Είναι οικονομικό, ψήνεται γρήγορα και μπορεί να γίνει πάρα πολύ νόστιμο. Αρκεί να μην κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη.

Είναι οικονομικό, ψήνεται γρήγορα και μπορεί να γίνει πάρα πολύ νόστιμο. Αρκεί να μην κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη. Ο λόγος για το ψητό στήθος κοτόπουλο, που έχει κι αυτό τα μυστικά του για να μη βγει στεγνό και άγευστο. Ποια είναι λοιπόν τα πιο συνηθισμένα σφάλματα, που πρέπει να αποφύγεις;

1. Αφαιρούμε πριν από το μαγείρεμα τα κόκαλα και την πέτσα. Ακόμα και αν δεν έχεις σκοπό να φας την πέτσα, άφησέ τη στο κρέας στη διάρκεια του μαγειρέματος και αφαίρεσέ τη μετά: Προστατεύει την υγρασία και δεν αφήνει το κοτόπουλο να γίνει στεγνό. Το ίδιο ισχύει και για τα κόκαλα, από τα οποία μάλιστα μπορείς να φτιάξεις έναν πολύ ωραίο ζωμό κότας.

2. Δεν το μαρινάρουμε. Μπορεί το ψήσιμο του κοτόπουλου να μην παίρνει ώρα, αυτό όμως δεν ισχύει και για την προετοιμασία του. Μαρινάροντάς το (π.χ. σε ένα μείγμα από τζίντζερ σε σκόνη, πιπεριές τσίλι, καστανή ζάχαρη, ξίδι και αλάτι) το βοηθάς να μαλακώσει, να καραμελώσει όμορφα κατά το ψήσιμο και να νοστιμίσει.

3. Το βράζουμε. Αυτή η επιλογή δικαιολογείται μόνο αν είμαστε σε φάση ανάρρωσης και θέλουμε κάτι θρεπτικό και ελαφρύ. Διαφορετικά, το ψήσιμο στο φούρνο ή στο γκριλ είναι αυτό που θα δώσει ένταση στη γεύση του κοτόπουλου και θα κάνει την πέτσα τραγανή και ροδαλή.

4. Το παραψήνουμε. Ένα λάθος που είναι πολύ εύκολο να γίνει. Τα καλά νέα; Υπάρχει ελπίδα. Μπορούμε να κόψουμε το στεγνό κρέας σε κομματάκια και να το χρησιμοποιήσουμε σε μια σαλάτα με γιαούρτι ή μαγιονέζα. Ή, αν δεν έχουμε όρεξη για κάτι κρεμώδες, μπορούμε να το προσθέσουμε, επίσης ψιλοκομμένο, σε μια σούπα. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να ξαναζεσταίνουμε το στεγνό κρέας, γιατί έτσι του στερούμε και τα τελευταία ίχνη της υγρασίας του.

empty alt

Έτσι δεν θα πετάς ποτέ τις (υπερ)ώριμες μπανάνες

Αν από τις μπανάνες που αγοράζεις, καταλήγεις συχνά να πετάς τις μισές, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.
empty alt

Οι 5 τροφές που σου είναι απαραίτητες όσο μεγαλώνεις

Όσο περνάνε τα χρόνια οι διατροφικές σου ανάγκες αλλάζουν και ο οργανισμός σου χρειάζεται εξτρά ενίσχυση και προστασία.
empty alt

Anthony Bourdain: «Άλλαξε τον κόσμο μέσα από το φαγητό»

Ένα συγκινητικό κείμενο για την κληρονομιά του αγαπημένου σεφ που έδωσε τέλος στη ζωή του πριν από λίγες μέρες, από τον restaurant editor Andrew Knowlton του Bon Appetit: «Είναι 8.42 το πρωί της Παρασκευής, 8 Ιουνίου 2018, όταν μαθαίνω τα νέα.
empty alt

Φωτογραφίες: τι τρως (χωρίς να το θέλεις) όταν δεν πλένεις καλά τη σαλάτα

Σίγουρα θα σου έχει τύχεις μαζί με τα φυλλώδη λαχανικά που φέρνεις από τη λαϊκή αγορά να κουβαλήσεις στο σπίτι σου και κάποιο νέο «pet», όπως ένα σκουλήκι ή ένα σαλιγκάρι.
empty alt

Σολομός διακοπές σε ελληνικό νησί!

Ο σολομός είναι ένα ψάρι που μαγειρεύεται εύκολα και η γεύση του συνδυάζεται με μεγάλη ποικιλία υλικών.
empty alt

Μοσχαράκι marsala

Όταν σκεφτόμαστε συνταγές σχετικές με τη marsala, το πιο κλασικό πιάτο που έρχεται στο μυαλό μας είναι συνήθως με κοτόπουλο.
empty alt

Απολαυστικά και λαχταριστά μπισκότα μήλου

Το απόλυτο φθινοπωρινό φρούτο σε μια τραγανή και γλυκιά εκδοχή
empty alt

Μια απολαυστική μέρα που τρώγεται με μανία: 19 Ιανουαρίου Παγκόσμια Ημέρα Ποπ Κορν

Αχ, ποπ κορν! Νόστιμο και απολαυστικό, το ποπ κορν είναι μέρος τόσων πολλών παραδόσεων εκτός από ιδανικό σνακ στο σινεμά! Εύκολο, γρήγορο, έτοιμο ή σπιτικό, είναι η αγαπημένη αφράτη και τραγανή ταυτόχρονα απόλαυση μικρών και μεγάλων.
Back To Top