Εύκολα μπορεί να αποτύχει το μαγείρεμα του στήθους κοτόπουλου: για παράδειγμα, να σου ψηθεί καλά απέξω αλλά να μείνει άψητο από μέσα, ή να παραψηθεί.

Εύκολα μπορεί να αποτύχει το μαγείρεμα του στήθους κοτόπουλου: για παράδειγμα, να σου ψηθεί καλά απέξω αλλά να μείνει άψητο από μέσα, ή να παραψηθεί. Ειδικά όταν έχουν αφαιρεθεί η πέτσα και το κόκαλο, που φυλακίζουν την υγρασία στο εσωτερικό του, το κρέας μπορεί να αφυδατωθεί και να στεγνώσει προτού το καταλάβεις.

Υπάρχει όμως ένας τρόπος να το μαγειρέψεις σωστά. Αρκεί να το χτυπήσεις, όσο είναι ακόμα ωμό, με ένα σφυρί κρέατος μέχρι να γίνει ομοιόμορφα λεπτό. Έτσι μπορείς στη συνέχεια να το τηγανίσεις σε καυτό λάδι, κατά προτίμηση παναρισμένο, και μετά να το σερβίρεις με τη συνοδεία μιας σάλτσας ή μιας πράσινης σαλάτας.

Αν δεν έχεις σφυρί κρέατος μπορείς να χρησιμοποιήσεις για την ίδια δουλειά έναν πλάστη ή ένα μικρό αλλά βαρύ κατσαρολάκι. Για να μην κολλήσει το κοτόπουλό σου σε καμία επιφάνεια, προτού το χτυπήσεις τύλιξέ το με διάφανη μεμβράνη ή, ακόμα καλύτερα, βάλε το σε ένα σακουλάκι ασφαλείας.

Ξεκίνησε χτυπώντας την περιοχή με το μεγαλύτερο πάχος και συνέχισε με τις υπόλοιπες. Αν π.χ. σκοπεύεις να το τηγανίσεις χωρίς να το πανάρεις, το ιδανικό πάχος που πρέπει να έχει στο τέλος είναι περίπου ένα εκατοστό, σε όλη την έκτασή του, διαφορετικά μπορεί να τηγανιστεί ανομοιόμορφα.

empty alt

Να γιατί πρέπει να πίνεις ένα καφέ πριν το γυμναστήριο

Αν είσαι από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να αρθρώσουν λέξη το πρωί πριν πιούν τουλάχιστον μία κούπα καφέ, γνωρίζεις ήδη τη διεγερτική δύναμη του ροφήματος αυτού.
empty alt

Δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε: 8 τέλεια μέρη για παγωτό σε όλη την Ελλάδα

Αν το καλοκαίρι ήταν γλύκισμα, θα ήταν παγωτό χωνάκι. Σε αυτά τα σημεία θα το απολαύσεις μέχρι την τελευταία κουταλιά.
empty alt

Οι πατατοκεφτέδες αλλιώς

Αυτή η εύκολη συνταγή μετατρέπει αυτές τις «λυπημένες πατάτες» που έχουν απομείνει σε κάτι ΜΑΓΙΚΟ.  Είτε πρόκειται για υπολείμματα πουρέ ή πατάτας οποιαδήποτε μορφής, το άμυλο είναι ένα υλικό που μπορεί εύκολα να μεταποιηθεί και να μεταμορφωθεί πρώτης τάξεως πατατοκεφτέ ή αλλιώς σε τηγανιτές...
empty alt

Όλα τα μυστικά από τη Μυτιλήνη για να φτιάξεις τις νοστιμότερες παστές σαρδέλες

Ένας από τους απολαυστικότερους μεζέδες για να συνοδεύσεις το ούζο σου τώρα το καλοκαίρι είναι οι παστές σαρδέλες.
empty alt

Κρεμώδης σούπα με σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα αγαπημένο κι εύκολο υλικό που μπορεί να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά μέσα από ποικίλους τρόπους μαγειρέματος και άπειρες συνταγές.
empty alt

Ρεβεγιόν στη Νέα Υόρκη μέσω Γαλλίας και το French 75

Έχεις κουραστεί από συνταγές κοκτέιλ που απαιτούν ακριβές κάβες, σκοτεινά κελάρια και τεχνικές ειδικού; Σε νιώθουμε. Μην ανησυχείς αυτό που σου προτείνουμε είναι ό,τι πρέπει για σένα.
empty alt

Pasta bolognese στον φούρνο

Κιμάς συν ζυμαρικά ίσον παντοτινή ευτυχία! Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
empty alt

Σαν καλοκαίρι… γεμιστές πιπεριές αλλιώς

Τα γεμιστά δίνουν έτσι κι αλλιώς πολλές ιδέες για πειραματισμό

Back To Top