Κάθε ένα από αυτά είναι ένα μικρό κομψοτέχνημα, που παίρνει το όνομά του από την ποίηση, από ιστορικά γεγονότα, ακόμα και από φυσικά αξιοθέατα. Ο λόγος για τα παραδοσιακά γιαπωνέζικα γλυκά Wagashi, που φτιάχνονται κατά κανόνα από φυτικά υλικά, όπως πάστες οσπρίων και φρούτα, και συνήθως συνοδεύουν το τσάι.
Η εμφάνισή τους αντικατοπτρίζει τέλεια την έμφαση της γιαπωνέζικης κουλτούρας στην αισθητική αρτιότητα και φινέτσα. Μάλιστα, για να διατηρηθεί η μορφή τους αναλλοίωτη στο χρόνο υπάρχουν παραδοσιακά βιβλία ζαχαροπλαστικής που μέσα από έγχρωμες εικόνες παρουσιάζουν διάφορα wagashi και τον τρόπο παρασκευής τους.
Παρακάτω δες μια χαρακτηριστική εικόνα από αυτά τα βιβλία ζαχαροπλαστικής: