Λίγες προτάσεις για πρωινό είναι τόσο ξεσηκωτικές όσο οι τηγανίτες. Κι αυτό αφορά όλες τις ηλικίες. Αυτές είναι μακράν οι πιο δελεαστικές τηγανίτες που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Λίγες προτάσεις για πρωινό είναι τόσο ξεσηκωτικές όσο οι τηγανίτες. Κι αυτό αφορά όλες τις ηλικίες. Αυτές είναι μακράν οι πιο δελεαστικές τηγανίτες που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Εάν δεν σου αρέσουν οι μπανάνες (που αμφιβάλλω ιδιαίτερα, εφόσον διαβάζεις η συνταγή), μπορείς να τις παραλείψετε. Δεν έχεις κρέμα γάλακτος; Μπορείς να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά απλό στραγγιστό γιαούρτι με πλήρες λίπος.

 

ΥΛΙΚΑ:

6 – 8 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 κουταλιές της σούπας ελαφριά καστανή ζάχαρη

1 κουτ. του γλυκού αλάτι

3/4 φλ. πλήρες γάλα

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

2 μεγάλα αυγά

1 κουτ. του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1 μπανάνα, κομμένη σε στρογγυλές φέτες

Βούτυρο, για μαγείρεμα

bananapancakes

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς μαζί αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, καστανή ζάχαρη και αλάτι.

Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατεύεις ελαφρά μαζί το γάλα και την κρέμα γάλακτος και, στη συνέχεια, προσθέτεις τα αυγά, ένα κάθε φορά. Προσθέτεις τη βανίλια.

Ενώνεις τα υγρά υλικά με τα ξηρά υλικά και ανακατεύεις με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να συνδυαστούν.

Λιώνεις το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν το βούτυρο είναι αφρώδες, μειώνεις τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή και ρίχνεις τις τηγανίτες με το κουτάλι στο τηγάνι. Βάζεις πάνω από καθεμία μερικές ροδέλες μπανάνας. Τηγανίζεις μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες στο βούτυρο και η τηγανίτα είναι χρυσή από κάτω, περίπου 3 λεπτά και στη συνέχεια γυρίζεις και τηγανίζεις και την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει, άλλα 3 λεπτά. Επαναλαμβάνεις με το υπόλοιπο μείγμα.

bananapank

Tip: Μπορείς να περιχύσεις τις τηγανίτες με σιρόπι σφενδάμου, μέλι ή σιρόπι σοκολάτας. Μπορείς να προσθέσεις επιπλέον κομμάτια μπανάνας ή να τις συνδυάσεις με άλλα φρέσκα φρούτα, νιφάδες δημητριακών ή ξηρούς καρπούς.

 

 

empty alt

Γιαούρτι κατά της γυναικείας υπέρτασης

Ένα τουλάχιστον γιαούρτι τη μέρα μπορεί να είναι η απάντηση στον κίνδυνο ανάπτυξης υπέρτασης στις γυναίκες, υποστηρίζει μελέτη του Χάρβαρντ και του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.
empty alt

Η επιστήμη αποφάσισε: Έτσι πρέπει να τρως τα μανιτάρια σου!

Ήξερες ότι υπάρχει ένα κέντρο ερευνών αφιερωμένο αποκλειστικά στα μανιτάρια; Κι όμως, είναι αλήθεια! Στην Ισπανία υπάρχει το Τεχνολογικό Κέντρο Ερευνών για τα Μανιτάρια, το οποίο ερευνά ό,τι έχει να κάνει με τον πολύτιμο, και πεντανόστιμο, μύκητα.
empty alt

Το τέλειο τηγανιτό αυγό σε 5 βήματα!

Γυρίζεις μια μέρα κουρασμένος από τη δουλειά και αποφασίζεις να τηγανίσεις δύο αυγά. Τι πιο εύκολο, σκέφτεσαι; Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι τόσο εύκολο.
empty alt

Το κόλπο για να μην πετάξεις το κρασί που περίσσεψε

Σου περίσσεψε κρασί στην ανοιγμένη φιάλη, αλλά δεν σκοπεύεις να το καταναλώσεις άμεσα; Αντί να το αφήσεις στο ψυγείο (οπού πιθανότατα θα χαλάσει προτού προλάβεις να το χρησιμοποιήσεις), μοίρασε σε παγοκύστες το κρασί που περίσσεψε και τοποθέτησέ τις στην κατάψυξη.
empty alt

Τροφές που κάνουν καλό στην καρδιά

Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου όπου κι αν κοιτάξουμε βλέπουμε παντού καρδούλες. Τι γίνεται όμως με τη μία και μόνη ανθρώπινη καρδιά –τη δική μας– τι είναι καλό να βάζουμε στο πιάτο μας για να της δείχνουμε πόσο τη φροντίζουμε και την… αγαπάμε! Εδώ διαλέξαμε […]
empty alt

Κολοκυθοανθοί με μπέικον, ρικότα και μανιτάρια

Όταν ακούς για γεμιστούς κολοκυθοανθούς το μυαλό σου πάει συνήθως στην κλασική τους εκδοχή, με γέμιση μυρωδικών και ρυζιού.
empty alt

Τάρτα με εσπεριδοειδή – που φέρνει τα πάνω κάτω

Τα εσπεριδοειδή φρούτα αναδεικνύονται τέλεια μέσα από αυτό το όμορφο κι «ανάποδο» κέικ και θα σας ταξιδέψουν σε μια φθινοπωρινή πανδαισία αρωμάτων, γεύσεων και χρωμάτων.
empty alt

Ενεργειακές μπάλες με αποξηραμένο βερίκοκο

Γνωρίστε το νέο αγαπημένο σας σνακ
Back To Top