Λίγα πιάτα είναι το παρεξηγημένα όσο ο πουρές – άρρηκτα συνδεδεμένος στη συνείδησή μας με νοσοκομεία, βρεφικούς σταθμούς και λοιπά ιδρύματα.


Λίγα πιάτα είναι το παρεξηγημένα όσο ο πουρές – άρρηκτα συνδεδεμένος στη συνείδησή μας με νοσοκομεία, βρεφικούς σταθμούς και λοιπά ιδρύματα. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα φαγητό που, αν ακολουθήσεις κάποιους βασικούς κανόνες και προσθέσεις λίγη φαντασία, μπορεί να γίνει εκπληκτικά νόστιμο και με απολαυστική υφή.

Η αποστολή «τέλειος, κρεμώδης, εύγευστος πουρές» ξεκινάει με την αγορά μιας ποικιλίας πατάτας πλούσιας σε άμυλο (δύο καλές ελληνικές επιλογές είναι οι πατάτες Νευροκοπίου και Νάξου).

Στη συνέχεια, καλό είναι να καθαρίσεις τις πατάτες που θα βράσεις, διαφορετικά θα πρέπει να περιμένεις να κρυώσουν εντελώς για να τις κόψεις.

Βράσε τις μέχρι να μαλακώσουν κάπως, αλλά όχι εντελώς. Τότε, στράγγισέ τις (κρατώντας το πλούσιο σε άμυλο νερό, για να ποτίσεις με αυτό τις γλάστρες σου), βάλε τις ξανά σε χαμηλή φωτιά και πρόσθεσε αρκετό γάλα ώστε να τις σκεπάζει. Άφησέ τις να σιγοβράσουν, μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Όταν είναι έτοιμες και προτού κρυώσουν, λιώσε τις με πολτοποιητή πατάτας. Καλό είναι να αποφύγεις το μούλτι ή το μπλέντερ, καθώς αυτές οι συσκευές λιώνουν υπερβολικά τις πατάτες, δημιουργώντας ένα κολλώδες μείγμα.

Αν θέλεις στο πουρέ πατάτας μπορείς να προσθέσεις και βούτυρο (το συνιστούμε ανεπιφύλακτα), λιωμένο σκόρδο και θυμάρι ή να γαρνίρεις με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Έτσι θα έχεις ένα πιάτο που μπορεί να ανταγωνιστεί, θα τολμούσαμε να πούμε, την τηγανιτή πατάτα!

empty alt

5 επαγγελματικά tips για να βγάλεις τις καλύτερες φωτογραφίες φαγητού

Στη φωτογράφιση ενός πιάτου, πέντε είναι οι παράγοντες που παίζουν σημαντικότερο ρόλο. Ο φωτογράφος Αντώνης Δρακάκης (adphotography.gr), που στον ελεύθερο χρόνο του λατρεύει να μαγειρεύει, σού αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους θα ελέγξεις αυτούς τους πέντε παράγοντες ώστε να τραβήξεις...
empty alt

Πώς θα μαλακώσεις την καστανή ζάχαρη που έχει πετρώσει

Η καστανή ζάχαρη πετρώνει εύκολα όταν μένει κλεισμένη για καιρό σε ένα δοχείο στην κουζίνα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να τη χρησιμοποιήσεις όταν θελήσεις να την προσθέσεις σε ένα γλυκό ή ακόμα και στον καφέ σου.
empty alt

Χρειάζεται ή όχι να μπει στο ψυγείο;

  Τα ψυγεία διατηρούν τα τρόφιμα δροσερά στα σπίτια μας από το 1913, αλλά δεν είναι πάντα πιο φρέσκα στο ψυγείο.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τέλειο σπιτικό σορμπέ

  Η παρασκευή σπιτικού σορμπέ είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε καν μηχανή παγωτού! Βασικά είναι απλώς παγωμένος πουρές φρούτων που έχει γλυκανθεί με ζάχαρη και νερό.
empty alt

Τηγανίτες με μπανάνα

Λίγες προτάσεις για πρωινό είναι τόσο ξεσηκωτικές όσο οι τηγανίτες. Κι αυτό αφορά όλες τις ηλικίες. Αυτές είναι μακράν οι πιο δελεαστικές τηγανίτες που έχεις δοκιμάσει ποτέ.
empty alt

Μίλα μου για μήλα… τσιπς

Αν το φθινόπωρο ήταν φρούτο θα ήταν το μήλο – κι εδώ θα βρεις μια συνταγή για ένα σνακ που θα σε ενθουσιάσει: τσιπς μήλου! Το να φτιάξεις τα δικά σου τσιπς είναι εξαιρετικά εύκολο – ακόμα και χωρίς να διαθέτεις επαγγελματικό εξοπλισμό.
empty alt

Τηγανητές μπάμιες, μια απολαυστική και gourmet εκδοχή

Οι τηγανητές μπάμιες είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το παρεξηγημένο για πολλούς λαχανικό. Βυθίζοντάς τες σε βουτυρόγαλα και καλαμποκάλευρο και στη συνέχεια τηγάνισμα σε μικρή ποσότητα λαδιού επιτυγχάνεται αυτή η επιπλέον τραγανή και χρυσαφένια κρούστα.
empty alt

Πράσινο και λαχταριστό: Ένα υπέροχο παγωτό που κάνει καλό και στην υγεία σου

Τα οφέλη του αβοκάντο στην υγεία σου ίσως να τα έχεις εμπεδώσει, ήξερες όμως ότι εκτός από το να το φας ωμό ή στη σαλάτα ή στο περίφημο γουακαμόλε μπορεί να αποτελέσει πρώτη ύλη για σούπερ απολαυστικό παγωτό; Θα λατρέψετε αυτό το σπιτικό παγωτό σε σμαραγδένιο χρώμα.
Back To Top