Δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικά ασυνήθιστο για αυτήν τη συνταγή, αλλά όταν το κάνεις σωστά, γίνεται απολύτως τέλειο.

 

Δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικά ασυνήθιστο για αυτήν τη συνταγή, αλλά όταν το κάνεις σωστά, γίνεται απολύτως τέλειο. Για ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, καλό θα είναι να θυμάσαι:

Αφήνεις το κουρκούτι να καθίσει για 10 λεπτά πριν βυθίσεις τα ψάρια. Αυτό ενεργοποιεί το κουρκούτι και είναι κάτι που το βοηθά να ξεφουσκώνει όταν τηγανίζεται.

Στέγνωσε καλά τα ψάρια σου με χαρτοπετσέτες πριν τα βυθίσεις στο κουρκούτι (όπως θα έκανες αντίστοιχα και στο τηγανητό κοτόπουλο).

Να μην υπάρχει συνωστισμός στο τηγάνι! Εάν προσθέσεις πάρα πολλά κομμάτια, η θερμοκρασία του μαγειρικού λαδιού σου θα μειωθεί και το φαγητό σου δεν θα τηγανιστεί καλά. Τα ψάρια σου θα καταλήξουν επίσης να απορροφήσουν υπερβολική ποσότητα από λάδι και να είναι υγρά, όχι τραγανά.

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

40 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αλάτι

1/2 κουτ. ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο, αποξηραμένα

1 κουτάκι μπίρα

1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο

2 κιλά μπακαλιάρο, κομμένο σε 12 κομμάτια

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

Λεμόνι φέτες, για σερβίρισμα

fish a

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις ελαφρά μαζί το αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τα αποξηραμένα μπαχαρικά, στη συνέχεια χτυπάς ελαφρά την μπίρα και το αυγό. Αφήνεις το κουρκούτι να καθίσει για 10 λεπτά.

Στέγνωσε το ψάρι με χαρτοπετσέτες και καρύκευσε με αλατοπίπερο.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε αρκετό λάδι για να φτάσει 2 δάχτυλα και το αφήνεις να ζεσταθεί. Δουλεύοντας σε παρτίδες, κάλυψε τον μπακαλιάρο σε κουρκούτι και μετά ρίξε τον προσεκτικά στο θερμαινόμενο λάδι. Τηγανίζεις έως ότου ψηθούν τα ψάρια, 5 έως 6 λεπτά, ρίχνοντας τα ψάρια στη μέση. Αφαίρεσε και τοποθέτησε σε μια πιατέλα με χαρτοπετσέτα. Σερβίρεις με φέτες λεμονιού.

Συνοδεύεις με τηγανητές πατάτες και σαλάτα εποχής.

empty alt

9 τρόποι να κόψεις 500 θερμίδες την ημέρα χωρίς γυμναστική!

Το σωστό το beach bod θέλει θυσίες! Και το ξέρεις καλά αφού κάθε καλοκαίρι, και συγκεκριμένα λίγο καιρό πριν το καλοκαίρι, είναι η περίοδος που σε πιάνει άγχος για τα λίγα παραπανίσια κιλά που πήρες το χειμώνα, για το μικρό «σωσιβιάκι» που εμφανίστηκε στην περιοχή της κοιλιάς […]
empty alt

Κάνε αυτό το κόλπο για να μην ξαναμαυρίσει ποτέ η μπανάνα

Πλούσιες σε κάλιο, οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά μίας υγιεινής διατροφής, αφού εκτός από τα θρεπτικά τους στοιχεία σε βοηθούν να διατηρείς την ενέργειά σου σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη διάρκεια της απαιτητικής σου καθημερινότητας.
empty alt

Μένουμε σπίτι και κάνουμε μαθήματα μαγειρικής από το youtube

Εξοικειωθείτε με τα μαγειρικά σας σκεύη αλλά και όρους της μαγειρικής παρακολουθώντας μαθήματα στο youtube – ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή έχετε έλλειψη από συγκεκριμένα υλικά, η ενασχόληση με τα μαθήματα μαγειρικής θα γεμίσει ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας και θα κάνει καλό και […]
empty alt

Το απόλυτο burger του καλοκαιριού είναι με σολομό!

Ένα υπέροχο burger είναι κάτι πολύ περισσότερο από βόειο κρέας και αυτά τα μπιφτέκια σολομού 5 αστέρων είναι εδώ για να το αποδείξουν.
empty alt

Pasta Primavera – τα ζυμαρικά της άνοιξης

Αυτά τα τρυφερά, νόστιμα ζυμαρικά είναι η επιτομή της άνοιξης, συνδυάζοντας μερικά από τα υπέροχα γλυκά και λαχταριστά τρόφιμα που διατίθενται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.
empty alt

Η καλύτερη και πιο καλοκαιρινή σαλάτα κοτόπουλου

Μια σαλάτα που χωράει τα πάντα και σε χορταίνει απολαυστικά!
empty alt

Η Kaiser μετατρέπει και φέτος την Τσικνοπέμπτη στην απόλυτη BBQ εμπειρία!

Kaiser και Τσικνοπέμπτη πάνε μαζί, έτσι και φέτος, η αγαπημένη Pilsner μπύρα σας καλεί να συμμετέχετε στον διαγωνισμό που απογειώνει την τέχνη του BBQ! Από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, απολαύστε την αγαπημένη σας Kaiser, βρείτε τον 9ψήφιο κωδικό LOT στις συσκευασίες φιάλης […]
empty alt

Απολαυστικά και λαχταριστά μπισκότα μήλου

Το απόλυτο φθινοπωρινό φρούτο σε μια τραγανή και γλυκιά εκδοχή

Back To Top