Πώς μπορεί ένα φαγητό να σου βγει υπερβολικά γλυκό; Όταν η συνταγή ζητάει μέλι ή ζάχαρη (π.

Πώς μπορεί ένα φαγητό να σου βγει υπερβολικά γλυκό; Όταν η συνταγή ζητάει μέλι ή ζάχαρη (π.χ. για να σπάσει η οξύτητα της ντομάτας) κι εσύ το παρακάνεις, κατά λάθος, με την ποσότητα. Μπορείς να επανορθώσεις; Ναι, αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips.

1. Βλέποντας και κάνοντας. Επειδή η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και στο φαγητό, πρόσθεσε σιγά σιγά ζάχαρη, μέλι ή οποιοδήποτε άλλο γλυκό υλικό στα υπόλοιπα συστατικά, δοκιμάζοντας διαρκώς και συμπληρώνοντας αν χρειαστεί.

2. Αντιστάθμισε με άλλες γεύσεις. Εξισορρόπησε τη γλυκύτητα με πικρές, ξινές ή πικάντικες γεύσεις. Απόφυγε τις αλμυρές, γιατί στην πραγματικότητα την τονίζουν αντί να τη σβήνουν. Για παράδειγμα, ανάλογα με τη συνταγή, μπορείς να προσθέσεις χυμό λεμονιού ή ξίδι ή, αν προτιμάς να συμπληρώσεις με κάτι πικρό, λίγη ρόκα ή ακόμα και άγλυκη σκόνη κακάο. Αν, τέλος, θέλεις να ποντάρεις σε μια πικάντικη προσθήκη, ανάμεσα στις επιλογές σου είναι οι πιπεριές τσίλι, ολόκληρες ή σε σκόνη, σε πολύ μικρή ποσότητα.

3. Πολλαπλασίασε τα υπόλοιπα υλικά. Αν για παράδειγμα φτιάχνεις μια σάλτσα για μακαρόνια στην οποία έχεις χρησιμοποιήσει μία κονσέρβα ντομάτας, πρόσθεσε μία ακόμα διπλασιάζοντας και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας εκτός φυσικά από τη ζάχαρη.

empty alt

Απαγορεύτηκε με νόμο το γρήγορο φαγητό στη Βενετία

Πόσο ρομαντικό είναι να περπατάς στην πλατεία του Αγίου Μάρκου με το ένα σου χέρι να αγκαλιάζει τον αγαπημένο σου και το άλλο να κρατάει ένα… σουβλάκι με γύρο χοιρινό; Μερικά πράγματα είναι (και) θέμα αισθητικής και σεβασμού στην ιστορία.
empty alt

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις με τα υπολείμματα του καφέ

Δεν ξέρω για σένα, αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι σαν παγκόσμια σταθερά να μένει πάντα τουλάχιστον ένα φλυτζάνι καφέ στην κανάτα της καφετιέρας, κάθε φορά που φτιάχνω καφέ φίλτρου.
empty alt

Τι είναι η vegan μαγιονέζα;

Βασικό συστατικό της συμβατικής μαγιονέζας είναι το αυγό, που δεν αποτελεί κομμάτι μιας vegan διατροφής (η οποία αποκλείει όλα τα ζωικά τρόφιμα).
empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

Σούπα κοτόπουλου με σπανάκι και φρέσκο πέστο

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος.
empty alt

Τηγανίτες αβοκάντο!

Αν σου αρέσει το αβοκάντο ή ακόμα και αν αγαπάς το όμορφο πράσινο χρώμα τους, αυτές οι μαλακές, αφράτες τηγανίτες θα γίνουν η νέα σου αδυναμία στο τραπέζι πρωινού.
empty alt

Yummy! Τραγανές cheesy πατάτες με παρμεζάνα

Όταν θες ένα τραγανό comfort food, ο συνδυασμός πατάτες+παρμεζάνα είναι ο ιδανικός  
empty alt

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου

Back To Top