Λίγα πιάτα είναι το παρεξηγημένα όσο ο πουρές – άρρηκτα συνδεδεμένος στη συνείδησή μας με νοσοκομεία, βρεφικούς σταθμούς και λοιπά ιδρύματα.


Λίγα πιάτα είναι το παρεξηγημένα όσο ο πουρές – άρρηκτα συνδεδεμένος στη συνείδησή μας με νοσοκομεία, βρεφικούς σταθμούς και λοιπά ιδρύματα. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα φαγητό που, αν ακολουθήσεις κάποιους βασικούς κανόνες και προσθέσεις λίγη φαντασία, μπορεί να γίνει εκπληκτικά νόστιμο και με απολαυστική υφή.

Η αποστολή «τέλειος, κρεμώδης, εύγευστος πουρές» ξεκινάει με την αγορά μιας ποικιλίας πατάτας πλούσιας σε άμυλο (δύο καλές ελληνικές επιλογές είναι οι πατάτες Νευροκοπίου και Νάξου).

Στη συνέχεια, καλό είναι να καθαρίσεις τις πατάτες που θα βράσεις, διαφορετικά θα πρέπει να περιμένεις να κρυώσουν εντελώς για να τις κόψεις.

Βράσε τις μέχρι να μαλακώσουν κάπως, αλλά όχι εντελώς. Τότε, στράγγισέ τις (κρατώντας το πλούσιο σε άμυλο νερό, για να ποτίσεις με αυτό τις γλάστρες σου), βάλε τις ξανά σε χαμηλή φωτιά και πρόσθεσε αρκετό γάλα ώστε να τις σκεπάζει. Άφησέ τις να σιγοβράσουν, μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Όταν είναι έτοιμες και προτού κρυώσουν, λιώσε τις με πολτοποιητή πατάτας. Καλό είναι να αποφύγεις το μούλτι ή το μπλέντερ, καθώς αυτές οι συσκευές λιώνουν υπερβολικά τις πατάτες, δημιουργώντας ένα κολλώδες μείγμα.

Αν θέλεις στο πουρέ πατάτας μπορείς να προσθέσεις και βούτυρο (το συνιστούμε ανεπιφύλακτα), λιωμένο σκόρδο και θυμάρι ή να γαρνίρεις με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Έτσι θα έχεις ένα πιάτο που μπορεί να ανταγωνιστεί, θα τολμούσαμε να πούμε, την τηγανιτή πατάτα!

empty alt

Ο λιγότερο βαρετός τρόπος να μαγειρέψεις τις φακές

Συνήθως αντιμετωπίζουμε τις φακές σαν ένα αναγκαίο κακό: τα όσπρια που δεν μπορούν να λείπουν από το εβδομαδιαίο μενού, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και αρκετά οικονομικά, αλλά δεν είναι και σε θέση να προσφέρουν έντονες γευστικές συγκινήσεις.
empty alt

Ο σεφ της Ριάνα αποκαλύπτει τι τρώει μια ντίβα!

Ανάμεσα σε βραβεία Grammy, συναυλίες, ηχογραφήσεις, ταξίδια, η Ριάνα συνεχώς εκπλήσσει τους πάντες με την όρεξη που δείχνει για νέες προκλήσεις.
empty alt

Να γιατί πρέπει να πίνεις ένα καφέ πριν το γυμναστήριο

Αν είσαι από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να αρθρώσουν λέξη το πρωί πριν πιούν τουλάχιστον μία κούπα καφέ, γνωρίζεις ήδη τη διεγερτική δύναμη του ροφήματος αυτού.
empty alt

Για να φτιάξεις ένα παγωτό με απολαυστική υφή, πρόσθεσε αυτό το μυστικό συστατικό!

Πώς μπορείς να φτιάξεις σπιτικό παγωτό με πλούσια, κρεμώδη υφή, είτε πρόκειται για παγωτό κρέμα είτε για σορμπέ ή γρανίτα, ακόμα και αν δεν έχεις παγωτομηχανή; Προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα αλκοολούχου ποτού! Ο λόγος; Καθώς το οινόπνευμα δεν παγώνει ποτέ, θα εμποδίσει το σχηματισμό...
empty alt

Η καντίνα που ταξιδεύει στον Καναδά συλλέγοντας συνταγές και ιστορίες

Συνήθως επισκεφτόμαστε μια καντίνα για να αγοράσουμε έτοιμο, μαγειρεμένο φαγητό. Ωστόσο στην καντίνα Food History Truck οι ρόλοι αντιστρέφονται: oι επισκέπτες μπαίνουν στην κουζίνα, μαγειρεύουν ένα φαγητό και, μαζί με αυτό, μοιράζονται με τους ιδιοκτήτες της ιστορίες γύρω από τη συγκεκριμένη...
empty alt

Κάστανα στο φούρνο: πώς θα τα ψήσεις και θα τα καθαρίσεις

Μάθε πώς θα ετοιμάσεις κάστανα στο φούρνο. Πιθανότατα ξέρεις πώς είναι τα κάστανα που δεν έχουν ψηθεί καλά: δεν λένε να καθαριστούν με τίποτα, με αποτέλεσμα να καταλήγεις με πληγωμένα δάχτυλα και φλούδες αδέσποτες σε διάφορα σημεία του σπιτιού.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα

Πρέπει να ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή, π.χ. για να τα ψιλοκόψεις ή να τα πολτοποιήσεις ή, απλά, να τα κάνεις λίγο πιο γλυκά (καθώς η φλούδα τους πικρίζει ελαφρώς); Είναι πιο απλό από όσο, ίσως, νομίζεις.
empty alt

Δροσερή σαλάτα με σπανάκι, φράουλες, αβοκάντο & καρύδια

Πάρτε μια γεύση καλοκαιριού με αυτή την υπέροχη σαλάτα
Back To Top