Η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο θα βρεις τα πιο γλυκά καρπούζια, αλλά πάντα η αγορά τους μπορεί να σου επιφυλάσσει και δυσάρεστες εκπλήξεις.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο θα βρεις τα πιο γλυκά καρπούζια, αλλά πάντα η αγορά τους μπορεί να σου επιφυλάσσει και δυσάρεστες εκπλήξεις. Πώς θα βεβαιωθείς λοιπόν ότι διαλέγεις το καλύτερο από τον πάγκο χωρίς να χρειαστεί να το κόψεις;

1. Παρατήρησέ το. Πρέπει να είναι συμμετρικό και με ομοιογενή επιφάνεια: να μην έχει κηλίδες, μαλακά σημεία ή χτυπήματα. Μερικές γρατζουνιές βέβαια είναι αναμενόμενες και μη ανησυχητικές.

2. Πάρε το στα χέρια σου. Δεδομένου ότι η περιεκτικότητά του σε νερό φτάνει το 92%, ένα καλό καρπούζι πρέπει να είναι βαρύ.

3. Αναποδογύρισέ το. Ρίξε μια ματιά στο χρώμα της βάσης του: πρέπει να έχει το κίτρινο χρώμα του βουτύρου, όχι λευκό ή πράσινο (που σημαίνει ότι δεν έχει ωριμάσει ακόμα) ούτε πορτοκαλί ή καναρινί (που σημαίνει ότι μπορεί να είναι υπερώριμο).

Extra tips:

-Καθώς υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικές ποικιλίες, το εξωτερικό χρώμα και οι ρίγες δεν είναι ενδεικτικά της ποιότητας ενός καρπουζιού, καθώς διαφέρουν από ποικιλία σε ποικιλία. Θα βρεις ακόμα και ποικιλίες χωρίς καθόλου ρίγες.

-Μη σε ξεγελάει το ζωηρό κόκκινο χρώμα της σάρκας του: Το λυκοπένιο, η αντιοξειδωτική ουσία που του δίνει το χαρακτηριστικό καρπουζί χρώμα, δεν έχει γεύση. Επομένως η ένταση του χρώματος της σάρκας δεν είναι απαραίτητα ανάλογη προς την ένταση της γεύσης.

empty alt

5 λόγοι για να βάλεις το κεφίρ στη διατροφή σου

Keyif στα τούρκικα σημαίνει «καλή αίσθηση» για αυτό και δεν είναι τυχαίο το όνομα του κεφίρ. Με καταγωγή από τις γαλακτικές ζυμώσεις και με «μαγικές» σχεδόν ιδιότητες προστασίας του ανοσοποιητικού και του πεπτικού συστήματος, το κεφίρ είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να προσθέσεις στην...
empty alt

4 τρόποι για να μη μαυρίσουν τα μήλα σου

Ένας είναι ο τρόπος να κρατήσεις τα μήλα φρέσκα για περισσότερο καιρό: μετά το κόψιμο, να τα καταναλώσεις ολόκληρα! Κι αυτό γιατί αμέσως μετά την έκθεσή τους στον αέρα αρχίζουν να μαυρίζουν (αν και το μαύρισμα χαλάει μόνο την εμφάνισή τους χωρίς να υπονομεύει την ασφαλή κατανάλωσή […]
empty alt

Απόλαυσε την πέστο με τρεις ακόμα τρόπους που δεν έχεις σκεφτεί

Η πέστο, η ιταλική σάλτσα που παραδοσιακά φτιάχνεται από σκόρδο, βασιλικό, κουκουνάρι, ελαιόλαδο και τυρί, έχει συνδεθεί με τα μακαρόνια, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να νοστιμίσει πολλά ακόμη πιάτα.
empty alt

Παγωμένη γρανίτα με ροζέ κρασί

Σου αρέσει το κρασί αλλά τώρα το καλοκαίρι θέλεις κάτι πιο δροσιστικό; Αυτή η συνταγή για γρανίτα με ροζέ συνδυάζει και τα δύο, συν τη φρουτώδη και γλυκιά γεύση των μούρων, που μειώνει στο ελάχιστο την ποσότητα της ζάχαρης! Γρανίτες με ροζέ κρασί και μούρα Τι θα […]
empty alt

Happy Beaujolais Nouveau Day

Το κρασί που αυτή την εποχή έχει την τιμητική του έχει και τη δική του ξεχωριστή μέρα είναι το Beaujolais Nouveau! Αυτός ο τρύγος με το κόκκινο σταφύλι και το κόκκινο χρώμα που σερβίρεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου – δεν είναι σαφώς για τους λάτρεις του κρασιού.
empty alt

Ένας εικονικός περίπατος για τα παιδιά που παλεύουν

  Η 29η Απριλίου είναι η ημερομηνία που έχει σηματοδοτήσει παγκοσμίως την ελπίδα. Την ελπίδα για ζωή και όνειρα, για χιλιάδες παιδιά που αντιμετωπίζουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια και παλεύουν να γίνουν καλά.
empty alt

Dirt Cake – ένα νόστιμο κι εύκολο-Oreo κέικ

Το Dirt Cake μπορεί να μην ακούγεται ορεκτικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι το πιο εύκολο και νόστιμο επιδόρπιο.
empty alt

Σαν καλοκαίρι… γεμιστές πιπεριές αλλιώς

Τα γεμιστά δίνουν έτσι κι αλλιώς πολλές ιδέες για πειραματισμό
Back To Top