Το Hot Toddy είναι ένα μοναδικό ποτό λόγω του συνδυασμού των δυνατών οινοπνευματωδών ποτών (συνήθως ρούμι, μπράντι ή ουίσκι) που σερβίρεται ζεστό.

Το Hot Toddy είναι ένα μοναδικό ποτό λόγω του συνδυασμού των δυνατών οινοπνευματωδών ποτών (συνήθως ρούμι, μπράντι ή ουίσκι) που σερβίρεται ζεστό. Ιδανικό για ποτό σε μια κρύα μέρα τους σκοτεινούς χειμερινούς μήνες, αυτό το ποτό έχει πάρει ένα μικρό αλλά σημαντικό μέρος στην ιστορία από την εποχή των βρετανικών αποικιών. Σήμερα, μπορεί να φτιαχτεί με μια ποικιλία διαφορετικών αλκοολούχων ποτών, σακχάρων και μπαχαρικών για να το απολαύσεις ακόμα πιο νόστιμο και ενδιαφέρον.

Φυσικά, όσο υψηλότερη ποιότητα χρησιμοποιείται στο ποτό, τόσο καλύτερη είναι η γεύση του. Όμως, ανεξάρτητα από το πώς είναι φτιαγμένα, τα hot toddies τα απολαμβάνεις καλύτερα σε μια ζεστή, αναμμένη φωτιά ενώ έχεις κάποιον αγκαλιά.

Ιστορία της Hot Toddy Day

Η λέξη «toddy» φτάνει στην εποχή της βρετανικής αποικιακής εποχής και προέρχεται από τη hindi λέξη tārī, ένα ποτό που παρασκευάζεται από το ζυμωμένο χυμό του toddy palm, που είναι ένα δέντρο που προέρχεται από την Ινδία. Το μείγμα, το οποίο παραδοσιακά αποτελείτo από αλκοόλη, ζάχαρη, νερό και μπαχαρικά και συνήθως σερβιριζόταν κρύο. Αν και πήρε το όνομά του με αυτόν τον τρόπο, η σημερινή εκδοχή του σχεδόν δεν μοιάζει καθόλου με την αρχική του προέλευση.

Προφανώς, το ποτό έχει διαμορφωθεί σημαντικά με την πάροδο του χρόνου. Τα σύγχρονα hot toddies μπορεί να έχουν τις ρίζες τους στη Σκωτία του 18ου αιώνα. Σε αυτό το σημείο, το ποτό ζεστάθηκε από τους Σκωτσέζους με σκοπό να βοηθήσει στη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος ή άλλων παθήσεων.

Πιστεύεται επίσης ότι η ανακάλυψη του ποτού μπορεί να αποδοθεί στον Ιρλανδό γιατρό, Robert Bentley Todd, για τη συνταγή του για ένα ζεστό ρόφημα με μπράντυ, Canella (λευκή κανέλα), σιρόπι ζάχαρης και νερό. Πιστεύεται ότι εξαπλώθηκε στη Βόρεια Αμερική όταν οι Αμερικανοί άποικοι κατά τη διάρκεια του Επαναστατικού Πολέμου έπιναν ζεστά toddies ως μια μορφή «υγρού θάρρους» πριν χρειαστεί να πολεμήσουν.

Με την πάροδο του χρόνου, η δημοτικότητα αυτού του ειδικού ποτού συνέχισε να εξαπλώνεται καθώς πολλοί άνθρωποι άρχισαν να πιστεύουν στις θεραπευτικές του ιδιότητες. Στην πραγματικότητα, το 1837, θεωρήθηκε ως «θεραπεία για όλους» από μια εφημερίδα στο Μπέρλινγκτον του Βερμόντ.

Σήμερα, ένα παραδοσιακό hot toddy θα περιέχει ένα αλκοολούχο ποτό (συχνά ουίσκι, αλλά θα μπορούσε επίσης να έχει μπράντυ ή ρούμι), καθώς και ένα μείγμα μελιού, λεμονιού, νερού και κανέλας (συχνά με τη μορφή ραβδιών κανέλας). Ορισμένες παραλλαγές μπορεί να προσθέσουν τζίντζερ, γλυκάνισο, γαρίφαλα, ξίδι από μηλίτη μήλου, σιρόπι σφενδάμου, χυμό λάιμ.

wint

Κλασική συνταγή Hot Toddy

Με τα βασικά συστατικά του αλκοόλ, του νερού, του λεμονιού και του μελιού, είναι εύκολο να φτιάξεις τη βασική μορφή αυτού του λαχταριστού ζεστού ροφήματος που αντέχει στη δοκιμασία του χρόνου.

Προσθέτεις 1 σφηνάκι ουίσκι σε μια κούπα.

ρίχνεις 3/4 φλιτζάνι βραστό νερό πάνω από το ουίσκι.

Προσθέτεις 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού και 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι (ή επιπλέον για επιπλέον γλυκύτητα).

Ανακατεύεις μέχρι να συνδυαστεί.

Γαρνίρεις με ξυλάκι κανέλας και σφήνα λεμονιού.

Συνταγή Apple Jack Hot Toddy

Για μια ενδιαφέρουσα ανατροπή στο κλασικό, δοκίμασε αυτήν τη συνταγή:

Προσθέτεις 60 ml ουίσκι applejack και 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου σε ένα ποτήρι ασφαλές για τη θερμότητα.

Ζεσταίνεις 60 ml νερού σε σχεδόν σημείου βρασμού και ρίχνεις στο ίδιο ποτήρι. ανακατεύεις μέχρι να διαλυθεί το σιρόπι σφενδάμου.

Βάλε μερικά γαρίφαλα σε μια φέτα λεμονιού, και βάλε τη φέτα στο ποτήρι.

Γαρνίρεις με ένα ξυλάκι κανέλας και προσθέτεις μια λεπτή φέτα μήλου.

Συνταγή Chili Cinnamon Hot Toddy

Ό,τι πρέπει για βουλωμένη μύτη ή απλώς για τόνωση, αυτή η εκδοχή θα ανεβάσει σίγουρα την εσωτερική σου θερμοκρασία.

Για αρχή, δημιούργησε ένα καρυκευμένο απλό σιρόπι με 1 φλιτζάνι μέλι, 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, 1 αποξηραμένη πιπεριά τσίλι, 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού και 2 ραβδιά κανέλας (Φέρνεις σε βρασμό για 5 λεπτά, και σιγοβράζεις για περίπου 1 ώρα και μετά σουρώνεις.)

Προσθέτεις 3/4 κουταλάκι του γλυκού απλό σιρόπι σε ποτήρι.

Προσθέτεις 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και ανακατεύεις.

Προσθέτεις 2 σφηνάκια μπέρμπον και, στη συνέχεια, προσθέτεις αρκετό ζεστό νερό για να γεμίσεις το ποτήρι (χρησιμοποίησε περισσότερο νερό για πιο αδύναμο αποτέλεσμα ή λιγότερο νερό για πιο έντονη γεύση).

Γαρνίρεις με ξυλάκι κανέλα και σφήνα λεμονιού.

empty alt

5 τρόποι να γλυκάνεις τον καφέ σου χωρίς ζάχαρη (και χωρίς τα υποκατάστατά της)

Μόλις έφτιαξες καφέ αλλά διαπίστωσες ότι σού τελείωσε η ζάχαρη; Ή, απλά, προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή της; Ιδού πέντε εναλλακτικές της οι οποίες, όχι, δεν περιλαμβάνουν τα τεχνητά γλυκαντικά ούτε την «κλασική» πλέον στέβια.
empty alt

Πώς να κόβετε το κρεμμύδι χωρίς να ρίχνετε ούτε ένα δάκρυ!

Έχετε κουραστεί να καθαρίζετε κρεμμύδια και να μη σταματάτε τα δάκρυα; Θα θέλατε φυσικά να απαλλαγείτε από τα δυσάρεστα δάκρυα που προκαλεί αυτό το λαχανικό: όταν κόβουμε ένα κρεμμύδι, «σπάνε» κάποια κύτταρα και απελευθερώνεται ένα ένζυμο που μας κάνει να δακρύζουμε.
empty alt

Μια ιδέα για ένα πρωτότυπο και οικονομικό brunch στο σπίτι

Είναι οικονομικά, ευέλικτα, εύκολα, γρήγορα και μπορούν να ταΐσουν ένα ολόκληρο πλήθος. Ο λόγος για τα γεύματα σε πλατό, όπου μπορείς να σερβίρεις σχεδόν τα πάντα.
empty alt

Τέσσερις τρόποι για να μην πετάξεις τίποτα από ένα λαχανικό

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.
empty alt

Κανόλι: μια ιταλική απόλαυση στο πιάτο σου

Με πατρίδα τους την Ιταλία, τα κανόλι έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.
empty alt

Πώς να διατηρήσετε τα μαχαίρια σας κοφτερά

Το ακόνισμα ενός μαχαιριού θεωρείται συχνά ως ένα δύσκολο έργο που πρέπει να κάνετε στο σπίτι, αλλά αν καταφέρετε να μάθετε τις βασικές τεχνικές, γίνεται μια απλή δραστηριότητα που μπορεί να σας προσφέρει αρκετή ικανοποίηση.
empty alt

Vegan λαζάνια

Δεν είναι βαρετά ούτε άγευστα τα χορτοφαγικά πιάτα. Τα ζυμαρικά, κι εν προκειμένω τα λαζάνια, χωράνε πολλές επιλογές και όχι μόνο όσες συνοδεύονται από υπερβολικές θερμίδες και «αμαρτωλά» λιπαρά.
empty alt

Τσίλι γλυκοπατάτας στον φούρνο

Αν πιστεύετε ότι κάθε μπολ με τσίλι πρέπει να είναι κρυμμένο κάτω από σωρούς λιωμένου τυριού και μια μεγάλη δόση κρέμα γάλακτος, αυτή είναι η γάστρα για εσάς.
Back To Top