Μια συνταγή που θα σε βάλει σε εορταστικό spirit

Μπορεί να μην έχεις τη δυνατότητα να κλείσεις μια κουραστική κρύα μέρα απολαμβάνοντας το ποτό σου στο αγαπημένο σου μπαρ, αλλά έχεις πάντα τη δυνατότητα να φτιάξεις και να απολαύσεις ευφάνταστα και εξαιρετικά κοκτέιλ στο σπίτι.

Μπορείς εύκολα να γίνεις bartender και να βρεις συνταγές και υλικά που θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία και θα σε βάλουν σε εορταστικό πνεύμα ακόμα και αν δεν έχεις θέρμανση στην πολυκατοικία και ακόμα και αν δεν είσαι ιδιαίτερα φαν των Χριστουγέννων.

Βάλε τη μουσική που σου αρέσει. Χαμήλωσε τα φώτα ή κλείσε τα εντελώς και άναψε μερικά κεράκια ή άφησε απλώς τα φώτα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο να αναβοσβήνουν.

Χαλάρωσε. Έρχονται γιορτές και σου αξίζει να τις περάσεις όσο γίνεται πιο όμορφα.

Το παρακάτω κοκτέιλ είναι αρκετά γλυκό και δυνατό για να σου αφήσει μια αίσθηση θαλπωρής με άρωμα ευτυχισμένης παιδικής ανάμνησης και ένα warm hearted αίσθημα σαν σφιχτή αγκαλιά του πιο αγαπημένου σου ανθρώπου!

Cheers!

 

pep

Peppermintinis

ΥΛΙΚΑ:

3 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/2 φλ. τριμμένη σοκολάτα ή σε κομμάτια, λιωμένη

1/4 φλ. θρυμματισμένα ζαχαρωτά χριστουγεννιάτικα καλαμάκια

6 σφηνάκια λικέρ λευκής σοκολάτας (όπου σφηνάκια ή απλώς μέρη)

4 σφηνάκια βότκα

2 σφηνάκια peppermint schnapps

2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Πάγος

3 μικρά ζαχαρωτά χριστουγεννιάτικα καλαμάκια για το σερβίρισμα-ντεκόρ και παραπάνω για πασπάλισμα

peper

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίξε λιωμένη σοκολάτα σε ένα ρηχό πιάτο και τοποθέτησε θρυμματισμένα ζαχαρωτά χριστουγεννιάτικα καλαμάκια σε ένα άλλο ρηχό πιάτο. Βύθισε πρώτα τα ποτήρια μαρτίνι σε σοκολάτα και μετά στο πιάτο με τα ζαχαρωτά καλαμάκια. Ρίξε την υπόλοιπη σοκολάτα στο κάτω μέρος των ποτηριών και στροβίλισέ τα για να καλύψεις το κάτω μέρος των ποτηριών με σοκολάτα. Τοποθέτησε τα ποτήρια στον καταψύκτη ή στο ψυγείο ενώ προετοιμάζεις το κοκτέιλ.

Συνδυάζεις λικέρ λευκής σοκολάτας, βότκα, peppermint schnapps και κρέμα γάλακτος σε ένα σέικερ για κοκτέιλ. Γεμίζεις ως την κορυφή με πάγο και ανακινείς μέχρι να κρυώσει. Χωρίζεις το ποτό σε 3 ποτήρια και γαρνίρεις με ένα ζαχαρωτό χριστουγεννιάτικο καλαμάκι πριν το σερβίρεις.

Στην υγειά σου!

 

 

empty alt

5 τρόποι να γλυκάνεις τον καφέ σου χωρίς ζάχαρη (και χωρίς τα υποκατάστατά της)

Μόλις έφτιαξες καφέ αλλά διαπίστωσες ότι σού τελείωσε η ζάχαρη; Ή, απλά, προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή της; Ιδού πέντε εναλλακτικές της οι οποίες, όχι, δεν περιλαμβάνουν τα τεχνητά γλυκαντικά ούτε την «κλασική» πλέον στέβια.
empty alt

Πώς να κόβετε το κρεμμύδι χωρίς να ρίχνετε ούτε ένα δάκρυ!

Έχετε κουραστεί να καθαρίζετε κρεμμύδια και να μη σταματάτε τα δάκρυα; Θα θέλατε φυσικά να απαλλαγείτε από τα δυσάρεστα δάκρυα που προκαλεί αυτό το λαχανικό: όταν κόβουμε ένα κρεμμύδι, «σπάνε» κάποια κύτταρα και απελευθερώνεται ένα ένζυμο που μας κάνει να δακρύζουμε.
empty alt

Μια ιδέα για ένα πρωτότυπο και οικονομικό brunch στο σπίτι

Είναι οικονομικά, ευέλικτα, εύκολα, γρήγορα και μπορούν να ταΐσουν ένα ολόκληρο πλήθος. Ο λόγος για τα γεύματα σε πλατό, όπου μπορείς να σερβίρεις σχεδόν τα πάντα.
empty alt

Τέσσερις τρόποι για να μην πετάξεις τίποτα από ένα λαχανικό

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.
empty alt

Κανόλι: μια ιταλική απόλαυση στο πιάτο σου

Με πατρίδα τους την Ιταλία, τα κανόλι έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.
empty alt

Πώς να διατηρήσετε τα μαχαίρια σας κοφτερά

Το ακόνισμα ενός μαχαιριού θεωρείται συχνά ως ένα δύσκολο έργο που πρέπει να κάνετε στο σπίτι, αλλά αν καταφέρετε να μάθετε τις βασικές τεχνικές, γίνεται μια απλή δραστηριότητα που μπορεί να σας προσφέρει αρκετή ικανοποίηση.
empty alt

Vegan λαζάνια

Δεν είναι βαρετά ούτε άγευστα τα χορτοφαγικά πιάτα. Τα ζυμαρικά, κι εν προκειμένω τα λαζάνια, χωράνε πολλές επιλογές και όχι μόνο όσες συνοδεύονται από υπερβολικές θερμίδες και «αμαρτωλά» λιπαρά.
empty alt

Τσίλι γλυκοπατάτας στον φούρνο

Αν πιστεύετε ότι κάθε μπολ με τσίλι πρέπει να είναι κρυμμένο κάτω από σωρούς λιωμένου τυριού και μια μεγάλη δόση κρέμα γάλακτος, αυτή είναι η γάστρα για εσάς.
Back To Top