Ένα υπέροχο burger είναι κάτι πολύ περισσότερο από βόειο κρέας και αυτά τα μπιφτέκια σολομού 5 αστέρων είναι εδώ για να το αποδείξουν.

Ένα υπέροχο burger είναι κάτι πολύ περισσότερο από βόειο κρέας και αυτά τα μπιφτέκια σολομού 5 αστέρων είναι εδώ για να το αποδείξουν. Είναι απλοί, γρήγοροι και εξαιρετικά ικανοποιητικοί. Το καλύτερο κομμάτι; Φτιάχνονται σε 30 λεπτά, καθιστώντας τα την τέλεια πρόταση για μια απολαυστική καλοκαιρινή βραδιά.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500 ή 600 γρ. φιλέτο σολομού

1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο

1/2 φλ. τριμμένη φρυγανιά

Μία σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Ξύσμα και χυμός 1 λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο άνηθο

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Ντιζόν

1 κουτ. σάλτσα Worcestershire

1/2 κουτ. κόκκινες νιφάδες πιπεριού

Αλάτι kosher

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Ψωμάκια χάμπουργκερ, για σερβίρισμα

Μαγιονέζα, για σερβίρισμα

Μαρούλι, για σερβίρισμα

Ντομάτα, για σερβίρισμα

Κόκκινο κρεμμύδι, για σερβίρισμα

salburg2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το σολομό με αυγό, τη φρυγανιά, σκόρδο, ξύσμα λεμονιού και χυμό, άνηθο, ντιζόν, Worcestershire και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν πλήρως και στη συνέχεια σχηματίστε σε 3 έως 4 μπιφτέκια.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα (ή μεγάλο τηγάνι), θερμάνετε το λάδι. Προσθέστε μπιφτέκια και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 4 λεπτά σε κάθε πλευρά.

Σερβίρετε μπιφτέκια σε ψωμάκια με μαγιονέζα, μαρούλι, ντομάτα και κρεμμύδια (και πίκλες αν το επιθυμείτε).

 

 

empty alt

Ένας πολύ καλός λόγος για να τηγανίσεις όλες τις γαρίδες με το κέλυφος

Ίσως έχεις συνηθίσει να τηγανίζεις μόνο τις μικρότερες γαρίδες μαζί με το κέλυφός τους. Τι πρέπει να κάνεις όμως με τις μεγαλύτερες; Να τις καθαρίσεις πριν από το τηγάνισμα ή να τις ρίξεις στο λάδι με… πλήρη εξάρτυση; Τηγανίζοντας ακόμα και τις μεγαλύτερες γαρίδες με το κέλυφος, […]
empty alt

10 μυστικά της ιταλικής κουζίνας για να πάρεις Master στη μακαρονάδα

Τι κοινό έχουν ο πρωταθλητής τένις Roger Federer και ο chef Davide Oldani; Είναι και οι δύο δεξιοτέχνες σε ό,τι κάνουν, δηλαδή στον αθλητισμό και στη μαγειρική αντίστοιχα.
empty alt

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: το μυστικό να τα διατηρήσεις φρέσκα

Δύο ημέρες αφού τα έχεις φέρει από το μανάβικο, τα μαρούλια σου και τα άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά μαραίνονται.
empty alt

Ο νέος σοκολατένιος πειρασμός ακούει στο όνομα Brownie Lasagna

Απολαυστικές σοκολατένιες στρώσεις brownies σου κλείνουν πονηρά το μάτι
empty alt

Γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών με σπανάκι και τυρί

Στο φθινόπωρο ταιριάζει το άρωμα από το μοσχοκάρυδο. Κι η μαγεία από λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο είναι πιο έντονη στα γαλακτοκομικά, κάνοντας τα γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών μια τέλεια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που δεν μπαίνει πολύ εύκολα στις συνταγές.
empty alt

Απογειώνουμε την απόλαυση με ένα Aviation Cocktail

Σχεδιασμένο πριν από περισσότερα από 100 χρόνια από τον Hugo Ensslin, επικεφαλής μπάρμαν στο πλέον ξεπερασμένο Hotel Wallick στη Νέα Υόρκη, το Aviation είχε ξεπέσει μέσα και έξω από το στυλ με τα χρόνια.
empty alt

Εξωτική τούρτα-κέικ με καρύδα και ανανά

Αυτό το αφράτο κέικ καρύδας είναι γεμάτο με ένα εύκολο μείγμα τυριού, ανανά και τελειώνει με κρέμα τυριού και φρυγανισμένες νιφάδες καρύδας.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα Δέντρα Brownies

Όσον αφορά τα γιορτινά επιδόρπια, συνήθως είναι υπερβολικά και απαιτούν πολλή προετοιμασία. Αυτά τα αξιολάτρευτα Brownies Χριστουγεννιάτικα Δέντρα είναι για όταν δεν έχετε πολύ χρόνο, αλλά θέλετε να φτιάξετε κάτι χαριτωμένο και εορταστικό.
Back To Top