Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις για να μη χρυσοπληρώνεις τον καφέ που φτιάχνεις στο σπίτι

0     

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις για να μη χρυσοπληρώνεις τον καφέ που φτιάχνεις στο σπίτι

07coffee_home
Αν δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς καφέ, το πιθανότερο είναι να του αφιερώνεις ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό από το budget σου. Πώς όμως θα τον φτιάξεις στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και όσο το δυνατόν πιο οικονομικά, χωρίς δηλαδή να καταλήξεις να τον πληρώνεις πιο ακριβά από έναν καφέ στην καφετέρια της γειτονιάς σου; Αποφεύγοντας τα παρακάτω κοινά λάθη.

Λάθος Νο1: Βάζεις υπερβολικά μεγάλη ποσότητα γαλλικού καφέ στην καφετιέρα σου.

Στην πραγματικότητα, αν φτιάχνεις καφέ μόνο για σένα, δεν χρειάζεσαι πάνω από μία με δύο κουταλιές καφέ ανά φλιτζάνι (με τη μεζούρα του γαλλικού), ιδιαίτερα αν σκοπεύεις να προσθέσεις και γάλα.

Ιδανικά, αγόρασε μια ατομική, χειροκίνητη καφετιέρα, για να μη σπαταλάς επιπλέον καφέ, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα κάθε φορά που φτιάχνεις τον γαλλικό σου.

Λάθος Νο2: Αγοράζεις υπερβολικά μεγάλες ποσότητες καφέ.

Ο καφές σε σκόνη αλλοιώνεται πολύ σύντομα. Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, ότι θα υποφέρεις από γαστρεντερικές διαταραχές αν καταναλώσεις καφέ που αγόρασες πριν από μία εβδομάδα, αλλά η γεύση και το άρωμά του δεν θα είναι πλέον τόσο έντονα και απολαυστικά!

Το αποτέλεσμα; Να καταλήγεις να παραγγέλνεις καφέ απέξω τις ημέρες που θέλεις να καλοπιάσεις τον εαυτό σου με ένα φλιτζάνι δυνατού και ευωδιαστού ροφήματος και που δεν συμβιβάζεσαι με τον «μπαγιάτικο» καφέ από το σπίτι. Ή, ακόμα χειρότερα, να πετάς τον καφέ που ξεθυμάνει.

Για να έχεις λοιπόν πάντα φρέσκο καφέ στο σπίτι, αγόρασέ τον σε μικρότερες ποσότητες, όταν είναι χύμα, ή σε μικρότερες συσκευασίες, για να προλαβαίνεις να τον καταναλώσεις προτού αλλοιωθεί.