Σύμβολο της ομορφιάς αλλά και της αμαρτίας ανά τους αιώνες, το μήλο είναι ένα από τα φρούτα που απολαμβάνουμε από αρχαιοτάτων χρόνων.

Σύμβολο της ομορφιάς αλλά και της αμαρτίας ανά τους αιώνες, το μήλο είναι ένα από τα φρούτα που απολαμβάνουμε από αρχαιοτάτων χρόνων. Σήμερα καλλιεργούνται πάνω από 8.000 ποικιλίες τους σε όλο τον κόσμο.

Μια από τις πιο διάσημες παροιμίες λέει «ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα». Και είναι αλήθεια σε κάποιο βαθμό, κυρίως όμως όταν καταναλώνουμε ένα μήλο με τη φλούδα του, η οποία συγκεντρώνει τα περισσότερα θρεπτικά στοιχεία (όπως φυτικές ίνες και βιταμίνη C).

Η εποχή τους είναι από Αύγουστο μέχρι Οκτώβριο, αν και τα βρίσκουμε στην αγορά ολόκληρο το χρόνο. Όταν διαλέγεις μήλα στο μανάβικο, προτίμησε όσα έχουν γυαλιστερή και ομοιόμορφη φλούδα, χωρίς χτυπήματα και λεκέδες.

Στη συνέχεια, για να παρατείνεις τη διάρκεια της ζωής τους στο σπίτι αποθήκευσέ τα σε σακούλα μέσα στο ψυγείο ή σε σκοτεινό, δροσερό μέρος. Στον πάγκο της κουζίνας ή πάνω στο τραπέζι θα χαλάσουν πολύ γρήγορα και πρέπει να καταναλωθούν μέσα σε λίγες μέρες.

Όμως τα μήλα δεν είναι μόνο καλή πηγή θρεπτικών στοιχείων, αλλά βοηθούν και άλλους καρπούς να ωριμάσουν ταχύτερα. Κι αυτό χάρη σε ένα αέριο που παράγουν, το αιθυλένιο. Τοποθέτησε λοιπόν τα άγουρα φρούτα ή και λαχανικά σου σε μια χάρτινη σακούλα μαζί με ένα ώριμο μήλο και κλείσε την καλά. Μετά από μία με δύο ημέρες, το περιεχόμενό της θα είναι αρκετά ώριμο για κατανάλωση.

empty alt

Έτσι θα κάνεις το χούμους να δείχνει ακαταμάχητο

Μπορεί το χούμους να είναι ένα νόστιμο συνοδευτικό στο τραπέζι και ιδανικό ντιπ για τα λαχανικά σου, όμως ας το παραδεχτούμε, η εμφάνισή του δεν σε δελεάζει να βουτήξεις το κουτάλι σου.
empty alt

10 εύκολοι τρόποι να τρως καθημερινά περισσότερα φρούτα και λαχανικά

1. Ξεκίνησε τη μέρα σου με ένα σμούθι. 2. Βάλε μια φρουτοσαλάτα στο πρωινό σου. 3. Πρόσθεσε (περισσότερα) λαχανικά σε ένα σάντουιτς.
empty alt

O σοβαρός λόγος που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνεις το ρύζι

Μπορείς να ξαναζεστάνεις άνετα ένα γεύμα με ρύζι που έχει περισσέψει; Εξαρτάται από το πόσος χρόνος έχει μεσολαβήσει από τότε που μαγειρεύτηκε.
empty alt

Τι είναι η ζελατίνη (και πώς θα τη χρησιμοποιήσεις);

Αν έχεις κάποιον φίλο που ακολουθεί vegan διατροφή, ίσως σού έχει πει σε κάποια φάση ότι δεν μπορεί να καταναλώσει την τάδε ή τη δείνα τροφή γιατί περιέχει ζελατίνη, ένα ζωικό υποπροϊόν.
empty alt

Summer wine… ή πώς να φτιάξεις την πιο απολαυστική παγωμένη σανγκρία

  Η σανγκρία είναι από μόνη της ένα είδος κρασιού με χαρακτηριστική γλυκιά επίγευση. Δεν υπάρχει ωστόσο τίποτα χειρότερο από μια υπερβολικά γλυκιά σανγκρία.
empty alt

Πικάντικες μπουκίτσες-κουνουπίδι που θα σε ενθουσιάσουν

Η πρώτη αντίδραση ίσως στο άκουσμα της λέξης κουνουπίδι είναι να κλείσεις την μύτη σου. Η συνταγή ωστόσο που θα σου αποκαλύψουμε θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τη μέχρι τώρα σχέση σου με αυτό το παρεξηγημένο λαχανικό.
empty alt

Μια γευστική κι υγιεινή οπτασία στο πιάτο σου

Τα λαχανικά είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας: πλούσια σε φυτικές ίνες, ιδανικά για μια διατροφή γεμάτη βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, τα λαχανικά αποδεικνύουν καθημερινά πως εκτός από υγιεινά, μπορούν να κάνουν τα πιάτα μας ευφάνταστα και πεντανόστιμα! Ακόμη κι όταν θέλεις...
empty alt

Χειμωνιάτικη σαλάτα με γλυκοπατάτα

Οι σαλάτες όλο τον χρόνο είναι από τις πιο ωφέλιμες και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Λατρεύουμε αυτή τη σαλάτα ζεστή, είτε όταν βγαίνει κατευθείαν από τον φούρνο, αλλά όμως μας αρέσει εξίσου κι είναι πολύ καλή επιλογή και σε θερμοκρασία δωματίου μία (δύο ή τρεις) μέρες μετά.
Back To Top