Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο. Λίγοι έχουν την ικανότητα να μαγειρέψουν με επιτυχία επαγγελματικά, αλλά όλοι έχουν την ευκαιρία να εκτελέσουν ως σεφ στο σπίτι, την απόλυτη επιδίωξη της τελειότητας. Φυσικά, ποτέ δεν ήταν τόσο ξεκάθαρο ότι η μαγειρική στη κουζίνα του σπιτιού είναι σαφώς σε θέση να κερδίσει τον σεβασμό των επαγγελματιών σεφ.

Παρακάτω, ακολουθεί μια λίστα με 20 βιβλία μαγειρικής που αξίζει να υπάρχουν σε κάθε κουζίνα! Είτε για τους επαγγελματίες σεφ, είτε για εκείνους που θέλουν να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν με τις κατσαρόλες τους ένα θεαματικό πιάτο.

The Professional Chef by the Culinary Institute of America

professionalchef

The Flavor Bible by Karen Page and Andrew Dornenburg

the-flavor-bible-900x600

The Big Fat Duck Cookbook by Heston Blumenthal

thefatduck

Mastering the Art of French Cooking by Julia Child

artoffrench

Essentials of Classic Italian Cooking by Marcella Hazan

essentials-of-classic-italian-cooking-612x900

Charcuterie: The Craft of Salting, Smoking, and Curing by Michael Ruhlman

charcuterie-900x600

Joy of Cooking by Irma S. Rombauer and Marion Rombauer Becker

joy-of-cooking-cookbook-900x750

Culinary Artistry by Andrew Dormenburg and Karen Page

culinary

On Food and Cooking by Harold McGee

on-food-and-cooking-900x600

The French Laundry Cookbook by Thomas Keller

20a4e1_ca1c61b1b3f144209e41fc5979deaf11mv2

The 4-Hour Chef by Tim Ferriss

the-4-hour-chef-900x900

Grand Livre de Cuisine by Alain Ducasse

grand-livre-de-cuisine-690x900

Ad Hoc at Home by Thomas Keller

ad-hoc-at-home-900x599

White Heat by Marco Pierre White

51k8iz6gmbl-_sy344_bo1204203200_

Le Cordon Bleu’s Complete Cooking Techniques by Jeni Wright

cookingtechniques

The Barbecue Bible by Steven Raichlen

the-barbecue-bible-over-500-recipes-steven-raichlen

Boy Meets Grill by Bobby Flay

boygrill

The Big Green Egg Cookbook by Lisa Mayer

thebiggreen

Weber’s New Real Grilling by Jamie Purviance

weber

Meat: Everything You Need to Know by Pat LaFrieda

meat-lafrieda

empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο σκληρό και το μαλακό αλεύρι;

Το σκληρό αλεύρι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ιδιαίτερα σε γλουτένη, η οποία είναι απαραίτητη για να φουσκώσει το ψωμί (διαφορετικά, το αποτέλεσμα θα είναι επίπεδα και σκληρά πιτάκια).
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις σωστά το σκόρδο

Υπάρχουν δύο σωστοί τρόποι να χρησιμοποιήσουμε το σκόρδο στην κουζίνα μας: κοπανημένο στο γουδοχέρι και/ή τσιγαρισμένο. Αυτό τονίζει η Samin Nosrat, συντάκτρια των New York Times με σπουδές μαγειρικής.
empty alt

Διεθνής Μέρα Gin and tonic! Say cheers!

Το Gin and tonic υπήρξε ουσιαστικά ένα βρετανικό ποτό για μεγάλο χρονικό διάστημα και πλέον θεωρείται παγκοσμίως κλασικό.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Αν δεν ξέρεις τι είναι οι Hasselback potatoes ήρθε η ώρα να μάθεις

Για τους λάτρεις των ψητών πατατών και των τσιπς, η πατάτα Hasselback θα προσφέρει μια γεύση από παράδεισο.
empty alt

Καλοκαιρινές μπάρες λεμονιού

Αν ψάχνεις κάτι γλυκό, απολαυστικό, υγιεινό, δροσερό, καλοκαιρινό και με λίγες θερμίδες – έχουμε αυτό που ζητάς! Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο.
empty alt

Shakshuka ή αλλιώς αυγά σε πικάντικη κοκκινιστή σάλτσα

Μια συνταγή με αρώματα της Μεσογείου, που θυμίζει και τα ελληνικά αυγά μάτια με ντομάτα, μόνο που εδώ είναι σχετικά πιο καυτερά απ’ όσο τα συνηθίζουμε.
empty alt

Με αρώματα της νότιας Γαλλίας, αυτό το πιάτο θα σας χορτάσει απολαυστικά και υγιεινά

Αυτό το εύκολο υγιεινό γεύμα – το οποίο απαιτεί μόλις 15 λεπτά ενεργού χρόνου – είναι χαρακτηριστικό της νότιας Γαλλίας.
Back To Top