Πώς μπορεί ένα φαγητό να σου βγει υπερβολικά γλυκό; Όταν η συνταγή ζητάει μέλι ή ζάχαρη (π.

Πώς μπορεί ένα φαγητό να σου βγει υπερβολικά γλυκό; Όταν η συνταγή ζητάει μέλι ή ζάχαρη (π.χ. για να σπάσει η οξύτητα της ντομάτας) κι εσύ το παρακάνεις, κατά λάθος, με την ποσότητα. Μπορείς να επανορθώσεις; Ναι, αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips.

1. Βλέποντας και κάνοντας. Επειδή η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και στο φαγητό, πρόσθεσε σιγά σιγά ζάχαρη, μέλι ή οποιοδήποτε άλλο γλυκό υλικό στα υπόλοιπα συστατικά, δοκιμάζοντας διαρκώς και συμπληρώνοντας αν χρειαστεί.

2. Αντιστάθμισε με άλλες γεύσεις. Εξισορρόπησε τη γλυκύτητα με πικρές, ξινές ή πικάντικες γεύσεις. Απόφυγε τις αλμυρές, γιατί στην πραγματικότητα την τονίζουν αντί να τη σβήνουν. Για παράδειγμα, ανάλογα με τη συνταγή, μπορείς να προσθέσεις χυμό λεμονιού ή ξίδι ή, αν προτιμάς να συμπληρώσεις με κάτι πικρό, λίγη ρόκα ή ακόμα και άγλυκη σκόνη κακάο. Αν, τέλος, θέλεις να ποντάρεις σε μια πικάντικη προσθήκη, ανάμεσα στις επιλογές σου είναι οι πιπεριές τσίλι, ολόκληρες ή σε σκόνη, σε πολύ μικρή ποσότητα.

3. Πολλαπλασίασε τα υπόλοιπα υλικά. Αν για παράδειγμα φτιάχνεις μια σάλτσα για μακαρόνια στην οποία έχεις χρησιμοποιήσει μία κονσέρβα ντομάτας, πρόσθεσε μία ακόμα διπλασιάζοντας και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας εκτός φυσικά από τη ζάχαρη.

empty alt

Η δύναμη του πρωινού

Και να που το παλίο γνωμικό «το πρωί τρώγε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας και το βράδυ σαν φτωχός» αποκτά επιστημοκική βάση.
empty alt

Ξέρεις πόσων χρονών είναι τα μήλα σου;

Διάβασα κάτι που μου έκανε πολύ εντύπωση σήμερα και θέλω να το μοιραστώ μαζί σου! Ήξερες εσύ ότι τα φρέσκα μήλα που βρίσκεις σε μανάβικα και σούπερ μάρκετ μπορεί να είναι μέχρι και 12 μηνών; Ότι μπορούν να αποθηκευτούν χωρίς να χαλάσουν σε ελεγχόμενη ατμόσφαιρα; Τουλάχιστον, όπως […]
empty alt

10 γαστρονομικές τάσεις που περιμένουμε για το 2018

Εδώ και τέσσερα χρόνια το Pinterest δημοσιεύει τη λίστα Pinterest 100, με τις τάσεις που προβλέπει ότι θα πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις στη διάρκεια της επόμενης χρονιάς.
empty alt

Χοτ ντογκ για χορτοφάγους; Κι όμως, υπάρχουν!

Καθώς η χορτοφαγία κερδίζει έδαφος όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα, κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερα πιάτα όπου φυτικές τροφές έχουν αντικαταστήσει το κρέας.
empty alt

4 tips για να πετύχουν τα γεμιστά σου

Όσο υπάρχουν ακόμα καλοκαιρινά λαχανικά, προλαβαίνεις να απολαύσεις αυτό το κατεξοχήν σπιτικό και μαμαδίστικο φαγητό. Δεν είναι τόσο δύσκολο να το φτιάξεις όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Nέες ημερομηνίες για τη FOOD EXPO 2020

H διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO 2020 μετατίθεται για 16-18 Μαΐου λόγω των πρόσφατων εξελίξεων της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
empty alt

Κοκκινιστή ρεβιθάδα ή ρεβιθοστιφάδο…γευστικό καλωσόρισμα στον χειμώνα

Εμπνευσμένο από τη μεσογειακή παράδοση αυτή η συνταγή παντρεύει τη νόστιμη ντομάτα και το baby σπανάκι με ρεβίθια κι είναι ένα πιάτο που έχει την καταγωγή του στη Σεβίλλη της Ισπανίας, αυτό το ρεβίθι-στιφάδο είναι ταπεινό, εγκάρδιο και υπέροχο στην απλότητά του.
empty alt

Μπρόκολο και κουνουπίδι σε γευστικές comfort food εκδοχές

Ίσως στο άκουσμα των λέξεων κουνουπίδι και μπρόκολο να σκέφτεσαι μόνο υγιεινές συνταγές αδυνατίσματος με τα δύο αυτά λαχανικά να σερβίρονται βραστά ή στον ατμό ή στην καλύτερη των περιπτώσεων στο γκριλ αλλά πάντα σκέτα! Όχι πια! Ακόμα κι αν είσαι υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής (που και […]
Back To Top