Η σανγκρία είναι από μόνη της ένα είδος κρασιού με χαρακτηριστική γλυκιά επίγευση. Δεν υπάρχει ωστόσο τίποτα χειρότερο από μια υπερβολικά γλυκιά σανγκρία.

 

Η σανγκρία είναι από μόνη της ένα είδος κρασιού με χαρακτηριστική γλυκιά επίγευση. Δεν υπάρχει ωστόσο τίποτα χειρότερο από μια υπερβολικά γλυκιά σανγκρία. Για αυτό εδώ σας προτείνουμε μια εκδοχή που αποκτά μια έξτρα καλοκαιρινή υφή και παιχνιδιάρικη διάθεση, ελαφριά και αφρώδες με την προσθήκη ανθρακούχου νερού ή σόδας και την τέλεια αναλογία κρασιού και μπράντυ. Αντί να αγοράσετε έτοιμη σανγκρία, του εμπορίου, δοκιμάστε να φτιάξετε τη δική σας!

Παίξτε με τις δοσολογίες, τα φρούτα, και τις γεύσεις και επιχειρήστε τους δικούς σας συνδυασμούς, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας…

 

Ποια είναι τα καλύτερα φρούτα για το σαγκρία; Θέλετε να χρησιμοποιήσετε ανθεκτικά, γευστικά φρούτα που μπορούν να κάθονται στην κανάτα για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να διαλύονται; Τα αγαπημένα μας είναι παρακάτω.

 

– Πορτοκάλια

 

– Μήλα

 

– Βατόμουρα

 

– Φράουλες

 

– Ροδάκινα

 

– Κράνμπερι

 

– Κεράσια

 

– Ανανάς

 

Πώς μπορώ να τα ετοιμάσω; Ανακατέψτε όλα τα συστατικά εκτός από το ανθρακούχο νερό σε μια κανάτα και ψύξτε μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Προσθέστε το ανθρακούχο νερό (ή τη σόδα) αμέσως πριν ξεκινήσετε να σερβίρετε στα ποτήρια.

 

sangria2

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 (750 mL) κόκκινο μπουκάλι κρασί

1 κουτί ανθρακούχο νερό

1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

1/2 ποτήρι κονιάκ (ή μπράντι)

1/4 ποτήρι κρυσταλλική ζάχαρη

1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες

1 μήλο, κομμένο σε φέτες

1 ποτήρι βατόμουρα

1 ποτήρι φράουλες κομμένες σε φέτες

Οδηγίες

Σε μια μεγάλη κανάτα, ανακατέψτε μαζί κρασί, το ανθρακούχο, χυμό πορτοκάλι, μπράντυ και ζάχαρη και στη συνέχεια ρίξτε τα πορτοκάλια, τα μήλα, τα βακκίνια και τις φράουλες και ανακατέψτε.

Αν το προτιμάτε πιο ελαφρύ και πιο παγωμένο μπορείτε να προσθέσετε παγάκια.

*extra tip: προσθέστε φρέσκα φυλλαράκι δυόσμο για ένα hint μοχίτο…

For spicy taste: αν είστε οπαδός των μπαχαρικών ρίξτε στην κανάτα ξυλαράκια κανέλα

 

 

empty alt

3 μυστικά μαγειρικής από μια Ιταλίδα γιαγιά

Η Laura Vitale, δημιουργός του καναλιού στο YouTube Laura in the Kitchen, δεν συγκεντρώνει τυχαία πάνω από 2 εκατομμύρια συνδρομητές, καθώς έχει διδαχθεί πολλά από την Ιταλίδα γιαγιά της.
empty alt

5 τροφές που δεν πρέπει να βάζεις στο ψυγείο

Διανύουμε μια εποχή που είναι πραγματικά αμαρτία και πληγή για την τσέπη και το περιβάλλον μας να πετάμε τρόφιμα.
empty alt

Το tip για να διατηρείται ο καφές σου ζεστός για περισσότερη ώρα

Μήπως ο καφές σου κρυώνει υπερβολικά σύντομα, από τη στιγμή που θα τον σερβίρεις στο φλιτζάνι; Δοκίμασε το παρακάτω κόλπο για να τον διατηρήσεις ζεστό για περισσότερη ώρα.
empty alt

9 tips για να στύψεις ένα λεμόνι μέχρι την τελευταία σταγόνα

Ετοιμάζεσαι να κάνεις λεμονάδα; Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, δεν θα σου ξεφύγει ούτε σταγόνα από το χυμό τους! 1.
empty alt

Γιατί πρέπει να ανακατεύεις τη σαλάτα με τα χέρια

Ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία του μάγειρα είναι τα (πεντακάθαρα) χέρια του. Κανόνας που ισχύει και όταν αυτός καλείται να ανακατέψει τα υλικά μιας σαλάτας.
empty alt

Πώς να μαρινάρετε το ψητό της Ανάστασης

  Το βράδυ πριν να μαγειρέψετε το αρνί, φτιάξτε το μείγμα με τα βότανά σας ή τη μαρινάδα σας και απλώστε το σε όλο το κρέας.
empty alt

«Αγάπη μου τα κάναμε σαλάτα!»

  Το τέλος της άνοιξης και η αρχή του καλοκαιριού είναι η ιδανική εποχή για να ξαναβρείς τους ρυθμούς και τη φόρμα σου – ειδικά αν έχεις περάσει και μια καραντίνα! Δοκίμασε τις παρακάτω σαλάτες που και απολαυστικές και γευστικές είναι, αλλά και θα σε κρατήσουν μακριά […]
empty alt

«Τηγανίτες» σολομού με φέτα και άνηθο

Η φέτα και ο φρέσκος άνηθος αρωματίζουν αυτές τις τραγανές τηγανίτες σολομού. Συνδυάστε με την αγαπημένη σας σάλτσα ή σερβίρετε πάνω από ένα στρώμα με χόρτα ή λαχανικά για ένα γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό γεύμα.
Back To Top