Η σανγκρία είναι από μόνη της ένα είδος κρασιού με χαρακτηριστική γλυκιά επίγευση. Δεν υπάρχει ωστόσο τίποτα χειρότερο από μια υπερβολικά γλυκιά σανγκρία.

 

Η σανγκρία είναι από μόνη της ένα είδος κρασιού με χαρακτηριστική γλυκιά επίγευση. Δεν υπάρχει ωστόσο τίποτα χειρότερο από μια υπερβολικά γλυκιά σανγκρία. Για αυτό εδώ σας προτείνουμε μια εκδοχή που αποκτά μια έξτρα καλοκαιρινή υφή και παιχνιδιάρικη διάθεση, ελαφριά και αφρώδες με την προσθήκη ανθρακούχου νερού ή σόδας και την τέλεια αναλογία κρασιού και μπράντυ. Αντί να αγοράσετε έτοιμη σανγκρία, του εμπορίου, δοκιμάστε να φτιάξετε τη δική σας!

Παίξτε με τις δοσολογίες, τα φρούτα, και τις γεύσεις και επιχειρήστε τους δικούς σας συνδυασμούς, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας…

 

Ποια είναι τα καλύτερα φρούτα για το σαγκρία; Θέλετε να χρησιμοποιήσετε ανθεκτικά, γευστικά φρούτα που μπορούν να κάθονται στην κανάτα για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να διαλύονται; Τα αγαπημένα μας είναι παρακάτω.

 

– Πορτοκάλια

 

– Μήλα

 

– Βατόμουρα

 

– Φράουλες

 

– Ροδάκινα

 

– Κράνμπερι

 

– Κεράσια

 

– Ανανάς

 

Πώς μπορώ να τα ετοιμάσω; Ανακατέψτε όλα τα συστατικά εκτός από το ανθρακούχο νερό σε μια κανάτα και ψύξτε μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Προσθέστε το ανθρακούχο νερό (ή τη σόδα) αμέσως πριν ξεκινήσετε να σερβίρετε στα ποτήρια.

 

sangria2

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 (750 mL) κόκκινο μπουκάλι κρασί

1 κουτί ανθρακούχο νερό

1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

1/2 ποτήρι κονιάκ (ή μπράντι)

1/4 ποτήρι κρυσταλλική ζάχαρη

1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες

1 μήλο, κομμένο σε φέτες

1 ποτήρι βατόμουρα

1 ποτήρι φράουλες κομμένες σε φέτες

Οδηγίες

Σε μια μεγάλη κανάτα, ανακατέψτε μαζί κρασί, το ανθρακούχο, χυμό πορτοκάλι, μπράντυ και ζάχαρη και στη συνέχεια ρίξτε τα πορτοκάλια, τα μήλα, τα βακκίνια και τις φράουλες και ανακατέψτε.

Αν το προτιμάτε πιο ελαφρύ και πιο παγωμένο μπορείτε να προσθέσετε παγάκια.

*extra tip: προσθέστε φρέσκα φυλλαράκι δυόσμο για ένα hint μοχίτο…

For spicy taste: αν είστε οπαδός των μπαχαρικών ρίξτε στην κανάτα ξυλαράκια κανέλα

 

 

empty alt

Τρώτε ψάρια βλέπετε καλύτερα

Καταναλώστε ψάρια για να προστατεύσετε την όρασή σας, λένε οι επιστήμονες. Δύο μερίδες λιπαρά ψάρια την εβδομάδα μπορεί να είναι αρκετές για να προστατευθούν οι ασθενείς με διαβήτη από τις βλάβες που προκαλεί η νόσος στα μάτια τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
empty alt

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να ξεφλουδίζεις τα φρούτα και τα λαχανικά

Πόσες φορές σκέφτηκες να φας ένα μήλο (γιατί ένα την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα) αλλά άλλαξες γνώμη γιατί βαρέθηκες να το καθαρίσεις; Στη θέση του μήλου βάλε όποιο φρούτο ή λαχανικό προτιμάς και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
empty alt

Αυτή η επιστημονική ανακάλυψη θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τον τρόπο που φτιάχνεις καφέ

Μήπως ακολουθείς όλη την ιεροτελεστία παρασκευής καφέ, παίρνοντας ολόκληρους κόκκους και αλέθοντάς τους στο σπίτι; Τώρα υπάρχει ένας τρόπος να ανεβείς –ένα ακόμη- επίπεδο.
empty alt

Βάλ’ το στη… συντήρηση!

  Εδώ θα βρεις μερικά χρήσιμα «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν να συντηρείς σωστά και στο μάξιμουμ τα τρόφιμά σου.
empty alt

Marzipan – ένα γλυκό θαύμα φτιαγμένο από αμύγδαλα

Το Marzipan, μια νόστιμη και ελαφριά λιχουδιά από έναν αρκετά ασυνήθιστο συνδυασμό ζάχαρης και ψίχας αμυγδάλου, συχνά τονισμένο με εκχύλισμα αμυγδάλου.
empty alt

Τεμπέλικοι λαχανοντολμάδες στον φούρνο

Αυτή η συνταγή έχει όλα τα στοιχεία από τους αγαπημένους λαχανοντολμάδες – μοσχαρίσιο κρέας, κρεμμύδι και ρύζι μαγειρεμένα σε σάλτσα ντομάτας – και παραλείπει τη φασαρία του τυλίγματος (ιδανικό επίσης για όσους δεν αγαπούν το αυγολέμονο).
empty alt

Μύδια με ντομάτες και σκόρδο

Τώρα που μπαίνουμε σε ρυθμούς ρομαντικούς και ετοιμαζόμαστε για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους.
empty alt

Μαρτίνι σοκολάτας – ένας συνδυασμός ονειρικός

Εάν ο συνδυασμός των ονείρων σας μετά το δείπνο είναι επιδόρπιο + ένα γλυκό κοκτέιλ, τότε αυτό το μαρτίνι σοκολάτας θα κάνει το όνειρό σας πραγματικότητα.

Back To Top