Πώς μπορεί ένα φαγητό να σου βγει υπερβολικά γλυκό; Όταν η συνταγή ζητάει μέλι ή ζάχαρη (π.

Πώς μπορεί ένα φαγητό να σου βγει υπερβολικά γλυκό; Όταν η συνταγή ζητάει μέλι ή ζάχαρη (π.χ. για να σπάσει η οξύτητα της ντομάτας) κι εσύ το παρακάνεις, κατά λάθος, με την ποσότητα. Μπορείς να επανορθώσεις; Ναι, αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips.

1. Βλέποντας και κάνοντας. Επειδή η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και στο φαγητό, πρόσθεσε σιγά σιγά ζάχαρη, μέλι ή οποιοδήποτε άλλο γλυκό υλικό στα υπόλοιπα συστατικά, δοκιμάζοντας διαρκώς και συμπληρώνοντας αν χρειαστεί.

2. Αντιστάθμισε με άλλες γεύσεις. Εξισορρόπησε τη γλυκύτητα με πικρές, ξινές ή πικάντικες γεύσεις. Απόφυγε τις αλμυρές, γιατί στην πραγματικότητα την τονίζουν αντί να τη σβήνουν. Για παράδειγμα, ανάλογα με τη συνταγή, μπορείς να προσθέσεις χυμό λεμονιού ή ξίδι ή, αν προτιμάς να συμπληρώσεις με κάτι πικρό, λίγη ρόκα ή ακόμα και άγλυκη σκόνη κακάο. Αν, τέλος, θέλεις να ποντάρεις σε μια πικάντικη προσθήκη, ανάμεσα στις επιλογές σου είναι οι πιπεριές τσίλι, ολόκληρες ή σε σκόνη, σε πολύ μικρή ποσότητα.

3. Πολλαπλασίασε τα υπόλοιπα υλικά. Αν για παράδειγμα φτιάχνεις μια σάλτσα για μακαρόνια στην οποία έχεις χρησιμοποιήσει μία κονσέρβα ντομάτας, πρόσθεσε μία ακόμα διπλασιάζοντας και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας εκτός φυσικά από τη ζάχαρη.

empty alt

Νιώθετε κουρασμένοι; Φάτε μύδια!

Από το αβοκάντο έως το κέιλ και τα μούρα μέχρι το γκότζι μπέρι, η λίστα με τις υπερτροφές ολοένα και μεγαλώνει.
empty alt

Η λιχουδιά που δεν είχες φανταστεί: αγγουράκι στο γουόκ!

Όταν δεν έχεις πολλά πράγματα να προσθέσεις στο γουόκ για ένα γρήγορο στιρ-φράι, χρησιμοποίησε… αγγουράκι. Κι όμως, σύμφωνα με ένα θέμα του Serious Eats, είναι ένα πρώτης τάξης υλικό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαγειρέματος στο γουόκ γίνεται τρυφερό και νόστιμο ενώ ταυτόχρονα παραμένει ζουμερό.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος να καρυκεύσεις το κρέας

Όταν καρυκεύουμε μπριζόλες, τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τις πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές, διαδοχικά, με αλάτι και όποια άλλα μπαχαρικά θέλουμε.
empty alt

Ζεστή σούπα με ντομάτα και βασιλικό για κρύες μέρες και καυτές νύχτες

Ένα απλό μπολ με ζεστή σούπα είναι ακριβώς αυτό που λαχταράς για τα κρύα βράδια. Αυτή η σούπα βασιλικού ντομάτας είναι εύκολο να φτιαχτεί και αν την προτιμάς εντελώς vegan, βγάζεις έξω από τα υλικά της συνταγής την παρμεζάνα.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Ψήνεσαι να δεις την μπάμια αλλιώς

Ένα από τα πιο παρεξηγημένα φαγητά του ελληνικού καλοκαιριού επιστρέφει ανανεωμένο και προσπαθεί να σε πείσει για τις gourmet χάρες του – επιπλέον, διαθέτει ένα σούπερ ωφέλιμο διατροφικό προφίλ.
empty alt

Δροσιστείτε με ένα απολαυστικό κι υγιεινό smoothie

Με την καλοκαιρινή σεζόν να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο υδράργυρος συνεχώς ανεβαίνει. Αναζητάτε έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να παραμείνετε ενυδατωμένοι, ανανεωμένοι και δροσεροί; Δεν χρειάζεται να ψάξετε μακριά.
empty alt

Απολαυστικά μάφιν βρώμης με μήλο-κανέλα

Αυτά τα εύκολα μάφιν-κεκάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Εάν βιάζεστε, βάλτε ένα σε ένα δοχείο αποθήκευσης τροφίμων για να το απολαύσετε μόλις φτάσετε στη δουλειά ή το σχολείο.
Back To Top