Λίγες προτάσεις για πρωινό είναι τόσο ξεσηκωτικές όσο οι τηγανίτες. Κι αυτό αφορά όλες τις ηλικίες. Αυτές είναι μακράν οι πιο δελεαστικές τηγανίτες που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Λίγες προτάσεις για πρωινό είναι τόσο ξεσηκωτικές όσο οι τηγανίτες. Κι αυτό αφορά όλες τις ηλικίες. Αυτές είναι μακράν οι πιο δελεαστικές τηγανίτες που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Εάν δεν σου αρέσουν οι μπανάνες (που αμφιβάλλω ιδιαίτερα, εφόσον διαβάζεις η συνταγή), μπορείς να τις παραλείψετε. Δεν έχεις κρέμα γάλακτος; Μπορείς να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά απλό στραγγιστό γιαούρτι με πλήρες λίπος.

 

ΥΛΙΚΑ:

6 – 8 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 κουταλιές της σούπας ελαφριά καστανή ζάχαρη

1 κουτ. του γλυκού αλάτι

3/4 φλ. πλήρες γάλα

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

2 μεγάλα αυγά

1 κουτ. του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1 μπανάνα, κομμένη σε στρογγυλές φέτες

Βούτυρο, για μαγείρεμα

bananapancakes

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς μαζί αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, καστανή ζάχαρη και αλάτι.

Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατεύεις ελαφρά μαζί το γάλα και την κρέμα γάλακτος και, στη συνέχεια, προσθέτεις τα αυγά, ένα κάθε φορά. Προσθέτεις τη βανίλια.

Ενώνεις τα υγρά υλικά με τα ξηρά υλικά και ανακατεύεις με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να συνδυαστούν.

Λιώνεις το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν το βούτυρο είναι αφρώδες, μειώνεις τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή και ρίχνεις τις τηγανίτες με το κουτάλι στο τηγάνι. Βάζεις πάνω από καθεμία μερικές ροδέλες μπανάνας. Τηγανίζεις μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες στο βούτυρο και η τηγανίτα είναι χρυσή από κάτω, περίπου 3 λεπτά και στη συνέχεια γυρίζεις και τηγανίζεις και την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει, άλλα 3 λεπτά. Επαναλαμβάνεις με το υπόλοιπο μείγμα.

bananapank

Tip: Μπορείς να περιχύσεις τις τηγανίτες με σιρόπι σφενδάμου, μέλι ή σιρόπι σοκολάτας. Μπορείς να προσθέσεις επιπλέον κομμάτια μπανάνας ή να τις συνδυάσεις με άλλα φρέσκα φρούτα, νιφάδες δημητριακών ή ξηρούς καρπούς.

 

 

empty alt

Τρεις φέτες μπέικον την ημέρα αυξάνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα

Aυξημένο κίνδυνο καρκίνου, καρδιοπάθειας και διαβήτη, διατρέχουν όσοι τρώνε καθημερινά έστω και μικρές ποσότητες κόκκινου κρέατος, τονίζει νέα ανάλυση η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Internal Medicine».
empty alt

Πώς θα ψήσεις παντζάρια στο φούρνο

Ίσως θεωρείς δεδομένο, κάθε φορά που θέλεις να μαγειρέψεις παντζάρια, ότι αρκεί να τα βάλεις σε άφθονο νερό και να τα αφήσεις να βράσουν.
empty alt

Ξέρω τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο: ένα πάρτι με σούπες

Αν σου αρέσουν οι σούπες και δεν τις έχεις συνδέσει μόνο με τις ιώσεις του χειμώνα, θα λατρέψεις αυτή την ιδέα: ένα πάρτι με πολλές, διαφορετικές σούπες, για φίλους που μοιράζονται το ίδιο γευστικό πάθος με εσένα.
empty alt

5 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις στην προετοιμασία των γευμάτων

Αρκεί να αφιερώσεις δύο περίπου ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο για να μην ταλαιπωρείσαι μεσοβδόμαδα με το μαγείρεμα – ή τουλάχιστον για να ελαχιστοποιήσεις το μαγείρεμα μέσα στην εβδομάδα.
empty alt

Ετοιμάζεις ταξίδι; Πάρε μαζί σου αυτό το σπιτικό σνακ!

Τα μεγάλα ταξίδια μας δίνουν το ιδανικό άλλοθι να ενδώσουμε σε σνακ που είναι πλούσια σε θερμίδες, τα οποία διαφορετικά μπορεί και να αποφεύγαμε.
empty alt

Πώς θα κρυώσεις ένα μπουκάλι μπίρας σε χρόνο ρεκόρ

Η ζέστη καλά κρατεί αλλά ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες είναι γεγονός ότι ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα η μπίρα δεν πίνεται ευχάριστα χλιαρή.
empty alt

Μένουμε σπίτι και κάνουμε μαθήματα μαγειρικής από το youtube

Εξοικειωθείτε με τα μαγειρικά σας σκεύη αλλά και όρους της μαγειρικής παρακολουθώντας μαθήματα στο youtube – ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή έχετε έλλειψη από συγκεκριμένα υλικά, η ενασχόληση με τα μαθήματα μαγειρικής θα γεμίσει ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας και θα κάνει καλό και […]
empty alt

Η καλύτερη και πιο καλοκαιρινή σαλάτα κοτόπουλου

Μια σαλάτα που χωράει τα πάντα και σε χορταίνει απολαυστικά!
Back To Top