145231 Σε όλους μας έχει συμβεί ενώ ετοιμάζουμε την τέλεια σάλτσα να μας πέσει (λίγο) παραπάνω αλάτι, με αποτέλεσμα να γίνει «λύσσα».

145231

Σε όλους μας έχει συμβεί ενώ ετοιμάζουμε την τέλεια σάλτσα να μας πέσει (λίγο) παραπάνω αλάτι, με αποτέλεσμα να γίνει «λύσσα». Διορθώνεται αυτό το λάθος; Αν ναι, πώς;

Διορθώνεται, αλλά το πώς εξαρτάται από το είδος της σάλτσας. Αν είναι κρεμώδης, π.χ. βασίζεται στην κρέμα γάλακτος ή το βούτυρο, προσθέτουμε λίγη ακόμα από τη βασική κρεμώδη ουσία της ή λίγη καστανή ζάχαρη για να εξισορροπήσουμε την αλμυρή γεύση. Αν η σάλτσα μας έχει ως βάση την ντομάτα, η καστανή ζάχαρη επίσης θα σώσει την κατάσταση, αντισταθμίζοντας την αλμύρα. Αν, τέλος, φτιάχνουμε μια πιο ελαφριά σάλτσα, η οποία π.χ. βασίζεται σε μπαχαρικά, προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού, ώστε η οξύτητά του να εξισορροπήσει το αλάτι.

Η λύση που θα επιλέξουμε εξαρτάται, επίσης, από την πυκνότητα της σάλτσας μας. Αν είναι πολύ πηχτή, μπορούμε να την αραιώσουμε με λίγο ανάλατο ζωμό. Εναλλακτικά προσθέτουμε λίγο κρασί, αν και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ο εξής κίνδυνος: αν δεν εξατμιστεί εντελώς το αλκοόλ, η σάλτσα μας θα γίνει ελαφρώς πικρή. Σε περίπτωση λοιπόν που καταφύγουμε στο κρασί, αφήνουμε στη συνέχεια τη σάλτσα να σιγοβράσει για λίγη ώρα.

empty alt

Οι φυτικές ίνες ασπίδα για τις χρόνιες παθήσεις

Μείωση του κινδύνου εκδήλωσης χρόνιων παθήσεων, όπως η στεφανιαία νόσος, το εγκεφαλικό, ο διαβήτης και διάφορες μορφές καρκίνου έχουν όσοι ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες.
empty alt

Ημικρανίες τέλος με σωστή διατροφή

Μην κατηγορείτε τις τροφές που καταναλώνετε για τις ημικρανίες σας. Στο στόμα βρίσκεται η ρίζα του «κακού» και συγκεκριμένα στα βακτήριά του που έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν σε νιτρικό οξείδιο μία ομάδα χημικών ουσιών που λέγονται νιτρώδη.
empty alt

Goooodmorning Vietnam! Γιατί πρέπει να δοκιμάσεις asap την βιετναμέζικη κουζίνα

Χαρμάνι επιρροών από το Λάος, την Καμπότζη και την Κίνα μέχρι τη Γαλλία (λόγω της γαλλικής αποικιοκρατίας που έληξε το 1954) και τις ΗΠΑ, η παραδοσιακή κουζίνα του Βιετνάμ θεωρείται μία από τις πιο υγιεινές και ισορροπημένες στον κόσμο.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις το πιο αφράτο χούμους

Πώς θα πετύχεις το αφράτο, βελούδινο, χούμους που απολαμβάνεις σε καλά εστιατόρια; Σύμφωνα με τον σεφ Michael Solmonov, μουλιάζεις τα ρεβίθια σου για μία νύχτα, την επόμενη μέρα τα βράζεις και μετά τα σιγοβράζεις με μαγειρική σόδα για περίπου μία ώρα.
empty alt

Τι σημαίνει «ντεγκλασάρω»;

Όταν κάποιος «ντεγκλασάρει», όσο εντυπωσιακό ή εξειδικευμένο κι αν ακούγεται, στην πραγματικότητα κάνει κάτι απλό, που ίσως κάνεις κι εσύ ήδη (αλλά δεν το ξέρεις): Προσθέτει υγρό σε ένα ζεστό σκεύος, ώστε να ξεκολλήσουν από τον πυθμένα όλα τα καραμελωμένα κομμάτια της τροφής που σοτάρει.
empty alt

Ένα μενού για απολαυστικά ανοιξιάτικα πικνίκ

Η Πρωτομαγιά είναι μια ιδανική ευκαιρία να οργανώσεις ένα πικνίκ με το έτερον ήμισυ, την οικογένεια ή καλούς φίλους.
empty alt

Ψητός σολομός με ανανά

Μια ξωτική συνταγή που σε ταξιδεύει γευστικά στην Ανατολή. Αν σου αρέσει ο σολομός και αγαπάς τον ανανά, τότε αυτός ο συνδυασμός θα σε ενθουσιάσει.
empty alt

Κεφτεδάκια κοκκινιστά γεμιστά με φέτα

Ένα κλασικό comfort food ακόμα πιο δελεαστικό
Back To Top