Ένα από τα πιο οικονομικά και επιτυχημένα δώρα που μπορείς να κάνεις στους φίλους σου; Αρωματισμένο αλάτι, κλεισμένο σε γυάλινο βαζάκι.

Ένα από τα πιο οικονομικά και επιτυχημένα δώρα που μπορείς να κάνεις στους φίλους σου; Αρωματισμένο αλάτι, κλεισμένο σε γυάλινο βαζάκι. Αρκεί να αφιερώσεις λίγη ώρα στην κουζίνα για να δημιουργήσεις ένα μείγμα που θα νοστιμίζει γρήγορα και εύκολα κάθε συνταγή. Μια καλή ιδέα, για παράδειγμα, είναι το αλάτι με σκόρδο, που θα απογειώσει τις τηγανιτές πατάτες σου.

Αλάτι αρωματισμένο με σκόρδο

Υλικά που θα χρειαστείς:

1 κεφάλι σκόρδο
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. αλάτι

Πώς θα το φτιάξεις:

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

2. Τοποθετείς το σκόρδο ολόκληρο σε αλουμινόχαρτο, περιχύνεις με το ελαιόλαδο, το τυλίγεις και το ψήνεις στο φούρνο για 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.

3. Αφήνεις το σκόρδο να κρυώσει εντελώς, το πολτοποιείς και το ρίχνεις στο αλάτι. Το ανακατεύεις με το αλάτι μέσα σε ένα ρηχό πυρίμαχο σκεύος χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή τα χέρια σου, ώστε το σκόρδο να κατανεμηθεί όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα.

4. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βάζεις το μείγμα στο φούρνο να στεγνώσει για περίπου 20-30 λεπτά.

5. Μόλις αφαιρεθεί η υγρασία και το μείγμα κρυώσει, χρησιμοποιείς ένα πιρούνι για να σπάσεις το αλάτι σε μικρότερα κομμάτια.

6. Αποθηκεύεις το αρωματισμένο αλάτι σε γυάλινα βαζάκια.

empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και εύκολο στη μεταφορά σάντουιτς

Όσο νόστιμο μπορεί να είναι ένα σάντουιτς, άλλο τόσο μπελάς μπορεί να γίνει, λερώνοντας τα ρούχα σου με σάλτσες και ντομάτα και γεμίζοντας το γραφείο ψίχουλα.
empty alt

15 τρόποι να χρησιμοποιήσεις τα ντοματάκια κονκασέ

Ποιος αμφιβάλλει ότι τα ντοματάκια κονκασέ είναι ανάμεσα στα πιο ευέλικτα υλικά; Ιδού 15 τρόποι να τα μαγειρέψεις.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις το πιο αφράτο χούμους

Πώς θα πετύχεις το αφράτο, βελούδινο, χούμους που απολαμβάνεις σε καλά εστιατόρια; Σύμφωνα με τον σεφ Michael Solmonov, μουλιάζεις τα ρεβίθια σου για μία νύχτα, την επόμενη μέρα τα βράζεις και μετά τα σιγοβράζεις με μαγειρική σόδα για περίπου μία ώρα.
empty alt

Ψήνεσαι να δεις το grill αλλιώς!

  Πώς να κάνεις πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι ψησίματος με αυτά τα υπέροχα φαγητά. Στη σχάρα σου, είτε μιλάμε για ηλεκτρικό γκριλ, είτε για το γκριλ του φούρνου της ηλεκτρικής σου κουζίνας, μπορείς να βάλεις μια τεράστια γκάμα βρώσιμων υλικών.
empty alt

Ζεστή σούπα με ντομάτα και βασιλικό για κρύες μέρες και καυτές νύχτες

Ένα απλό μπολ με ζεστή σούπα είναι ακριβώς αυτό που λαχταράς για τα κρύα βράδια. Αυτή η σούπα βασιλικού ντομάτας είναι εύκολο να φτιαχτεί και αν την προτιμάς εντελώς vegan, βγάζεις έξω από τα υλικά της συνταγής την παρμεζάνα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τη δική σου ζύμη ζυμαρικών

Η βραδιά ζυμαρικών αξίζει μια ιδιαίτερη μακαρονάδα. Το να φτιάξετε τη δική σας ζύμη χρειάζεται λίγο χρόνο, αλλά η ίδια η διαδικασία δεν είναι περίπλοκη.
empty alt

Ταϊλανδική σαλάτα με noodles

Αν αγαπάς τις εξωτικές γεύσεις και ψάχνεις μια διαφορετική σαλάτα που το αίσθημα κορεσμού να κρατήσει; Αυτή η ταϊλανδέζικη σαλάτα νουντλς έχει όλα όσα ψάχνεις! Φρεσκοκομμένα λαχανικά, τροπικά φρούτα, απολαυστικά noodles νούγιες ρυζιού και κρεμώδης σάλτσα φυστικιών δημιουργούν ένα ακαταμάχητο...
empty alt

Κλασικά ρολά κανέλας

Αυτή η συνταγή είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης αν προσπαθείτε να φτιάξετε πρωινά ψωμάκια οποιουδήποτε τύπου. Δεν λέω ότι πρέπει να ασχοληθείτε πολύ με τη ζύμη—είναι τέλεια βουτυράτη και αφράτη! Εκεί που έχετε πολλές επιλογές είναι το γέμισμα.
Back To Top