Είναι οικονομικό, ψήνεται γρήγορα και μπορεί να γίνει πάρα πολύ νόστιμο. Αρκεί να μην κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη.

Είναι οικονομικό, ψήνεται γρήγορα και μπορεί να γίνει πάρα πολύ νόστιμο. Αρκεί να μην κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη. Ο λόγος για το ψητό στήθος κοτόπουλο, που έχει κι αυτό τα μυστικά του για να μη βγει στεγνό και άγευστο. Ποια είναι λοιπόν τα πιο συνηθισμένα σφάλματα, που πρέπει να αποφύγεις;

1. Αφαιρούμε πριν από το μαγείρεμα τα κόκαλα και την πέτσα. Ακόμα και αν δεν έχεις σκοπό να φας την πέτσα, άφησέ τη στο κρέας στη διάρκεια του μαγειρέματος και αφαίρεσέ τη μετά: Προστατεύει την υγρασία και δεν αφήνει το κοτόπουλο να γίνει στεγνό. Το ίδιο ισχύει και για τα κόκαλα, από τα οποία μάλιστα μπορείς να φτιάξεις έναν πολύ ωραίο ζωμό κότας.

2. Δεν το μαρινάρουμε. Μπορεί το ψήσιμο του κοτόπουλου να μην παίρνει ώρα, αυτό όμως δεν ισχύει και για την προετοιμασία του. Μαρινάροντάς το (π.χ. σε ένα μείγμα από τζίντζερ σε σκόνη, πιπεριές τσίλι, καστανή ζάχαρη, ξίδι και αλάτι) το βοηθάς να μαλακώσει, να καραμελώσει όμορφα κατά το ψήσιμο και να νοστιμίσει.

3. Το βράζουμε. Αυτή η επιλογή δικαιολογείται μόνο αν είμαστε σε φάση ανάρρωσης και θέλουμε κάτι θρεπτικό και ελαφρύ. Διαφορετικά, το ψήσιμο στο φούρνο ή στο γκριλ είναι αυτό που θα δώσει ένταση στη γεύση του κοτόπουλου και θα κάνει την πέτσα τραγανή και ροδαλή.

4. Το παραψήνουμε. Ένα λάθος που είναι πολύ εύκολο να γίνει. Τα καλά νέα; Υπάρχει ελπίδα. Μπορούμε να κόψουμε το στεγνό κρέας σε κομματάκια και να το χρησιμοποιήσουμε σε μια σαλάτα με γιαούρτι ή μαγιονέζα. Ή, αν δεν έχουμε όρεξη για κάτι κρεμώδες, μπορούμε να το προσθέσουμε, επίσης ψιλοκομμένο, σε μια σούπα. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να ξαναζεσταίνουμε το στεγνό κρέας, γιατί έτσι του στερούμε και τα τελευταία ίχνη της υγρασίας του.

empty alt

Ξέρετε να χρησιμοποιείτε σωστά τα φρούτα;

  Αν θέλετε να κάνετε τη διαφορά στη γεύση, τη διάρκεια ζωής και την θρεπτικά αξία των φρούτων δείτε ποια είναι τα μυστικά τους.
empty alt

Δέκα τροφές που σας κάνουν …lifting! Δείξτε νεότεροι τρώγοντάς τες

Ποιος δε θέλει να μοιάζει (και φυσικά να είναι) νεότερος… Αν και τον κυρίαρχο ρόλο τον έχουν τα γονίδια, μια ζωτικής σημασίας θέση στο κυνήγι της αιώνιας νεότητας έχει και το κεφάλαιο «διατροφή».
empty alt

Μιλάμε εκ… μπύρας!

Ο καιρός ζέστανε και πλέον οι διαφημίσεις μπύρας στην τηλεόραση φαίνονται τόσο, μα τόσο δελεαστικές! Από την άλλη, σκέφτεσαι τις θερμίδες, φοβάσαι την φουσκωμένη κοιλιά, λες «άστο, άλλη φορά»… Διάβασε τα οφέλη της μπύρας και θα αλλάξεις γνώμη μέχρι να πεις «αφρός».
empty alt

Έτσι θα μετατρέψεις τα ρεβίθια σε πικάντικα, πεντανόστιμα στραγάλια στο σπίτι

Τα ρεβύθια είναι στην ουσία ψημένα στραγάλια, όμως ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή από το Popsugar.com θα τα κάνεις πιο νόστιμα από ποτέ, ώστε να μπορείς να τα απολαύσεις ως σνακ ενώ παρακολουθείς μια ταινία στο σπίτι ή ακόμα και σε ένα πάρτι, ως συνοδευτικό στο ποτό.
empty alt

Διατήρησε τα λαχανικά σου φρέσκα για ώρες μετά το κόψιμο

Μπορεί το καροτάκι να το θέλεις μαλακό όταν το μαγειρεύεις, αλλά σε μια κρύα, ωμή σαλάτα ονειρεύεσαι να παραμείνει φρέσκο και τραγανό.
empty alt

Τα sos της γεύσης: πότε λήγουν τα μπαχαρικά;

Είτε σου αρέσει απλώς να μαγειρεύεις είτε είσαι έμπειρος σεφ, θα γνωρίζεις ήδη ότι η σωστή χρήση των μπαχαρικών είναι ένα από τα μυστικά για να βελτιώσεις και να αναδείξεις τη γεύση των πιάτων σου.
empty alt

Πώς να ετοιμάσεις το τέλειο ρομαντικό δείπνο

Δεν χρειάζεται να είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για να ετοιμάσεις ένα ρομαντικό δείπνο – ακόμα και αν δεν πιστεύεις ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι μπορείς πάντα να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου ή το φλερτ σου με τις μαγειρικές σου ικανότητες.
empty alt

Panettone: Χριστούγεννα με γεύση ιταλική

Αν θέλεις να δώσεις στις διακοπές των Χριστουγέννων λίγο αέρα ιταλικής γιορτινής ατμόσφαιρας, αυτή η κλασική ιταλική συνταγή Panettone είναι η τέλεια ελαφριά, αφράτη νόστιμη συνταγή για το καταφέρεις! Τι είναι το Pannetone Αυτή είναι μια κλασική ιταλική συνταγή από το Μιλάνο της Ιταλίας και...
Back To Top