Ίσως σού έχει τύχει να διαβάσεις στο μενού ενός εστιατορίου ότι το τάδε πιάτο περιέχει «απομίμηση καβουριού».

Ίσως σού έχει τύχει να διαβάσεις στο μενού ενός εστιατορίου ότι το τάδε πιάτο περιέχει «απομίμηση καβουριού». Ή να παρατηρήσεις στο σουπερμάρκετ, στα ψυγεία με τα ψάρια και τα θαλασσινά, μικρές κόκκινες μπάρες που μοιάζουν με καβουρόψιχα αλλά δεν είναι. Στην πραγματικότητα η απομίμηση καβουριού, που ονομάζεται και σουρίμι, δεν περιέχει σάρκα από καβούρι παρόλο που στην εμφάνιση και στη γεύση θυμίζει το αγαπημένο θαλασσινό.

Συγκεκριμένα, το σουρίμι φτιάχνεται από λευκά ψάρια, όπως μπακαλιάρο ή τιλάπια. Το κρέας τους πλένεται πολλές φορές, μέχρι να απομακρυνθεί η χαρακτηριστική μυρωδιά του, και στη συνέχεια αναμειγνύεται με άμυλα, σάκχαρα και κάποιες φορές με ασπράδι αυγού, χρωστικές ουσίες και πρόσθετα γεύσης. Στη συνέχεια στερεοποιείται σε νιφάδες ή σε μπάρες.

Η κατανάλωσή του θεωρείται ασφαλής. Σε περίπτωση όμως που υποφέρεις από κάποια αλλεργία, π.χ. στο αυγό ή στο ψάρι, πρέπει να ξεκαθαρίζεις πάντα στο εστιατόριο αν το «καβούρι» που περιέχει ένα πιάτο από τον κατάλογο είναι αυθεντικό ή απομίμηση.

empty alt

Τι είναι η vegan μαγιονέζα;

Βασικό συστατικό της συμβατικής μαγιονέζας είναι το αυγό, που δεν αποτελεί κομμάτι μιας vegan διατροφής (η οποία αποκλείει όλα τα ζωικά τρόφιμα).
empty alt

To dress code στα εστιατόρια αλλάζει;

Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες.
empty alt

Πώς θα ξαναδώσεις ζωή στις λιαστές ντομάτες που αγοράζεις σε σακουλάκι

Οι λιαστές ντομάτες που αγοράζεις στο βαζάκι, διατηρημένες σε λάδι, είναι έτοιμες για χρήση. Τι κάνεις όμως αν βρεθείς με ένα σακουλάκι λιαστές ντομάτες οι οποίες αναζητούν επειγόντως τρόπο για να αποκτήσουν ξανά ένα μέρος της υγρασίας τους, διαφορετικά δεν τρώγονται με τίποτα; Καταρχάς, γιατί να...
empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να τρώω με τα χέρια»

Κάποιοι μπορεί να με πουν κακομαθημένη, αλλά εγώ απαντάω ότι μέσα από το φαγητό ζω μια εμπειρία που απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις.
empty alt

Τέλειος κι εύκολος σπιτικός πουρές

Το να φτιάξεις τον δικό σου σπιτικό πουρέ δεν είναι τόσο μπελαλίδικο όσο νομίζεις και η αξεπέραστη γεύση του σίγουρα θα ανταμείψει τον κόπο σου.
empty alt

Απογειώνουμε την απόλαυση με ένα Aviation Cocktail

Σχεδιασμένο πριν από περισσότερα από 100 χρόνια από τον Hugo Ensslin, επικεφαλής μπάρμαν στο πλέον ξεπερασμένο Hotel Wallick στη Νέα Υόρκη, το Aviation είχε ξεπέσει μέσα και έξω από το στυλ με τα χρόνια.
empty alt

Γεύση θαλπωρής με σούπα με ψητή φέτα

Κρεμώδης ζεστή και γευστική αγκαλιά σε μπολ
empty alt

Απλή σπιτική και απολαυστική ταραμοσαλάτα

Ετοιμαστείτε για την Καθαρά Δευτέρα και τη Σαρακοστή ξεκινώντας από την πρωταγωνίστρια του νηστήσιμου τραπεζιού
Back To Top