Strawberry Prosecco Slushie συνταγή, για ένα εύκολο κοκτέιλ prosecco φτιαγμένο σε μπλέντερ με ιταλικά prosecco, παγωμένες φράουλες, χυμό πορτοκάλι και μέλι.

Strawberry Prosecco Slushie συνταγή, για ένα εύκολο κοκτέιλ prosecco φτιαγμένο σε μπλέντερ με ιταλικά prosecco, παγωμένες φράουλες, χυμό πορτοκάλι και μέλι.

Τόσο εύκολο να φτιάξετε αυτό το σπιτικό κρασί σε λίγα λεπτά!

Αυτό το slushie κρασιού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το Prosecco που περίσσεψε ή μπορείτε να αντικαταστήσετε το αγαπημένο σας αφρώδες ή μη αφρώδες λευκό κρασί ή ακόμα και σαμπάνια.

Αλλά πριν μιλήσουμε περισσότερο για αυτό το Slushie Strawberry Prosecco, ας μιλήσουμε για το Prosecco!

Τι είναι το Prosecco;

Εάν αναρωτιέστε τι είναι το Prosecco, έχω την απάντηση για εσάς! Το Prosecco είναι ένα ιταλικό λευκό κρασί. Το όνομα προέρχεται από το ιταλικό χωριό Prosecco από το οποίο προήλθαν το σταφύλι και το κρασί. Η περιεκτικότητα σε αλκοόλη Proseecco είναι γενικά 11 έως 12 τοις εκατό κατ ‘όγκο.

Αυτός είναι ο γρήγορος ορισμός. Εάν δεν το έχετε δοκιμάσει ποτέ, δοκιμάστε το!

Σαμπάνια vs Prosecco

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια είναι η διαφορά μεταξύ Prosecco και Champagne; Έχω ακούσει πολλούς ανθρώπους να ρωτούν «Είναι η σαμπάνια Prosecco»; Η γρήγορη απάντηση είναι ότι η Prosecco ΔΕΝ είναι σαμπάνια.

Η σαμπάνια είναι ένα αφρώδες κρασί που παρασκευάζεται στην περιοχή της Σαμπάνιας της Γαλλίας. Είναι φτιαγμένο με σταφύλια Chardonnay, Pinot Noir και Pinot Meunier. Η σαμπάνια είναι συνήθως πολύ πιο ακριβή και παράγεται από αυτό που θεωρείται η «παραδοσιακή μέθοδος».

Το Prosecco, από την άλλη πλευρά, δεν είναι πάντα αφρώδες, αν και πολλοί άνθρωποι το θεωρούν αφρώδες κρασί. Παράγεται στην Ιταλία με σταφύλια Prosecco (Glera). Το Prosecco είναι γενικά αρκετά φθηνότερο από το Champagne και παράγεται χρησιμοποιώντας μια λιγότερο δαπανηρή μέθοδο που ονομάζεται «μέθοδος Charmat-Martinotti» ή «μέθοδος δεξαμενής».

slashie

Πώς να φτιάξετε ένα κρασί Slushie στο σπίτι:

Μερικοί άνθρωποι φτιάχνουν σπιτικά slushies σαν granita όπου ανακατεύετε ή αναμειγνύετε όλα τα συστατικά και στη συνέχεια παγώνετε το υγρό σε ένα μεγάλο δοχείο. Καθώς το υγρό αρχίζει να παγώνει, ξύνετε τις άκρες κάθε τόσο συχνά και επαναλαμβάνετε μέχρι να παγώσει όλο το υγρό και να γίνει slushie.

Η δημιουργία μιας γρανίτας έχει πολλή δουλειά και πρέπει να θυμάστε να ξύνετε τις άκρες. Αν και αν δεν θέλετε να προσθέσετε άλλα συστατικά στο κρασί σας και απλά θέλετε να παγώσετε το κρασί από μόνο του, το να το κάνετε σαν μια γρανίτα είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε.

Συστατικά

Φράουλες (κατεψυγμένες)

Ιταλικό Prosecco

Χυμός πορτοκάλι

Μέλι

Πώς να φτιάξετε ένα Slushie με ένα μπλέντερ:

Όπως είπα παραπάνω, μου αρέσει να χρησιμοποιώ κατεψυγμένα φρούτα με το κρασί (ή υγρό). Διαφορετικά, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πάγο για να σας πάρει αυτή την υφή slushie αλλά αυτό θα μειώσει το ποτό σας. Μπορείτε να παγώσετε τα δικά σας φρούτα ή να αγοράσετε τα φρούτα που είναι ήδη κατεψυγμένα.

Τοποθετήστε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ και επεξεργαστείτε τα μέχρι να γίνει slushie. Ίσως θελήσετε να αναμίξετε μερικές φορές με ένα μεγάλο κουτάλι ή σπάτουλα και στη συνέχεια να σφυρηλατήσετε ξανά μερικές φορές για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν μεγάλα κομμάτια φρούτων στο σπιτικό σας slushie.

Εάν το slushie σας είναι πολύ σκληρό, προσθέστε λίγο περισσότερο υγρό. Ομοίως, εάν το slushie σας είναι πολύ αραιό και υγρό, προσθέστε περισσότερα κατεψυγμένα φρούτα.

Κάνει ένα υπέροχο κοκτέιλ διακοπών ή ένα διασκεδαστικό καλοκαιρινό κοκτέιλ τις ζεστές μέρες. Αλλά στην πραγματικότητα, είναι υπέροχο οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.

empty alt

Μεσογειακή διατροφή για πάντα

Τα άφθονα, υγιεινά λιπαρά της μεσογειακής διατροφής είναι ασπίδα εναντίον του καρκίνου, του διαβήτη και της καρδιοπάθειας.
empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που η γαμήλια τούρτα είναι… τριώροφη!

Γάμος χωρίς τούρτα, δε νοείται. Το νεόνυμφο ζευγάρι, μπροστά σε φίλους και συγγενείς, κόβει από κοινού το θεσπέσιο δημιούργημα από ζάχαρη και αλεύρι και ξεκινάει την νέα του κοινή ζωή, με ένα γλυκό τρόπο.
empty alt

Τα φρούτα και τα λαχανικά του Μάη

Διανύουμε τον «κερασάρη» ή «πράσινο» μήνα, όπως λέγεται. Στην έναρξή του γιορτάζουμε την ανθοφορία, την καρποφορία, τη φύση.
empty alt

Το tip που θα σου λύσει τα χέρια στο μαγείρεμα

Ας πούμε ότι είναι Σάββατο βράδυ και ξαφνικά σου τηλεφωνούν φίλοι για να περάσουν από το σπίτι («για έναν καφέ, δεν χρειάζεται να μαγειρέψεις κάτι») αλλά καθώς αυτοί πάντα ετοιμάζουν τραπέζια υπερπαραγωγή, δεν σου κάνει καρδιά να τους κεράσεις πίτσες από ντελίβερι.
empty alt

Ο γύρος της Ιταλίας σε 5 μακαρονάδες

Από τα αλπικά τοπία του Βορρά μέχρι τους τιρκουάζ κόλπους του Νότου οι οποίοι ευωδιάζουν αρωματικά φυτά και μεσογειακή αλμύρα, και από το υπερμοντέρνο Μιλάνο που ακολουθεί -και συχνά ορίζει- τις τελευταίες τάσεις της μόδας και του design μέχρι την απαράλλακτη μέσα στους αιώνες Ρώμη, η Ιταλία […]
empty alt

Ρολά κρέπας με καραμελωμένα μήλα

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα… ίσως όχι το καραμελωμένο αλλά αυτό δεν μας αποτρέπει από το να ταξιδέψουμε νοερά στη Γαλλία και σε αυθεντικές κρέπες να βάλουμε μήλα που έχουμε καραμελώσει με αλμυρή καραμέλα! Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά Συνολικός […]
empty alt

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Μπορεί την παρέλαση να τη δεις μόνο από την τηλεόραση, μπορεί τα ταβερνάκια να είναι κλειστά, μπορεί να μην έχεις καν τη δυνατότητα να κάνεις μεγάλο οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι, αλλά με αυτή τη συνταγή για σκορδαλιά θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση και […]
empty alt

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Back To Top