Strawberry Prosecco Slushie συνταγή, για ένα εύκολο κοκτέιλ prosecco φτιαγμένο σε μπλέντερ με ιταλικά prosecco, παγωμένες φράουλες, χυμό πορτοκάλι και μέλι.

Strawberry Prosecco Slushie συνταγή, για ένα εύκολο κοκτέιλ prosecco φτιαγμένο σε μπλέντερ με ιταλικά prosecco, παγωμένες φράουλες, χυμό πορτοκάλι και μέλι.

Τόσο εύκολο να φτιάξετε αυτό το σπιτικό κρασί σε λίγα λεπτά!

Αυτό το slushie κρασιού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το Prosecco που περίσσεψε ή μπορείτε να αντικαταστήσετε το αγαπημένο σας αφρώδες ή μη αφρώδες λευκό κρασί ή ακόμα και σαμπάνια.

Αλλά πριν μιλήσουμε περισσότερο για αυτό το Slushie Strawberry Prosecco, ας μιλήσουμε για το Prosecco!

Τι είναι το Prosecco;

Εάν αναρωτιέστε τι είναι το Prosecco, έχω την απάντηση για εσάς! Το Prosecco είναι ένα ιταλικό λευκό κρασί. Το όνομα προέρχεται από το ιταλικό χωριό Prosecco από το οποίο προήλθαν το σταφύλι και το κρασί. Η περιεκτικότητα σε αλκοόλη Proseecco είναι γενικά 11 έως 12 τοις εκατό κατ ‘όγκο.

Αυτός είναι ο γρήγορος ορισμός. Εάν δεν το έχετε δοκιμάσει ποτέ, δοκιμάστε το!

Σαμπάνια vs Prosecco

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια είναι η διαφορά μεταξύ Prosecco και Champagne; Έχω ακούσει πολλούς ανθρώπους να ρωτούν «Είναι η σαμπάνια Prosecco»; Η γρήγορη απάντηση είναι ότι η Prosecco ΔΕΝ είναι σαμπάνια.

Η σαμπάνια είναι ένα αφρώδες κρασί που παρασκευάζεται στην περιοχή της Σαμπάνιας της Γαλλίας. Είναι φτιαγμένο με σταφύλια Chardonnay, Pinot Noir και Pinot Meunier. Η σαμπάνια είναι συνήθως πολύ πιο ακριβή και παράγεται από αυτό που θεωρείται η «παραδοσιακή μέθοδος».

Το Prosecco, από την άλλη πλευρά, δεν είναι πάντα αφρώδες, αν και πολλοί άνθρωποι το θεωρούν αφρώδες κρασί. Παράγεται στην Ιταλία με σταφύλια Prosecco (Glera). Το Prosecco είναι γενικά αρκετά φθηνότερο από το Champagne και παράγεται χρησιμοποιώντας μια λιγότερο δαπανηρή μέθοδο που ονομάζεται «μέθοδος Charmat-Martinotti» ή «μέθοδος δεξαμενής».

slashie

Πώς να φτιάξετε ένα κρασί Slushie στο σπίτι:

Μερικοί άνθρωποι φτιάχνουν σπιτικά slushies σαν granita όπου ανακατεύετε ή αναμειγνύετε όλα τα συστατικά και στη συνέχεια παγώνετε το υγρό σε ένα μεγάλο δοχείο. Καθώς το υγρό αρχίζει να παγώνει, ξύνετε τις άκρες κάθε τόσο συχνά και επαναλαμβάνετε μέχρι να παγώσει όλο το υγρό και να γίνει slushie.

Η δημιουργία μιας γρανίτας έχει πολλή δουλειά και πρέπει να θυμάστε να ξύνετε τις άκρες. Αν και αν δεν θέλετε να προσθέσετε άλλα συστατικά στο κρασί σας και απλά θέλετε να παγώσετε το κρασί από μόνο του, το να το κάνετε σαν μια γρανίτα είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε.

Συστατικά

Φράουλες (κατεψυγμένες)

Ιταλικό Prosecco

Χυμός πορτοκάλι

Μέλι

Πώς να φτιάξετε ένα Slushie με ένα μπλέντερ:

Όπως είπα παραπάνω, μου αρέσει να χρησιμοποιώ κατεψυγμένα φρούτα με το κρασί (ή υγρό). Διαφορετικά, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πάγο για να σας πάρει αυτή την υφή slushie αλλά αυτό θα μειώσει το ποτό σας. Μπορείτε να παγώσετε τα δικά σας φρούτα ή να αγοράσετε τα φρούτα που είναι ήδη κατεψυγμένα.

Τοποθετήστε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ και επεξεργαστείτε τα μέχρι να γίνει slushie. Ίσως θελήσετε να αναμίξετε μερικές φορές με ένα μεγάλο κουτάλι ή σπάτουλα και στη συνέχεια να σφυρηλατήσετε ξανά μερικές φορές για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν μεγάλα κομμάτια φρούτων στο σπιτικό σας slushie.

Εάν το slushie σας είναι πολύ σκληρό, προσθέστε λίγο περισσότερο υγρό. Ομοίως, εάν το slushie σας είναι πολύ αραιό και υγρό, προσθέστε περισσότερα κατεψυγμένα φρούτα.

Κάνει ένα υπέροχο κοκτέιλ διακοπών ή ένα διασκεδαστικό καλοκαιρινό κοκτέιλ τις ζεστές μέρες. Αλλά στην πραγματικότητα, είναι υπέροχο οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.

empty alt

Ο λιγότερο βαρετός τρόπος να μαγειρέψεις τις φακές

Συνήθως αντιμετωπίζουμε τις φακές σαν ένα αναγκαίο κακό: τα όσπρια που δεν μπορούν να λείπουν από το εβδομαδιαίο μενού, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και αρκετά οικονομικά, αλλά δεν είναι και σε θέση να προσφέρουν έντονες γευστικές συγκινήσεις.
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

Αυτά τα 8 τρόφιμα δεν χαλάνε ποτέ!

Σε αντίθεση με τα περισσότερα τρόφιμα που έχουν μία περισσότερο ή λιγότερο αυστηρή ημερομηνία λήξης, υπάρχουν κάποια άλλα που ο χρόνος δεν τα αγγίζει και παραμένουν, όσα χρόνια κι αν περάσουν αναλλοίωτα.
empty alt

Γιατί παραψήθηκε το φαγητό στο φούρνο;

Αν σου συμβαίνει συχνά να παραψήνεται το φαγητό στο φούρνο, ίσως φταίει το ταψί σου. Κι αυτό γιατί τα σκουρόχρωμα ταψιά απορροφούν περισσότερη θερμότητα από τα ανοιχτόχρωμα, με αποτέλεσμα π.
empty alt

Πώς θα χρησιμοποιήσεις τα «καπάκια» από τις φράουλες

Όταν καθαρίζεις τις φράουλες, αφού φυσικά προηγουμένως τις πλύνεις πολύ-πολύ καλά, κόβεις το πάνω μέρος τους, μαζί με τα φύλλα, και το πετάς κατευθείαν στα σκουπίδια, σωστά; Κι όμως, υπάρχει ένας –τουλάχιστον– τρόπος για να το αξιοποιήσεις: να το χρησιμοποιήσεις για να αρωματίσεις το νερό σου.
empty alt

Σε όλους αρέσει να τρώνε από το μπολ της ζύμης, είναι ωστόσο ασφαλές;

Όταν ετοιμάζετε μια παρτίδα μπισκότων, είναι δελεαστικό να δοκιμάσετε λίγο από την πεντανόστιμη αλλά ωμή ζύμη… Ωστόσο, μπορείτε να αναρωτηθείτε εάν η κατανάλωση ακατέργαστης ζύμης μπισκότων είναι ασφαλής ή αν οι κίνδυνοι βακτηριακής μόλυνσης και τροφικής δηλητηρίασης αντισταθμίζουν τη χαρά της...
empty alt

Κουνουπίδι με παρμεζάνα – απλώς εθιστικό

Αν σου αρέσει η παρμεζάνα ξέρεις ότι είναι απολύτως απίστευτη, και ότι μπορεί να απογειώσει κάθε υγιεινό συστατικό με το οποίο συνδυάζεται χωρίς να του αποδώσει πολλές επιπλέον θερμίδες.
empty alt

Με μόνο 3 υγιεινά υλικά θα έχετε απολαυστικά brownies

Πριν φτάσουμε στη συνταγή αυτή, ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά στο τι κάνει αυτά τα μπράουνις χωρίς αλεύρι μια εξαιρετική επιλογή για επιδόρπιο, σνακ πριν τον ύπνο ή ακόμα και για πρωινό.
Back To Top