Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο. Λίγοι έχουν την ικανότητα να μαγειρέψουν με επιτυχία επαγγελματικά, αλλά όλοι έχουν την ευκαιρία να εκτελέσουν ως σεφ στο σπίτι, την απόλυτη επιδίωξη της τελειότητας. Φυσικά, ποτέ δεν ήταν τόσο ξεκάθαρο ότι η μαγειρική στη κουζίνα του σπιτιού είναι σαφώς σε θέση να κερδίσει τον σεβασμό των επαγγελματιών σεφ.

Παρακάτω, ακολουθεί μια λίστα με 20 βιβλία μαγειρικής που αξίζει να υπάρχουν σε κάθε κουζίνα! Είτε για τους επαγγελματίες σεφ, είτε για εκείνους που θέλουν να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν με τις κατσαρόλες τους ένα θεαματικό πιάτο.

The Professional Chef by the Culinary Institute of America

professionalchef

The Flavor Bible by Karen Page and Andrew Dornenburg

the-flavor-bible-900x600

The Big Fat Duck Cookbook by Heston Blumenthal

thefatduck

Mastering the Art of French Cooking by Julia Child

artoffrench

Essentials of Classic Italian Cooking by Marcella Hazan

essentials-of-classic-italian-cooking-612x900

Charcuterie: The Craft of Salting, Smoking, and Curing by Michael Ruhlman

charcuterie-900x600

Joy of Cooking by Irma S. Rombauer and Marion Rombauer Becker

joy-of-cooking-cookbook-900x750

Culinary Artistry by Andrew Dormenburg and Karen Page

culinary

On Food and Cooking by Harold McGee

on-food-and-cooking-900x600

The French Laundry Cookbook by Thomas Keller

20a4e1_ca1c61b1b3f144209e41fc5979deaf11mv2

The 4-Hour Chef by Tim Ferriss

the-4-hour-chef-900x900

Grand Livre de Cuisine by Alain Ducasse

grand-livre-de-cuisine-690x900

Ad Hoc at Home by Thomas Keller

ad-hoc-at-home-900x599

White Heat by Marco Pierre White

51k8iz6gmbl-_sy344_bo1204203200_

Le Cordon Bleu’s Complete Cooking Techniques by Jeni Wright

cookingtechniques

The Barbecue Bible by Steven Raichlen

the-barbecue-bible-over-500-recipes-steven-raichlen

Boy Meets Grill by Bobby Flay

boygrill

The Big Green Egg Cookbook by Lisa Mayer

thebiggreen

Weber’s New Real Grilling by Jamie Purviance

weber

Meat: Everything You Need to Know by Pat LaFrieda

meat-lafrieda

empty alt

Το «καθόλου» αλάτι βλάπτει

Η λίγη ποσότητα αλατιού στο φαγητό επιβαρύνει τον οργανισμό περισσότερο από την μέτρια. Αυτό υποστηρίζουν καναδοί ερευνητές, αντικρούοντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα και προκαλώντας αντιδράσεις.
empty alt

Έτσι θα κάνεις το κρέας να μαλακώσει πριν από το μαγείρεμα

Το σύντομο μούλιασμα του κρέατος σε ένα διάλυμα από μαγειρική σόδα και νερό ανεβάζει το pH της επιφάνειας του κρέατος, με αποτέλεσμα οι πρωτεΐνες του να μην ενώνονται υπερβολικά κατά το μαγείρεμα και το κρέας να διατηρείται τρυφερό και ζουμερό μετά το ψήσιμο.
empty alt

Αυτές είναι οι 6 τροφές που κρατάνε το μυαλό σε εγρήγορση

    Όταν στη Βρετανία βγήκε μια έρευνα που αναδείκνυε την αξία του δεντρολίβανου ως το ιδανικό βότανο που ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία, οι πωλήσεις του αλλά και των σχετικών προϊόντων του (όπως το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου) εκτοξεύτηκαν στα ύψη! Σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου...
empty alt

Τηγανίτες αβοκάντο!

Αν σου αρέσει το αβοκάντο ή ακόμα και αν αγαπάς το όμορφο πράσινο χρώμα τους, αυτές οι μαλακές, αφράτες τηγανίτες θα γίνουν η νέα σου αδυναμία στο τραπέζι πρωινού.
empty alt

Ψητές μπουκιές αβοκάντο τυλιγμένες σε φέτες μπέικον

Ναι είναι αλήθεια! Δεν μπορείς να αντισταθείς σε τίποτα που είναι τυλιγμένο σε μπέικον. Κι ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να πεις όχι στην πράσινη απόλαυση που ακούει στο όνομα «αβοκάντο».
empty alt

Λεμόνι, βότκα, βασιλικός – ο απόλυτος συνδυασμός του καλοκαιριού

Επειδή ο δυόσμος έχει φορεθεί πολύ με τις διάφορες εκδοχές του μοχίτο, η νέα τάση στα κοκτέιλ είναι ακόμα πιο μεσογειακή και ακόμα πιο δροσερή, με τη συνδρομή του υπέροχου βασιλικού.
empty alt

Πικάντικη σούπα με γαρίδες, μπέικον και λαχανικά

Όσον αφορά τις ζεστές, τις comfort food επιλογές, οι σούπες παίρνουν το προβάδισμα. Αυτό είναι γεμάτο καλούδια όπως μπέικον, γαρίδες, πατάτες και καλαμπόκι.
empty alt

Εδώ, η Bonduelle νοιάζεται φυσικά!

Η Bonduelle νοιάζεται για τους ανθρώπους, την ευημερία τους και την υγεία του πλανήτη. Νοιάζεται για τη διατροφή τους και το αποδεικνύει συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας, εμπνέοντας παράλληλα ένα υγιεινό μοντέλο φυτικής διατροφής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων...
Back To Top