Λίγα πιάτα είναι το παρεξηγημένα όσο ο πουρές – άρρηκτα συνδεδεμένος στη συνείδησή μας με νοσοκομεία, βρεφικούς σταθμούς και λοιπά ιδρύματα.


Λίγα πιάτα είναι το παρεξηγημένα όσο ο πουρές – άρρηκτα συνδεδεμένος στη συνείδησή μας με νοσοκομεία, βρεφικούς σταθμούς και λοιπά ιδρύματα. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα φαγητό που, αν ακολουθήσεις κάποιους βασικούς κανόνες και προσθέσεις λίγη φαντασία, μπορεί να γίνει εκπληκτικά νόστιμο και με απολαυστική υφή.

Η αποστολή «τέλειος, κρεμώδης, εύγευστος πουρές» ξεκινάει με την αγορά μιας ποικιλίας πατάτας πλούσιας σε άμυλο (δύο καλές ελληνικές επιλογές είναι οι πατάτες Νευροκοπίου και Νάξου).

Στη συνέχεια, καλό είναι να καθαρίσεις τις πατάτες που θα βράσεις, διαφορετικά θα πρέπει να περιμένεις να κρυώσουν εντελώς για να τις κόψεις.

Βράσε τις μέχρι να μαλακώσουν κάπως, αλλά όχι εντελώς. Τότε, στράγγισέ τις (κρατώντας το πλούσιο σε άμυλο νερό, για να ποτίσεις με αυτό τις γλάστρες σου), βάλε τις ξανά σε χαμηλή φωτιά και πρόσθεσε αρκετό γάλα ώστε να τις σκεπάζει. Άφησέ τις να σιγοβράσουν, μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Όταν είναι έτοιμες και προτού κρυώσουν, λιώσε τις με πολτοποιητή πατάτας. Καλό είναι να αποφύγεις το μούλτι ή το μπλέντερ, καθώς αυτές οι συσκευές λιώνουν υπερβολικά τις πατάτες, δημιουργώντας ένα κολλώδες μείγμα.

Αν θέλεις στο πουρέ πατάτας μπορείς να προσθέσεις και βούτυρο (το συνιστούμε ανεπιφύλακτα), λιωμένο σκόρδο και θυμάρι ή να γαρνίρεις με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Έτσι θα έχεις ένα πιάτο που μπορεί να ανταγωνιστεί, θα τολμούσαμε να πούμε, την τηγανιτή πατάτα!

empty alt

9 τρόποι να κόψεις 500 θερμίδες την ημέρα χωρίς γυμναστική!

Το σωστό το beach bod θέλει θυσίες! Και το ξέρεις καλά αφού κάθε καλοκαίρι, και συγκεκριμένα λίγο καιρό πριν το καλοκαίρι, είναι η περίοδος που σε πιάνει άγχος για τα λίγα παραπανίσια κιλά που πήρες το χειμώνα, για το μικρό «σωσιβιάκι» που εμφανίστηκε στην περιοχή της κοιλιάς […]
empty alt

Τελικά πώς πρέπει να τρως τα λαχανικά; Ωμά ή μαγειρεμένα;

Θέλεις να ακολουθείς μία σωστή και υγιεινή διατροφή αλλά δεν μπορείς να αποφασίσεις τι είναι καλύτερο: να τρως τα λαχανικά σου ωμά, από την παραγωγή στην κατανάλωση που λέμε; Ή να τα κάνεις ψητά, βραστά, στον ατμό; Η θεωρία πίσω από την άποψη ότι τα λαχανικά πρέπει […]
empty alt

5 tips για να σταματήσεις να πετάς χαλασμένα λαχανικά και φρούτα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το να επιστρέφεις σπίτι φορτωμένος με καταπράσινα, ολόδροσα λαχανικά και τίποτα πιο απελπιστικό από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σακούλες με σάπια τρόφιμα.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

Ντιπ για… ντιπ – εύκολα και σπιτικά

Δροσιστικά, πικάντικα, κρεμώδη, διαφορετικά, όπως και να τα προτιμάτε εδώ σας έχουμε μερικές ιδέες για να τα φτιάξετε μόνοι σας – εύκολα κι απλά!   Το πέστο του Ποπάι Συστατικά 300 γρ.
empty alt

Εστιατόρια, υψηλή γαστρονομία και FNL Best Restaurant Awards 2020

Γεύσεις πολλών αστέρων με διακρίσεις και βραβεία
empty alt

Απολαυστικό fondue με πουρέ πατάτας

Αν ψάχνεις μια συνταγή που θα απογειώσει τον πουρέ σου, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος! Αν έχετε ονειρευτεί ποτέ ένα fondue τυριού συνδυασμένο με πουρέ πατάτας, εδώ θα μάθετε πώς θα το φτιάξετε.
empty alt

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα
Back To Top