Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο. Λίγοι έχουν την ικανότητα να μαγειρέψουν με επιτυχία επαγγελματικά, αλλά όλοι έχουν την ευκαιρία να εκτελέσουν ως σεφ στο σπίτι, την απόλυτη επιδίωξη της τελειότητας. Φυσικά, ποτέ δεν ήταν τόσο ξεκάθαρο ότι η μαγειρική στη κουζίνα του σπιτιού είναι σαφώς σε θέση να κερδίσει τον σεβασμό των επαγγελματιών σεφ.

Παρακάτω, ακολουθεί μια λίστα με 20 βιβλία μαγειρικής που αξίζει να υπάρχουν σε κάθε κουζίνα! Είτε για τους επαγγελματίες σεφ, είτε για εκείνους που θέλουν να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν με τις κατσαρόλες τους ένα θεαματικό πιάτο.

The Professional Chef by the Culinary Institute of America

professionalchef

The Flavor Bible by Karen Page and Andrew Dornenburg

the-flavor-bible-900x600

The Big Fat Duck Cookbook by Heston Blumenthal

thefatduck

Mastering the Art of French Cooking by Julia Child

artoffrench

Essentials of Classic Italian Cooking by Marcella Hazan

essentials-of-classic-italian-cooking-612x900

Charcuterie: The Craft of Salting, Smoking, and Curing by Michael Ruhlman

charcuterie-900x600

Joy of Cooking by Irma S. Rombauer and Marion Rombauer Becker

joy-of-cooking-cookbook-900x750

Culinary Artistry by Andrew Dormenburg and Karen Page

culinary

On Food and Cooking by Harold McGee

on-food-and-cooking-900x600

The French Laundry Cookbook by Thomas Keller

20a4e1_ca1c61b1b3f144209e41fc5979deaf11mv2

The 4-Hour Chef by Tim Ferriss

the-4-hour-chef-900x900

Grand Livre de Cuisine by Alain Ducasse

grand-livre-de-cuisine-690x900

Ad Hoc at Home by Thomas Keller

ad-hoc-at-home-900x599

White Heat by Marco Pierre White

51k8iz6gmbl-_sy344_bo1204203200_

Le Cordon Bleu’s Complete Cooking Techniques by Jeni Wright

cookingtechniques

The Barbecue Bible by Steven Raichlen

the-barbecue-bible-over-500-recipes-steven-raichlen

Boy Meets Grill by Bobby Flay

boygrill

The Big Green Egg Cookbook by Lisa Mayer

thebiggreen

Weber’s New Real Grilling by Jamie Purviance

weber

Meat: Everything You Need to Know by Pat LaFrieda

meat-lafrieda

empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψεις το μπέικον

Όλοι ξέρουμε ότι μια από τις μεγαλύτερες αμαρτωλές απολαύσεις της ζωής είναι η μυρωδιά του μπέικον ενώ τσιτσιρίζει στο τηγάνι.
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

Μην πετάξεις το κακάο που έχει λήξει

Αν ανακαλύψεις στα ντουλάπια σου μια συσκευασία κακάο σε σκόνη που έχει λήξει προ πολλού, μην την πετάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ρύζι από οποιοδήποτε λαχανικό

Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά.
empty alt

Ένας απλός τρόπος να φτιάξεις τέλειο ψητό στήθος κοτόπουλου

Αν πετύχει, θα γίνει πεντανόστιμο. Αν όχι, μπορεί να βγει τόσο στεγνό και άνοστο που θα θυμίζει… σόλα παπουτσιού.
empty alt

Ουράνιο τόξο να το πιείς στο ποτήρι σου

  Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και...
empty alt

Διεθνής Ημέρα Chefs 2021: Τιμώντας τους καλλιτέχνες της γαστρονομίας

Η Διεθνής Ημέρα Chefs ιδρύθηκε για να υπενθυμίσει στους σεφ, ότι είναι καθήκον τους να περάσουν τις γνώσεις και τις μαγειρικές δεξιότητές τους στην επόμενη γενιά σεφ με μια αίσθηση υπερηφάνειας και δέσμευσης για το μέλλον Κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα του Chefs γιορτάζεται σε όλο τον […]
empty alt

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής
Back To Top