Η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο θα βρεις τα πιο γλυκά καρπούζια, αλλά πάντα η αγορά τους μπορεί να σου επιφυλάσσει και δυσάρεστες εκπλήξεις.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο θα βρεις τα πιο γλυκά καρπούζια, αλλά πάντα η αγορά τους μπορεί να σου επιφυλάσσει και δυσάρεστες εκπλήξεις. Πώς θα βεβαιωθείς λοιπόν ότι διαλέγεις το καλύτερο από τον πάγκο χωρίς να χρειαστεί να το κόψεις;

1. Παρατήρησέ το. Πρέπει να είναι συμμετρικό και με ομοιογενή επιφάνεια: να μην έχει κηλίδες, μαλακά σημεία ή χτυπήματα. Μερικές γρατζουνιές βέβαια είναι αναμενόμενες και μη ανησυχητικές.

2. Πάρε το στα χέρια σου. Δεδομένου ότι η περιεκτικότητά του σε νερό φτάνει το 92%, ένα καλό καρπούζι πρέπει να είναι βαρύ.

3. Αναποδογύρισέ το. Ρίξε μια ματιά στο χρώμα της βάσης του: πρέπει να έχει το κίτρινο χρώμα του βουτύρου, όχι λευκό ή πράσινο (που σημαίνει ότι δεν έχει ωριμάσει ακόμα) ούτε πορτοκαλί ή καναρινί (που σημαίνει ότι μπορεί να είναι υπερώριμο).

Extra tips:

-Καθώς υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικές ποικιλίες, το εξωτερικό χρώμα και οι ρίγες δεν είναι ενδεικτικά της ποιότητας ενός καρπουζιού, καθώς διαφέρουν από ποικιλία σε ποικιλία. Θα βρεις ακόμα και ποικιλίες χωρίς καθόλου ρίγες.

-Μη σε ξεγελάει το ζωηρό κόκκινο χρώμα της σάρκας του: Το λυκοπένιο, η αντιοξειδωτική ουσία που του δίνει το χαρακτηριστικό καρπουζί χρώμα, δεν έχει γεύση. Επομένως η ένταση του χρώματος της σάρκας δεν είναι απαραίτητα ανάλογη προς την ένταση της γεύσης.

empty alt

Τρεις φέτες μπέικον την ημέρα αυξάνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα

Aυξημένο κίνδυνο καρκίνου, καρδιοπάθειας και διαβήτη, διατρέχουν όσοι τρώνε καθημερινά έστω και μικρές ποσότητες κόκκινου κρέατος, τονίζει νέα ανάλυση η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Internal Medicine».
empty alt

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να ξεφλουδίζεις τα φρούτα και τα λαχανικά

Πόσες φορές σκέφτηκες να φας ένα μήλο (γιατί ένα την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα) αλλά άλλαξες γνώμη γιατί βαρέθηκες να το καθαρίσεις; Στη θέση του μήλου βάλε όποιο φρούτο ή λαχανικό προτιμάς και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
empty alt

Νιώθετε κουρασμένοι; Φάτε μύδια!

Από το αβοκάντο έως το κέιλ και τα μούρα μέχρι το γκότζι μπέρι, η λίστα με τις υπερτροφές ολοένα και μεγαλώνει.
empty alt

«Δεν βράζεις ένα αυγό καλύτερα;»

«Δεν έχει ιδέα από μαγείρεμα. Ούτε ένα αυγό δεν ξέρει να φτιάξει μόνος του!» Σίγουρα την έχεις ξεστομίσει ουκ ολίγες φορές αυτή τη φράση για κάποιον φίλο σου, ή για τον σύντροφό σου.
empty alt

Το μυστικό για να βράσουν πιο γρήγορα οι πατάτες

Οι πατάτες είναι εύκολες στην προετοιμασία αλλά αργές στο βράσιμο. Υπάρχουν ωστόσο δύο απλά κόλπα για να επιταχύνεις εντυπωσιακά το μαγείρεμά τους.
empty alt

Πώς να ετοιμάσεις το τέλειο ρομαντικό δείπνο

Δεν χρειάζεται να είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για να ετοιμάσεις ένα ρομαντικό δείπνο – ακόμα και αν δεν πιστεύεις ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι μπορείς πάντα να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου ή το φλερτ σου με τις μαγειρικές σου ικανότητες.
empty alt

Cheesecake με μηλόπιτα

Δύο απολαύσεις μαζί, σε έναν συνδυασμό που θα σας ενθουσιάσει
empty alt

Άσπρη… μαγεία με απίθανη συνταγή για λευκή ζεστή σοκολάτα

Γνωρίζουμε ότι μπορεί να έχεις αμφιθυμία για τη λευκή σοκολάτα – είτε την αγαπάς είτε δεν την αντέχεις.
Back To Top