Πώς μπορεί ένα φαγητό να σου βγει υπερβολικά γλυκό; Όταν η συνταγή ζητάει μέλι ή ζάχαρη (π.

Πώς μπορεί ένα φαγητό να σου βγει υπερβολικά γλυκό; Όταν η συνταγή ζητάει μέλι ή ζάχαρη (π.χ. για να σπάσει η οξύτητα της ντομάτας) κι εσύ το παρακάνεις, κατά λάθος, με την ποσότητα. Μπορείς να επανορθώσεις; Ναι, αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips.

1. Βλέποντας και κάνοντας. Επειδή η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και στο φαγητό, πρόσθεσε σιγά σιγά ζάχαρη, μέλι ή οποιοδήποτε άλλο γλυκό υλικό στα υπόλοιπα συστατικά, δοκιμάζοντας διαρκώς και συμπληρώνοντας αν χρειαστεί.

2. Αντιστάθμισε με άλλες γεύσεις. Εξισορρόπησε τη γλυκύτητα με πικρές, ξινές ή πικάντικες γεύσεις. Απόφυγε τις αλμυρές, γιατί στην πραγματικότητα την τονίζουν αντί να τη σβήνουν. Για παράδειγμα, ανάλογα με τη συνταγή, μπορείς να προσθέσεις χυμό λεμονιού ή ξίδι ή, αν προτιμάς να συμπληρώσεις με κάτι πικρό, λίγη ρόκα ή ακόμα και άγλυκη σκόνη κακάο. Αν, τέλος, θέλεις να ποντάρεις σε μια πικάντικη προσθήκη, ανάμεσα στις επιλογές σου είναι οι πιπεριές τσίλι, ολόκληρες ή σε σκόνη, σε πολύ μικρή ποσότητα.

3. Πολλαπλασίασε τα υπόλοιπα υλικά. Αν για παράδειγμα φτιάχνεις μια σάλτσα για μακαρόνια στην οποία έχεις χρησιμοποιήσει μία κονσέρβα ντομάτας, πρόσθεσε μία ακόμα διπλασιάζοντας και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας εκτός φυσικά από τη ζάχαρη.

empty alt

Ημικρανίες τέλος με σωστή διατροφή

Μην κατηγορείτε τις τροφές που καταναλώνετε για τις ημικρανίες σας. Στο στόμα βρίσκεται η ρίζα του «κακού» και συγκεκριμένα στα βακτήριά του που έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν σε νιτρικό οξείδιο μία ομάδα χημικών ουσιών που λέγονται νιτρώδη.
empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που η γαμήλια τούρτα είναι… τριώροφη!

Γάμος χωρίς τούρτα, δε νοείται. Το νεόνυμφο ζευγάρι, μπροστά σε φίλους και συγγενείς, κόβει από κοινού το θεσπέσιο δημιούργημα από ζάχαρη και αλεύρι και ξεκινάει την νέα του κοινή ζωή, με ένα γλυκό τρόπο.
empty alt

To hot κοκτέιλ των φετινών Χριστουγέννων!

Στις γιορτές δεν πίνουμε μόνο ζεστό κρασί, σαμπάνια και λικέρ. Μπορούμε να απολαύσουμε άνετα και τη Μαργαρίτα, παραλλαγμένη και σερβιρισμένη έτσι ώστε να παραπέμπει σε χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο.
empty alt

Οι βασικοί κανόνες για να φτιάξεις ένα ζωμό

Θεωρητικά είναι εύκολο να φτιάξεις ένα ζωμό, που θα χρησιμοποιήσεις σε σούπες αλλά και μαγειρευτά. Απλά «πετάς» στην κατσαρόλα όποια υλικά έχεις και τα αφήνεις να σιγοβράσουν μαζί με μπαχαρικά, σωστά; Στην πράξη όμως, αν θέλεις να φτιάξεις έναν αληθινά νόστιμο ζωμό και με απολαυστική υφή, πρέπει […]
empty alt

15 τρόποι να χρησιμοποιήσεις τα ντοματάκια κονκασέ

Ποιος αμφιβάλλει ότι τα ντοματάκια κονκασέ είναι ανάμεσα στα πιο ευέλικτα υλικά; Ιδού 15 τρόποι να τα μαγειρέψεις.
empty alt

Το ιδανικό μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Χρησιμοποίησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως αφορμή για να ετοιμάσεις ένα γεύμα για δύο που θα εκτοξεύσει ή έστω θα αναζωπυρώσει την ερωτική επιθυμία! Δεν βασίζεται στα ματζούνια των προγόνων μας, αλλά σε τροφές, ποτά και κάποιες ουσίες με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που είναι […]
empty alt

Ελαιόλαδο: Ποια είναι η διάρκεια ζωής του;

Ίσως έχεις την εντύπωση ότι το ελαιόλαδο… κρατάει για πάντα. Στην πραγματικότητα όμως αλλοιώνεται πολύ πιο γρήγορα από όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
Back To Top