Το αγαπημένο υλικό της παιδικής ηλικίας μας, που απολαμβάναμε σε γλυκά ή και σκέτο με το κουτάλι, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στη ζαχαροπλαστική.

Το αγαπημένο υλικό της παιδικής ηλικίας μας, που απολαμβάναμε σε γλυκά ή και σκέτο με το κουτάλι, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στη ζαχαροπλαστική. Τι είναι όμως το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα;

Καταρχήν είναι συμπυκνωμένο, που σημαίνει ότι αφού έχει θερμανθεί και εξατμιστεί, περιέχει χαμηλότερες ποσότητες νερού από το γάλα κανονικής πυκνότητας. Επιπλέον είναι ζαχαρούχο, δηλαδή περιέχει πρόσθετη ζάχαρη η οποία, ως ένα συντηρητικό πρώτης τάξης, παρατείνει τη διάρκεια ζωής του σε θερμοκρασία δωματίου έως και για χρόνια.

Υπάρχει και το άγλυκο συμπυκνωμένο γάλα, γνωστό ως «εβαπορέ». Δεν μπορείς, ωστόσο, να αντικαταστήσεις το ένα με το άλλο στην ίδια συνταγή.

Πού θα χρησιμοποιήσεις λοιπόν το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα, αν δεν το πιείς όπως είναι με το κουταλάκι; Μπορείς να το προσθέσεις σε μικρή ποσότητα στον καφέ σου, αν σου αρέσει γλυκός και με γάλα, ή να το επιστρατεύσεις για να φτιάξεις διάφορα κρεμώδη γλυκά όπως σπιτικό παγωτό, λεμονόπιτα, καραμέλα ή fudge cake. Γενικά μπορείς να το εκμεταλλευτείς οπουδήποτε χρειάζεσαι και γάλα και ζάχαρη, από τη φρουτοσαλάτα και το τσάι σου μέχρι μια ασιατική συνταγή με κάρι.

empty alt

Λίγο κρασί, λίγα φρούτα πολύ σεξ

Μια διατροφή λύση μπορεί ν αντιμετωπίσει την στυτική λειτουργία και μάλιστα εκείνη που δεν αποκλείει το αλκοόλ.
empty alt

Βρώμη κατά της χοληστερίνης

Η βρώμη είναι ένα από τα φυσικά συστατικά που βοηθάνε όσους παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης λόγω των β’ γλυκανών που περιέχει.
empty alt

Οι φυτικές ίνες ασπίδα για τις χρόνιες παθήσεις

Μείωση του κινδύνου εκδήλωσης χρόνιων παθήσεων, όπως η στεφανιαία νόσος, το εγκεφαλικό, ο διαβήτης και διάφορες μορφές καρκίνου έχουν όσοι ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες.
empty alt

6 tips για ένα γρήγορο και εύκολο οικογενειακό δείπνο

Αν το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις μετά από μια πολυάσχολη μέρα είναι να κλειστείς με τις ώρες στην κουζίνα για να μαγειρέψεις για όλη την οικογένεια, ακολουθήσε τις παρακάτω συμβουλές και θα απλοποιήσεις εκπληκτικά τη διαδικασία, χωρίς να στερήσεις τα παιδιά σου από τα απαραίτητα […]
empty alt

Μπορώ να χρησιμοποιήσω σε μια συνταγή οποιοδήποτε είδος γιαουρτιού;

Ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μια συνταγή με σος γιαουρτιού, αλλά ανακαλύπτεις ξαφνικά ότι σου έχει τελειώσει το στραγγιστό αγελαδινό (ή πιο εύκολη και ασφαλής λύση).
empty alt

Κεφτεδάκια: 5 tips για να τα κάνεις πεντανόστιμα

Όταν τα κεφτεδάκια βγαίνουν καλά, βγαίνουν πολύ καλά. Όταν βγαίνουν κακά, οριακά τρώγονται. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να τα πετυχαίνεις, κάθε φορά.
empty alt

Το υλικό που θα απογειώσει τα λαχανικά που ψήνεις στο φούρνο

Τις Δευτέρες που προσπαθείς να κάνεις οικονομία για να εξιλεωθείς για τα έξοδα του Σαββατοκύριακου και ταυτόχρονα να φας υγιεινά για να εξιλεωθείς για τις κραιπάλες του Σαββατοκύριακου, όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα της εβδομάδας, η τέλεια λύση είναι τα ψητά λαχανικά στο φούρνο, αρκεί να...
empty alt

Κηπουρική στην κουζίνα – για δυνατό άρωμα και έξτρα γεύση!

Μια χούφτα φρέσκα ψιλοκομμένα ή θρυμματισμένα βότανα μπορεί να αναδείξει κάθε σπιτικό γεύμα από καλό σε τέλειο.
Back To Top