Είναι οικονομικό, ψήνεται γρήγορα και μπορεί να γίνει πάρα πολύ νόστιμο. Αρκεί να μην κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη.

Είναι οικονομικό, ψήνεται γρήγορα και μπορεί να γίνει πάρα πολύ νόστιμο. Αρκεί να μην κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη. Ο λόγος για το ψητό στήθος κοτόπουλο, που έχει κι αυτό τα μυστικά του για να μη βγει στεγνό και άγευστο. Ποια είναι λοιπόν τα πιο συνηθισμένα σφάλματα, που πρέπει να αποφύγεις;

1. Αφαιρούμε πριν από το μαγείρεμα τα κόκαλα και την πέτσα. Ακόμα και αν δεν έχεις σκοπό να φας την πέτσα, άφησέ τη στο κρέας στη διάρκεια του μαγειρέματος και αφαίρεσέ τη μετά: Προστατεύει την υγρασία και δεν αφήνει το κοτόπουλο να γίνει στεγνό. Το ίδιο ισχύει και για τα κόκαλα, από τα οποία μάλιστα μπορείς να φτιάξεις έναν πολύ ωραίο ζωμό κότας.

2. Δεν το μαρινάρουμε. Μπορεί το ψήσιμο του κοτόπουλου να μην παίρνει ώρα, αυτό όμως δεν ισχύει και για την προετοιμασία του. Μαρινάροντάς το (π.χ. σε ένα μείγμα από τζίντζερ σε σκόνη, πιπεριές τσίλι, καστανή ζάχαρη, ξίδι και αλάτι) το βοηθάς να μαλακώσει, να καραμελώσει όμορφα κατά το ψήσιμο και να νοστιμίσει.

3. Το βράζουμε. Αυτή η επιλογή δικαιολογείται μόνο αν είμαστε σε φάση ανάρρωσης και θέλουμε κάτι θρεπτικό και ελαφρύ. Διαφορετικά, το ψήσιμο στο φούρνο ή στο γκριλ είναι αυτό που θα δώσει ένταση στη γεύση του κοτόπουλου και θα κάνει την πέτσα τραγανή και ροδαλή.

4. Το παραψήνουμε. Ένα λάθος που είναι πολύ εύκολο να γίνει. Τα καλά νέα; Υπάρχει ελπίδα. Μπορούμε να κόψουμε το στεγνό κρέας σε κομματάκια και να το χρησιμοποιήσουμε σε μια σαλάτα με γιαούρτι ή μαγιονέζα. Ή, αν δεν έχουμε όρεξη για κάτι κρεμώδες, μπορούμε να το προσθέσουμε, επίσης ψιλοκομμένο, σε μια σούπα. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να ξαναζεσταίνουμε το στεγνό κρέας, γιατί έτσι του στερούμε και τα τελευταία ίχνη της υγρασίας του.

empty alt

Τι είναι το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα;

Το αγαπημένο υλικό της παιδικής ηλικίας μας, που απολαμβάναμε σε γλυκά ή και σκέτο με το κουτάλι, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στη ζαχαροπλαστική.
empty alt

Το τρικ για να μη γλιστράει η επιφάνεια κοπής από τον πάγκο της κουζίνας

Κάθε φορά που προσπαθείς να ψιλοκόψεις π.χ. τα λαχανικά σου, ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει καθώς η επιφάνεια κοπής γλιστράει στον πάγκο της κουζίνας; Το παρακάτω απλό tip θα σου λύσει τα χέρια, κρατώντας την επιφάνεια κοπής στη θέση της: Προτού αρχίσεις το κόψιμο των λαχανικών, κόψε ένα-δύο […]
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα σπιτικό σοκολατένιο αυγό

Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.
empty alt

Ουράνιο τόξο να το πιείς στο ποτήρι σου

  Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και...
empty alt

Ψητός σολομός με ανανά

Μια ξωτική συνταγή που σε ταξιδεύει γευστικά στην Ανατολή. Αν σου αρέσει ο σολομός και αγαπάς τον ανανά, τότε αυτός ο συνδυασμός θα σε ενθουσιάσει.
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια… φτιάχνεις μαρμελάδα!

Νόστιμη κι εύκολη μαρμελάδα λεμονιού για άρωμα καλοκαιριού όλο τον χρόνο
empty alt

Υπέροχο ratatouille στον φούρνο

Μια εύκολη συνταγή με άρωμα Γαλλίας, εδώ σε μια ψητή εκδοχή
empty alt

Ένα γευστικό ουράνιο τόξο στο πιάτο σου

Υγιεινά, νόστιμα και πολύχρωμα, αυτά τα wraps θα σε ενθουσιάσουν
Back To Top