Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Το αβοκάντο βοηθάει τη σιλουέτα σου!

0     

Το αβοκάντο βοηθάει τη σιλουέτα σου!

Η συχνή κατανάλωση αβοκάντο βοηθάει να μειωθούν οι πιθανότητες να γίνει κάποιος υπέρβαρος. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας που έγινε σε 30.000 ανθρώπους από το κρατικό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, που έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά αβοκάντο είχαν έως και 30% λιγότερες πιθανότητες παχυσαρκίας.

Η επικεφαλής της έρευνας δρ Carol O’Neil, δήλωσε ότι τα αβοκάντο μπορεί να σχετίζονται με μια συνολική καλύτερη διατροφή και μεγαλύτερη κατανάλωση βασικών θρεπτικών συστατικών.

Όσοι το κατανάλωναν τακτικά έπαιρναν περισσότερες ίνες, καλά λιπαρά, βιταμίνες Ε και C, φολικό οξύ, μαγνήσιο και κάλιο. Παράλληλα κατανάλωναν λιγότερους υδατάνθρακες, πρόσθετα σάκχαρα και αλάτι σε σχέση με όσους δεν είχαν το αβοκάντο στη διατροφή τους.

Οι λάτρεις του αβοκάντο εμφάνισαν επίσης σε πολύ λιγότερο ποσοστό μεταβολικό σύνδρομο, το συνδυασμό δηλαδή της υψηλής αρτηριακής πίεσης, της παχυσαρκίας και του διαβήτη. Παράλληλα είχαν πολύ μικρότερα επίπεδα μιας χημικής ουσίας που λέγεται ομοκυστεΐνη (homocysteine), που είναι σημάδι σκλήρυνσης των αρτηριών, θρόμβων αίματος και άλλων μορφών καρδιαγγειακών παθήσεων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μία λογική ποσότητα είναι να καταναλώνει κανείς μισό αβοκάντο την ημέρα, ενώ συνδέουν την προσθήκη του στη διατροφή με πολλά οφέλη για την υγεία, όπως αντιγηραντική δράση αλλά και αποτροπή καρδιακών παθήσεων, ακόμα και καρκίνου.

Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, καλά λιπαρά και ίνες. Μάλιστα η κατανάλωσή του προσφέρει ένα αίσθημα κορεσμού, νιώθεις δηλαδή ότι έχεις χορτάσει, για πολύ περισσότερο χρόνο.

Παράλληλα, σε αντίθεση με άλλα φρούτα, το 77% των θερμίδων του προέρχεται από λίπος, αλλά πρόκειται κυρίως για ελαϊκό οξύ, το οποίο είναι ένα μονοακόρεστο λίπος που βρίσκεται και στο ελαιόλαδο, το οποίο ως γνωστόν αποτελεί βασική τροφή της μεσογειακής διατροφής, η οποία με την σειρά της έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

*iatropedia.gr