Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Τα μήλα βοηθούν τα άλλα φρούτα να ωριμάσουν

0     

Τα μήλα βοηθούν τα άλλα φρούτα να ωριμάσουν

various kinds of fresh apples on wooden table, top view

Σύμβολο της ομορφιάς αλλά και της αμαρτίας ανά τους αιώνες, το μήλο είναι ένα από τα φρούτα που απολαμβάνουμε από αρχαιοτάτων χρόνων. Σήμερα καλλιεργούνται πάνω από 8.000 ποικιλίες τους σε όλο τον κόσμο.

Μια από τις πιο διάσημες παροιμίες λέει «ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα». Και είναι αλήθεια σε κάποιο βαθμό, κυρίως όμως όταν καταναλώνουμε ένα μήλο με τη φλούδα του, η οποία συγκεντρώνει τα περισσότερα θρεπτικά στοιχεία (όπως φυτικές ίνες και βιταμίνη C).

Η εποχή τους είναι από Αύγουστο μέχρι Οκτώβριο, αν και τα βρίσκουμε στην αγορά ολόκληρο το χρόνο. Όταν διαλέγεις μήλα στο μανάβικο, προτίμησε όσα έχουν γυαλιστερή και ομοιόμορφη φλούδα, χωρίς χτυπήματα και λεκέδες.

Στη συνέχεια, για να παρατείνεις τη διάρκεια της ζωής τους στο σπίτι αποθήκευσέ τα σε σακούλα μέσα στο ψυγείο ή σε σκοτεινό, δροσερό μέρος. Στον πάγκο της κουζίνας ή πάνω στο τραπέζι θα χαλάσουν πολύ γρήγορα και πρέπει να καταναλωθούν μέσα σε λίγες μέρες.

Όμως τα μήλα δεν είναι μόνο καλή πηγή θρεπτικών στοιχείων, αλλά βοηθούν και άλλους καρπούς να ωριμάσουν ταχύτερα. Κι αυτό χάρη σε ένα αέριο που παράγουν, το αιθυλένιο. Τοποθέτησε λοιπόν τα άγουρα φρούτα ή και λαχανικά σου σε μια χάρτινη σακούλα μαζί με ένα ώριμο μήλο και κλείσε την καλά. Μετά από μία με δύο ημέρες, το περιεχόμενό της θα είναι αρκετά ώριμο για κατανάλωση.