωρούν αφρώδες κρασί. Παράγεται στην Ιταλία με σταφύλια Prosecco (Glera). Το Prosecco είναι γενικά αρκετά φθηνότερο από το Champagne και παράγεται χρησιμοποιώντας μια λιγότερο δαπανηρή μέθοδο που ονομάζεται «μέθοδος Charmat-Martinotti» ή «μέθοδος δεξαμενής».

slashie

Πώς να φτιάξετε ένα κρασί Slushie στο σπίτι:

Μερικοί άνθρωποι φτιάχνουν σπιτικά slushies σαν granita όπου ανακατεύετε ή αναμειγνύετε όλα τα συστατικά και στη συνέχεια παγώνετε το υγρό σε ένα μεγάλο δοχείο. Καθώς το υγρό αρχίζει να παγώνει, ξύνετε τις άκρες κάθε τόσο συχνά και επαναλαμβάνετε μέχρι να παγώσει όλο το υγρό και να γίνει slushie.

Η δημιουργία μιας γρανίτας έχει πολλή δουλειά και πρέπει να θυμάστε να ξύνετε τις άκρες. Αν και αν δεν θέλετε να προσθέσετε άλλα συστατικά στο κρασί σας και απλά θέλετε να παγώσετε το κρασί από μόνο του, το να το κάνετε σαν μια γρανίτα είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε.

Συστατικά

Φράουλες (κατεψυγμένες)

Ιταλικό Prosecco

Χυμός πορτοκάλι

Μέλι

Πώς να φτιάξετε ένα Slushie με ένα μπλέντερ:

Όπως είπα παραπάνω, μου αρέσει να χρησιμοποιώ κατεψυγμένα φρούτα με το κρασί (ή υγρό). Διαφορετικά, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πάγο για να σας πάρει αυτή την υφή slushie αλλά αυτό θα μειώσει το ποτό σας. Μπορείτε να παγώσετε τα δικά σας φρούτα ή να αγοράσετε τα φρούτα που είναι ήδη κατεψυγμένα.

Τοποθετήστε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ και επεξεργαστείτε τα μέχρι να γίνει slushie. Ίσως θελήσετε να αναμίξετε μερικές φορές με ένα μεγάλο κουτάλι ή σπάτουλα και στη συνέχεια να σφυρηλατήσετε ξανά μερικές φορές για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν μεγάλα κομμάτια φρούτων στο σπιτικό σας slushie.

Εάν το slushie σας είναι πολύ σκληρό, προσθέστε λίγο περισσότερο υγρό. Ομοίως, εάν το slushie σας είναι πολύ αραιό και υγρό, προσθέστε περισσότερα κατεψυγμένα φρούτα.

Κάνει ένα υπέροχο κοκτέιλ διακοπών ή ένα διασκεδαστικό καλοκαιρινό κοκτέιλ τις ζεστές μέρες. Αλλά στην πραγματικότητα, είναι υπέροχο οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.

empty alt

Οι υπερτροφές της ελληνικής γης

Η επιστροφή στον υγιεινό τρόπο διατροφής ανασύρρει όλο και ποιο συχνά την ανάγκη να ξαναδούμε τα αγαθά της Ελληνικής γης.
empty alt

Ένας εναλλακτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις μια γαλλική πρέσσα

Η βασική χρήση μιας γαλλικής πρέσσας είναι η παρασκευή καφέ – αλλά όχι και η μοναδική. Το ήξερες για παράδειγμα ότι μπορείς να την αξιοποιήσεις για να φτιάξεις έναν απολαυστικά αρωματικό ζωμό; Απλά γεμίζεις την κανάτα της με διάφορα υλικά με πλούσιο άρωμα, όπως πιπερόριζα κομμένη σε […]
empty alt

Τι σχέση έχει η βότκα με την πιπερόριζα;

Η πιπερόριζα ή τζίντζερ, που καταναλώνεται τόσο σε ζεστά αφεψήματα όσο και ως μπαχαρικό σε γλυκές και αλμυρές συνταγές, ιδιαίτερα σε ασιατικά πιάτα, χρησιμοποιείται σε δύο μορφές: είτε σε σκόνη είτε φρέσκια (η ρίζα της).
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα ένα νόστιμο ντρέσινγκ για τη σαλάτα σου

Επιστρέφει πανηγυρικά η εποχή της σαλάτας, βλέπε καλοκαίρι. Και παρόλο που μια σαλάτα καλό είναι να υπάρχει όλο το χρόνο στο μενού σου, καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία κερδίζει όλο και πιο συχνά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου.
empty alt

Ζεστή ευτυχία… με γεύση σοκολάτα

Τώρα που το κρύο έπιασε για τα καλά, μία κούπα ζεστό γάλα, κακάο και νόστιμους συνδυασμούς θα ανεβάσει τη θερμοκρασία.
empty alt

Ταξίδι στην Ινδονησία με noodle κοτόσουπα λαχανικών

Παρόλο που στην ελληνική κουζίνα έχουμε συνδέσει τις σούπες με το να είναι κάποιος άρρωστος ή έστω αδιάθετος, η αλήθεια είναι ότι λίγα φαγητά προσφέρουν το comfort εφέ που αναζητάς τα κρύα βράδια όσο μια ωραία και γευστική σούπα.
empty alt

Εξωτική παγωμένη απόλαυση με ανανά και γιαούρτι

Αυτό το παγωμένο γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο ανανά είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει να σε δροσίσει εκείνες τις καυτές μέρες του καλοκαιριού! Συστατικά 1/4 φλιτζάνι υποκατάστατο αυγού παστεριωμένο ή χωρίς χοληστερόλη 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι...
empty alt

Λαχταριστό φιλέτο κοτόπουλο με κρεμώδες τυρί και πιπεριές στον φούρνο

Μια εύκολη κι απολαυστική συνταγή
Back To Top