Μια συνταγή που θα σε βάλει σε εορταστικό spirit

Μπορεί να μην έχεις τη δυνατότητα να κλείσεις μια κουραστική κρύα μέρα απολαμβάνοντας το ποτό σου στο αγαπημένο σου μπαρ, αλλά έχεις πάντα τη δυνατότητα να φτιάξεις και να απολαύσεις ευφάνταστα και εξαιρετικά κοκτέιλ στο σπίτι.

Μπορείς εύκολα να γίνεις bartender και να βρεις συνταγές και υλικά που θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία και θα σε βάλουν σε εορταστικό πνεύμα ακόμα και αν δεν έχεις θέρμανση στην πολυκατοικία και ακόμα και αν δεν είσαι ιδιαίτερα φαν των Χριστουγέννων.

Βάλε τη μουσική που σου αρέσει. Χαμήλωσε τα φώτα ή κλείσε τα εντελώς και άναψε μερικά κεράκια ή άφησε απλώς τα φώτα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο να αναβοσβήνουν.

Χαλάρωσε. Έρχονται γιορτές και σου αξίζει να τις περάσεις όσο γίνεται πιο όμορφα.

Το παρακάτω κοκτέιλ είναι αρκετά γλυκό και δυνατό για να σου αφήσει μια αίσθηση θαλπωρής με άρωμα ευτυχισμένης παιδικής ανάμνησης και ένα warm hearted αίσθημα σαν σφιχτή αγκαλιά του πιο αγαπημένου σου ανθρώπου!

Cheers!

 

pep

Peppermintinis

ΥΛΙΚΑ:

3 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/2 φλ. τριμμένη σοκολάτα ή σε κομμάτια, λιωμένη

1/4 φλ. θρυμματισμένα ζαχαρωτά χριστουγεννιάτικα καλαμάκια

6 σφηνάκια λικέρ λευκής σοκολάτας (όπου σφηνάκια ή απλώς μέρη)

4 σφηνάκια βότκα

2 σφηνάκια peppermint schnapps

2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Πάγος

3 μικρά ζαχαρωτά χριστουγεννιάτικα καλαμάκια για το σερβίρισμα-ντεκόρ και παραπάνω για πασπάλισμα

peper

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίξε λιωμένη σοκολάτα σε ένα ρηχό πιάτο και τοποθέτησε θρυμματισμένα ζαχαρωτά χριστουγεννιάτικα καλαμάκια σε ένα άλλο ρηχό πιάτο. Βύθισε πρώτα τα ποτήρια μαρτίνι σε σοκολάτα και μετά στο πιάτο με τα ζαχαρωτά καλαμάκια. Ρίξε την υπόλοιπη σοκολάτα στο κάτω μέρος των ποτηριών και στροβίλισέ τα για να καλύψεις το κάτω μέρος των ποτηριών με σοκολάτα. Τοποθέτησε τα ποτήρια στον καταψύκτη ή στο ψυγείο ενώ προετοιμάζεις το κοκτέιλ.

Συνδυάζεις λικέρ λευκής σοκολάτας, βότκα, peppermint schnapps και κρέμα γάλακτος σε ένα σέικερ για κοκτέιλ. Γεμίζεις ως την κορυφή με πάγο και ανακινείς μέχρι να κρυώσει. Χωρίζεις το ποτό σε 3 ποτήρια και γαρνίρεις με ένα ζαχαρωτό χριστουγεννιάτικο καλαμάκι πριν το σερβίρεις.

Στην υγειά σου!

 

 

empty alt

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας; Έφτιαξαν ντόνατ που φωσφορίζει!

Mετά τον καφέ στο αβοκάντο, ξέρεις, το avolatte, που δημιούργησε ένα καφέ στη Μελβούρνη, η Αυστραλία πρωτοτυπεί και πάλι και συστήνει στον κόσμο το glownut, το ντόνατ που φωσφορίζει! Είναι το φαγητό που υπόσχεται ότι μπορείς να το φας άφοβα σε συνθήκες απόλυτου σκότους, π.
empty alt

Νιώθετε κουρασμένοι; Φάτε μύδια!

Από το αβοκάντο έως το κέιλ και τα μούρα μέχρι το γκότζι μπέρι, η λίστα με τις υπερτροφές ολοένα και μεγαλώνει.
empty alt

Πώς δεν θα κολλήσει το γάλα που ζεσταίνεις σε κατσαρολάκι

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί όταν ζεσταίνεις γάλα για να φτιάξεις π.χ. μια σάλτσα για ζυμαρικά ή ένα σοκολατένιο ρόφημα, να σου κολλάει μια λεπτή στρώση στον πάτο της κατσαρόλας, που αν δεν καθαριστεί αμέσως χρειάζεται τρίψιμο.
empty alt

O σοβαρός λόγος που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνεις το ρύζι

Μπορείς να ξαναζεστάνεις άνετα ένα γεύμα με ρύζι που έχει περισσέψει; Εξαρτάται από το πόσος χρόνος έχει μεσολαβήσει από τότε που μαγειρεύτηκε.
empty alt

Τι να κάνεις αν μια σάλτσα σού βγει υπερβολικά αλμυρή;

145231 Σε όλους μας έχει συμβεί ενώ ετοιμάζουμε την τέλεια σάλτσα να μας πέσει (λίγο) παραπάνω αλάτι, με αποτέλεσμα να γίνει «λύσσα».
empty alt

5 υλικά που μπορείς να προσθέσεις σε ένα σπιτικό χυμό (και δεν είναι φρούτα ή λαχανικά)

Οι χυμοί φαίνεται να έχουν γίνει τα νέα κοκτέιλ, κατά κάποιον τρόπο, καθώς τα juice bars αυξάνονται όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας, ενώ οι πιο «ενημερωμένες» καφετέριες διαθέτουν πλέον ένα μενού με άπειρους συνδυασμούς φρούτων και λαχανικών.
empty alt

Βούτυρο: θέλει ψυγείο ή όχι;

Όταν το διατηρείς στο ψυγείο και το βγάζεις για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου ή σε ένα σάντουιτς, είναι παγωμένο και σκληρό σαν πέτρα και χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.

Back To Top