Ίσως έχεις παρατηρήσει, την ώρα που ετοιμάζεσαι να ψήσεις ένα φιλέτο σολομού, ένα λευκό υγρό που βγάζει το ψάρι.

Ίσως έχεις παρατηρήσει, την ώρα που ετοιμάζεσαι να ψήσεις ένα φιλέτο σολομού, ένα λευκό υγρό που βγάζει το ψάρι. Και τότε σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί τι είναι αυτό: μπορείς να το καταναλώσεις άφοβα ή μήπως σημαίνει ότι το ψάρι σου έχει χαλάσει;

Το λευκό αυτό υγρό δεν είναι λίπος, όπως μπορεί να σκεφτείς, αλλά μια πρωτεΐνη που ονομάζεται αλβουμίνη. Όταν ο σολομός είναι ωμός υπάρχει σε υγρή μορφή, αλλά κατά το ψήσιμο γίνεται ημίρρευστη και βγαίνει στην επιφάνεια κάπως σαν γλίτσα.

Κάθε φιλέτο σολομού περιέχει αλβουμίνη, ωστόσο μπορείς κάπως να περιορίσεις την εμφάνισή της αν ψήσεις το ψάρι σε χαμηλότερη θερμοκρασία για περισσότερο χρόνο. Αν σοτάρεις σολομό (ή κάποιο άλλο ψάρι), τοποθέτησέ το στο τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω, ώστε το δέρμα να λειτουργήσει ως ένας προστατευτικός φραγμός ανάμεσα στο ψάρι και τη θερμότητα του σκεύους. Σε περίπτωση που σκοπεύεις να αφαιρέσεις την πέτσα, τηγάνισε το ψάρι μαζί της για το 90% του χρόνου μαγειρέματος, σβήσε τη φωτιά και στη συνέχεια αφαίρεσέ την και συνέχισε το τηγάνισμα.

Τέλος, προσπάθησε να μην παραψήσεις το σολομό σου. Και για να περιορίσεις την αλβουμίνη και για να μη σου στεγνώσει. Πώς θα καταλάβεις ότι έχει γίνει; Αν η σάρκα του χωρίζεται εύκολα όταν τη σπρώχνεις με ένα πιρούνι.

empty alt

Τι σχέση έχει το πιάτο ενός Γερμανού, ενός Έλληνα κι ενός Ιταλού με το εισόδημα ενός Φιλιππινέζου;

Το ψάρι που έχω στο πιάτο μου μπορεί να καθορίσει το μέλλον ενός ανθρώπου στις Φιλιππίνες; Μπορούμε μέσα από την καταναλωτική μας συμπεριφορά να φέρουμε την αλλαγή στην κοινωνία και τη φύση; Σύμφωνα με τη νέα μελέτη του WWF με τίτλο: «Βιώσιμος τόνος από τις Φιλιππίνες για την Ευρώπη», που […]
empty alt

Γιατί παραψήθηκε το φαγητό στο φούρνο;

Αν σου συμβαίνει συχνά να παραψήνεται το φαγητό στο φούρνο, ίσως φταίει το ταψί σου. Κι αυτό γιατί τα σκουρόχρωμα ταψιά απορροφούν περισσότερη θερμότητα από τα ανοιχτόχρωμα, με αποτέλεσμα π.
empty alt

Ψητές γλυκοπατάτες με βότανα και σκόρδο

Δίνοντας μια αλμυρή επίγευση στις γλυκοπατάτες χρησιμοποιώντας γήινα βότανα και αρωματικά και μειώνοντας την ένταση της γλυκύτητας των μπαχαρικών, θα δημιουργήσεις ένα όμορφα ισορροπημένο πιάτο.
empty alt

Πώς να ψήσετε φιλέτο σολομού στη σχάρα

Από όλα τα ψάρια στη σχάρα, ο σολομός είναι από τους πιο εύκολους και έχει τη δυνατότητα να δώσει μερικά από τα καλύτερα αποτελέσματα – αν ψωνίσεις έξυπνα και προετοιμάσεις σωστά τόσο το ψάρι όσο και τη σχάρα.
empty alt

Σοκο_λαχταριστές τηγανίτες στον φούρνο!

Ετοιμάσου να μπεις και να ενδώσεις σε απολαυστικό πειρασμό: Στρώματα αφράτων τηγανιτών, πασπαλισμένες με τσιπ σοκολάτας και πλημμυρισμένες με ζάχαρη άχνη και το αγαπημένο σου σιρόπι.
empty alt

4 σάλτσες που μπορείς να αποθηκεύσεις σε παγοθήκες για γεύματα-εξπρές

Το είχες φανταστεί ότι μπορείς να αξιοποιήσεις τις παγοθήκες σου για να διατηρήσεις σε μονές δόσεις διάφορες σπιτικές σάλτσες με λαχανικά και μυρωδικά; Έτσι, θα έχεις ανά πάσα στιγμή ένα έτοιμο υλικό για να φτιάξεις μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα, μια σούπα ή ένα κοκκινιστό.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα Δέντρα Brownies

Όσον αφορά τα γιορτινά επιδόρπια, συνήθως είναι υπερβολικά και απαιτούν πολλή προετοιμασία. Αυτά τα αξιολάτρευτα Brownies Χριστουγεννιάτικα Δέντρα είναι για όταν δεν έχετε πολύ χρόνο, αλλά θέλετε να φτιάξετε κάτι χαριτωμένο και εορταστικό.
empty alt

Η καλύτερη και πιο καλοκαιρινή σαλάτα κοτόπουλου

Μια σαλάτα που χωράει τα πάντα και σε χορταίνει απολαυστικά!
Back To Top